Jamaica Grande (Ochio Rios)

Jamdown
Verfügbare Informationen zu "Jamaica Grande (Ochio Rios)"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Claudia - FiYah
  • Forum: Jamdown
  • Forenbeschreibung: www.jamdown.info
  • aus dem Unterforum: Hotels
  • Antworten: 4
  • Forum gestartet am: Dienstag 06.12.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Jamaica Grande (Ochio Rios)
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 4 Monaten, 22 Tagen, 19 Stunden, 19 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Jamaica Grande (Ochio Rios)"

    Re: Jamaica Grande (Ochio Rios)

    Claudia - 10.12.2005, 00:56

    Jamaica Grande (Ochio Rios)
    .
    .
    Naam: Jamaica Grande

    Plaats: Ochio Rios

    Kamers: ?

    Mijn beoordeling: 7

    Omschrijving: Dit hotel is inmiddels gewisseld van eigenaar, de nieuwe naam weet ik niet. Mocht iemand in het "nieuwe Jamaica Grande" zijn geweest mag je hiervoor gewoon een nieuwe topic aanmaken, zodat het hotel onder zijn nieuwe naam komt te staan!

    Jamaica Grande was een groot hotel, bestaande uit twee gebouwen (een rokers en niet-rokers gebouw). De receptie was heel erg vriendelijk en probeerde direct alles op te lossen toen de airco twee dagen was uitgevallen!

    De kamers waren netjes en schoon, op een dikke platgeslagen spin op het plafond na...brrr daar bleef je naar staren! ;)

    Het hotel had 1 zwembad en twee gescheiden strandjes. Het achterste strandje was altijd erg rustig, waarschijnlijk omdat je daar iets verder moest lopen naar de bar!? Dit was het fijnste strand die ik heb meegemaakt in Jamaica, geen zeewier en stenen in zee, lekker zacht zand, de bodem liep heel gelijkmatig af en voldoende plekken om in de schaduw te kunnen schuilen.

    Een groot nadeel vond ik dat er altijd maar 1 bar en eetgelegenheid open was, voordat je erachter bent waar je wanneer moet wezen is je eerste week al voorbij. Tevens moest je soms een eind lopen om ergens nog een drankje te kunnen krijgen. Het eten was goed maar niet heel erg bijzonder.

    Erg lachwekkend was trouwens de ruimte waar de piano stond, s'avond werden daar door hotelgasten allemaal "foute liedjes" gezongen, dit werkte echt op mijn lachspieren! :lol:


    :!: Ben je ook in dit hotel verbleven en heb je aanvullende informatie, of misschien wel een hele andere mening erover...post dan jouw recentie hieronder!
    .



    Re: Jamaica Grande (Ochio Rios)

    FiYah - 19.12.2005, 08:34


    Toen in in Jamaica Grande verbleef (2001) heette het Renaissance Jamaica Grande. Tegenwoordig heet het Sunset Jamaica Grande. De roze torens zijn voor zover ik weet nu geel geschilderd. Ook is men nu met een renovatie bezig. Als Reggae Sunsplash 2006 in Ocho Rios wordt gehouden, dan is de kans heeel groot (100%, ghehe...) dat ik hier zal verblijven.

    Ik vond het een uitermate goed hotel. Misschien wat massaal, maar daar hou ik wel van. Lekker opgaan in de massa, geweldig. Dat doe ik echt veel en veel liever dan een Sandals Golf Resort boeken en daar een intiem sfeertje hebben met mensen die een hete aardappel in de mond hebben om maar te chargeren.

    Met het zoeken naar de eetgelegenheid had ik zelf geen problemen. In feite kon je iedere avond in The Mellowcourt eten. In totaal zijn er zeven restaurants (o.a. een Chinees, een Italiaan, Cool Runnings het grill- / BBQ steakhouse op het strand) dus je kon ook elders eten. Moest je het overdag wel boeken natuurlijk. En soms werd het diner van The Mellowcourt naar het strand verplaatst wat ook heel gezellig was.

