stop bij jeugdreclassering Noord-Brabant

OR platform BJZ
Verfügbare Informationen zu "stop bij jeugdreclassering Noord-Brabant"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Femke
  • Forum: OR platform BJZ
  • Forenbeschreibung: Virtueel platform voor de ondernemingsraden van BJZ-Nederland
  • aus dem Unterforum: Nieuws per BJZ
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 11.04.2006
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: stop bij jeugdreclassering Noord-Brabant
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 7 Tagen, 21 Stunden, 21 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "stop bij jeugdreclassering Noord-Brabant"

    Re: stop bij jeugdreclassering Noord-Brabant

    Femke - 18.04.2006, 16:25

    stop bij jeugdreclassering Noord-Brabant
    10-04-06: Jeugdreclassering neemt geen nieuwe zaken aan
    Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant is (tijdelijk) niet in staat nieuwe aanvragen voor Jeugdreclassering te honoreren. De oorzaak ligt in de enorme groei die de Jeugdreclassering de afgelopen jaren heeft gekend, terwijl het budget niet in die mate is gegroeid.

    Door capaciteitsgebrek komen zaken op de wachtlijst en gestelde doorlooptijden worden niet gehaald. Een verzoek van Bureau Jeugdzorg aan het College van Gedupeerde Staten van de provincie om extra subsidie voor de Jeugdreclassering beschikbaar te stellen, is afgewezen. De provincie zal minister Donner om extra geld vragen.

    Bureau Jeugdzorg heeft de ketenpartners inmiddels via een brief op de hoogte gesteld van de stop op nieuwe zaken.
    Bron: Raad van Bestuur

    Brief directeur aan ketenpartners:

    Geachte ketenpartner van de Jeugdreclassering,

    De jeugdreclassering heeft de afgelopen jaren een sterke groei gekend. Die groei werd financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie dat op basis van gerealiseerde capaciteitsbezetting financierde. Aan dat systeem van open- eindfinanciering is met het onderbrengen van de justitiemiddelen in de provinciale doeluitkering jeugdzorg een einde gekomen. De provincie ontvangt een integraal budget op basis van een vaste verdeelsleutel. Bureau Jeugdzorg kent geen rechtstreekse subsidierelatie meer voor jeugdreclassering met het ministerie van Justitie en de middelen voor de jeugdreclassering worden door de provincie vooraf gebudgetteerd (zoals dat ook geldt voor de andere taken van Bureau Jeugdzorg).

    De vraag naar inzet van jeugdreclassering groeit harder dan kan worden opgevangen in het door de provincie toegekende budget en Bureau Jeugdzorg wordt ook op andere terreinen met de gevolgen van groeiende vraag geconfronteerd, waardoor het ook niet mogelijk is andere middelen te verschuiven naar de jeugdreclassering om die vraag te kunnen opvangen.
    Het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant heeft onlangs een besluit genomen op het aanvullende subsidieverzoek van ons bureau voor extra middelen voor onder meer jeugdbescherming en jeugdreclassering. Dat verzoek is voor wat betreft de jeugdreclassering afgewezen. Blijkens toelichting liggen daar voornamelijk budgettaire overwegingen aan ten grondslag.
    De minister van Justitie verschaft de provincie te weinig middelen voor jeugdreclassering en wentelt de groei af op de provincie. De minister van Justitie zal de provincies voldoende middelen ter beschikking moeten stellen om deze belangrijke maatregel in het justitiële kader adequaat te kunnen uitvoeren. De provincie zal hier de betrokken minister op aanspreken en kan vooruitlopende op dat overleg geen extra middelen verschaffen.

    Er is met andere woorden tijdelijk een patstelling ontstaan. Het gevolg daarvan is dat Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant (hopelijk tijdelijk) niet in staat is nieuwe aanvragen voor jeugdreclassering te honoreren vanwege capaciteitsgebrek; zaken komen op de wachtlijst en gestelde doorlooptijden kunnen niet worden gehaald. U bent hiervan door de teammanagers van Bureau Jeugdzorg al informeel op de hoogte gesteld. Het leek me echter raadzaam u hiervan thans officieel op de hoogte te stellen. Een kopie van deze brief doe ik toekomen aan het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en aan de ministers van Justitie en VWS.

    Met vriendelijke groet,



    drs. J. Koster MBA
    voorzitter Raad van Bestuur

    i.a.a.: provincie Noord-Brabant, ministerie van VWS, ministerie van Justitie



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum OR platform BJZ

    Ontwikkelingen - gepostet von lonneke am Sonntag 21.01.2007
    pop up - gepostet von Benjo Hilbrink am Freitag 15.09.2006



    Ähnliche Beiträge wie "stop bij jeugdreclassering Noord-Brabant"

    fysiotherapie bij strumpell? - thura (Donnerstag 05.05.2005)
    Bij deze een paar van mijn auto !! - Homer (Freitag 17.06.2005)
    PANDA MEETING 1.Okt.06 in Brabant (NL) - whitebuffalo (Mittwoch 09.08.2006)
    Die Sonne von Brabant - albisotison (Samstag 08.09.2007)
    Er staat een slotje bij het topic dat gepost is, wat nu? - Administrator (Dienstag 25.01.2005)