Nema Karadzica, ima mudzahedina

www.Brcko.co.sr
Verfügbare Informationen zu "Nema Karadzica, ima mudzahedina"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: cevapusa
  • Forum: www.Brcko.co.sr
  • Forenbeschreibung: Dođite da se družimo!
  • aus dem Unterforum: Novosti - Новости
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Sonntag 05.12.2004
  • Sprache: serbisch
  • Link zum Originaltopic: Nema Karadzica, ima mudzahedina
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 11 Monaten, 16 Tagen, 2 Stunden, 31 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Nema Karadzica, ima mudzahedina"

    Re: Nema Karadzica, ima mudzahedina

    cevapusa - 12.05.2005, 15:56

    Nema Karadzica, ima mudzahedina
    U prvom obraćanju javnosti, novoimenovani direktor Policije RS-a, Dragomir Andan, rekao je da pojma nema gdje je Radovan Karadžić, ali da sve zna o mudžahedinima.
    Kao najbitniji prioritet u svom radu, nedavno imenovani direktor Policije RS-a, Dragomir Andan, istakao je saradnju sa Haškim tribunalom.

    Novinari su ga odmah suočili sa pisanjem londonskog “Guardiana” da je jedan od najtraženijih haških bjegunaca, Radovan Karadžić, nedavno boravio u jugoistočnom dijelu RS-a:

    “Tu informaciju nismo imali. I ja bih molio sve one koji raspolažu adekvatnom informacijom vezano za ova lica neka nas blagovremeno informišu. Mi ćemo munjevito reagovati i dovesti to do kraja. Aktivnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova po ovoj oblasti se nastavljaju i u narednom periodu ćemo mi pojačati našu aktivnost, pogotovo kad su u pitanju dvojica najtraženijih haških optuženika."

    Do sada nije bilo dovoljno pažnje posvećenoj borbi protiv terorizma u BiH, kaže Andan, navodeći kao primjer prošlogodišnji teroristički napad u Španiji:
    “Radi se o 11 lica koja su učestvovala u terorističkom napadu. Prema svim obavještajnim i operativnim podacima, priprema za izvođenje ove aktivnosti u Španiji vršena je na tlu BiH. Oni su, dakle, s ovih prostora otišli u Španiju. Čak na nekim savjetovanjima došli smo do podatka da su upaljači koji su stavljani u eksplozivne naprave u Španiji pravljeni u BiH.”

    MUP RS-a sada raspolaže sa spiskom od 1740 lica koja su došla iz arapskih zemalja i ratovala u BiH, kaže Andan. On tvrdi da taj spisak nije konačan jer prema nekim podacima u BiH tokom rata je učestvovalo nešto manje od 4500 mudžahedinskih boraca. Neka od tih lica su bila ili su i danas povezana sa raznim terorsitičkim organizacijama, riječi su Andana. Oko 450 lica dobilo je državljanstvo BiH, a za 300 je potvrđeno da i danas imaju državljanstvo. Tu je i spisak od 200 Bošnjaka iz BiH koji su se obučavali i ratovali u mudžahedinskoj jedinici, rekao je Andan:

    “Pitanje je koliko je takvih lica vrbovano, koliko je takvih lica završilo obuku i kad će takva lica, ako budu aktivirana, biti aktivirana. Mi ih danas zovemo spavači. To je bijela Al Kaida, koja je opasnija od ovih koji dolaze iz arapskih zemalja.”

    Borba protiv terorizma je posebno bitna za našu zemlju, kaže Andan, jer BiH je prvi stub odbrane od terorizma u Evropi.

    Radovan bio u nikšićkoj crkvi

    Radovan Karadžić, najtraženiji haški optuženik, u subotu, 7. maja, bio je u Nikšiću na sahrani svoje majke Jovanke, rekao je za sarajevski Dnevni avaz jedan bosansko-hercegovački obaveštajac, koji već godinama radi u specijalnoj službi koja ima zadatak da uhvati bivšeg predsednika Republike Srpske. Time je potvrđeno i pisanje Srpskog Nacionala, čiji reporteri su u subotu bili na sahrani Jovanke Karadžić. - Imamo proverene informacije da je Karadžić boravio na sahrani svoje majke u Nikšiću. Sve vreme je bio u crkvi Svetog Petra, gde su pristup imali samo predstavnici Srpske pravoslavne crkve i uža rodbina - kaže obaveštajac iz BiH. On je za sarajevski dnevnik rekao da "domaće i strane obaveštajne službe raspolažu informacijom da je Radovan Karadžić 14. aprila bio u Bosni". Engleski dnevni list Gardijan je objavio da istu informaciju, samo je naveo da nije u pitanju 14. već 17. april.

    - Karadžić je tada u Zvorniku viđen na svadbi izvesne medicinske sestre, njegove porodične prijateljice, koja se udala za jednog zvorničkog ugostitelja - kaže bosanski operativac.

    Nikad ga neće uhvatiti - Kad god strani agenti su za petama Karadžiću, uvek neko od njih bude smenjen. Stoga je sve izraženije uverenje da najtraženiji haški optuženik nikada neće biti uhapšen, jer ne postoji volja jednog dela međunarodne zajednice, koja ga, po svemu sudeći, štiti i pomaže mu u skrivanju - žali se Avazov izvor.

    Komentar webmasterke: oooh steta bas mi zao tog izvora...



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.Brcko.co.sr

    Gdje je sajt? - gepostet von Kobra am Sonntag 19.03.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Nema Karadzica, ima mudzahedina"

    hallo... ima li koga ?!?! - amitic (Donnerstag 07.06.2007)
    Ima li neko listu pesama sa 'Provere microfon'-a - DUNYA_HIP-HOP (Samstag 25.09.2004)
    Nema Teksta jos =) - DJ-SerbMaster (Montag 30.05.2005)
    Glavni saudijski terorista ima pasos BiH - cevapusa (Freitag 01.07.2005)
    samo slike, nema spama - arkotekt (Mittwoch 15.11.2006)
    El ima neko 10 Crnogorske zapovesti? - vojvodinac (Samstag 21.08.2004)
    Dali verujes dali ima Boga? - vojvodinac (Samstag 21.08.2004)
    Aero Modelle und Modellbau - Aero128 (Freitag 01.02.2013)
    ima li rahatlokuma u novo otvorenoj slasticarni Egipat - Uki-Grof (Freitag 24.03.2006)
    Pferdezucht IMa - izysylvester (Donnerstag 05.04.2007)