Politika-Parata3iaka 8emata!

Remalia
Verfügbare Informationen zu "Politika-Parata3iaka 8emata!"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Ntk - Kid - polymhxanos s.ch - SpV - verginsteel - NARSIS - Karvouniaris - parsifal - Anonymous - katsarola
  • Forum: Remalia
  • Forenbeschreibung: Official forum of Remalia (Ntk & Friends)
  • aus dem Unterforum: Πολιτική & Επικαιρότητα
  • Antworten: 63
  • Forum gestartet am: Samstag 02.09.2006
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Politika-Parata3iaka 8emata!
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 6 Monaten, 11 Tagen, 18 Stunden, 30 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Politika-Parata3iaka 8emata!"

    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 30.09.2006, 01:16

    Politika-Parata3iaka 8emata!
    Λοιπόν, στο θρεντ αυτό θα γράφουμε τις μικροτσουτσουνιές μας σχετικά με την Πολιτική (όσοι ασχολούνται) καθώς και τα παραταξιακά-συνδικαλιστικά μας (πάλι όσοι ασχολούνται)... Επειδή εγώ δεν κόβω φλέβες για αυτά τα πράγματα, χρήζω αρχηγό του θρεντ τον φίλτατο συναγωνιστή κ.Χαϊκάλη (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ενστερνίζομαι και τις απόψεις του!)

    Εκθέστε λοιπόν τις απόψεις σας και τσακωθείτε ελεύθερα!!!

    Υ.Γ: Βασικά, τι λέτε; Να δημιουργήσω έξτρα board στα παρακμιακά θέματα αυστηρά για πολιτικές συζητήσεις ή να το αφήσω έτσι χύμα;!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 30.09.2006, 11:32


    Καταρχάς βγάλτο από sticky. :twisted:
    Εν συνεχεία, έχω να δηλώσω ότι άμα αποφασίσουνε να ξανακάνουμε κατάληψη θα τους πάρει ο διάολος. Λες και βγαίνουν πολλά με τις καταλήψεις. :evil3: :evil3:



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    polymhxanos s.ch - 30.09.2006, 15:08

    ο αρχη&#947
    Λοιπον,κατ'αρχας να εκφρασω την χαρα μου που εχει αναφερθει τοσες φορες το ονομα μου και ας καθηστερησα να μπω..Αφου ειμαι ο αρχηγος σε αυτο σο χωρο θα θεσω τος όρους:
    1)Εδω μπορει ο καθενας να γραφει ότι θέλει περι πολιτικων θεματων,όχι μονο πανεπιστημιακων,αλλά κα γενικότερου ενδιαφέροντος(π.χ πόλεμος,απεργίες,εργατικά ατυχήματα και άλλα)
    2)Δεν θα υπάρχει αρχηγος και υπηκόοι,άρα το χρήσμα που μου έδωσε ο φίλος νίκος το καταργώ ως έννοια..
    3)Δεν θα υπάρχει λογοκρισία.Κάνενας μας δεν είναι πιο έξυπνος από τον δίπλα του..όλοι στην ίδια κοινωνία ζούμε,τα βιωματα μας διαφερουν και(βιωματα:θεμελιωδες στοιχείο της διαμόρφωσης οποιασδήποτε συνήδησης)..Μπορει με κάποιους από εσας να διαφωνω με αυτα που λέτε αλλά πραγματικα θα έδινα και τη ζωη μου για να τα λέτε ελείθερα
    3)Ο μονος περιοριστικος όρος που μπαινει χωρίς όμως να έχει καταναγκαστηκό χαρακτήρα είναι όταν αναφερόμαστε στην Ε.Α.Α.Κ να χρησιμοποιούμε το σωστο άρθρο.. Η Ε.Α.Α.Κ(ΙΝΗΣΗ)

    άν στη πορεία αντιληφθούμε την αναγκαιότητα να θέσουμε και άλλους όρους θα γίνει ενημέρωση,κατοπιν συζητήσεως μέσα σε αυτόν το χώρο



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    polymhxanos s.ch - 30.09.2006, 15:21

    πει κα&#964
    Φίλε που αναφέρθηκες στις καταληψεις και κατα πόσο αυτές καταφένουν κάτι..Αρχικά στην Ελλάδα αν δεν γινόντουσαν καταλήψεις η κυβέρνηση θα είχε κατεβάσει τον νόμο το καλοκαίρι και εσυ τώρα θα είχε ςμαθήματα αλυσίδα(δηλ αν δν πέρναγες μαθηματικά 1,δεν θα έδινες μαθηματικά2),θα είχες περιορισμένο αριθμό μαθηματων ανα εξάμηνο,αν δεν τελειωνες την σχολή σου στο 7ο(αν είσαι πολυτεχνείο)ή 6ο(αν είσαι οτιδήποτε αλλο) έτος θα διαγραφόσουν και τα βιβλία του νέου ακαδημαικού έτους θα τα πλήρωνες εσύ..Ακόμα μαθητικό κίνημα Χιλής-παραλληλα χρονικά με το δικό μας του Μαη,Ιουνη-με καταλήψεις και καθημερινή σύγκρουση με τα όργανα καταστολής πέτυχαν δψρεάν σίτηση,στέγαση,μεταφορά..Φοιτητικό κίνημα εργατικής κατεύθηνσης Γαλλία κέρδησε με καταλήψεις την απόσυρση του νόμου περί C.P.E(Σύμβαση Πρώτης Εργασίας)..Αυτά εχουν πετύχει οι καταλήψεις,,και οι αναφορές μου ήταν στην πρόσφατη ιστορία ένω θα μπορούσα να ανφέρω και πιο παλαία χρονικά παραδείγματα..



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 30.09.2006, 15:40

    Re: πει κα&
    polymhxanos s.ch wrote: τώρα θα είχε ςμαθήματα αλυσίδα(δηλ αν δν πέρναγες μαθηματικά 1,δεν θα έδινες μαθηματικά
    Εάν και εφόσον τα μαθηματικά 1 είναι απαραίτητα για να καταλάβεις τα μαθηματικά 2, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η λογική εξάλλου αυτό λέει. Δεν γίνεται να οδηγήσεις την Ferrari χωρίς να μπορείς να οδηγήσεις ένα Smart.

    polymhxanos s.ch wrote: 2),θα είχες περιορισμένο αριθμό μαθηματων ανα εξάμηνο
    Ήδη έχω περιορισμένο αριθμό μαθημάτων. Προσωπικά ως θετικό το βλέπω, αν θες εξήγησε μου γιατί είναι αρνητικό.

    polymhxanos s.ch wrote: αν δεν τελειωνες την σχολή σου στο 7ο(αν είσαι πολυτεχνείο)ή 6ο(αν είσαι οτιδήποτε αλλο) έτος θα διαγραφόσουν
    Ναι, η σχολή μου είναι για 4 χρόνια, άρα πρέπει να βγει σε 4 χρόνια. Γιατί οι γονείς σου να πληρώνουν για φοιτητές σαν και μένα που το κωλοβαράνε? Εξάλλου με το νομοσχέδιο έχουμε την δυνατότητα να διακόψουμε τις σπουδές μας αν για Χ,Ψ λόγους αδυνατούμε να τις παρακολουθήσουμε όπως πρέπει και να τις συνεχίσουμε όταν θα μπορούμε.

    polymhxanos s.ch wrote: και τα βιβλία του νέου ακαδημαικού έτους θα τα πλήρωνες εσύ..
    Ίσως το μόνο αρνητικό του νομοσχεδίου.

    polymhxanos s.ch wrote: Ακόμα μαθητικό κίνημα Χιλής-παραλληλα χρονικά με το δικό μας του Μαη,Ιουνη-με καταλήψεις και καθημερινή σύγκρουση με τα όργανα καταστολής πέτυχαν δψρεάν σίτηση,στέγαση,μεταφορά..
    Πιθανότατα είναι έτσι όπως τα λες αλλά με τις καταλήψεις είχαμε και "παράπλευρες απώλειες". Χίλιες φορές να στείλουμε ως φοιτητές μια αντιπροσωπεία στην υπουργό, στους πρυτάνεις και οπουδήποτε αλλού παρά να χάνουμε τα εξάμηνα αβέρτα.

    polymhxanos s.ch wrote: Φοιτητικό κίνημα εργατικής κατεύθηνσης Γαλλία κέρδησε με καταλήψεις την απόσυρση του νόμου περί C.P.E(Σύμβαση Πρώτης Εργασίας)..
    Εδώ μιλάμε για εργασιακά δικαιώματα, καμία σχέση με φοιτητικά δικαιώματα.

    polymhxanos s.ch wrote: Αυτά εχουν πετύχει οι καταλήψεις,,και οι αναφορές μου ήταν στην πρόσφατη ιστορία ένω θα μπορούσα να ανφέρω και πιο παλαία χρονικά παραδείγματα..
    Πάντα υπάρχουν αντιπαραδείγματα, δες τι έγινε με τις καταλήψεις στα λύκεια τότε που άλλαξε το σύστημα των πανελληνίων. ΤΙΠΟΤΑ.
    Εν τέλει μάλιστα αποδείχτηκε ότι αυτό το σύστημα είναι καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο από το προηγούμενο.



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 30.09.2006, 16:28


    Λοιπόν, το θρεντ το έκανα sticky για να φαίνεται και να μην χάνεται μέχρι να αποφασίσουμε αν θα φτιάξουμε ξεχωριστό board για αυτό το θέμα ή θα το αφήσουμε έτσι χύμα..! Τώρα τα όσα θίξατε θα τα διαβάσω λεπτομερώς και θα προσπαθήσω να απαντήσω αργότερα γιατί τώρα πρέπει να πάω να σφάξω στο lineage2 :P :twisted:

    Y.Γ: Φίλε Kid τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο δεν νομίζω να σε πολυχάλασαν οι καταλήψεις..! Άλλωστε τουλάχιστον εμείς βγήκαμε σχεδόν καθαροί καθώς, ούτε εξάμηνο χάσαμε, ούτε εξεταστική ΚΑΙ δεν πέρασε το καλοκαίρι το νομοσχέδιο...! Το μόνο κακό ήταν ότι η διπλή εξεταστική ήταν αρκετά κουραστική και ψυχοφθόρα καθώς και ρεμάλια σαν κι εμάς που κόπηκαν στα μαθήματα της 1ης ήταν δύσκολο να περάσουν στη 2η...! Τα μη ρεμάλια όμως δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα! Τέλος πάντων, θα τοποθετηθώ περεταίρω (όσο μπορώ) αργότερα!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 30.09.2006, 16:42


    Admin_Ntk wrote: Y.Γ: Φίλε Kid τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο δεν νομίζω να σε πολυχάλασαν οι καταλήψεις..! Άλλωστε τουλάχιστον εμείς βγήκαμε σχεδόν καθαροί καθώς, ούτε εξάμηνο χάσαμε, ούτε εξεταστική ΚΑΙ δεν πέρασε το καλοκαίρι το νομοσχέδιο...! Το μόνο κακό ήταν ότι η διπλή εξεταστική ήταν αρκετά κουραστική και ψυχοφθόρα καθώς και ρεμάλια σαν κι εμάς που κόπηκαν στα μαθήματα της 1ης ήταν δύσκολο να περάσουν στη 2η...! Τα μη ρεμάλια όμως δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα! Τέλος πάντων, θα τοποθετηθώ περεταίρω (όσο μπορώ) αργότερα!
    Ναι, δεν με χάλασαν επειδή είμαι στην κοσμάρα μου και το κωλοβαράω αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Κάτσε να πήγαινα κάθε μέρα στις διαλέξεις να σου λεγα αν θα με χάλαγε ή όχι.

    Χάσαμε έναν μήνα τώρα, δεν νομίζω να σου άρεσε να είσαι Γιάννενα από τις 15 του Αυγούστου.. Επίσης προτιμώ να κάνω διακοπές από τις 10/6 έως τις 30/9 παρά από τις 25/5 μέχρι τις 15/8.. Αν δεν με πιστεύεις, ρώτα τον Φώτη να δεις ότι το ίδιο θα σου πει.. 8)



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 30.09.2006, 19:31


    Εγώ ήρθα Γιάννενα στις 25/8 :P

    Αποκλείεται να έκανες διακοπές στις 10/6... Από 28/6 και μετά θα έκανες...! Και το ότι θες εσύ να κωλοβαράς και να κάνεις διακοπές δεν έχει σχέση με τις καταλήψεις... Συμφωνώ ότι γενικά η κατάληψη δεν είναι και η καλύτερη λύση αλλά εκείνη την χρονική στιγμή μαζί με τις πορείες και τις διαδηλώσεις (στις οποίες είμαι σίγουρος ότι δεν πήγες-όχι ότι πήγα εγώ, αυτό είναι άλλο θέμα αλλά δεν μπορείς να λες να κάνουμε πορεία, να στείλουμε αντιπρόσωπους φοιτητών κτλ όταν ο ίδιος μένεις στην απ' έξω και περιμένεις να τα κάνουν όλα οι άλλοι ενώ εσύ κάνεις διακοπές!) η κατάληψη ήταν η μόνη λύση και έφερε αποτελέσματα..! Τουλάχιστον στα Γιάννενα είμασταν 3 σχολές μόνο που συμμετείχαν στο Συντονιστικό και γίνανε 14 και δεν θυμάμαι πόσες φτάσανε σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην περάσει το νομοσχέδιο εκείνη τη χρονική στιγμή.. Κάτι ήταν κι αυτό!

