Yatirimlar-Sorunlar-Öneriler!

Untitled
Verfügbare Informationen zu "Yatirimlar-Sorunlar-Öneriler!"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Berlinali55
  • Forenurl: Klick
  • aus dem Unterforum: Yatirim-Sorun-Öneriler
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Freitag 11.11.2005
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: Yatirimlar-Sorunlar-Öneriler!
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 4 Monaten, 11 Tagen, 18 Stunden, 53 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Yatirimlar-Sorunlar-Öneriler!"

    Re: Yatirimlar-Sorunlar-Öneriler!

    Berlinali55 - 02.01.2006, 04:59

    Yatirimlar-Sorunlar-Öneriler!
    YATIRIMLAR-SORUNLAR-ÖNERİLER :




    Çarşamba İlçesine kadar gelmiş olan demiryolunun ilçemize kadar da gelmesi sağlanarak toplu taşımacılıktaki etkinlik artırılmalıdır. Ayrıca ilçe ve köylerimizde üretilmekte olan sebze, meyve ve diğer hayvansal ürünlerin, ihtiyacı bulunan il ve ilçelere daha sıhhatli ve zamanında ulaşması sağlanacak ve maddi yönden halkımıza katkıda bulunacaktır.

    Sanayi Sitesinin altyapı yetersizliği nedeniyle burada bulunan esnaflarımız büyük sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bunun için altyapı sorununun halledilmesi önerilmektedir.

    İndirici Bir Trafo Merkezi Yapılması:

    Halen Terme şehir merkezi ile bağlı tüm koy ve kasabalı, Ünye Trafo Merkezinden beslenmektedir. Hattın İ965-1966’lı yıllarda yapılması ve son derece eski olması nedeniyle sık sık arızalar meydana gelmektedir.Terme şehir merkezine bir indirici trafo merkezi yapılması zaruret haline gelmiştir, İndirici Trafonun yeri hazır olup, 2004 yılı yatırım programına alınması.

    Emiryusuf İçme Suyu Grubu:

    İlçemize bağlı Eğercili, Taşpınar, Çanaklı, Sütözü, Y.Taşpınar, Geçmiş, Meşeyazı, Aybeder, Dağdıralı, Muratlı, Karacaköy, Etyemezli, Emiryusuf, Kumcağız, Sancaklı, Bafracalı ve Karamahmut köyü sakinleri içme suyu ihtiyaçlarını araçlarla şehir merkezinden karşılamaya çalışmaktadırlar. İçme suyu sıkıntısı çeken köylere içme suyu verilebilmesi için Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılmış olup çalışmalarının bir an önce bitirilmesinde yarar görülmektedir.

    Samsun-Azot Ayırımı- Ünye Çift Şeritli Yol:

    Ulaştırma Bakanlığı tarafından 1992-2004 yılları arasında yapımı düşünülen çift şeritli karayolu bu güne kadar bitirilememiştir

    Terme Devlet Hastanesi:

    Sağlık Bakanlığı tarafından 1994-2003 yılları arasında yapımı düşünülen 100 yataklı Terme Devlet Hastanesinin çatısı ve kaba işleri bitmiş olup, iç donak işleri ödeneği nispetinde devam etmektedir.

    Anadolu Lisesi Binası:

    İlçemiz Anadolu Lisesi Eğitim ve öğretimine Anafartalar İlköğretim Okulunda geçici olarak devam etmektedir. Kamulaştırılan mevcut arsasına yeni binanın yapılması suretiyle Eğitim ve Öğretimin daha sağlıklı hale getirilmesi gerekmektedir.

    Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası:

    İlçemiz Emniyet Müdürlüğü binasının yetersiz olması nedeniyle birimleri farklı farklı yerlerde hizmet vermektedir. Hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde verilebilmesi için mevcut arsasına yeni binanın yapılarak tüm birimlerin bir araya getirilmesi gerekmektedir.

    Jandarma Komutanlığı Hizmet Binasi:

    İlçe Jandarma Komutanlığı Bölük binası şehir merkezinin gelişmesi sonucu şehrin merkezinde kaldığı ve eğitim sahası da bulunmadığından, İlçe Jandarma Komutanlığı’nın mevcut arsasına yeni binasının yapılarak taşınması gerekmektedir.

    Kırgıl Barajı Projesi:

    İlçemizin sulama ve içme suyu sıkıntısının giderilmesi ve tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla projelendirilen Salıpazarı İlçesi Sınırları içerisinde yapımı düşünülen Kırgıl Barajı’nın biran önce programa alınması.

    Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Yapılması:

    Terme İlçesinde Kamuya ait hiçbir öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Özellikle Sekiz Yıllık Zorunlu Eğitime geçtikten sonra arazi yapısı uygun olmayan köylerinde taşımalı sistemin uygulanmasında zorluklar yaşanmaktadır. Eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi ve öğrencilerimizin daha iyi şartlarda okumalarının temini açısından îlçemiz Evci-Miliç mevkiinde bulunan arsaya 400 kapasiteli YİBO yapılması faydalı olacaktır.


    Terme’nin Turizm Alan Merkezleri” Kapsamına Alınması:

    İlçemizin kuzeyindeki sahil bandı bozulmamış doğal güzelliği ile bölgemizin en uzun ve en geniş kumsalına sahiptir. Deniz mevsimi l Haziran - 15 Eylül tarihleri arasındaki uzunca bir süreyi kapsadığı halde, İlçemiz turizm açısından bakir bir vaziyettedir. Sözü edilen sahil bandının “Turizm Alan ve Merkezleri” kapsamına alınması durumun da, ileride turizme yönelik olarak yapılacak otel, motel ve benzeri dinlenme ve sosyal tesisler ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. İlçemiz sınırları içinde bulunan Simenit ve Akgöl’ün koruma altına alınarak kuş cenneti haline getirilerek dinlenme ve mesire yeri olması durumunda ülkemizin tanıtımında da pay sahibi olacağı ve yöreye bir canlılık getireceği muhakkaktır.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Untitled

    Topraklarimiz cok bereketli - gepostet von Berlinali55 am Montag 02.01.2006
    bassagligi - gepostet von Anonymous am Sonntag 02.07.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Yatirimlar-Sorunlar-Öneriler!"

    POLITIKA, YASAM ve GÜNCEL SORUNLAR - dersim (Mittwoch 06.12.2006)