AIKIDO

FORUMUMUZ ARTIK MARTIALARTS.FORUMU.COM FORUMU ADI ALTINDA OLARAK YAYINDADIR. DUYURULUR!
Verfügbare Informationen zu "AIKIDO"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Kücük Ejder
  • Forum: FORUMUMUZ ARTIK MARTIALARTS.FORUMU.COM FORUMU ADI ALTINDA OLARAK YAYINDADIR. DUYURULUR!
  • Forenbeschreibung: forumumuz tasinmisdir. yeni sitemiz daha iyi ve güncel olacaktir. martialarts.forumu.com
  • aus dem Unterforum: Aikido
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Montag 13.02.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: AIKIDO
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 2 Monaten, 2 Tagen, 10 Stunden, 14 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "AIKIDO"

    Re: AIKIDO

    Kücük Ejder - 25.02.2006, 21:54

    AIKIDO
    IWAMA RYU TAKEMUSU AİKİDO

    Saito Sensei, hem savaş öncesi hem de savaş sonrasında, O-Sensei'nin diğer tüm talebelerinden daha fazla bir süre boyunca kurucunun yanında kalıp, doğrudan ondan eğitim alma şansına sahip olan tek talebesi olmuştur. Saito’nun yöntemlerini kendinden önce gelenlerden ayıran şey ise, taijutsu (çıplak el teknikleri) ve aiki silah teknikleri, ken (kılıç) ve jo (sopa) üzerinde durmasıdır. Bu silahların günümüzde aikido dünyasında yaygın olarak çalışılmamasının çeşitli nedenleri vardır. Başlıca nedenler, sadece birkaç kişinin O-Sensei Morihei Ueshiba’dan silah eğitimi almış olması ve bunun sonucu olarak da, bu teknikleri öğretebilecek yetkinlikteki eğitmen sayısının da oldukça sınırlı olmasıdır.

    Saito, bu silahlardaki ustalığına, İwama’da O-Sensei'nin gözetimi altında geçirdiği eğitim dolu uzun yıllar ve sonraki yıllarda tecrübesini geliştirmesi ve tekniğini mükemmelleştirmesi sayesinde ulaşmıştır. Saito Sensei'nin silah teknik sistemi, tüm dünyadaki aikido çalışmalarının, olmazsa olmaz bir standardı haline gelmiştir. Silah çalışmasında zayıf olan ve öğrenmek isteyen tüm dojolar bulabildikleri kaset, kitap ve diğer imkanlar ile Saito Sensei'nin sistemini kopya etmeye çalışmaktadırlar.

    Aiki ken ve aiki jo eğitimi , dövüş mesafesi, pozisyon alma ve bedenin merkezi hakkında anlayışın artmasına neden olur. Duruşun doğru ve iyi olmasını sağlar, kolları ve omuzları güçlendirerek, çıplak el tekniklerinin uygulanmasına ve geliştirilmesine yardımcı olur. Silah eğitimi, Saito Sensei'nin eğitim programının ve Iwama Ryu (Geleneksel) Aikido'nun ayrılmaz bir parçasıdır ve çıplak el tekniklerinin öğrenilmesi için mükemmel ve gerekli bir unsurdur.
    Saito Sensei, Aikikai Merkez dojosundan 9. (dokuzuncu) Dan baş eğitmen olarak, bu prestijli seviyeye ulaşmış bir avuç eğitmenden biridir. Bir delikanlı olarak girdiği, O-Sensei'nin İwama Dojo’sunda neredeyse elli yıldan uzun bir süre boyunca eğitimine ve ders vermeye devam etmiştir. 1970’lerden beri de, Japonya’nın ayakta kalmış bir kaç geleneksel dojosundan biri olan dojosunda, çoğu yurt dışından gelen ve birkaç günden birkaç yıla dek kalarak çalışan binlerce yatılı öğrenciye yol göstermiştir. Morihiro Saito’nun dojosu, hem gelenekselin hem de modernin en iyisini, yani dış dünyadan yalıtılmış bir eğitim tarzını dikkatle organize edilmiş bir ders programı ve modern eğitim yöntemleri ile birleştirerek bir arada sunması açısından, tektir.

    13 Mayıs 2002 tarihinde Saito Sensei’nin aramızdan ayrılmasının sonrasında, Saito Sensei’nin oğlu Hitohiro Saito Sensei, aikidonun kurucusu O-Sensei’nin geleneğini ve İwama-ryu Takemusu Aikido’yu (geleneksel aikido) İwama Aiki Shuren Dojo’da öğretmeye devam etmiş, ayrıca İwama Dojo’nun yanındaki Aiki Jinja’yı (Aiki Tapınağı) korumuş ve gözetmiştir.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum FORUMUMUZ ARTIK MARTIALARTS.FORUMU.COM FORUMU ADI ALTINDA OLARAK YAYINDADIR. DUYURULUR!

    Kurallar - gepostet von jetliekibi am Montag 20.03.2006
    Download - gepostet von Kücük Ejder am Freitag 02.06.2006
    Tekken Geri Sayima Basladi! - gepostet von Kücük Ejder am Montag 15.05.2006



    Ähnliche Beiträge wie "AIKIDO"

    RYU SHIN KAN - Aikido & Iaido - christoph (Sonntag 11.06.2006)
    Aikido - Jackie Chan (Freitag 21.04.2006)
    Aikido - Lee_Iminis (Samstag 24.06.2006)
    Elli entlaufen - Claudia (Donnerstag 03.05.2012)