    Ο Φώτης αυτή τη στιγμή είναι διακοπές... Κουράστηκε λίγο, τα πέρασε όλα και τώρα κωλοβαράει ενώ εμείς συνεχίζουμε να ρουφάμε τον τρόμπονα..! Και ο Φώτης ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν την κατάληψη και μείνανε και μέσα!!!

    Kid wrote: Ναι, δεν με χάλασαν επειδή είμαι στην κοσμάρα μου και το κωλοβαράω αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Κάτσε να πήγαινα κάθε μέρα στις διαλέξεις να σου λεγα αν θα με χάλαγε ή όχι.
    Μεταξύ μας μιλάμε, μην κοροϊδευόμαστε! Εσύ κάθε μέρα στις διαλέξεις;!; :lol:

    Στην τελική αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα εξεταστική.. Δεν ξέρουμε καν τι θα γίνει!!! Στην γενική συνέλευση όταν γίνει μπορείς άνετα να εκθέσεις κι εκεί τις απόψεις σου...

    Για μένα πιο σωστό θα ήταν όχι να συζητάμε για το αν η κατάληψη είναι λύση ή όχι αλλά τι πρέπει να αντιπροτείνουμε απέναντι στο νομοσχέδιο που δεν θέλουμε να κατατεθεί!! Το καλοκαίρι κατηγορηθήκαμε ότι αμφισβητούμε χωρίς να έχουμε αντιπρόταση - όχι μόνο από την κυβέρνηση και τους "δεξιούς" ξερόλες που επειδή δεν μπόρεσε το παιδί τους να περάσει ιατρική πρέπει σώνει και καλά να μας εφαρμόσουν με το ζόρι ιδιωτικά πανεπιστήμια (οι Ζακυνθινοί κατάλαβαν σε τι αναφέρομαι) αλλά και από τους Π.Κ.Σ-ίτες που μόνο την τελευταία στιγμή έκαναν μια αλλαξοκωλιά προκειμένου να συμμετάσχουν στο Φοιτητικό Κίνημα όταν κατάλαβαν ότι είχαν χάσει τη μπάλα. Εκείνη την χρονική στιγμή πρωταιρεότητα ήταν να ΜΗΝ περάσει το νομοσχέδιο γιατί υπήρχε η πίεση του χρόνου για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων και μετά ρουφήξουμε τον τρόμπονα..! Τώρα όμως ΔΕΝ γίνεται να κάνουμε το ίδιο.. Τα ελληνικά πανεπιστήμια πράγματι νοσούν σε αρκετούς τομείς.. Δεν είναι όλα ρόδινα.. Και δεν με νοιάζουν τα μαγαζάκια δίπλα από τη λέσχη, αν εξαιρέσεις την Π.Κ.Σ κανένας δεν χαλιέται από την ύπαρξή τους! Πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.. Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια για αυτό αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.. Δεν γίνεται να λέμε ΔΕΝ θέλω να γίνει αυτό!!! Κατ' εμέ πρέπει να λέμε ΔΕΝ θέλω να γίνει αυτό και να αντιπροτείνουμε εμείς τη λύση.. Διότι στην τελική αν αφήνουμε τους άλλους να βρουν τη λύση για εμάς και πάλι δεν πρόκειται αυτό να μας αρέσει, και πάλι θα υπάρξουν αντιδράσεις, επειδή εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα τι χρειαζόμαστε και τι όχι..!

    Υ.Γ: Αυτά περί ορίου μαθημάτων σε κάθε σχολή (που πράγματι η Πληροφορική Ιωαννίνων έχει όριο 7 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων και πάντα πρέπει να δηλώνεις αυτά που χρωστάς) δεν έχει να κάνει με το νομοσχέδιο για τα ελληνικά πανεπιστήμια.. Είναι θέμα της κάθε σχολής και του κάθε τμήματος ξεχωριστά...!

    Υ.Γ2: Με συγχωρείτε για τυχόν ασυναρτησίες που έγραψα, προήλθαν μετά από κάψιμο αλλά γενικότερα εκφράζουν την άποψή μου και πώς βλέπω εγώ τα πράγματα..!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 30.09.2006, 20:43


    Εγώ το είχα πει εξαρχής ότι δεν με ενδιαφέρει το όλο ζήτημα επειδή είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων & δεν είχα και κανένα άλλο πρόβλημα με το νομοσχέδιο οπότε λογικό ήταν να μην πάω ούτε στις πορείες ούτε να έρθω στην κατάληψη.

    Έχοντας την πίεση του χρόνου - γιατί αλλιώς ξουτ από τις σχολές - δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρχουν πολλοί σαν και μένα και σένα που το κωλοβαράνε όσο δεν πάει.

    Επίσης, εσύ ήρθες Γιάννενα στις 25 επειδή είσαι ειδική περίπτωση, όλοι οι υπόλοιποι ήμαστε εδώ από τις 17-18 του Αυγούστου.

    Ο Φώτης θα μπορούσε να μην είχε κουραστεί και να έκανε διακοπές από τις 28/6 έως τις 28/9.. :wink:

    Μια ακόμα απορία, η αξιολόγηση των καθηγητών γιατί δεν θέλουμε να περάσει? Το όριο των 6 ή 7 ετών γιατί μας χαλάει?

    Το νομοσχέδιο πως θα έβλαπτε την ποιότητα των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων? :roll:



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 30.09.2006, 21:12


    Το θέμα δεν είναι να υπάρχει πίεση χρόνου διαφορετικά ξουτ από τις σχολές... Το θέμα είναι να έχουμε συνείδηση εμείς τα ρεμάλια που κωλοβαράμε όλη την ώρα και να προσπαθούμε χωρίς να έχουμε τον βούρδουλα πάνω από το κεφάλι μας..! Αφού είσαι υπέρ των ιδιωτικών θα έπρεπε σιγά-σιγά να αρχίζεις να καταβάλεις προσπάθειες να βελτιώσεις την επίδοση σου ως φοιτητής στην σχολή διότι με τα ιδιωτικά αν γίνουν αυξάνεται ο ανταγωνισμός και εγκυμονεί ο κίνδυνος αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις:
    1) Να υποβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο
    2) Οι φοιτητές των ιδιωτικών επειδή πληρώνουν το πτυχίο τους χωρίς να καταβάλουν προσπάθεια να παίρνουν πτυχίο με 8 και 9 ενώ εμείς να γαμιόμαστε για να πάρουμε ένα 6 ή 7, άρα θα έχεις λιγότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας
    3) Δεν έχει όλος ο κόσμος τα λεφτά να μπει στα ιδιωτικά. Δεν μπορείς να του τα επιβάλλεις με το έτσι θέλω. Αν υπάρξουν ιδιωτικά κατ' εμέ ή τα δημόσια θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αξία ή να είναι ισάξια αλλά να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στα ιδιωτικά ώστε να μην συμβεί τίποτα από τα παραπάνω...
    4) Ακούω να λέγεται ότι όλος αυτός ο κόσμος που πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό θα ήταν καλύτερα να μείνει στην Ελλάδα... Εγώ δεν ξέρω κανέναν άξιο και ικανό να ΜΗΝ μπορεί να μπει στη σχολή που θέλει στην Ελλάδα.. Όποιος δεν το καταφέρνει πέραν ελαχίστων περιπτώσεων θα πρέπει ο ίδιος να αναρωτηθεί γιατί... Ή δεν έχει την ικανότητα να πετύχει τους στόχους του ή δεν έχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να το κάνει...Δεν είναι λύση τα ιδιωτικά στην Ελλάδα για αυτούς που δεν μπορούν να μπουν στα δημόσια...
    5) Μπορώ να βρω κι άλλα αρνητικά που μπορεί να υπάρξουν με την δημιουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων... Θα ξενυχτίσουμε όμως και είναι Σάββατο βράδυ και πρέπει να βγούμε!!! :P



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 30.09.2006, 21:25


    Admin_Ntk wrote: Το θέμα δεν είναι να υπάρχει πίεση χρόνου διαφορετικά ξουτ από τις σχολές... Το θέμα είναι να έχουμε συνείδηση εμείς τα ρεμάλια που κωλοβαράμε όλη την ώρα και να προσπαθούμε χωρίς να έχουμε τον βούρδουλα πάνω από το κεφάλι μας..!
    Βλέπεις τόσα χρόνια να έχει αποκτηθεί αυτή η συνείδηση από μας τα ρεμάλια? Οι περισσότεροι φίλοι μου σπουδάζουνε στο εξωτερικό, όλοι τους, θα πάρουνε πτυχίο στην ώρα τους. Όχι επειδή το πληρώνουν αλλά επειδή ασχολούνται με το θέμα πανεπιστήμιο. Πάνε στις διαλέξεις, παραδίδουν εργασίες και όλα αυτά που εμείς ΔΕΝ κάνουμε.

    Admin_Ntk wrote: Αφού είσαι υπέρ των ιδιωτικών θα έπρεπε σιγά-σιγά να αρχίζεις να καταβάλεις προσπάθειες να βελτιώσεις την επίδοση σου ως φοιτητής στην σχολή διότι με τα ιδιωτικά αν γίνουν αυξάνεται ο ανταγωνισμός και εγκυμονεί ο κίνδυνος αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις:
    1) Να υποβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο
    Όπως υποβαθμίστηκαν τα δημόσια σχολεία μετά την δημιουργία των ιδιωτικών?

    Admin_Ntk wrote: 2) Οι φοιτητές των ιδιωτικών επειδή πληρώνουν το πτυχίο τους χωρίς να καταβάλουν προσπάθεια να παίρνουν πτυχίο με 8 και 9 ενώ εμείς να γαμιόμαστε για να πάρουμε ένα 6 ή 7, άρα θα έχεις λιγότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας
    Αυτό δεν ισχύει. Είναι σαν να μου λες ότι όσοι πάνε στα ιδιωτικά σχολεία βγάζουν μεγαλύτερους βαθμούς επειδή οι γονείς τους πληρώνουν. Απλά δεν στέκει. Για την αγορά εργασίας συμφωνώ αλλά εσύ βλέπεις να έχουμε 0% ανεργία και να μένουν όσοι βγαίνουν από τα πανεπιστήμια άνεργοι?

    Admin_Ntk wrote: 3) Δεν έχει όλος ο κόσμος τα λεφτά να μπει στα ιδιωτικά. Δεν μπορείς να του τα επιβάλλεις με το έτσι θέλω. Αν υπάρξουν ιδιωτικά κατ' εμέ ή τα δημόσια θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αξία ή να είναι ισάξια αλλά να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στα ιδιωτικά ώστε να μην συμβεί τίποτα από τα παραπάνω...
    Και επειδή εγώ δεν έχω λεφτά να στείλω το γιο μου στο ιδιωτικό πρέπει εσύ που έχεις λεφτά να μην στείλεις ούτε τον δικό σου? Τι λογική είναι αυτή? να πεθάνει η αγελάδα του γείτονα? :roll:
    Σαφώς και πρέπει να γίνεται έλεγχος, όπως πρέπει να γίνεται και στα δημόσια.

    Admin_Ntk wrote: 4) Ακούω να λέγεται ότι όλος αυτός ο κόσμος που πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό θα ήταν καλύτερα να μείνει στην Ελλάδα... Εγώ δεν ξέρω κανέναν άξιο και ικανό να ΜΗΝ μπορεί να μπει στη σχολή που θέλει στην Ελλάδα.. Όποιος δεν το καταφέρνει πέραν ελαχίστων περιπτώσεων θα πρέπει ο ίδιος να αναρωτηθεί γιατί... Ή δεν έχει την ικανότητα να πετύχει τους στόχους του ή δεν έχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να το κάνει...
    Με το αγγλικό σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο τώρα θα ήμουν στο πολυτεχνείο - ή κάπου αλλού τέλος πάντων. Το ίδιο πιστεύω και εσύ όπως και η πλειοψηφία από εμάς που δεν μπήκαμε στην πρώτη μας επιλογή.