    De eetgelegenheden waren (afgezien van het strand natuurlijk) air-geconditioneerd wat heel prettig was. Jamaique was de vaste ontbijtgelegenheid. 's Morgens beginnen met heerlijk vers fruit, daarna wat eten en een kop koffie toe. Heerlijk!

    Het entertainment 's avonds vond ik echt goed te noemen. Natuurlijk werden er ook flauwe "wie drinkt deze halve liter bier het eerst op" spelletjes gehouden en meer van dat soort flauwekul, maar de shows en optredens waren echt goed. Veel reggae, heel veel reggae en dan geen standaard nummers. TOP!

    Waardering Jamaica Grande: een 8.



    Re: Jamaica Grande (Ochio Rios)

    Claudia - 19.12.2005, 19:15


    FiYah wrote: Tegenwoordig heet het Sunset Jamaica Grande. De roze torens zijn voor zover ik weet nu geel geschilderd. Ook is men nu met een renovatie bezig

    Ja inderdaad, ze zijn nu geel! Ook herinner ik me ineens dat ik een vrouw in het vliegtuig hoorde vertellen dat Grande (in september was dit dus) bezig was met een vierde of vijfde zwembad! :-o
    Ik kan me er maar 1 herinneren!? Ze zijn dus flink bezig daar...

    Wat ik trouwens denk, nu ik jouw recentie lees, dat de verschillende restaurants en bars misschien wel niet meer tegelijk open waren aangezien ik de laatste week vóór de sluiting daar was. Er was een leegloop van gasten natuurlijk die week, en misschien draaide ze ook al wel met minder personeel...
    Er hing bij het personeel ook niet zo'n geweldig sfeertje natuurlijk, ze waren niet zeker of ze hun baan zouden behouden namelijk! :?

    Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden als je in 2006 weer mocht gaan...



    Re: Jamaica Grande (Ochio Rios)

    FiYah - 20.12.2005, 05:05


    De omstandigheden waren beduidend anders toen jij er was als ik het zo hoor. Dat maakt een wezenlijk verschil! Ik ben wel benieuwd of Jamaica Grande in zijn voor- of nadeel is veranderd, geen idee natuurlijk op dit moment. Of ik in 2006 naar Ocho Rios of Montego Bay ga, is afhankelijk van Reggae Sunsplash 2006. Ze zouden eens een website in de lucht moeten brengen om de wereld van meer informatie te voorzien. Ik weet eigenlijk liever gisteren dan vandaag wanneer en waar het gehouden wordt, maar dat is nog even afwachten. Misschien kan ik het reisburo vragen contact op te nemen met Ellen, Karin of Ingrid om te vragen of zij er meer over weten. Je moet maar denken dat zij Jamaicaanse kranten lezen en er misschien meer over weten. Maar goed time will tell.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Jamdown

    FiYah Jamaica 2006 - gepostet von FiYah am Montag 23.10.2006
    Tribute@BobMarley @ Effenaar! - gepostet von Bwino am Donnerstag 28.06.2007
    Port Royal - gepostet von Claudia am Dienstag 06.03.2007
    Filmpjes - gepostet von Claudia am Sonntag 09.07.2006
    Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007 - gepostet von G-Ras am Montag 05.02.2007
    Raslionheart: Cave Valley 1996 - gepostet von RasLionheart am Montag 08.05.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Jamaica Grande (Ochio Rios)"

    EAST FRISIA 2006 -Grande Finale- - whitebuffalo (Dienstag 22.08.2006)
    Bestandsaufnahme bei KhorneFlake - KhorneFlake (Donnerstag 03.05.2012)
    grande - Jule (Freitag 08.06.2007)
    Wanderung ab la Laguna Grande, 18.8.07, 10.ºº - la rana (Freitag 10.08.2007)
    Grande Merde - Mr Knister (Freitag 04.08.2006)
    Jamaica - Conni (Samstag 15.04.2006)
    Beatrixschool project Jamaica 2005 - Claudia (Donnerstag 26.01.2006)
    Wonen op Jamaica? - peter (Mittwoch 21.06.2006)
    Lady Jamaica - Lady Jamaica (Dienstag 29.08.2006)
    Taki & Dré @ Jamaica 2004 - Taki (Samstag 24.12.2005)