Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

Jamdown
Verfügbare Informationen zu "Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: G-Ras - Angelique - Claudia
  • Forum: Jamdown
  • Forenbeschreibung: www.jamdown.info
  • aus dem Unterforum: Reggae
  • Antworten: 10
  • Forum gestartet am: Dienstag 06.12.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 2 Monaten, 6 Tagen, 6 Stunden, 12 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007"

    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    G-Ras - 05.02.2007, 12:59

    Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007
    Junior Murvin & U Roy @ Petrol Club, Antwerpen, 4-2-2007

    Met vrijkaartjes van Jamdown voor het eerst een concert bezocht @ Petrol Club in Antwerpen. De route er naar toe is vrij simpel en als je toch de weg kwijtraakt dan is het een kwestie van de Schelde op zoeken en een klein stukje de stad uit rijden met als laatste kilometer even trillen op een hoop kinderkopjes. Petrol club lijkt een oud fabrieksterrein met dus overal ruimte om gratis je auto te parkeren, als je op tijd bent recht voor de voordeur.
    Bij binnenkomst (logisch) is er eerst een garderobe, daarna een kleine zaal met grote bar en de dj bak, zelfs wat leren bankjes. Daarachter (achter een groot gordijn welke opengaat bij aanvang concert) de grotere zaal. Bij de ingang stond vermeld dat er max 1000 bezoekers welkom zijn. Het geheel zag er wel oud uit (maar wat geeft het) en het plafond was niet al te hoog (zeg maar als in oude Tivoli maar dan wel een veel grotere oppervlakte). De sfeer was echt gezellig, gemoedelijk en toch enthousiast, volle bak en toch ruimte zat. Niet dat gestreste wat je vaak in Nederland overkomt. Er was Jamaican Food, 2 stalletjes met cd/lp's en t-shirts.
    In het voorprogramma trad op een Belgische band Campina Reggae geheten en bestond uit 4 blanke heren en 1 zwarte dame, drum/bas/keyboard/dwarsfluit (dame). De basgitarist nam ook de leadvocal voor zijn rekening. Het is wennen, leadvocal in het Nederlands, eeeuh Vlaams dan. Geopend werd met een nummer op het Marley's Sun is Shining (Kaya album) riddim. De eerste 4,5 nummer vond ik ze instrumentaal echt sterk, daarna volgen er wat nummers met een soort Egyptian Reggae (Jonathan Richman) ritme waarmee het wat inkakte (vond ik). Toch werd het later weer enigszins opgepakt met oa een tribute aan de oude Vlaamse zanger Louis Neefs notabene.
    Na dit optreden weer lekker verder op de goeie platenkeuze van de DJ.
    Hij begon de avond met ska/rocksteady en kwam via veel Studio One werk en begin jaren 80 dancehall steeds verder in de tijd maar gelukkig niet te ver...Veel jackie Mittoo maar bv ook Culture, Cornell Campbell. Je hebt DJ's die de hele avond willen bewijzen dat ze platen kunnen draaien die nog nooit iemand gehoord heeft, deze gooide er ook klassiekers doorheen, keurig.
    Na een lange ombouw van het podium om kwart voor 11 dan eindelijk We the People Band en tot mijn grote verrassing, ik had er echt niet op durven hopen, vergezeld van de blazers David Madden op trompet en Glen Da Costa op sax. Ze waren er ook al de laatste keer met Max Romeo in de Melkweg. Zij hebben beiden reeds eind jaren 70 al voor grootheden gespeeld als Burning Spear, Culture, Dennis Brown, Don Carlos en Gregory Isaacs. Een voorbeeld van een album waar Madden op meeblaast is Jerusalem van Alpha Blondy.
    En wat een verademing was deze band. Vergeleken met de begeleiding van Isaacs in de Melkweg vorig jaar was dit superieur, bas, drum, keyboard, gitaar, het zat allemaal retegoed in elkaar. Ik stond regelmatig met de ogen dicht te luisteren (met name bij het Murvin gedeelte) en dat is een teken dat het volop genieten is.
    Als eerste was Junior Murvin aan de beurt. IK had een (Belgische) recensie gelezen uit 2006 (toen was ie kennelijk ook al ergens in Belgie) en die klonk niet veelbelovend. Echter, na 45 minuten na een finale met een weergaloze uitvoering van Cool out son en een superrelaxte Police and Thieves leek het of er nog maar 10 minuten was gespeeld, er kwam gelukkig nog een toegift. Wat een stem, en in hetzelfde nummer wisslen van falsetto naar bariton of tenor, echt geweldig.
    Andere tracks waren oa Roots train, Solomon, Rescue Jah children en I was appointed.
    Ook U Roy was in vorm had ik het gevoel. Natuurlijk is U Roy een legende geworden door songs te voorzien van zijn extra DJ geluid en de vocalen van John Holt, Alton Ellis etc werden nu door een 2 dameskoortje gedaan en niet slecht. Niet alleen speelde U Roy de klassiekers als Rule the nation, Wake the town, Chalice in the palace, Natty (Soul) Rebel, The Same Song en Wear you to the Ball maar ook van later werk als True born African en nummers van zijn nieuwe (!) cd. Na een schitterende afsluiting van We the People Band nog een paar nummers van de DJ, postertje en cdeetje gekocht, nog een lekker biertje en een laatste keer 50 eurocent betaald aan de toiletjuffrouw (!) weer naar huis. Voor aanvang concert Claudia van Jamdown al bedankt voor het uitgeloot zijn, na het concert nog even geken of ze er nog was om te vragen hoe ze het vond maar niet meer gezien.
    Mogen er nog lang blazers van deze kwaliteit meedoen (bv bij The Wailing Souls binnekort?), ik ben er van overtuigd dat het de helft scheelt in kwaliteit van een avond als deze.
    Greetings, G- Ras.

