Isus e raspunsul! Dar care-i intrebarea?

Isus Calea
Verfügbare Informationen zu "Isus e raspunsul! Dar care-i intrebarea?"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: julian_ivancsuk
  • Forum: Isus Calea
  • Forenbeschreibung: ...si inapoi noi nu vom da...
  • aus dem Unterforum: Maxime,zicale,citate,cugetari
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Montag 11.12.2006
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: Isus e raspunsul! Dar care-i intrebarea?
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 1 Monat, 11 Tagen, 16 Stunden, 1 Minute
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Isus e raspunsul! Dar care-i intrebarea?"

    Re: Isus e raspunsul! Dar care-i intrebarea?

    julian_ivancsuk - 15.03.2007, 12:34

    Isus e raspunsul! Dar care-i intrebarea?
    Există sfinţi cu stea în frunte. Sau mai bine-zis, cu cruce. Ei nesocotesc sfatul ecleziastului de a nu fi prea neprihănit şi a nu te arăta prea înţelept. Văd doar ordinea lui Dumnezeu şi ignoră voia Sa permisivă. Pentru ei, nu există viaţă concretă, iar creştinismul înseamnă (doar) "lege şi ordine". Dacă Isus a zis că în Cer nu ne vom căsători, atunci aduc Raiul pe pământ şi nu se mai căsătoresc nici aici.

    Fotbalul, computerul, un film sau o masă îmbelşugată sunt lucruri nespirituale, viscerale, pierdere de timp. Ei sunt legiuitorii, biciul lui Dumnezeu. Manifestă aversiune faţă de orice, intră în contradicţie cu setul lor de credinţe. Petru era unul dintre ei. Crezând că a "învăţat" totul despre Dumnezeu de la rabini, nu-şi dorea, în comoditatea lui, să-i strice "cineva" jucăriile, nici să se spurce cu lucruri specifice neamurilor. Născut din nou, dar limitându-L pe Hristos la schema fariseică, Petru s-a vrut ambasadorul Lui, dar numai în Iudeea, nu şi în Antiohia.

    Ne place să vorbim despre evanghelizare, despre cât de mare-i bucuria-n Ceruri dacă fiul risipitor vine acasă, despre rolul nostru special de a fi sarea şi lumina pământului. Uităm însă că de lumină e nevoie în întuneric şi de sare unde nu-i gust. Suntem ambasadorii Lui, dar tare-am vrea să fim "delegaţi" în vreo ţară occidentală şi nu prin Somalia sau Uganda. Ne-ar plăcea să zidim biserici unde e cel puţin temelia pusă, nu să ne murdărim demolând vreo clădire şubredă pentru a construi una nouă. Întuneric e în inimile violatorilor, sataniştilor şi criminalilor, acolo e nevoie de lumină. Fără gust e o viaţă distrusă de alcool şi droguri, acolo trebuie să fim sare. Somalia sau Uganda pot fi pentru noi oamenii străzii sau prostituatele, printre ei să fim ambasadori. Iar construcţiile ponosite ce trebuie demolate sunt acele concepţii de viaţă atât de străine nouă: relativism, ateism, esoterism, vrăjitorie etc.

    Cei mai mari duşmani ai creştinismului au fost cei care l-au cunoscut îndeaproape. Marx, autorul moral al milioanelor de crime ale comunismului, a scris la bacalaureat o compunere cu titlul "Uniunea credincioşilor în Hristos". Filozofia lui Nietzche, fiu de preot protestant şi evoluţionismul lui Darwin, licenţiat (doar) în teologie, l-au născut pe Hitler. Şi exemplele pot continua. Ei toţi au ştiut din ce "material" e creştinismul şi i-au produs mult rău. Noi ştim din ce sunt plămădiţi ei, ca să le facem mult bine? Nu e nimic spurcat în a citi o carte anti-creştină pentru a înţelege un ateu sau în a sta de vorbă cu un satanist, e doar incomod (mai ales dacă te vede vreun frate). Sau atât de trainică e Stânca pe care stăm încât ne e frică să nu fie nimicită de nişte pietricele?

    Să nu-i uităm nici pe cei aflaţi la extrema cealaltă - creştinii "opusul lui Petru". Ei trăiesc printre "neamuri", dar nu ca să-i înţeleagă şi cheme acasă, ci să convieţuiască sub acelaşi acoperiş şubred.

    Dacă pentru Petru, Dumnezeu era în primul rând Judecător Suprem, pentru ei El este Iubirea ce iartă orice (f adevărat) şi oricum (f fals). Petru se abţinea de la prea multe, ei nu se mai abţin de la nimic. Muzica? Să fie de-orice gen, indiferent de vulgaritate, că doar un creştin are filtre în timpan. Filme? Cât mai violente şi obscene, că pocăiţii au un soi de imunitate vizuală care "curăţă" imaginile. Lui Petru i s-a zis "ce a curăţit Dumnezeu, tu să nu numeşti spurcat", lor li s-ar potrivi "ceea ce Dumnezeu consideră spurcat, tu să nu numeşti curat".

    Dacă rămânem doar lumini printre alte lumini, vom orbi. Dacă ne atrage întunericul şi folosim drept pretext "iluminarea" celor de acolo, ne pierdem. Dacă ne sărăm unii pe alţii, ne vom scârbi de-aşa gust şi de rămânem în "clubul pocăiţilor inabordabili şi ignoranţi", unde fiecare îi confirmă credinţa celuilalt, rămânem la adăpost de îndoieli, dar şi de oameni. Şi totuşi, trăind printre ei, le vom spune că "Isus este răspunsul", mândri c-am mai pus o cărămidă în Cer, fără să ne pese că ei nu ştiu nici măcar care-i întrebarea….



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Isus Calea

    VIatä Vesnicä - gepostet von vasi am Samstag 06.10.2007
    14.04.2007 - gepostet von vasi am Samstag 14.04.2007
    28 September 07 - gepostet von julian_ivancsuk am Freitag 28.09.2007
    Pt. schimbare... - gepostet von michi am Donnerstag 16.08.2007
    Pentru Tineri - gepostet von vasi am Donnerstag 01.03.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Isus e raspunsul! Dar care-i intrebarea?"

    Sudden Care aufm Emmendinger Open-Air - silvstar (Mittwoch 14.09.2005)
    Sudden Care ist aufgelöst - silvstar (Freitag 14.10.2005)
    Der DAR-Donnerstag - 5. 5. 2005 - Anonymous (Donnerstag 28.04.2005)
    Mission 83-Intensive care - Carl Johnson (Dienstag 03.05.2005)
    Nap mit DAR - mycroft (Dienstag 10.05.2005)
    Diese Forum stellt ausschliesslich ein Ersatz-Forum dar: - hansrueegsegger (Dienstag 18.10.2005)
    Dar Foichletar - On_Air (Samstag 20.08.2005)
    Take Good Care Of Your Children - Joe (Samstag 24.11.2007)
    Die Dar'hana - shadowangel (Freitag 04.01.2008)
    Dar'hana / Drachen - shadowangel (Freitag 04.01.2008)