    Admin_Ntk wrote: Δεν είναι λύση τα ιδιωτικά στην Ελλάδα για αυτούς που δεν μπορούν να μπουν στα δημόσια...
    Γιατί δεν είναι λύση? Δηλαδή όλοι οι αποτυχημένοι των Πανελληνίων αν θέλουν να σπουδάσουν πρέπει ντε και καλά να πάνε στο εξωτερικό?

    Admin_Ntk wrote: είναι Σάββατο βράδυ και πρέπει να βγούμε!!! :P
    Όντως, τι έχει το πρόγραμμα για σήμερα? :twisted:



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 30.09.2006, 22:01


    Επί τροχάδην γιατί είμαι έτοιμος να βγω, μια ματιά που έρριξα σε αυτά που έγραψες, 1ον μην συγχέεις την δευτεροβάθμια με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.. Δεν έχουν καμία σχέση... 2ον Η εξαγορά πτυχίου στα ιδιωτικά πανεπιστήμια βεβαίως και στέκει... Και ας πάρω για παράδειγμα τα φροντιστήρια αγγλικών κτλ που κάνουμε.. Οι περισσότεροι βγαίνουμε με πτυχία lower kai proficiency ενώ στην ουσία δεν ξέρουμε να μιλήσουμε αγγλικά..! Και σημαίνει πολλά αυτό! Τα υπόλοιπα άλλη ώρα...

    Υ.Γ: Για κανά μπιρόνι πάω τώρα που και πώς δεν ξέρω.. Πάρε τον Φώντα να σου πει!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    polymhxanos s.ch - 30.09.2006, 23:13

    H σωστη &#9
    Πλακα κανω με τον τιτλο..Η πιο πάνω συζητηση είναι απο τις πιο καλες που έχω παρακολουθησει..Αναφέρθηκαν πολλά επιχειρήματα ενθεν και ένθεν θα προσπαθησα όσο πιο συνοπτικά να εκφράσω την άποψη μου στα περισσότερα εξ'όσων αναφέρθηκαν..Αρχικά το μαθητικό κίνημα του "κατσε καλα γερασιμέ" προφανως και ήταν ένα κίνημα που δυστηχως έχασε,αν θες να βρουμε την αιτία δεν μου φτανει ουτε ένα τετρασέλιδο να στην εκφρασω καποια στιγμή αν βρεθούμε από κοντά..Τωρα ειπες πωσ η αλλαγήξ που ήρθε έκανε τα σχολεία καλύτερα και πως τα ιδιωτικά δενέχουν υποβαθμίσει τα δημόσια σχολεία..Πρωτα απο όλα ο νόμος αρσένη αυτό που πέτυχε είναι να μην υπάρχει δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση αλλά να πρέπει να κάνεις φροντηστήριο αλλιώς τον πούλο.αποτέλεσμα αυτού να είμαστε από το πρωι μέχρι το βράδυ πανώ από ένα βιβλίο για να περασουμε κάπου..Τώρα θα μου πεις ότι και τι θες να περάσεις ξύνοντας τα αρχιδια σου..όχι δεν θέλω αυτό αλλά όπως έχει πει και κάποιος σοφώτερος ημών"ο πλούτος του ανθρώπου είναι ο ελευθερός του χρόνος"..και τι άνθρωποι είμαστε άμα δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε πραγματικές φιλίες επειδη δεν προλαμβαίνουμε να έχουμε ουσιαστική επαφή με τον διπλανό μας,όταν δεν προλαμβαίνουμε να ερωτευτούμε,να πάμε ενα σινεμα ή να βγούμε για ένα καφέ..Επειτα γιατι δεν μ΄αρέσει το κατατεθέν νομοσχέδιο..Είπες ότι οποιος θέλει μπορεί να διακόψει για ένα διάστημα τις σπουδές του,δεν είπες όμως πως για να κάνει αυτίο πρέπει να δουλεύει για το πανεπιστήμιο..Τώρα το σύνολο του νόμου έχει τόσες πτυχές που θα πρέπει να μιλάω επι ώρες πραγμα που είναι οικονομικάσύμφορο θα στειλώ με e-mail κάποια κείμενα στον νίκο να στα δώσει να καταλάβεις γιατι διαφωνω με το σύνολο του νίομου..και πως το σύνολο στων αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλληλοσυνδεεται και αποτελεί το ένα συνέχεια του άλλου...



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    SpV - 01.10.2006, 13:40


    afou ntk eisai toso mlk k apofasises na ftiaxeis topic gia na mas ta periprizei o filos chaicalos ti na sou po???proteino to topic ayto na meinei sticky!!!k tsatsika kati tha kano!!loipon file chaikale apo TA EAAK synexizeis na mas ta skizeis vlepo alla eisai gamatos k gi'ayto den tha sou pao peraitero kontra...alla min mas ton diogoneis giati kato eis tin zakyntho den tha epideixo eleos...

    ------------------------------------------SpV---------------------------------------



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 01.10.2006, 13:58


    Όξω ρε παλιο-πασπίτηηη!!!!!! Βασικά από ότι είδες κυρίως εγώ με τον φίλο Kid έχουμε αναπτύξει επιχειρήματα εις την συζήτησην αυτήν..! Και επίσης είναι από τις λίγες φορές που ο Χαΐκαλος μιλάει για πολιτικοπαραταξιακές παπαριές χωρίς να σου τα διογκώνει με το γνώριμο τρόπο που στα διογκώνει live στο νησί!!!!!!!!!!!!!

    Άσε τώρα τις μικροτσουτσουνιές και γράψε και τη δική σου άποψη! Τι σόι συνδικαλιστής μας το παίζεις;! Αλλά Πασπίτης είσαι, αμφίρροπη η θέση σου..! Την μια το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει υπέρ των ιδιωτικών παρέα με την Ν.Δ και από την άλλη η ΠΑΣΠ κρατάει μετριοπαθή στάση και συμμετέχει στο Φοιτητικό Κίνημα ως φοιτητές και όχι ως παράταξη..! (τουλάχιστον για Γιάννενα κάτι τέτοιο έγινε)

    Υ.Γ: Ρε μνια τση λάσπης και του βούρκου, τι σκατά θα ψηφίσουμε στις εκλογές;!; Μιας κι εγώ δεν είμαι ταγμένος πουθενά λέω να ψηφίσουμε Μπονίκο, τον αντάρτη του ΠΑΣΟΚ! (για Νομάρχη, για Δήμαρχο δεν ξέρω τι παίζει!) :P :shock:



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    verginsteel - 01.10.2006, 15:50


    Επεδη βαριεμαι να αναπτυξω τα επιχειρηματα για τα οποια ημουν υπερ της καταληψης -2 τα βασικοτερα: 1ον,βαριομουν να διαβασω στην εξεταστικη του Ιουνη, και 2ον, ειμαι τωρα 6ο ετος και δεν θελω να βρεθω στον δρομο επειδη ετσι της καυλωσε της Μαριεττας,στο κατω κατω στο μονο που επιβαρυνω οικονομικα το κρατος ειναι το 25% που μου κοβουν στα ΚΤΕΛ -το οποιο δεν πολυχρησιμοποιω τωρα τελευταια, ετσι κ αλλιως στη λεσχη δεν τρωω, και του χρονου δεν θα εχω δικαιωμα για πασο, οποτε τι την πειραζουν οι (α)ιωνιοι φοιτητες?

    Viva la revolution! Κατω οι ΔΑΠΙΤΕΣ! Κατω οι ΠΑΣΠΙΤΕΣ! Κατω (επεσαν στην υποληψη μου φετος) και οι ΠΚΣιτες. Κατω ολοι μη βγαλω τα μαστιγια!



    Οσο για το μελλον του φοιτητικου κινηματος, θα δανειστω την ατακα του Φωτη : "Προχωρα και θα δουμε"



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 01.10.2006, 16:33


    Η Μαριέτα έχει άδικο ? Επειδή εσύ (όχι συγκεκριμένα εσύ, ο οποιοσδήποτε φοιτητής) δεν έκανες αυτό που έπρεπε, δηλαδή να τελειώσεις την σχολή σου στον χρόνο που ορίζεται πρέπει να σε συντηρεί το κράτος? Επειδή μπορεί να μην τρως στην λέσχη & να μην χρησιμοποιείς το ΚΤΕΛ - κάτι που προφανώς ξέρεις ότι για άλλους "αιώνιους" φοιτητές δεν ισχύει - αλλά πιάνεις μία θέση στην σχολή που θα μπορούσε να πιάνει κάποιος που θα τελείωνε στην ώρα του.

    Και στην τελική, αν δεν σε ενδιαφέρει η σχολή σου για τους ΧΨΩ λόγους, γιατί δεν την παρατάς?



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 01.10.2006, 16:35


    Λοιπόν, αυτά που λες Kid αν τα πιστεύεις γιατί δεν τα πράττεις;! Δηλάδη ωραία και καλά αυτά που λες αλλά δεν τα στηρίζεις με τις πράξεις σου.. Στην ουσία άλλα λες και άλλα κάνεις.. Νομίζω ότι πιο πολύ τα λες για να τα πεις παρά τα πιστεύεις.. Μήπως έπιασες καμιά ΔΑΠίτισσα γκόμενα και τώρα μας τα πρήζεις για να την καλοπιάσεις;!; :twisted: :P :shock: :roll: :lol:



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    NARSIS - 01.10.2006, 16:59

    Περί π&#959
    Αγαπιτοί συμπολίτες μου,

    επειδή δίαβασα πολλά gtp θα ήθελα και γώ να προσθέσω το σχόλιο μου περί της πολιτικής κατάστασης είς την ιδιαίτερη πατρίδα μας. καταρχάς να σας φωτίσω περί των πολιτικών μου απόψεων και ιδεολογιών.

    (καλη η αλλαγή παραγράφου? εεεεε?)
    Η καταγωγή μου είναι απο σπίτι άκρως πράσινο ιδεολογικά. ο πατήρ μου εκ των μεγαλυτέρων πρασινοφρουρών εν τη Ζακύνθω. η δική μου πολιτική ταυτότητα είναι καταρχάς άκρως αντιδεξιά. θεωρώ οτι χουντικοί, δεξιοί, βασιλικοί είναι κοινωνικές μολύνσεις του πολιτεύματος. απο κει και πέρα σας δηλώνω ευθαρσώς οτι ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας πολιτικός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. είμαι θερμός υποστηρικτής του και δηλώνω ξεκάθαρα οτι αν σήμερα ζούσα θα είχε την απεριόριστη στίριξη μου το κόμμα του. μετά τον θάνατο του η πολιτική Σιμίτη με έκφραζε απολυτα στα εξωτερικά θέματα αλλα δέν την υποστίριζα διόλου σε θέματα εσωτερικά. ως προς την σημερινή ηγετική μορφή των πρασίνων του πολιτικού στήβου είμαι ικανοποιημένος και ελπίζω οτι θα αναδιχτεί σε μεγάλο ηγέτη ο Γ. Παπανδρέου. με προβλημα΄τίζει ένα μονάχα θέμα, το οτι έχει αμερικανική καταγωγή. ελπίζω όμως οτι αυτό δε θα νικήσει το DNA του Ανδρέα που φέρει.
    για τους παραπάνο λόγους και κυρίς επειδή απεχθάνομαι τον μπλέ ΚΑΙ τον κόκκινο φασισμό θα υποστηρίξω στις εκλογές αυτές τους συνδιασμούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    ΘΕΛΩ΄ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΠ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Δ Ε Ν ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΟΜΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΙΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

    Δε θα επεκταθώ άλλο σαυτά τα ζητήματα.
    θα περάσω στις πολιτικές μου προγνώσεις για την Ζάκυνθο:

    1) ΝΟΜΑΡΧΙΑ
    Derby, πολιτικό θρίλερ με μικρό προβάδισμα του φασίστα Γάσπαρου έναντι του Δημοκρατικού Στραβοπόδη. Να σημειωθεί εδώ οτι σε περίπτωση φασιστικής νίκης ο Γάσπαρος 100% θα κατέβει υποψήφιος στίς επόμενες βουλευτικές εκλογές και όπως είναι φανερό ( αφου οι 2 σημαντικότεροι πολιτικοί άνδρες στη Ζάκυνθο και άσπονδοι εχθροί με προσωπικές διενέξεις είναι οι ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ και γασπαρος ) μια πολιτική αναμέτρηση μεταξύ Βαρβαρίγου-Γάσπαρου θα είναι το απόλυτο πολιτικό Ζακυνθινό Derby των τελευτέων χρόνων. σε περίπτωση νίκης βαρβαρίγου ( εκ των 6 αγαπημένων βουλευτών του Γ. Παπανδρέου κατα την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) σε συνδιασμό με νίκη του πασοκ σε εθνικό επίπεδο είναι πολύ πιθανή η υπουργοποίηση βαρβαρίγου (πολυ σημαντικο ενα μικρο νησι σαν εμας να έχει υπουργό). σε περίπτωση νίκης γάσπαρου και χάνουμε εναν υπουργο και ο γασπαροσ δε θα ξανα πέσει με τίποτα μετά απο τέτοια νίκη.