    ps de t-shirt/cd verkoper van deze tour zei zeker te komen naar de Made in Jamaica optredens binnenkort ( 3 mei Amsterdam) voor Bunny Wailer, met blazers!



    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    G-Ras - 05.02.2007, 14:49


    nog even toevoegen over de band:
    De We The People Band was ook al in de jaren 70 de band van Lloyd Parks die oa voor de Revolutionairies (Sly & Robbie) veel deden als ook voor oa Dennis Brown, ik kon gisteren niet de namen verstaan bij de voorstelling van de band maar allicht dat het niet meer dezelfden zijn als toen (maar wel net zo goed!).



    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    Angelique - 05.02.2007, 21:16

    vrijkaartje Antwerp-Massive :)
    Hoi Hoi,

    Ook ik was weer één van de gelukkige winnaars van een vrijkaartje! Dit keer niet via Jamdown-Jamaica, maar via de site van Antwerp-Massive.
    Samen met muziekvriendin Monique weer afgereisd naar Antwerpen.

    De Petrolclub heeft ons hart gestolen na een super optreden van Anthony B, afgelopen december (zie verslag op deze site).

    Het was super gezellig, leuk en rustig publiek, muziek en natuurlijk weer lekker gegeten.

    Big Up fe Junior Murvin, Daddy U-Roy, all the musicians and the backing vocals!

    By the way, weet iemand misschien de namen nog van de bassist, de drummer en de keyboardplayer?

    Peace and Jah Bless, Angelique



    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    Claudia - 05.02.2007, 23:09

    U-roy
    Thankx voor jullie recensies, ook ik heb me prima vermaakt!!!

    Ik vind Petrol echt een top locatie, het is daar zo sfeervol en ik vind het belgische publiek super!

    De eerste band was niet echt mijn ding. De muziek ging nog wel, maar die zanger had geen mooie stem en had vreemde teksten! Voor een half uurtje was het nog wel gegaan maar een uur was te lang...

    Junior Murvin vond ik erg apart, hij had zo'n hoge stem. Grappig dat hij in z'n eentje een duet kon zongen! ;)

    U-Roy begon pas om 0:00 uur en ik begon me al een beetje zorgen te maken om de volgende ochtend! Ik moest namelijk werken en mijn wekker zou om 06:00 uur al aflopen. Gelukkig was U-Roy zo dope dat ik mijn wekker snel vergeten was!

