Leftovers from Recipe Central!

Remalia
Verfügbare Informationen zu "Leftovers from Recipe Central!"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: verginsteel - Ntk - Spinelli
  • Forum: Remalia
  • Forenbeschreibung: Official forum of Remalia (Ntk & Friends)
  • aus dem Unterforum: Συνταγές!!!!
  • Antworten: 7
  • Forum gestartet am: Samstag 02.09.2006
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Leftovers from Recipe Central!
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 2 Monaten, 3 Tagen, 11 Stunden, 58 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Leftovers from Recipe Central!"

    Re: Leftovers from Recipe Central!

    verginsteel - 31.10.2006, 17:55


    Επειδη τα αβγα τα σιχαινομαι, ακολουθουν συνταγες με γλυκα.

    Γαλακτομπούρεκο (Ελαφρύ Πολίτικο γλυκό!)

    Υλικά
    * 1 πακέτο φύλλα κρούστας
    * 250 γραμ. μαργαρίνη
    * 2 ποτήρια γάλα
    * 1 ποτήρι ζάχαρη
    * 2 αυγά
    * 50 γραμ. άσπρο βούτυρο
    * μια πρέζα βανίλια
    * 250 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό

    Για το σιρόπι:
    * 1 ποτήρι νερό
    * 1,5 ποτήρι ζάχαρη
    * 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού


    Διαδικασία:
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά όλα μαζί να βράσουν, για να φτιάξουμε την κρέμα. Έτσι έχουμε, ζάχαρη, σιμιγδάλι, αυγά, βανίλια, γάλα και 50 γραμ. άσπρο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα και περιμένουμε 25 λεπτά μέχρι να πήξει. Προσοχή, δε σταματάμε να ανακατεύουμε, για να μην κολλήσει. Αρχικά η φωτιά θα πρέπει να είναι δυνατή, και στη συνέχεια να χαμηλώσει.
    Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα την κρυώνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και αμέσως μετά την βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
    Παράλληλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και ραντίζουμε ανά δυο τα φύλλα κρούστας. Τα στήνουμε όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Γεμίζουμε την κάθε μπουκίτσα με λίγη κρέμα και κλείνουμε τις άκρες της προς τα πάνω, σα πουγκάκι. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες σε ένα στρόγγυλο ταψί, στριμωχτά. Ψήνουμε με αέρα, για 30 λεπτά περίπου και στους 180 βαθμούς Κελσίου.
    Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λεμόνι. Όταν το σιρόπι στέκεται στο κουτάλι μας είναι έτοιμο.
    Σιροπιάζουμε το γλυκό. Θα πρέπει να έχουμε ζεστό γλυκό και ζεστό σιρόπι, για να απορροφηθεί πιο καλά.
    Κάνουμε λίγη υπομονή να κρυώσει το γαλακτομπούρεκο και τρώμε…

    Καλή όρεξη!



    Re: Leftovers from Recipe Central!

    verginsteel - 31.10.2006, 17:57


    Λαδόπιτα (Παραδοσιακη Λευκαδιτικη πιτα~γλυκο)

    Υλικά
    * ταψί Νο 32
    * 3 ποτήρια λάδι
    * 3 ποτήρια νερό
    * 2 ποτήρια ζάχαρη
    * σουσάμι, κανέλλα, αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
    * 1 κιλό περίπου αλεύρι
    * 1 χούφτα σιμιγδάλι

    Διαδικασία:
    Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και το φυλάμε να είναι ζεστό.
    Βάζουμε το λάδι (αφού κρατήσουμε δύο δάκτυλα από το τρίτο ποτήρι) σε ρηχή κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας πολύ πυκνός χυλός και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα πάντα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα. Προσθέτουμε τότε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Γίνεται ένας τρυφερός χαλβάς. Τον στρώνουμε στο ταψί αφού το πασπαλίσουμε με σησάμι και τον πατάμε για να ισιώσει η επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με σησάμι, χαράζουμε την πίτα σε φελιά (ρόμβους) και μπήγουμε από ένα αμύγδαλο στο κάθε φελί.
    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για μια ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του ταψιού. Τότε η πίτα είναι έτοιμη.
    Πασπαλίζουμε με κανέλλα και λίγη ζάχαρη. Την κόβουμε όταν κρυώσει.