    2) ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
    όλα θα κριθούν απο το αν όσοι ψίφησαν λαδικο στη πρώτη κυριακή ψιφήσουν Μπετίνη στη 2ρη κυριακή. γενικα θα είναι Derby με μικρό προβάδισμα Τσαγκαρόπουλου.

    3) ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΑΝΑ
    επειδή ο αδελφός μου είναι υποψήφιος με τον Χαϊκάλη γνωρίζω 5 πράμματα παραπάνω εδω. για να δείτε ποσο πουσταράδες είναι οι φασίστες θα σας πω το εξής....ο Κομμιώτης έχει πληρώσει τους πάντες με αποτέλεσμα κανένας να μήν νοικιάζει χώρο για εκλογικό κέντρο στον Χαικάλη. εκει έφτασε ο φασισμός τους. επειδη ο δήμος ΠΟΤΕ δεν έβγαλε δήμαρχο φασίστα θα πω οτι είναι Derby. αλλα πρέπει να πω οτι υπάρχει προβάδισμα του κομμιώτη.

    4) ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣΙΩΝ
    εκτος συγκλονιστικου απροοπτου θα νικήσει απ την 1η κυτιακη ο Αγαλίωτης της ΝΔ.

    5) ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΤΙΩΝ
    το γεγονός οτι αυτή τη φορά υπάρχουν 6 διεκδηκιτές του θρόνου ( οι 4 ανεξάρτητοι) νομίζω οτι θα στερήσουν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Ακτυπη να ξανακερδίσει απ την 1η κυριακή. αλλα στη 2ρη κυριακη πιστεύω οτι ο Ακτύπης δε θα δυσκολευτεί.

    6) ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΚΩΝ
    ο δήμος τησ μεγάλης διαφθοράς και του ξέφρενου φαγοποτίου για τη ΝΔ και τον αποδιοπαμπαίο δήμαρχο της. ο τελευταίος έίναι πάλι υποψήφιος....η νίκη θα έρθει τη 2ρη κυριακή για τον αποσχισθεντα απο το ψηφοδέλτιο του τωρινού δημάρχου φιλοδεξιό υποψήφιο.

    7) ΔΗΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΩΝ
    ντροπή στο ΠΑ.ΣΟ.Κ που επειδη ο Δρογγίτης είχε ψηφίσει για τον σύνδεσμο ύδρευσης πρόεδρο δεξιό έχασε το χρείσμα του πασοκ. επειδή ο άνθρωπος είναι αντικειμενικός και έχει κρητική σκέψη και δεν υποστήριξε το τσόλι του κόμματος του έχασε το χρήσμα. και το παράδοξο είναι οτι σαυτον τον δήμο το πασοκ δεν έδωσε το χρήσμα πουθενά! ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Μ Α Λ Α Κ Ι Ε Σ ΕΔΩΣΑΝ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. παπολαυτα πιστεύω οτι και μόνος του ο Δρογγίτης δέν θάχει πρόβλημα να νικήσει την πυλαρινού της δεξιάς.

    Τάδε έφη NARSIS....''..διοτι ο άνθρωπος είναι ζώον πολιτικόν..''

    PS: vre mlk kzp.....gtp eisai. 8 ores ekama na grapso sta ellhnika...th tixi mou mesa...



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 01.10.2006, 17:25


    Admin_Ntk wrote: Λοιπόν, αυτά που λες Kid αν τα πιστεύεις γιατί δεν τα πράττεις;! Δηλάδη ωραία και καλά αυτά που λες αλλά δεν τα στηρίζεις με τις πράξεις σου.. Στην ουσία άλλα λες και άλλα κάνεις.. Νομίζω ότι πιο πολύ τα λες για να τα πεις παρά τα πιστεύεις.. Μήπως έπιασες καμιά ΔΑΠίτισσα γκόμενα και τώρα μας τα πρήζεις για να την καλοπιάσεις;!; :twisted: :P :shock: :roll: :lol:

    Δεν τα πράττω για τον απλούστατο λόγο ότι έχω επιλογή να το κωλοβαρέσω. Αλλά δεν είναι επιχείρημα το κωλοβάρεμα για να το υποστηρίζω κιόλας λες και μου στερούν τα δικαιώματα μου..

    Σιγά μην αλλάξω τις απόψεις μου για μία γκόμενα. :evil3:
    Επίσης, αν πιάσω ποτέ γκόμενα από κάποιο κόμμα, ή δεν θα μιλάμε για τέτοια θέματα, ή θα είμαστε μονίμως τσακωμένοι. :evil3: ξανά.



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    verginsteel - 01.10.2006, 18:09


    Δεν μπορω να πω αν εχει αδικο, ξερω ομως οτι δεν εχει δικιο. ΔΕΝ με συντηρει το κρατος. Εχω γονεις που με συντηρουν, οπως συντηρουν και το κρατος. Και σιγα την θεση του αλλου που στερω- λες και του στερω το φαι κ το νερο κανεις.
    Εγω αλλαξα γνωμη για τη σχολη μου στο 3ο ετος. Τοτε αποφασισα να μην τη παρατησω κ να την τελειωσω, να παρω ενα χαρτι στα χερια μου (το οποιο δεν μου εξασφαλιζει τιποτα) και μετα να κανω αυτο που πραγματικα μου αρεσει. Δεν φταιω εγω που τα κανανε σκατα και μπαινουν τα παιδια σε σχολες που δεν τους αρεσει. Που ηξερα εγω οτι το Μαθηματικο ειναι τοσο !@#$% ? Καναμε σωστο Επαγγελματικο Προσανατολισμο στο σχολειο?
    Αν θελει να φτιαξει το Πανεπιστημιο, να ξεκινησει απο το δημοτικο, να φτιαξει σωστο γυμνασιο και λυκειο και μετα να παει να κανει τις αλλαγες στο πανεπιστημιο. Δεν γινεται σωστη μεταρρυθμιση απο τη μια μερα στην αλλη.

    Και αφου υποστηριζεις οτι το νεο συστημα δεν σε χαλαει, περιμενω να βγαλεις τη σχολη σου σε 4 χρονια ΑΚΡΙΒΩΣ, δεν παιζει ρολο η δυσκολια της σχολης σου! Αν δεν το καταφερεις, η Γιαννακου θα πει οτι εισαι χαραμοφαης και τεμπελης, και εσυ θα πρεπει να εχεις τυψεις γιατι στερεις τη θεση αλλου φοιτητη και επειδη θα σε συντηρει το κρατος.



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    verginsteel - 01.10.2006, 18:12


    Narsi, kali i paragrafos



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    NARSIS - 01.10.2006, 18:19

    xm....life...
    eides vergin, kanw proodous:P :P :P :P :P :P :P :evil: :P :P :P :P :P
    de mou les...ena poulaki mou eipa oti eis lefkadan nison einai polu ble ta pragmata...gia frodiste na veltio8ite....


    Tade efh NARSIS aristeros



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    verginsteel - 01.10.2006, 18:23


    Ti? poios ta leei ayta ta aisxi! Isa isai, i Lefkada vgainei kokkini sxedon ka8e fora. Twra stis nomarxiakes k dimotikes den kserw, einai ligo mple ton teleytaio kairo,alla syni8ws einai mple - prassini



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 01.10.2006, 18:33


    verginsteel wrote: Και αφου υποστηριζεις οτι το νεο συστημα δεν σε χαλαει, περιμενω να βγαλεις τη σχολη σου σε 4 χρονια ΑΚΡΙΒΩΣ, δεν παιζει ρολο η δυσκολια της σχολης σου! Αν δεν το καταφερεις, η Γιαννακου θα πει οτι εισαι χαραμοφαης και τεμπελης, και εσυ θα πρεπει να εχεις τυψεις γιατι στερεις τη θεση αλλου φοιτητη και επειδη θα σε συντηρει το κρατος.
    Αυτά περί δυσκολίας της σχολής τα ακούω βερεσέ. Αν ήταν για παραπάνω χρόνια, θα ήταν εξαρχής παραπάνω χρόνια.

    Μα το λέω ότι όσο είμαι εδώ είμαι χαραμοφάης, δεν είπα ότι σκίζομαι στην σχολή ή οτιδήποτε τέτοιο. Δεν μπορώ όμως να απαιτώ το δικαίωμα μου ως χαραμοφάης, είναι ανήκουστο.

    Επίσης στο εξωτερικό γιατί οι Έλληνες φοιτητές τελειώνουν σε όσα χρόνια είναι η σχολή τους? Τόσο εύκολα είναι ή έχουμε στείλει έξω όλες τις διάνοιες? :lol:

    Αφου δεν σου κάνει/έκανε η σχολή σου, γιατί την συνεχίζεις? Για να πάρεις ένα χαρτί χωρίς αξία κατά τα λεγόμενα σου? :? :D



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 01.10.2006, 18:41


    Συμφωνώ απόλυτα με τον VerginSteel..!

    Καταρχάς, κανένας δεν τρώει την θέση κάποιου άλλου.. Ειδικά φέτος τόσες σχολές μείνανε χωρίς να καλύψουν το όριο εισακτέων! Αν έχεις τα μόρια τα απαιτούμενα για να μπεις σε μια σχολή θα μπεις, εκτός κι αν είσαι πάνω στη βάση της σχολής οπότε μετά παίζουν ρόλο άλλα πράγματα (όπως η σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό).

    Δεν καταλαβαίνω, τι επιλογή έχεις να το κωλοβαρέσεις; Ποιος σου τη δίνει αυτήν την επιλογή; Αν θες να κωλοβαρέσεις δεν μπορείς να υποστηρίζεις αυτά που είναι εναντίον σου διότι τότε "κάτι δεν πάει καλά στο ρετιρέ..."!!! Από την άλλη όμως, δεν έχεις καταλάβει κάτι.. Δεν εναντιωνόμαστε στις μεταρρυθμίσεις επειδή θέλουμε να κωλοβαράμε...! Επειδή δεν ήσουν παρών σε καμία γενική συνέλευση του τμήματος να σου πω εγώ ότι μεγάλη μερίδα των φοιτητών που υποστήριξε την κατάληψη ήταν τελειόφοιτοι 4ο-5ο έτος που χρώσταγαν ελάχιστα μαθήματα για να πάρουν το πτυχίο.. Το ότι κάποιοι ήταν 5ο έτος δεν σημαίνει ότι το κωλοβάρεσαν.. Άλλωστε τον πρώτο χρόνο όλοι κωλοβαρέσαμε λίγο μέχρι να προσαρμοστούμε κτλ. Και παρ' όλα αυτά πάρα πολλοί κάνανε στην άκρη την ιδιοτέλειά τους και παρ' όλο που δεν τους συνέφερε η κατάληψη διότι θα μπορούσαν να χάσουν από 3 μήνες μέχρι ένα ολόκληρο 6μηνο καθώς και έτος ολόκληρο, την υποστηρίξανε.. Και επανέρχομαι ότι εναντιωνόμαστε στις όποιες μεταρρυθμίσεις όχι γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε το κωλοβάρεμα αλλά γιατί οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα κάνουν χειρότερη την κατάσταση για εμάς τους φοιτητές από ότι ήδη είναι! Και να σου θυμήσω ότι σχολές όπως το μαθηματικό, το φυσικό, ακόμα και η πληροφορική είναι υπερβολικά δύσκολο να βγουν σε 4 χρόνια! Είναι τέτοια η δυσκολία που ακόμα και να μην κωλοβαράς θα πρέπει ή να είσαι διανοια ή να παίρνεις πίπες στους καθηγητές για να τις βγάλεις στην ώρα τους.

    Τώρα αν εσύ ξαφνικά ξύπνησες και βλέπεις ότι η πλειοψηφία έχει άδικο, χωρίς ο ίδιος να προσπαθείς για τίποτα από αυτά που τώρα κοροϊδεύεις, τι να σου πω... Δεν μπορούμε να σε κάνουμε να δεχτείς τις απόψεις μας... Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω από πού κι ως πού κόπτεσαι τόσο από τη στιγμή που δεν είσαι ταγμένος στους Μπλε.. Το να πάρεις αυτοκίνητο δεν νομίζω να είναι το κίνητρο γιατί ο πατέρας σου δεν θα σου πάρει όπως έχεις πει αν δεν περάσεις μαθήματα, άρα όσο το κωλοβαράς αφού είναι επιλογή σου δεν θα πάρεις ποτέ!!!

    Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η Μαριέττα για την παιδεία είναι ότι και ο Χριστόδουλος για την εκκλησία ε τότε είσαι εντελώς gtp!!!!

    Τελειώνω και δεν ξαναγράφω τίποτα για το θέμα διότι ότι και να κάνω δεν θα σε πείσω, άρχισες να λες ότι δεν κερδίζεται τίποτα με τις καταλήψεις... Σου ξαναλέω πως το καλοκαίρι κερδίσαμε με τις καταλήψεις την 1η μάχη.
    Μετά όμως άρχισες να αναφέρεις ένα σωρό πράγματα τα οποία εξυπηρετούν μόνο την δικιά σου μερίδα ανθρώπων που είναι οικονομικά εύρωστοι (σωστός ο όρος ή μαλακίες λέω;!) και ότι είσαι ενάντια στις καταλήψεις διότι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΩΛΟΒΑΡΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ...!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    verginsteel - 01.10.2006, 18:53


    Quote: Αφου δεν σου κάνει/έκανε η σχολή σου, γιατί την συνεχίζεις? Για να πάρεις ένα χαρτί χωρίς αξία κατά τα λεγόμενα σου?

    Τη προτιμω απο το να παω να γινω υδραυλικος ή κατι τετοιο (χωρις παρεξηγηση). Τι αξία εχει ενα οποιοδηποτε πτυχιο στην Ελλαδα αν δεν σου εγγυαται επαγγελματικη αποκατασταση - γιατι καλως ή κακως ετσι ειναι η κατασταση, ολοι θελουμε/περιμενουμε να δουλεψουμε στο αντικειμενο που σπουδασαμε και οχι να τυλιγουμε πιτες για να ζησουμε.

    Quote: Μα το λέω ότι όσο είμαι εδώ είμαι χαραμοφάης, δεν είπα ότι σκίζομαι στην σχολή ή οτιδήποτε τέτοιο. Δεν μπορώ όμως να απαιτώ το δικαίωμα μου ως χαραμοφάης, είναι ανήκουστο.

    Αφου το λες οτι εισαι χαραμοφαης μη μας λες να μην κωλοβαραμε,γιατι αυτη ειναι η νοοτροπια του Ελληνα, να καθεται οσο τον παιρνει.Με αυτο πιστευω οτι σου απαντησα και στο
    Quote: Επίσης στο εξωτερικό γιατί οι Έλληνες φοιτητές τελειώνουν σε όσα χρόνια είναι η σχολή τους? Τόσο εύκολα είναι ή έχουμε στείλει έξω όλες τις διάνοιες?

    Τελος, η δυσκολια της σχολης σου κ της δικης μου ειναι ευρυτερα αναγνωρισμενη. Ολοι ξερουν οτι το μαθηματικο των Ιωαννινων ειναι το πιο δυσκολο στην Ελλαδα (οπως και το φυσικο στην Πατρα) και γι'αυτο ευθυνονται οι καθηγητες,που με το να δυσκολευουν τη σχολη νομιζουν οτι ανεβαζουν την ποιοτητα της. Αποτελεσμα αυτης της τακτικης ειναι να φτασει ο μεσος ορος αποφοιτησης στα 7.5 χρονια με αποτελεσμα, ο μεσος ορος των φοιτητων του μαθηματικου να θεωρουνται αυτοματα αιωνιοι φοιτητες. Εμεις φταιμε?

    Ασε που στο λυκειο μας λεγανε" κατσε να διαβασεις, να μπεις σε μια καλη σχολη να ησυχασεις." Αυτο καναμε. Μπηκαμε στις σχολες μας και ησυχασαμε. Αλλα απο τη στιγμη που θα ησυχασεις -εστω και λιγο- δεν υπαρχει περιπτωση να προλαβεις να τελειωσεις στην ωρα σου τη σχολη, στο εγγυωμαι αυτο.



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 01.10.2006, 18:56


    Kid wrote: Αυτά περί δυσκολίας της σχολής τα ακούω βερεσέ. Αν ήταν για παραπάνω χρόνια, θα ήταν εξαρχής παραπάνω χρόνια.

    Μα το λέω ότι όσο είμαι εδώ είμαι χαραμοφάης, δεν είπα ότι σκίζομαι στην σχολή ή οτιδήποτε τέτοιο. Δεν μπορώ όμως να απαιτώ το δικαίωμα μου ως χαραμοφάης, είναι ανήκουστο.

    Επίσης στο εξωτερικό γιατί οι Έλληνες φοιτητές τελειώνουν σε όσα χρόνια είναι η σχολή τους? Τόσο εύκολα είναι ή έχουμε στείλει έξω όλες τις διάνοιες? Lachen

    Αφου δεν σου κάνει/έκανε η σχολή σου, γιατί την συνεχίζεις? Για να πάρεις ένα χαρτί χωρίς αξία κατά τα λεγόμενα σου?

    Δεν γίνεται η κάθε σχολή ανάλογα με την δυσκολία της να είναι παραπάνω χρόνια από μια άλλη... (δεν μιλάω για ιατρικές, πολυτεχνεία κτλ) Πρέπει να υπάρχει ισότητα στις σχολές.. Όχι ο απόφοιτος μιας σχολής να είναι ανώτερος από τον απόφοιτο μιας άλλης επειδή η σχολή του είναι δυσκολότερη..

    Σου ξαναλέω ότι ο αγώνας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΩΛΟΒΑΡΑΜΕ.. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΤΣΙ...

    Οι Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό αναγκάζονται να τελειώσουν στα όσα χρόνια προβλέπεται διότι πληρώνουν (καθώς τα πανεπιστήμια είναι ιδιωτικά) και διότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς καθώς θα τους διώξουν... Και όταν είσαι μακρυά από την πατρίδα σου, αν την αγαπάς και θες να γυρίσεις πίσω, ξεσκίζεσαι στο διάβασμα να ξεμπερδέψεις..! Όσους φοιτητές ξέρω που σπούδασαν Αγγλία μου είπανε ότι θέλουν να τελειώνουν να φύγουν από αυτή την κωλοχώρα..!

    Υ.Γ: Το παραπάνω ποστ μου θα ήταν υποτίθεται το τελευταίο αλλά έθιξες κι άλλα ζητήματα και βαριόμουν να κάνω edit.

    Y.Γ2: Ξέρεις πολύ καλά ότι στην ελληνική πραγματικότητα αν δεν έχεις πανεπιστημιακή μόρφωση θεωρείσαι ένα τίποτα... Στην τελική, ακόμα και αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, πολλές φορές πρέπει να το κάνεις διότι οι γονείς σου δεν θα σε συντηρούν μια ζωή. Θα πρέπει να τα καταφέρεις και μόνος σου, ακόμα και αν δεν σου αρέσει ο τρόπος που θα το κάνεις. Ούτε εσύ ήθελες να περάσεις πληροφορική στα Γιάννενα, γιατί κάθεσαι στη σχολή;!

    Υ.Γ3: Όπως είπε και ο Κώστας το κράτος δεν συντηρεί τους αιώνιους φοιτητές... Οι γονείς τους τους συντηρούν... Βιβλία και πάσο μετά το 6ο έτος δεν δικαιούσαι... Συνεπώς ούτε και σίτηση, ούτε και παίρνεις την θέση τους πρωτοετούς φοιτητή που δεν κατάφερε να μπει στη σχολή σου..[/quote]



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    verginsteel - 01.10.2006, 19:01


    Χωστα Νικο!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    NARSIS - 01.10.2006, 19:02

    oeo
    ποια Λευκάδα ειναι κόκκινη ρε? ο βουλευτής σας μπλε ειναι. για νομαρχη δε ξερω αλλα κιαυτος τι θα ειναι...

    μην τρελενεστε ρε με την παιδεια.....11/2007 θα γινουν εκλογες. βουλευτικές. το ξερω απο καλες πηγές. ως τότε δε θα προλάβουν να γαμησουν την παιδεια. δεν εχουν χρόνο. και μην ακουσω κανεναν οτι και τοτε θα ξανα βγουν....τον εφαγα. πασοκ θα βγει. και οσοι πιστεουν οτι θα εχει ιδιεσ επιλογεσ στη παιδεια με τη νδ.....θα τα πουμε τοτΕ


    TADE EFH NARSIS O ARISTEROS



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    SpV - 01.10.2006, 19:04


    den tha katso na analuso otidipote gia ayto to thema tha po mono oti i marieta prospathei na efarmosei pragmata stin ellada pou den yparxei oute ypodomi oute tpt...mporei to plano tis se alli eyropaiki xora na leitourgouse stin ellada omos oxi..sigoura oxi...i agapimeni mas marieta prospathei na kataferei ta akatorthota...profanos k den eythynetai i marieta alla osoi einai piso apo ola ayta pou odigoun to panellinio systhma paideias se dialysh...den nomizo pos meta apo osa ekane i nd einai ikani na kyvernei pia...skandala k pali skandala...koumparies k pali koumparies...ayta tha exoume kathos o monimws xazos ellinikos laos DEN VLEPEI!!!!!!pos ginetai meta apo ola ayta o ellinikos laos na vgazei pali proti tin nd????einai adianoito..gi'ayto pote den prokeitai na pame mprosta...apo ton thanato toy andrea k meta i ellada vouliazei..o simitis kati pige na sosei sta exoterika alla irthe i kyvernisi ths nd na ta anatrepsei ola...oso i ellada synexizei na vafetai mple apo ton tyflo elliniko lao tha synagonizomaste roumanies k vosnies stin oikonomia mas k se olous tous tomeis k tha eimaste pio kato...
    file narsi pisteuo oti o giorgakis exei ta fonta gia megalo igeti alla pisteuo oti gia na ginei ayto prepei na prosarmosei ta oramata tou stin ellada pou zoume...pisteyo oti kapou einai anedafikos se osa leei...prosopika me peithei poli perissotero apo ton kostaki alla xreiazetai poli prospatheia akoma gia na peisei tous ellines...den milao mono san prasinos alla o karamanlis den peithei..pos tha se empneysei enas anthropos pou oute kan xerei ti tou vazoun na diavasei???poso akoma tha vouliaxoume synexizontas etsi??sto mono pou elpizo gia tin veltiosi tou topou aytou einai na vrethei kapoios na xypnisei tous ellines k na koitaxoun epitelous ti einai makroprothesma to kalo tous k oxi ti tha mpei vraxyprothesma stin tsepi tou...giati oloi tazoun alla poios pragmatopoiei???se 2 xronia tha ginei o apologismos k tote elpizo polla kefalia na kopoun...
    gia tis topikes tora ti na po??xeirotero mpaxalo,mizes vromies apo olous...
    XAIRE ELLADA ME TA KALA SOY!!!

    ------------------------------------SpV-----------------------------------------



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    NARSIS - 01.10.2006, 19:08

    mh trela8oume telios...
    kid έχεις σκεφτει ποτέ να πάς σύμβουλος της κουτσικου? think about it!
    επίσης τι λες για βραστά αυγά στις μασχάλες κάθε φοιτητή?
    αχ......2006.....και τι νοοτροπιες υπάρχουν ακόμα....


    TADE EFH NARSIS ADIDEKSIOS, ADIFASISTAS, ADIFASILOVRON, A R I S T E R O S



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 01.10.2006, 19:32


    Για εξηγήστε μου γιατί η μεταρύθμιση θα δημιουργήσει προβλήματα στους φοιτητές? Πείτε μου πχ "το Α που θέλει να περάσει στο νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει για τους ΧΨ λόγους", όχι γενικόλογα και αοριστίες. Φέρτε μου επιχείρηματα και αν αυτά είναι λογικά και στέκουν θα τα υποστηρίξω. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποιον να λέει κάτι ουσιαστικό.

    Ο Φώτης είναι διάνοια ή πέρνει πίπα στους καθηγητές? Επειδή εγώ το μόνο που βλέπω είναι ότι απλά πάει στις διαλέξεις και ασχολείται με την σχολή παραπάνω από εμάς.

    Θεωρείσαι ένα τίποτα αν δεν έχεις βγάλει πανεπιστήμιο? Τι λογική είναι αυτή? Προτιμότερο είναι πάντως να έχεις μια δουλειά - υδραυλικός πχ που είπε και ο Vergin - από το να έχεις ένα πτυχίο. Και στην τελική, στα @@ μου τι λέει η κάθε θείτσα για μένα, αυτά είναι θέματα που απασχολούν τους κομπλεξικούς κατά την γνώμη μου. Δικιά μου ζωή, γούστο μου καπέλο μου το τι κάνω σε αυτή.

    Εγώ κάθομαι στην σχολή γιατί θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον, όχι για να πάρω ένα πτυχίο ενώ μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.

