"Nema tih para za koje bi Radovan ukaljao obraz!"

www.Brcko.co.sr
Verfügbare Informationen zu ""Nema tih para za koje bi Radovan ukaljao obraz!""

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: cevapusa
  • Forum: www.Brcko.co.sr
  • Forenbeschreibung: Dođite da se družimo!
  • aus dem Unterforum: Novosti - Новости
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Sonntag 05.12.2004
  • Sprache: serbisch
  • Link zum Originaltopic: "Nema tih para za koje bi Radovan ukaljao obraz!"
  • Letzte Antwort: vor 19 Jahren, 24 Tagen, 10 Stunden, 25 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu ""Nema tih para za koje bi Radovan ukaljao obraz!""

    Re: "Nema tih para za koje bi Radovan ukaljao obraz!"

    cevapusa - 05.04.2005, 09:33

    "Nema tih para za koje bi Radovan ukaljao obraz!"
    Za jednog od najvećih srpskih sinova u istoriji Radovana Karadžića ispredaju se razne priče u poslednje vreme.

    Dok jedni javno govore kako ne treba da se Karadžić preda Haškom tribunalu jer je neosnovano optužen, drugi ga teraju u Hag, pritom iznoseći niz laži na njegov račun, samo da bi diskreditovali njegov lik i delo. Što je najgore, u širenju laži o nekadašnjem predsedniku Republike Srpske i SDS aktivno učestvuju Srbi! Sramota. Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, demantovao je navode Milorada Dodika da je njegov brat učestvovao u finansijskoj aferi u kojoj je navodno iz trezora Narodne banke Republike Srpske nakon rata u BiH uzeo 36 miliona nemačkih maraka.

    - Želim da demantujem ove laži koje je izrekla Biljana Plavšić još 1997. godine. Jedini način da se čovek bori protiv teških laži je govorenjem istine. Ovo demantujem, jer se radi o časti i ugledu porodice moga brata, kao i svih Karadžića. Posle ovakvih izrečenih optužbi mora neko da ostane bez časti. Ili onaj koji optužuje, Dodik, ili onaj koga optužuju, moj brat Radovan. Svi koji bar malo znaju Radovana znaju da nema tog novca ili zlata zbog kojeg bi on ukaljao svoj obraz, obraz svoga naroda, porodice i Republike Srpske.

    Ponosim se mojim bratom, velikim sinom srpskog naroda i svemu onome što je učinio za srpstvo. On je već zauzeo svoje mesto u istoriji, kao veliki borac, patriota, pošten i hrabar čovek, a pitam se kakvo će mesto u istoriji zauzeti Dodik. Verovatno suprotno - kaže Luka Karadžić Srpskom Nacionalu.

    On dodaje da je prva ove laži izrekla Biljana Plavšić kada je bila u ljubavi s Medlin Olbrajt i zajedno delila vlast s Dodikom.

    - Cilj je da se umanji Radovanom ugled i ubrlja njegov obraz da bi Plavšićeva ispala istorijska ličnost srpskog naroda na prostoru Republike Srpske, a ne moj brat. Podsećam da se još 1997. godine, posle Plavšićkinih optužbi, oglasio tadašnji guverner Narodne banke RS Manojlo Đorić koji je rekao da to nije istina i da Radovan nije mogao da dođe do novca. Tada je Biljana prestala s lažima, a državna televizija je demantovala da je Radovan iznosio ili uzimao bilo kakav novac iz trezora. Posle toliko vremena ta lažna priča se ponovo pojavljuje u javnosti, ali ovoga puta iz usta Milorada Dodika. Sada je za odrađivanje prljavih poslova on zadužen i to za nekoga određenog spolja.

    To je sramota, jer je Dodik ipak javna politička ličnost, predsednik jedne stranke i predstavnik naroda u parlamentu - kategoričan je naš sagovornik. Prema Karadžićevim rečima, takvi ljudi kao Dodik ne treba da se bavi ni prljavim poslovima ni politikom.

    - Neka Dodik pruži valjane dokaze za izrečene laži i neka ih preda istražnim organima. Zašto Dodik, ako su njegove laži istinite, nije sproveo istragu i to naredio u periodu 1997. i 2000. godine kad je bio premijer i s Plavšićevom delio vlast? Tada je imao sve u svojim rukama - i sudstvo i policiju - mogao je da sprovede istragu, da da nalog i, ako je kriv, uhapsi Radovana. Ali, nije, jer je sve neistinito i radi se o podmetačini Pedija Ešdauna i Međunarodne zajednice.

    Podsećam narod da je Radovan 1995. godine po dogovoru s Ričardom Holbrukom preneo sva ovlašćenja na Plavšićevu i ona je kao kadar SDS 1996. izabrana na mesto predsednika RS. Tada je ona, nažalost, ušla u veliku ljubav sa gospođom Olbrajt i drugim međunarodnim zvaničnicima koje su je okruživali. Kako je Radovan mogao 1997. godine da ulazi u trezor Narodne banke, kada je bio u dubokoj ilegali i kako bi tada mogao zajedno sa svojim ljudima da iznosi toliki novac iz državnog trezora. Pritom je netačna i količina novca koja se spominje, jer je guverner Đorić tada izjavio da je bilo reči o dolarima, a ne o markama - priča Karadžić, koji dodaje da njegov brat tada nije bio na vlasti niti je učestvovao u tome i da niko nije mogao da odlazi u Banjaluku i neometano uzima novac.

    - Pitam se samo dokle će da bacaju laži na Radovana, koji sada nije u situaciji da se brani. Hvala Bogu, Radovan će jednog dana moći da se brani. Mnogo štošta će uskoro biti po nalogu Pedija Ešdauna izdato protiv Radovana i to sve iz srpskih usta. Idu na to da Srbin sahranjuje brata, a ne musliman ili Hrvat - zaključuje Luka Karadžić.

    Mediji, čujte i drugu stranu! Luka Karadžić u skladu sa zakonom i objektivnim informisanjem moli sve one medije koji su objavili da je njegov brat ukrao 36 miliona maraka da puste i njegovu izjavu kojom demantuje te tvrdnje. Karadžić prvenstveno misli na medije koji su izjave Dodika i drugih puštali po nekoliko puta dnevno, a pre svega televizije BK i B92.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.Brcko.co.sr

    Trazim Branku Borojevic - gepostet von Predo am Dienstag 04.04.2006



    Ähnliche Beiträge wie ""Nema tih para za koje bi Radovan ukaljao obraz!""

    Nema Teksta jos =) - DJ-SerbMaster (Montag 30.05.2005)
    samo slike, nema spama - arkotekt (Mittwoch 15.11.2006)
    Nema tog ko moze vise popiti od Hisecana - Adi (Montag 28.02.2005)
    U RS nema pticije gripe - cevapusa (Freitag 28.10.2005)
    Nema Karadzica, ima mudzahedina - cevapusa (Donnerstag 12.05.2005)
    nema te vise.... - _bcs_ (Donnerstag 10.11.2005)
    Leto na splavovima... *** Nema vishe josh odavno *** - 59923398 (Mittwoch 13.07.2005)
    opet nema HT-a :( - arkotekt (Montag 04.12.2006)
    Radovan se oglasio - cevapusa (Donnerstag 23.12.2004)
    pohvale nema - NaTaSa (Freitag 08.06.2007)