    Re: Leftovers from Recipe Central!

    verginsteel - 17.11.2006, 23:28


    Συγχαρητηρια στον μάγειρα! Μαλλον είμαστε οι μόνοι σ'αυτο το forum που ξέρουν να μαγειρεύουν (γι'αυτό έχουμε κ τόσες κατακτήσεις)

    Ασε τους αλλους να παραγγέλνουν από τον Κουραμπά. (βλ. Admin)



    Re: Leftovers from Recipe Central!

    Ntk - 18.11.2006, 14:24


    Ψεύδεσαι ασύστολα Κωτσοβεργίνη... Δεν παραγγέλνω από τον Κουραμπά... Από το Μαντζάρε και το Special παραγγέλνω κι ενίοτε από το Πικάντικο..!!! Στην τελική εμείς φταίμε που για όλες αυτές τις συνταγές που γράφετε χρειαζόμαστε ένα σωρό υλικά;! Σιγά μην τρέχω στο σουπερμάρκετ όλη την ώρα...!!!! Να'ναι καλά τα delivery και τα ταπεράκια της μαμάς..!!! :P

    Όσον αφορά τις κατακτήσεις, αι ρε παλιο-παντοφλάκια που αντί να βάλεις τη Μαρία να σου μαγειρεύει κάθεσαι και μαγειρεύεις εσύ ΚΑΙ κυρίως ότι ώρα θέλει αυτή (π.χ 4 το απόγευμα ενώ ο φυσιολογικός κόσμος τρώει γύρω στις 2..) Έτσιιιιι βεντούζα...!!!



    Re: Leftovers from Recipe Central!

    verginsteel - 18.11.2006, 14:27

    Sandwitch
    Και επειδή απευθυνομαστε σε κοινο που δεν ξερει που του παν τα τεσσερα (βλ.Admin), να και κατι απλο:

    :idea: Σαντουιτς
    --------------
    Υαρχουν 4 δίασημα σαντουιτς στον κόσμο:

    :arrow: Το σαντουιτς που φτιαχνεται αναμεσα σε 2 φετες ψωμι.Πηρε το ονομα του απο τον Τζον Μόντακιου, 4ο κομη του Σαντουιτς, και μεγα χαρτοπαιχτη. Ο κομης συνηθιζε να παραγγελνει να του φερουν το φαγητο του αναμεσα σε 2 φετες ψωμι, για να το κραταει με το ενα χερι κ με το αλλο να κραταει την τραπουλα και να μην διακοπτει το παιχνιδι του. Το χαρτοπαικτικο του παθος χαρισε στην ανθρωποτητα ενα διασημο ονομα για μια πολυ αγαπημενη πολυπροσωπη γευση.

    :arrow: Το ανοιχτο σαντουιτς που τα υλικα του ειναι απλωμενα πανω σε μια φετα ψωμι.Αυτο καταγεται απο τις Σκανδιναβικες χωρες και το ονομα του στα σουηδικα ειναι smoergas (σμέργκος) ή απλα για τον υπολοιπο κοσμο ανοιχτο σαντουιτς.
    Πρωτοεμφανιστηκε σε αυτες τις χωρες,οπου τα βασικα υλικα ειναι θαλασσινα (γαριδες,καβουρια, φιλετα ψαριων) και καθως ειναι τοσο φρεσκα και τρυφερα θα ηταν βαναυσο να συμπιεστουν αναμεσα σε 2 φετες ψωμι.
    Ετσι, φανταχτερο και δροσερο, το ανοιχτο σαντουιτς εγινε, εκτος των αλλων, το ιδανικο μικρο εδεσμα για γιορτες και παρτυ.

    :arrow: Το διασημο αγγλοσαξωνικης καταγωγης κλαμπ σαντουιτς, το σαντουιτς με τα 3 πατωματα. Ειναι φτιαγμενο με 3 φετες φρυγανισμενου ασπρου ψωμιου και με βασικα υλικα το κοτοπουλο, το μπεικον, το αβγο, το μαρουλι και τη ντοματα. Ο βασιλιας των σαντουιτς.