    Ik had niet verwacht dat ik U-Roy ZOOO dope zou vinden, die twee achtergrondzangeressen waren ook super goed! Daarnaast hadden ze ook een heel vriendelijk gezicht en lieve glimlach. Ik heb genoten van Daddy U-Roy!

    En de band...super gewoon! Big Up!

    Net voor het einde zijn we terug naar de bar gelopen om wat te drinken, tijdens het laatste nummer zijn we naar huis gegaan. Rond 03:00 uur lag ik in mijn bed, heb mijn baas maar een berichtje gestuurd dat ik wat later zou beginnen vandaag...ik trok het echt niet hoor! haha

    Leuk om G-Ras even te zien. Goed dat je toch naar mij toe kwam want anders had ik die hele lange man (je hebt m vast gezien?) aangesproken vrees ik! ;)

    Petrol weer bedankt voor de super leuke avond....till next time!



    ps: foto's en filmpjes volgen soon op de site! :!:



    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    Claudia - 07.02.2007, 22:19


    Ik heb net een paar foto's online gezet op Jamdown, ze zijn best leuk geworden.

    De filmpjes zijn heeeel slecht. Beeld is wel leuk, maar het geluid echt bagger. Misschien zet ik ze nog wel een keer online, heb er alleen nu even geen tijd voor...



    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    G-Ras - 08.02.2007, 19:17


    Ik weet over welke andere lange man je doelt, ging nog redelijk vooraan staan ook...
    Jammer dat we je niet meer na afloop gezien hebben, maybe next time.
    In tegenstelling tot deze keer hopen we een volgende keer ook een camera meenemen...



    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    Angelique - 13.02.2007, 19:01


    Hoi hoi Claudia,

    Heb net effe zitten kijken naar je concertfoto's. Muziekvriendin Monique en ik stonden gewoon vlak naast jou bij het U-Roy concert! Naast ons stond een ligstoel met een gehandicapte man, wij stonden links van jou. Ben benieuwd of je ons ook gezien hebt?

    Nou wie weet tot een volgende keer!

    Peace and Jah Bless, Angelique



    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    Claudia - 15.02.2007, 22:34


    @Angelique: Jullie stonden dus voor een box denk ik? Kan me niet precies herinneren wie daar stonden...een blonde vrouw misschien? Nee, tis erg vaag! ;)

    Volgende keer gewoon ff naar me zwaaien joh...hihihi, dan snap ik het vast! :P



    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    Angelique - 16.02.2007, 22:07


    Hoi Hoi,

    Hihihihi we stonden inderdaad voor een box, maar Monique en ik zijn niet blond :)

    Volgende keer gaan we zeker effe zwaaien, lol!

    Peace, Angelique



    Re: Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007

    Claudia - 17.02.2007, 18:53


    Uiiteraard wel mensen daar zien staan, maar dan heb er inderdaad geen "gezicht" bij! Hahaha, zwaaien lijkt me beter! :lol:



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Jamdown

    Raslionheart: Cave Valley 1996 - gepostet von RasLionheart am Montag 08.05.2006
    Bob Marley Mausoleum (Nine Miles) - gepostet von Claudia am Samstag 17.12.2005
    Redemption Song - gepostet von FiYah am Freitag 08.12.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Junior Murvin & U Roy & We The People Band 2007"

    Neues Album der Junior M.A.F.I.A. - Criminal (Dienstag 08.02.2005)
    Junior Turtles - Alucard (Samstag 10.06.2006)
    Little Nicky- Satan Junior - EBONY (Donnerstag 05.10.2006)
    Sternchen Junior - filles (Dienstag 16.01.2007)
    Beautiful People - Disturbed (Mittwoch 14.06.2006)
    Gruuls Unterschlupr, 03.08.08 - scandrag (Freitag 29.08.2008)
    Famous Music People Cross Stitch Kit - 2 Micks - Masha (Samstag 28.01.2006)
    blue-people.net - agloco (Montag 09.04.2007)
    JUNIOR BOMBASI!! - haluk (Samstag 20.01.2007)
    die neue junior rakete - didi (Freitag 03.08.2007)