TAI-CHI

FORUMUMUZ ARTIK MARTIALARTS.FORUMU.COM FORUMU ADI ALTINDA OLARAK YAYINDADIR. DUYURULUR!
Verfügbare Informationen zu "TAI-CHI"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Anonymous
  • Forum: FORUMUMUZ ARTIK MARTIALARTS.FORUMU.COM FORUMU ADI ALTINDA OLARAK YAYINDADIR. DUYURULUR!
  • Forenbeschreibung: forumumuz tasinmisdir. yeni sitemiz daha iyi ve güncel olacaktir. martialarts.forumu.com
  • aus dem Unterforum: Kung Fu
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Montag 13.02.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: TAI-CHI
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 1 Monat, 29 Tagen, 7 Stunden, 5 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "TAI-CHI"

    Re: TAI-CHI

    Anonymous - 01.03.2006, 13:47

    TAI-CHI
    TAİ CHİ NEDİR?

    Tai Chi Chuan, Temeli, evrensel yaşam enerjisi olan Chi enerjisidir. İnsan vücudunda, yanlış duruş, yanlış beslenme ve stresten kaynaklanan bazı blokajlar oluşur. Bu blokajlar Chi enerjisinin vücut içerisindeki akışına engel olduğundan, uzun vadede sağlıkta bozulmalar meydana gelir. Özetle Tai Chi'nin nihai amacı, bu dolaşımı sağlamaktır.

    Tai Chi Chuan'da, kas gücünden ziyade iç enerji (Chi) ve vücut arasındaki koordinasyon önemlidir. Tai Chi Chuan hareketlerinde gözlenen büyük iç enerji akışı, zihinsel konsantrasyon, nefesin derin alınması, vücut ağırlığının ve baskısının kontrol edilmesinden kaynaklanır. Tai Chi Chuan tekniklerinin ince, yumuşak ve yavaş olması bir okyanus dalgasına benzer. Dalgaların ilerleyerek bir sonrakiyle birleşmesi sürekli bir dalga hareketi ve enerji transferine neden olur. Sürekli birbirini takip eden dalgaları andıran biçimde yapılan Tai Chi teknikleriyle de, sürekli bir enerji akışı meydana gelir. Bu akışın devamlılığının sağlanması, Tai Chi Chuan'da birinci amaçtır.
    Tai Chi'nin nihai amacı vücuttaki bu enerjinin bedenin her noktasında dolaşımını sağlamaktadır. Bu da insanda sağlık, dirilik, canlılık inançlarını çoğaltmakta, moral açıdan insanı zinde tutmaktadır. Chi'nin bu dolaşımı sinir sistemiyle ve kan dolaşımıyla da yakından ilgilidir. Bu düşünce “Chi” ile akupunktur ve Doğu geleneksel tıbbı arasında da dirsek teması sağlamaktadır. Zaten Tai Chi Chuan'ın asırlardır sevilerek yapılması, önemli hastalıklar ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin bir kanıtıdır.

    TAI CHI CHUAN’IN FAYDALARI!

    Tai Chi Chuan günümüzde kliniklerde, fiziksel terapide, kullanılmaya başlanmış; insan sağlığının korunmasında ve fiziki-ruhi bir kısım hastalıkların tedavisinde çok etkili olduğu doktora seviyesinde çalışmalara konu olmuştur. Bilimsel çalışmalar Tai Chi Chuan'ın yüksek kan basıncı, mide ve bağırsak ülserleri, kalp rahatsızlıkları, tüberküloz ve diğer rahatsızlıklar üzerinde etkili olduğunu göstermiştir.

    HAREKETLER

    Tai Chi'de yapılan hareketler olabildiğince yavaş, yumuşak ve zarif aynı zamanda figürler arası geçişler sarsıntısız ve akıcıdır. Tüm hareketler alt karın boşluğunda bir miktar havanın sıkıştırılmasıyla yapılır. Sıkışma şiddetindeki artmaya ve azalmaya bağlı olarak, sırasıyla kollar dışarı ve yukarıya yada içeriye ve aşağı doğru hareket eder. İnsan karnının alt orta noktasında meydana gelen sıkışma, gücün ana kaynağıdır ve bu noktaya çok önemli nokta "Tan Tien" denir. Bu teknikler yapılırken, düşünce alt karın noktasına yoğunlaşır ve teknikler zihin, vücut ve enerji koordineli biçimde yapılır. Çünkü, Tai Chi Chuan teknikleri vücut uzuvlarından ziyade iç enerji kuvvetiyle gerçekleştirilir.

    İÇİNİZDEKİ ENERJİYİ HAREKETE GEÇİRİN!

    Her geçen gün artan şehirleşmenin ve teknolojik kirlenmenin bir sonucu olarak, gürültücü şehir hayatı içerisinde aşırı stresle boğuşan insanların, rahatlama yöntemleri konusunda çeşitli alternatifleri bulunuyor. Tai Chi Chuan... İnsanlar, Çin kaynaklı bu öğreti ile gündelik stresten arındıkları gibi, strese karşı koymak ve duygularını geliştirmek yolunda da büyük bir mesafe katediyor

    Amaç: ENERJİYİ TAZELEMEK
    Faaliyet: : TAI CHI
    Neden işe yarar: Halsizlikle başa çıkmak için, yoğun egzersizlerden uzak durun. Tai Chi, enerjiyi harcamaktansa, onu muhafaza etmek için tasarlanmıştır. Vücutta oksijen dolaşımını kolaylaştıran derin nefes egzersizleriyle birlikte yapılan yavaş, akıcı hareketler, içten gelen yaşama gücünü artırır.
    Diğer faydaları: Tai Chi’nin yavaş hareketleri, dengenizi ve duruşunuzu geliştirmenin yanı sıra, bacaklara ve kalçaya biçim verir.
    Yapmak için: Tek Ayak Üstünde Horoz Duruşu. Bacaklarınız çok hafif bükük halde ayakta durun. Sağ bacağınızı bükerek bel hizanıza kadar yavaşça kaldırırken, avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde kollarınızı da bükerek yukarı kaldırın. Pozisyonu 5 saniye koruduktan sonra yavaşça kollarınızı ve bacağınızı indirin. Diğer bacağınızla tekrarlayın.

    Ayrica yalnis bilmiyorsam TAI CHI diye bi dergide vardir.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum FORUMUMUZ ARTIK MARTIALARTS.FORUMU.COM FORUMU ADI ALTINDA OLARAK YAYINDADIR. DUYURULUR!

    film full BURADA - gepostet von jetliekibi am Dienstag 14.03.2006



    Ähnliche Beiträge wie "TAI-CHI"

    Mai Tai - sweet123 (Donnerstag 19.10.2006)
    Chen Kuan Tai - ShawBrothers (Mittwoch 21.06.2006)
    Tai Chi - X-Treme_Fighter (Mittwoch 18.05.2005)
    Chi-Chi - piccolina (Montag 22.08.2005)
    Chi Lun - Chi Lun( ? ) (Montag 02.07.2007)
    Tai sao Toi tham gia Huong Dao - Cop xixon (Montag 21.05.2007)
    Über die Klasse TAI 2005 c ! - atilla (Montag 12.09.2005)
    T'ai Chi - fussel (Donnerstag 01.03.2007)
    Shing Chi - Doris (Samstag 23.06.2007)
    Kim Tai Chung - jetliekibi (Mittwoch 08.03.2006)