    :arrow: Το σαντουιτς που αρεσει σε σενα, με τις γευσεις που προτιμας, με το ψωμι που σου αρεσει.

    Τα καθοριστικα στοιχεια για ενα σαντουιτς ειναι 3:
    - το ψωμι
    - η μαγιονεζα
    - τα φυλλα σαλατας/λαχανικα
    ολα τα αλλα υλικα, σε ολους τους πιθανους συνδυασμους, εξαρτωνται απο το γούστο σας.


    :!:Και κατι ξεχωριστό:!:
    ---------------------------
    Η αναφορα στα σαντουιτς δεν 8α ειναι πληρης αν δεν αναφερθουμε σε ενα διασημο ζευγαρακι σαντουιτς, ψημενων αυτη τη φορα και γαλλικης καταγωγης: τα croque monsieur και croque madame (μα πώς τα μιλώ τα γαλλικα) . Γινονται και τα 2 με 2 φετες ασπρο βουηρωμενο ψωμι, με ζαμπον και τυρι (εμενταλ ή γραβιερα). Σ'αυτη τη περιπωση λεγεται croque monsieur, ενω με την προσθηκη ενος τηγανητου αβγου, που κανει και τη διαφορα αναμεσα στα φυλλα, ονομαζεται croque madame. [/u]



    Re: Leftovers from Recipe Central!

    Spinelli - 22.02.2007, 05:51


    Σαλατα με μαρουλι τονο κ σως(εδω ειναι η διαφορα!)
    λοιπον...
    στη σως βαζουμε μπολικη μαγιονεζα λιγο λεμονι λιγο ελαιολαδο λιγη ριγανη
    κ πιπερι κ τ ανακατευουμε.. ωχ μ επιασε λιγουρα
    δοκιμαστε το..+περιμενω σχολια..

    PIZZA TOAST
    την επομενη φορα που θα κανετε τοστ(ζαμπον-κασερι) δοκιμαστε να βαλετε λιγη κετσαπ στο ψωμακι κ ριγανη στο κασερι...miammm...



    Re: Leftovers from Recipe Central!

    Ntk - 22.02.2007, 14:58


    WOW!!!!!!! Το πρώτο ποστ της Βάσως..!!!!!!!! :wav: Θα δοκιμάσουμε τις συμβουλές σου Σπινέλι αλλά άμα μας πιάσει κόψιμο το κρίμα στο λαιμό σου..!!!!! :P :cheers:



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Remalia

    Noumera (oxi emeis stis faneles ennow)!!!! - gepostet von SpV am Dienstag 12.09.2006
    Poios ston poutso eisai!?!?!? - gepostet von painbringer am Mittwoch 18.10.2006
    Mia fora kai ena kairo... - gepostet von fotonios am Montag 08.10.2007
    pame gera gia tin anodo... - gepostet von Karvouniaris am Dienstag 12.12.2006
    Apof8egmata - Sofies - Paparo8ewries..!!! - gepostet von Ntk am Samstag 14.04.2007
    Dhmoprathsh fountas! - gepostet von NARSIS am Freitag 26.01.2007
    Vuntra: ampalos i oxi? Psifiste tora. - gepostet von nakmax am Freitag 23.02.2007
    First shoot 'em up - gepostet von fotonios am Dienstag 13.11.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Leftovers from Recipe Central!"

    Central Park - Breana (Freitag 13.01.2006)
    Comedy Central löst VIVA Plus im Januar ab - lind (Donnerstag 11.05.2006)
    5 died in central texas flooding.. - Meli (Montag 28.05.2007)
    Comedy Central ^_^ - Little Princess (Sonntag 12.08.2007)
    Endgültiges Aus für Linzer Central-Kino - T.H. (Mittwoch 07.02.2007)
    Comedy Central | Start am 15. Januar 2007 - Niko (Samstag 23.12.2006)
    28.12. Café Central - Steffen (Samstag 09.12.2006)
    busy week: 15.06.2005 Metropolitan Opera in Central Park - janinanyc (Donnerstag 16.06.2005)
    Central Desert - masterofbeer (Sonntag 06.02.2005)
    Forza 2 Central Forum - Anonymous (Montag 26.03.2007)