    Γραμμένους τους έχω και τους μπλε, και τους κόκκινους και όλους, κοιτάω το συμφέρον μου και τι είναι σωστό - κατά την δική μου κρίση. Δηλαδή στο εξωτερικό είναι ηλίθιοι που εφαρμόζουν αντίστοιχο σύστημα με αυτό που πάει να περάσει τώρα? Εμείς είμαστε οι έξυπνοι που έχουμε ΤΟ σύστημα και οι άλλοι οι χαζοί? Βέβαια οι χαζοί έχουνε πολύ περισσότερες επιστημονικές επιτυχίες από τους έξυπνους και πιο καταρτισμένους απόφοιτους.... :roll: :roll:

    Δεν είπα σε κανέναν να μην κωλοβαράει, αλλά είναι αδύνατον να απαιτείς να κωλοβαράς. Δεν νομίζω να έχει πάρει κάποιος τον τον πατέρα του τηλέφωνο και να του χει πει "Ξέρεις, για τους επόμενους 5 μήνες, θα τα ξύνω. Θα μου στέλνεις λεφτά και γω θα τα τρώω με τις γκόμενες". Το πιθανότερο είναι να τον στείλει στον διάολο και να του πει "Κωλόπαιδο βρες τρόπο να ζήσεις, δεν πρόκειται να σου στείλω ούτε ένα €".



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Karvouniaris - 01.10.2006, 20:10


    Λοιπόν μάγκες μην το κουράζουμε άδικα!!Με το φίλο κιντ έχουμε κάνει άπειρες φόρες τη συζήτηση κ δεν βγαίνει άκρη...
    Όσο για τις καταλήψεις πιστεύω πως πρέπει να συνεχιστούν...Δεν πρέπει να περάσει το νέο νομοσχέδιο...Εχω περάσει σχεδόν 2 μηνές της ζωής μου μέσα σε κατάληψη!!!Το θέμα δεν είναι αν χάνονται οι ώρες οι αν γίνεται απλά χαβαλές...
    Το ζήτημα είναι πως επιτέλους κινητοποιήθηκαν οι φοιτητές ή μάλλον η πλειοψηφία αυτών γεγονος θετικό...Μπορεί η κατσίκα να μας γράφει ακόμα στον πάτο της αλλά εμείς συνεχίζουμε...
    Και τοιν Οκτώβρη εδώ θα είμαστε!!!Λουκέτα παντού!!!!
    Καταλαβαίνω τα παιδιά οπως τον τζιμάκο που είναι εναντίον, αλλά θέλω να του επισημάνω πως η κατάληψη δε γίνεται με το έτσι θέλω!!!Γίνονται συνελεύσεις...Ψηφίζουμε!!!Όποιος είναι κατά ας κουνήσει τον απαυτό του κ ας έρθει στο κωλοαμφιθέατρο να εκφρασει τις απόψεις του αντί να εκμεταλλεύεται το γεγονός της κατάληψης ως δικαιολογία για τα Μη ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ μα8ήματα ενώ ο εναντιωμένος αυτός μπλέ τυπάς καλομαμάι κάθε βράδυ ωραία πιπίνια στα κλαμπ της πόλης!!!!
    Και όσο για τις παρατάξεις καλά θα κάνει η Π.Κ.Σ να συνεργαστεί επιτέλους με τους υπολοίπους και να αφήσει τους εγωισμούσ και την "αρχηγία" της στην άκρη!!!Οι εποχές αλλάξαν πια!!!!
    Τέλος η Μπλε αν θέλει τόσο πολύ να σταματήσει τις καταλήψεις ας φέρει επιτέλους τη δυναμή της, όσους δηλαδή την έχουν εκλέξει αυτοδύναμη, να ψηφίσουν κατά...αν καταφέρει ποτέ να τους βρει!!!!!!!!!!!!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 01.10.2006, 21:34


    Από αυτά που λες Μήτσε αποδεικνύεις ή ότι ζεις σε άλλη κοινωνία ή επείδη το οικονομικό σου υπόβαθρο είναι διαφορετικό από αυτό των περισσοτέρων αδιαφορείς και δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην κοινωνία μας... Δεν θα κάτσω να ξαναναλύσω γιατί αγωνιζόμαστε... Αφού διαφωνείς τόσο, μπορείς να διαβάσεις την πρόταση νόμου που νομίζω υπάρχει στο ypepth.gr και να μας πεις ΕΣΥ ο ίδιος γιατί πιστεύεις ότι αυτά που θέλουν,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΟΔΟΜΗ να εφαρμόσουν με το έτσι θέλω χωρίς να νοιάζονται για εμάς παρά μόνο για την τσέπη τους, πρέπει να εφαρμοστούν και σε τι θα βοηθήσουν την Τριτοβάθμια εκπαίδευση...

    Υ.Γ: Όλα αυτά που κάθεσαι και λες, θα το χαιρόμουν πολύ περισσότερο αν έβγαινες να τα πεις στη Γενική Συνέλευση του τμήματος... Τέλος, συνεχίζεις να λες ότι απαιτούμε να κωλοβαράμε.. Δηλαδή η κατάστασή σου δεν αντέχεται άλλο... Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή είσαι χαζός...!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Karvouniaris - 01.10.2006, 22:13


    Kidako agorina mou exeis ligoulaki adiko...

    Δεν ξέρω, πιστεύω πως η ανετη οικονομικη σου κατασταση σε επηρεάζει λιγουλάκι...
    Το θέμα πια δεν πάει μονο στην παιδεία...Δυστυχώς τείνουμε να καταλήξουμε σε μια χώρα η οποία θα είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένη με αρχή τα μη κρατικά πανεπιστήμια ως υποχείρια μεγάλων πολυεθνικών!!!
    Αποτέλεσμα αυτού η δημιουργία εργατορομποτακίων και οχι επιστημόνων και η εκμετάλλευση των πανεπιστημιακών (αν γινονται ακομη) ερευνών προς κερδοσκοπίαν!!!Πως να το κάνουμε το χρήμα είναι ο θεός τους...Καλή η προσπάθεια των κόκκινων άλλα και αυτοί το πάνε αλλού...

    Φίλε Ναρσι και εγώ ειμαι μεγαλωμένος σε πρασινη οικογένεια (αν και δεν έχω σχέση με τετοια κομματα ακομη) και έχω εντελώς αντίθετη άποψη με την πολιτική τους...Κατ αρχάς διαφωνώ, όσο και αν ποσπαθουν να με πείσουν πως παγκοσμίως αυτο συμβαίνει, στην ύπαρξη ΜΟΝΟ δύο μεγάλων κομμάτων...Και πόσο μάλιστα όταν έχουν σχεδόν τις ίδιες πολιτικέσ στην εξουσία και όταν είναι αντιπολίτευση τις κατηγορούν, λες και τόσα χρόνια εχουν κάνει κάτι το διαφορετικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Πάνω κάτω τα ίδια σκατά...Γι αυτό όσο μπορώ θα πηγαίνω κόντρα, είτε αυτο λέγεταο πορεία κατάληψη , απεργία , ή τελωσπάντων όπως σκατα λέγεται...

    Ασε που δεν ξέρω και τι να ψηφίσω για δήμαρχο...Όταν ερχονται οι εκλογές τότε θυμούνται όλοι να κάνουν "έργα" και καλές πράξεις...Μετά όταν αναλάβουν...Τα ξεχνουν δυστυχώσ....

    Το να πιστεύω στη Ν.Δ αποκλείεται για 1000000 λόγους...Το ίδιο και στο ΠΑΣΟΚ , αν υπάρχει πια...Όποτε τείνω προς την αριστερά...Ωραίες ιδεολογικές απόψεις...Αλλά στην πράξη...Τίποτα κ αυτοι...Ουφ!Μπλέξιμο η πολιτική....Χάος, κομπίνες απάτες , κέρδος, τηλεόραση , ειδήσεις , πρωτοσέλιδα...

    Θέλω να πιστεύω πως είμαι αριστερά...Ή καλύτερα "μπερδεμένη αριστερα"...
    Ναι...Αυτό είμαι!!!

    Ίσως να' μαι ακόμη πολύ μικρος για να καταλάβω, αλλά μεχρι τώρα...
    Πολιτικη=Απατη+Αυταπάτη

    "Ειμαστε όλοι μετανάστες και αριστεροί λιγουλάκι, στη σκιά του κυρίου Τεγόπουλου και του κυρίου Λαμπράκη"...

    Υ.Γ: Φυσικα υπαρχουν και εξαίρετοι πολιτικοί στη χωρα..είτε νομάρχες, είτε, δήμαρχοι, είτε βουλευτές...Αλλά είναι λιγοι...Δυστυχως....



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 01.10.2006, 23:40


    Admin_Ntk wrote: Από αυτά που λες Μήτσε αποδεικνύεις ή ότι ζεις σε άλλη κοινωνία ή επείδη το οικονομικό σου υπόβαθρο είναι διαφορετικό από αυτό των περισσοτέρων αδιαφορείς και δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην κοινωνία μας... Δεν θα κάτσω να ξαναναλύσω γιατί αγωνιζόμαστε... Αφού διαφωνείς τόσο, μπορείς να διαβάσεις την πρόταση νόμου που νομίζω υπάρχει στο ypepth.gr και να μας πεις ΕΣΥ ο ίδιος γιατί πιστεύεις ότι αυτά που θέλουν,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΟΔΟΜΗ να εφαρμόσουν με το έτσι θέλω χωρίς να νοιάζονται για εμάς παρά μόνο για την τσέπη τους, πρέπει να εφαρμοστούν και σε τι θα βοηθήσουν την Τριτοβάθμια εκπαίδευση...

    Υ.Γ: Όλα αυτά που κάθεσαι και λες, θα το χαιρόμουν πολύ περισσότερο αν έβγαινες να τα πεις στη Γενική Συνέλευση του τμήματος... Τέλος, συνεχίζεις να λες ότι απαιτούμε να κωλοβαράμε.. Δηλαδή η κατάστασή σου δεν αντέχεται άλλο... Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή είσαι χαζός...!

    Τι είναι ρε συ Νίκο για την τσέπη τους? Εσένα το ιδιωτικό πανεπιστήμιο που θα το υποστηρίζει η ΧΨ πολυεθνική που σε επηρεάζει? Τι υποδομή θες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια? Ή τι υποδομή θες για να βγάλεις την σχολή σου στην ώρα της? Εξάλλου το σχέδιο νόμου δεν λέει σε Ν χρόνια αλλά σε Ν+Ν/2.

    Τις απόψεις μου για το νομοσχέδιο τις εξέθεσα εδώ, δεν είδα όμως μία απάντηση συγκεκριμένη από κανέναν σας που "φωνάζετε" ότι έχω άδικο. Όπως δεν είδα και κάτι συγκεκριμένο όταν ζήτησα να μου πείτε που σας επηρεάζει το σχέδιο νόμου ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΑΡΝΗΤΙΚΑ, όχι που σας βγάζει από την βόλεψη σας (και βολεψη μου, το έχω πει εξάλλου ότι το κωλοβαράω, δεν το παίζω ο γαμάου φοιτητής)

    Νίκο, έχεις τον λόγο μου ότι την επόμενη φορά που θα γίνει γενική συνέλευση θα είμαι εκεί και θα κράξω όσους λένε μαλακίες και ηλιθιότητες, είτε είναι πράσινοι, είτε κόκκινοι, είτε πουά με ροζ βούλες. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ποιος κάνει κουμάντο, με νοιάζει να δουλεύει για το συμφέρον του κοινού συνόλου εφόσον αυτή είναι η δουλειά του. Ακόμα και αν πηγαίνει κόντρα στα προσωπικά μου συμφέροντα.

    Και εσύ και ο Xeno λέτε ότι είμαι βολεμένος επειδή έχω κάποια Χ οικονομική άνεση πάνω από τον μέσο όρο. Που είμαι βολεμένος ρε παιδιά? Στο ίδιο πανεπιστήμιο δεν είμαστε, τον ίδιο βαθμό δεν βγάλαμε για να μπούμε? Τα ίδια μαθήματα δεν δίνουμε? Βλέπετε καμιά προσωπική υπεροχή που να πηγάζει από την οικονομική μου κατάσταση? :roll:



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 02.10.2006, 01:11


    Καλά μη στενοχωριέσαι και νιώθεις άβολα..! :shock: :D :P Κουβέντα κάνουμε..! Αλλά καλύτερα να λήξει η κουβέντα αυτή γιατί ο καθένας έχει τις απόψεις του δεν μπορεί να πήσει τους άλλους..! Ούτως ή άλλως ότι και να πούμε εμείς, άλλοι αποφασίζουνε... Εμείς απλά προσπαθούμε..! :P



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Karvouniaris - 02.10.2006, 01:20


    Ρε τζιμάκο δεν το εννοουσα βολεμένο σε θέμα πανεπηστημίου αλλά ζωής...Σκεψου κοπροσκυλιάζουμε όλη μέρα δε διαβάζουμε , έχουμε adsl σε λίγο και αμάξι, περνάμε από κανένα που και που...Σκέψου και αυτους που για να πληρώσουν σπίτι λογαριασμούς φαγητά ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...Αναγκαστικά η σχολή πάει λιγάκι στην άκρη...οπότε βάζοντας αγορά βιβλίων και το ν+2 τους γαμάει λιγάκι...Γι αυτό λέω ότι ο νόμος είναι μεροληπτικός και βοηθά αυτους που έχουν μέτριο εισόδημα και πάνω....Ο νόμος είναι βιαστικός και ασαφής πιστεύω...

    Αυτά!Γιατί αύριο δίνω και μάθημα και όπως το κόβω θα γράψω τίποτα παπαριές
    για DarkElf, Goblin, Spider kai zombies απ το πολύ κοπροσκύλιασμα!!!!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    parsifal - 02.10.2006, 01:33


    Ωωωωπ! Ήρθα κι εγώωωω...

    Πολύ νωρίς το ξαναπιάσατε το θέμα παιδιά...Καθήστε να τελειώσει καλά-καλά η εξεταστική, να γίνει καμμία συνέλευση. Πολλά ακούγονται, πολιτικές εξελίξεις αβέρτα, θέμα πρόωρων βουλευτικών εκλογών πάλι στο τραπέζι, όλα αυτά θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το προσεχές κλίμα.



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 02.10.2006, 11:27


    Karvouniaris wrote: Ρε τζιμάκο δεν το εννοουσα βολεμένο σε θέμα πανεπηστημίου αλλά ζωής...Σκεψου κοπροσκυλιάζουμε όλη μέρα δε διαβάζουμε , έχουμε adsl σε λίγο και αμάξι, περνάμε από κανένα που και που...Σκέψου και αυτους που για να πληρώσουν σπίτι λογαριασμούς φαγητά ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...Αναγκαστικά η σχολή πάει λιγάκι στην άκρη...οπότε βάζοντας αγορά βιβλίων και το ν+2 τους γαμάει λιγάκι...

    Μα άμα δεις σε προηγούμενα ποστ, συμφωνώ μαζί σου ότι τα βιβλία δεν πρέπει να πληρώνονται.

    Αυτοί που αναγκάζονται να δουλεύουν γιατί να μην διακόψουν για έναν χρόνο τις σπουδές τους, να πάνε να δουλέψουν, να βγάλουνε κάποια λεφτά και με αυτά τα λεφτά να ζήσουνε για τον επόμενο χρόνο?

    1 μάθημα τον μήνα να διαβάζουνε, σε 3 εξεταστικές που έχουμε τον χρόνο, γίνεται να περάσουν τα 2/3 των μαθημάτων, δεν είναι αδύνατο.



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    verginsteel - 02.10.2006, 12:58


    Εγω δεν συνεχιζω τη συζητηση,γιατι αρχιζει και με τσαντιζει το ολο θεμα και δεν θελω να χαλαστω, ουτε να τσακωθω με κανεναν.
    θα φερω τη Μαρια καποια στιγμη να σας απαντησει.

    Υ.Γ. Ξενο, διαβασε και ασε το LineAge2.Κ εσυ Νικο



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 02.10.2006, 13:07


    Καλώς τον Αλέκο..! Άντε, να μπει και κάποιος σοβαρός εδώ μέσα!!!! :wink:



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    polymhxanos s.ch - 02.10.2006, 14:38

    terma pia h provkatsia
    File bisbardako to sxolio soy htan plhrws astoxo opws katalabes..Epeishw opws antilambanesai skopos toso dikos mo oso kai toy filoy kzp apo oti katalava einai na dhmioyrgh8ei enas sovaros xwros politikhs zymwshs kai antiparathesewn kai na mhn syndikalizomaste metaksi mas..giayto kopse tis sindikalies kai mila sovara olitika an 8es..A!oso gia ta live spasarxidika moy nomizw pws me exete pareksigisei mono stin arxh espaga peoys epeidi hmoyn kavlomeno apo tis katalhpseis sth synexeia toy kalokairioy stamathsa kai mono me ton filo tzotzolo milaga politika...

    ps:file visvardako yparxei mia skepsh na se episkeftw entos twn hmerwn..8a doyme ama ainai 8a yparksei epikoinwnia...



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 02.10.2006, 14:44


    Να κάτσεις να διαβάσεις και να αφήσεις τα ταξιδάκια αναψυχής παλιο-αναρχοκουμούνι..!!!!!!!!!! Και μη μου πειράζεις τον SpV μου γιατί είναι παρεξηγησιάρης όσο δεν παίρνει!!!!!!!!!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    polymhxanos s.ch - 02.10.2006, 14:51


    geia soy kzp..twpa dinw ena ma8hma mono stis 12/10 kai meta telos..tha synexiza thn koyventa alla to parapanw sxolio to egrapsa diavazontas mono thn prwth selida twra anakalypsa me xara oti yparxoyn alles dyo me swria epeixhrhmatwn kai etsi apofasisa na kanw mai synolikh analysh apo doatap mexri idiwtika kai giati ginontai katalhpseis..ayto ypologizw pws tha spasei se tessera me pente meroi analysewn giati ama ta pw monokopania tha ginw koyrastikos..



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    polymhxanos s.ch - 02.10.2006, 14:58

    eisagwgh
    Η ολη ιστορια αγαπητα μου παιδια ξεκινησε πριν 2 χρονια,οταν εμεις πηγαιναμε 3η λυκιου(οι μάλλον καπιοι απο εμας)..Τοτε το υπουργειο αποφασησε να κατεβασει ένα σ΄νολο νόμων 7 τον αριθμο..Απο αυτα το φοιτητικο κίνημα(απο εδω και στο εξης Φ.Κ) αντεδρασε σε τρεισ από αυτους oυσιστικα δοαταπ,ιδβε αξιολογηση..δυστηχως όμωσ κλεινει το υπολογιστικο της σχολης και θα συνεχισω την αναλυση αυριο..Μεχρι τοτε να περνατε καλα..



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Anonymous - 03.10.2006, 17:21

    παμε γ&#949
    Νέες δημοσκοποίσεις στη πατρίδα μας φέρνουν τον Στραβοπόδη 2 μονάδες μπροστά του Γάσπαρου. στο δήμο Ζακυνθίων οι δημοσκόποι θέλουν 1 μονάδα μπροστά τον Τσαγκαρόπουλο έναντι του Μπετίνη, αλλα αυτό είναι μάλλον θετικό και σίγουρα ανατρέψιμο αφού η 1 μονάδα είναι το όριο του στατιστικού λάθους και επίσης στον 2ρο γύρο οι οπαδοί του πράσινου αντάρτη Λαδικού θα ψιφήσουν Μπετίνη υπερνικόντας έτσι το 1% του Τσαγκαρόπουλου. ''...η προέλασις συνεχίζεται...''


    TADE EFH NARSIS...GREEN VOTE



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    NARSIS - 03.10.2006, 17:24

    ???
    ma giati me exei sa guest....mh trela8oume tora



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    NARSIS - 03.10.2006, 17:25

    pame pame geraaaaa...petaei h omada! vamos vamos!
    Νέες δημοσκοποίσεις στη πατρίδα μας φέρνουν τον Στραβοπόδη 2 μονάδες μπροστά του Γάσπαρου. στο δήμο Ζακυνθίων οι δημοσκόποι θέλουν 1 μονάδα μπροστά τον Τσαγκαρόπουλο έναντι του Μπετίνη, αλλα αυτό είναι μάλλον θετικό και σίγουρα ανατρέψιμο αφού η 1 μονάδα είναι το όριο του στατιστικού λάθους και επίσης στον 2ρο γύρο οι οπαδοί του πράσινου αντάρτη Λαδικού θα ψιφήσουν Μπετίνη υπερνικόντας έτσι το 1% του Τσαγκαρόπουλου. ''...η προέλασις συνεχίζεται...''


    TADE EFH NARSIS...GREEN VOTE



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    parsifal - 03.10.2006, 19:15

    Re: ???
    NARSIS wrote: ma giati me exei sa guest....mh trela8oume tora

    NARSIS, το cookie του auto-login τα "παίζει" κάπου-κάπου :violent1: . Κι εγώ το'χω πάθει...



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 03.10.2006, 19:17


    Βασικά ίσως να φταίει ότι άλλαξα το όνομα του cookie.. Από ΝikosToRemali το μετονόμασα σε remalocookie νομίζω..! :D :shock: :P



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    NARSIS - 07.10.2006, 13:45

    8a to me8isoume ton ilio sigoura naiiiii....
    αγαπιτοί σύντροφοι όσο πλησιάζουν οι εκλογές ενας προεκλογικός αγωνιστικός τρρρρρρρρρέμουλος με καταβάλει.
    στο μυαλό μου υπάρχει μόνο ο υπέρτατος ύμνος...''...θα τον μεθύσουμε τον ήλιο ΄σίγουρα ναι, θα τον τρελάνουμε τον φίλο σίγουρα ναιιιιι....''

    1-1-4, πολυτεχνίο, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 18-10-81, ΑΝΤΡΕΑΣ....όλα αυτα ανάμικτα γεμίζουν το μυαλό μου και ψάχνω παντού χρονικά δόξας. ελπίζω να ξαναρθούν....σύντομα


    ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΑΡΣΗΣ



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    parsifal - 07.10.2006, 14:03

    Re: 8a to me8isoume ton ilio sigoura naiiiii....
    NARSIS wrote: αγαπιτοί σύντροφοι όσο πλησιάζουν οι εκλογές ενας προεκλογικός αγωνιστικός τρρρρρρρρρέμουλος με καταβάλει.
    στο μυαλό μου υπάρχει μόνο ο υπέρτατος ύμνος...''...θα τον μεθύσουμε τον ήλιο ΄σίγουρα ναι, θα τον τρελάνουμε τον φίλο σίγουρα ναιιιιι....''

    1-1-4, πολυτεχνίο, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 18-10-81, ΑΝΤΡΕΑΣ....όλα αυτα ανάμικτα γεμίζουν το μυαλό μου και ψάχνω παντού χρονικά δόξας. ελπίζω να ξαναρθούν....σύντομα


    ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΑΡΣΗΣ

    Μάλλον είσαι μικρός και δικαιολογείσαι. Δεν έχεις μνήμες από τη δεκαετία του 80, που όταν η υπόλοιπη Ευρώπη ανέβαζε γκάζια, εμείς χάσαμε τη μοναδική ευκαιρία να ανεβούμε στο τρένο της ανάπτυξης. Και γιατί? Για να κοιμίσουμε το λαουτζίκο, να κρατήσουμε τις απαιτήσεις του χαμηλά, για να εξασφαλίζουμε την επανεκλογή μας και τη δημιουργία ενός απίστευτου, για τα χρονικά δεδομένα, κράτους-κόμματος...

    Σε αυτή τη χώρα, κανένας π...της δε θα διεκδικήσει ποτέ εξουσία, λέγοντας την αλήθεια στο λαό. Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!! ΥΠΝΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ FAME STORY...



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    NARSIS - 07.10.2006, 14:41

    peri ton mavron xronon tou 80...
    επιλατρεμένε μου parsifal,

    χωρίς να γνωρίζω την ηλικία σου, και δεχόμενος οτι δεν έζησα τα χρόνια του 80 σου λεω οτι γεννήθηκα το 1987. σου τονίζω επίσης οτι εχώ κατεπανάληψη γράψει εδω μέσα οτι απ τη στιγμή που Έφυγε ο Αντρέας ψηφίζουμε τον λιγότερο κακό και όχι τον καλύτερο. γιατί δεν υπάρχει καλύτερος και όλοι ΠΕΡΙΠΟΥ στο ίδιο καζάνι βράζουν σήμερα.
    θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω με τις απόψεις σου για το 80. διαφωνώ έχοντας σχηματίσει άποψη όχι απο γεγονότα που έζησα (αφου το 1987 ήρθα σαυτον τον απαίσιο κόσμο) αλλα απο γεγονότα που έχω ακούσει απο πολλούς.....ομοιδεάτες μου ΚΑΙ ΜΗ. και απόσα εχω διαβάσει σε εξωσχολικά βιβλία ιστορίας.
    στη δεκαετία του 80 η Έλλάδα ήταν ένα μικρο κράτος με πρόσφατη την πληγή και της κύπρου και της χούντας. ήταν χρόνια σκοτινά και μαυρα...που δέ μπορούσες ακόμα να φωνάξεις με ασφάλεια ''ναι ρε ειμαι αριστερός γιατι έτσι γουστάρω'' γιατι έτρεμες για τη ζωή σου. στη δεκαετία του 80 να σου θυμίσω οτι δέν υπήρχε ακόμα κομουνιστικό κόμμα, η ίδρυση του τότε ήταν κάτι το θεότρελο. με λίγα λόγια ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. σε μια χώρα με έλλειψη Δημοκρατίας, με την Τουτκία δίπλα να ψάχνει ευκαιρία να μας σφάξει ως έθνος, με τη κύπρο πρόσφατα αιματοβαμένη, με τη χούντα να έχει πέσει αλλα οι μεθόδοι και οι αντιλήψεις τησ να ζούν ακόμα ή να είναι ακόμα φρέσκοι........................................ε μια τέτοια χώρα προφανώς και δέν είχε τη δυνατότητα να προλάβει το τρένο της ανάπτυξης, επειδή εκ των πραγμάτων δε μπορούσε. θαπρεπε να είσαι ευχαριστημένος που δέν έγινε τίποτα χειρότερο τότε.


    ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΑΡΣΗΣ



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    parsifal - 07.10.2006, 15:13


    Δεν είμαι κι εγώ τόσο μεγάλος, 79άρης αλλά θυμάμαι πολλά από τη δεκαετία του 80 και όσα δε θυμάμαι, φροντίζω να ενημερώνομαι γι'αυτά από πηγές και των 2 πόλων, για να βρω τελικά την αλήθεια...κάπου στη μέση (τυχαίο, έ?)

    Π.χ. φυσικά και υπήρχε ΚΚΕ τη δεκαετία του 80. Ο Καραμανλής από τα πρώτα πράγματα που έκανε μετά τη Μεταπολίτευση ήταν η νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Αυτό δεν είναι υποκειμενικό, είναι ιστορική αλήθεια, δεν αμφισβητείται.

    Σε όλα αυτά που αρχικά έγραψες, οι βασικές μου ενστάσεις είναι 2:
    Η θεοποίηση του Αντρέα και η ταύτιση του "ήλιου του πράσινου" με οτιδήποτε αριστερό. Αν θεωρείς τον εαυτό σου αριστερό και υποστηρίζεις αυτό το κόμμα, μάλλον κάνει δουλειά ακόμη το φάντασμα της "κακιάς δεξιάς" που επικαλέστηκε ο Αντρέας το '81 για να υφαρπάξει τις ψήφους των αριστερών.

    Άστα να πάνε στο διάολο, με λίγα λόγια. Ιδεολογίες μετά το 74 δεν υπήρξαν στην Ελλάδα, μόνο επίφαση ιδεολογιών, χειραγώγηση/πλύσιμο εγκεφάλου του εκλογικού σώματος και πολιτικά παιχνίδια να φαν κι οι κότες. Κι εγώ στην ηλικία 17-22, σα μα..κας θεωρούσα εαυτόν ιδεολόγο! Δεν έβλεπα το παρασκήνιο και τις σκοπιμότητες που υπάρχουν πίσω από τα πάντα στην πολιτική.Ώσπου μία μέρα ξύπνησα και ανακάλυψα ότι τελικά η μόνη αληθινή ιδεολογία είναι...το metal!!!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 07.10.2006, 15:40


    :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :tool:



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    NARSIS - 07.10.2006, 18:17

    fadasma h ideologia toy adrea? mi ta isopedonoume ola
    έχεισ δίκιο για τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, αλλα εγω ήθελα να τονίσω οτι απο τη στιγμή που νομιμοποιήθηκε νομοθετικά μέχρι τη στιγμή που νομιμοποιήθηκε και στη συνείδηση του κάθε Έλληνα φασίστα πέρασε καιρός.
    κάνεις λάθος, λές οτι με το να υποστηρίζω το πασοκ δέν είμαι αριστερός. έχεις δίκιο σαυτό αλλα εγω σου είπα οτι απ τη μέρα που έφυγε ο Αντρέας ψηφίζουμε τον λιγότερο κακο....μαυτό ήθελα να τονίσω οτι αριστερό ηταν το πασόκ του Αντρέα, και όχι φυσικά το σημερινό. συμφωνώ στο ότι το σημερινό πασόκ δεν είναι αριστερο , είναι μάλλον περισσότερο κεντρόο απόσο πρέπει (αρνούμαι να πω δεξιό για συναισθηματικούς λόγουσ, τρίζουν τα κόκαλα του Αντρέα άν θα το πώ αυτό, οχι οτι δέν ισχυει φυσικά).
    επίσης να σου πώ οτι επι Αντρέα όντως ο πράσινος ήλιος ήταν αριστερά, σήμερα σου ξαναλέω αυτό δεν ισχύει αλλα τότε ίσχυε.
    δέν θεοποιώ κανέναν...αλλα πιστεύω οτι η Ελλάδα χρωστά πολλά στον Αντρέα. πρίν απο πολιτικός ήταν αντρας. δέν έσκιψε ποτέ το κεφάλι ούτε σε αμερικάνο ούτε σε τούρκο. θα σου ΄θυμίσω μόνο την περίπτωση του σισμίκ και το γεγονός οτι αυτός μαζι με τον τότε ηγέτη της Σουηδίας ( που αργότερα δολοφονήθηκε) και μερικούς ακόμα ηγέτες είχε ιδρύσε την ομάδα τον ανεξάρτητων-αδέσμευτων......πολιτική ομάδα που δέν έσκηβε το κεφάλι ούτε σε ΗΠΑ ουτε σε ρωσία ούτε πουθενά.

    θα σου πώ ακόμα οτι είναι ιεροσηλία για έναν τέτοιο πολιτικό να λές οτι έκλεβε αριστερες ψήφους με το φάντασμα της κακιας δεξιάς.....1) επειδη πραγματικά η δεξιά απο τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει τεράστιο κακό στην Ελλάδα, μήπως το αρνείσε αυτό? η χούντα δεν ήταν δεξιά? δε χάσαμε ετσι τη κύπρο? ο βασιλιάς δεν έκανε κακο στην ελλάδα? η ΝΔ σήμερα σαυτα τα 2 χρόνια που κυβερνά δεν έχει κάνει ζημία στην Ελλάδα?. 2) δεν έκλεβε αριστερες ψήφους...πολύ απλα επειδή σου ξανα λέω οτι το πασόκ τότε ήταν και το ίδιο αριστερο. και ίσως πιο αριστερο απ τις ιδέες του φλωράκη και το έκτρομα της συνεργασίας φλωράκη-μιτσοτάκη για να ρίξουν το πασοκ.

    για το ότι δέν υπάρχουν ιδεολογίες μετα το 74 εχω να πώ οτι δεν υπάρχουν ΚΥΒΕΡΝΙΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ιδεολογίες απο τη μέρα που έφυγε ο Ανδρέας ως σήμερα. και λέω κυβερνητικά εφαρμοζόμενες γιατι υπάρχουν ακόμα ιδεολόγοι ΠΟΛΙΤΕΣ στην ελλάδα......ιδεολόγοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ δέν υπάρχουν

    ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΑΡΣΗΣ



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Kid - 09.10.2006, 20:02


    Νίκο αφού έφτιαξες νέο sub-forum, δεν το σπας αυτό σε επιμέρους topics? :wink:



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 09.10.2006, 20:05


    Πού να κάθομαι να το ξεχωρίζω τώρα... Βαριέμαι!!! Εδώ τόσο καιρό ήθελα να κάνω αλλαγές και τώρα με έπιασε η προκοπή!!! Απλά από δω και πέρα μια και υπάρξει ξεχωριστό board για τα πολιτικά, να ξεκινάτε νέα topics μόλις κάποιο θέμα κορεστεί..! :P



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    polymhxanos s.ch - 14.10.2006, 00:49

    to 1o meros ths yposxeitheisas analyshshs
    ΜΕΡΟΣ 1ο: Ανάλυση των ήδη περασμένων νόμων

    ΔΟΑΤΑΠ: Μετεξέλιξη του παλιού ΔΙΚΑΤΣΑ με την διαφορά ότι τώρα ισοτιμούνται τα 3ετη bachelor με τα δικά μας 5ετή και 4ετή πτυχία. Αυτό από μόνο του όπως καταλαβαίνομαι αποτελεί υποβάθμιση των δικών μας πτυχίων αφενός και από την άλλη αποτελεί εισαγωγή του μοντέλου 3+2..Που σημαίνει διάσπαση του πτυχίου σε 2 κύκλους με παροχή πλήρως εξειδικευμένης γνώσης .Γνώση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μαθαίνουμε το σύνολο των γνώσεων του αντικείμενου που σπουδάζουμε αλλα μέρος αυτού και συγκεκριμένα ότι έχουν άμεσα ανάγκη οι εταιρίες και ο εργοδότης.. Γνώση η οποία θα είναι άμεσα εκμεταλλεύσιμη χωρίς όμως να εγγυάται(το αντίθετο μάλιστα) το εργασιακό μας μέλλον.. Και αυτό γιατί όταν η εξειδικευμένη γνώση δεν θα είναι εφαρμόσιμη θα πετιούνται οι εργαζόμενοι σα στημένες λεμονόκουπες στην ανεργία και θα προσλαμβάνονται οι νέοι που θα έχουν διδαχθεί την «αυτή τη στιγμή» εφαρμόσιμη γνώση

    ΙΔΒΕ: Ινστιτούτα., Δια. Βίου . Εκπαίδευσης ..Και ενώ κάποιος με τον τίτλο θα μπορούσε να πει και πιο είναι το πρόβλημα σου(;)..Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτά τα ινστιτούτα για να πάει κάποιος εργαζόμενος πρέπει να σπαταλήσει χρήματα από την τσέπη του και χρόνο από τον χρόνο εργασίας του, χάνοντας έτσι το μεροκάματο του..

    Αξιολόγηση: Ωραία λέξη.. Ας δούμε λίγο την ρίζα της.. άξιος + λέγω.. Ποιος όμως λέγει, ποιος κρίνει, ποιος είναι άξιος και ποιος ‘όχι.. Όπως αναφέρει ο εν λόγω νόμος αξιολόγηση με βάση της ανάγκες της αγοράς και της ζήτησης.. Δηλαδή όσο περισσότερο η γνώση η οποία παρέχεται είναι προς όφελος των εταιριών τόσο καλύτερα αξιολογημένη θα είναι ..Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Πάτρα 1ο σε αξιολόγηση είναι το τμήμα Χημικού το οποίο δεν έχει καν οδηγό σπουδών παρόλάυτα ετησίως κάνει δεκάδες έρευνες κατά παραγγελία εταιριών.. Και για να μην παρεξηγηθώ εγώ είμαι με την αξιολόγηση αλλά με αυτή την αξιολόγηση που γίνεται υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφείας και όχι υπέρ των λίγων των εκλεκτών ..Όχι με σκοπό να κάνω τον πλούσιο πλουσιότερο .Η καλύτερα θα μπορούσα να πω ότι είμαι με την αξιοκρατία( άξιος+ κράτος)

    Αύτα για αρχη σε λίγο η συνέχεια..

    _____________________________________________________________
    «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΣ»



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    Ntk - 15.10.2006, 00:15


    Λοιπόν, μπήκα από το λαπτόπι της ξαδέλφης μου (για να μη λέτε ότι σας κοροϊδεύω όταν λέω δεν κατέβασα το δικό μου από Γιάννενα) ... Καλή φάση τα όσα λες... Θα ήταν καλύτερο όμως να μπουν σε νέο τόπικ καθώς το συγκεκριμένο κατέντησε να είναι μακρυνάρι, χώρος αντιπαράθεσης καθώς και Ζακυνθινό λόμπι!!!!!!!



    Re: Politika-Parata3iaka 8emata!

    katsarola - 17.10.2006, 12:34

    give funk to people
    Πρύτανης Κρήτης VS Φοιτητές

    http://www.youtube.com/watch?v=-OIFGmg2Mac



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Remalia

    ssh - gepostet von twin am Donnerstag 17.05.2007
    Announcements... - gepostet von fotonios am Sonntag 11.02.2007
    Data Structures - gepostet von Kid am Sonntag 05.11.2006
    Mia fora kai ena kairo... - gepostet von fotonios am Montag 08.10.2007
    Operating Systems... - gepostet von twin am Sonntag 06.05.2007
    oti goustarete gia athlitika!!!! - gepostet von SpV am Samstag 09.09.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Politika-Parata3iaka 8emata!"

    Politika - ELLE (Donnerstag 04.10.2007)
    POLITIKA, YASAM ve GÜNCEL SORUNLAR - dersim (Mittwoch 06.12.2006)
    POLITIKA TARTISMA - diloburak (Sonntag 24.09.2006)