DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ülkücü Fikir Meydani
Verfügbare Informationen zu "DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: solcu - Anonymous
  • Forum: Ülkücü Fikir Meydani
  • Forenbeschreibung: www.kizilelmam.de.ms / www.kutludava.de.ms
  • aus dem Unterforum: Solcularin burda isi yoktur
  • Antworten: 5
  • Forum gestartet am: Mittwoch 04.01.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 6 Monaten, 27 Tagen, 14 Stunden, 46 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

    Re: DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    solcu - 25.02.2006, 17:38

    DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Türk Devrimi yani Kemalist Devrim(!)konusunda,ünlem işaretinden de belli olduğu gibi bu devrimin gerçekten gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği konusunda bir eleştiri ortamı açmak istiyorum...Ben şimdilik bu konu ile ilgili yani Kemalist Devrim süreci ile ilgili tam gerçekleştirilememiş olması yönünde bir tez'e sahibim bunun için çeşitli kavramlar ürettim ama eksik bir çok kavramın olduğunu da biliyorum....Katkılarınızı beklemekteyim...:
    belki düşünceme katılmayanlar olur ama ben yinede bu tartışmayı açmak istedim


    Kavramlar:

    -Henüz gerçekleştirilememiş olması.

    -Uzun bir süre kesintiye uğraması.

    -İç dinamikler yerine dış dinamiklerin gözetilmesi...

    -Çok partili rejime geçişte aceleci davranılması...

    -Oy için demokrasinin yıpratılması...

    -Dış etkenler(Savaşlar,tehditler...)

    -Devrim için gerekli bir koşul olan(Devrimin biçimine ve oluştuğu koşullara göre değişir)irticai veya aşırı dinci sınıfın tam olarak tasfiye edilememesi..

    -Askeri darbelerin olaylara sadece antibiyotik etkisi yapması,bunun yanında Kemalist Devrim sürecini tekrar tetikleyememeleri...

    -Genç dinamiklerin siyasetten uzaklaştırılmaları...

    -İç ve dış politikalarda risk alan yöneticilerin az oluşu.

    -Devrim dönemi oluşturulan kurumların sürdürülemeyip kapatılmaya çalışılması.

    -Devrimin en önemli öğeşlerinden biri olan eğitim unsurunun öneminin kavranılmaması.



    Re: DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonymous - 25.02.2006, 17:52


    BENDE BİR YAZI EKLEMEK İSTİYORUM EMPERYALİZM HAKKINDA


    EMPERYALİZM, DEVRİMCİLERİ YOK ETTİKTEN SONRA DA ONLARIN DAHA BÜYÜK Bİ GÜÇLE YAŞAMASINA VE EMĞPERYALİZME KARŞI BİRER BAYRAK OLAMASINA TAHAMÜL EDEMEZ. O NEDENLE DE HALKIN DEVRİMCİLERE DUYDUĞU SAYGI,ÖZLEMİ,HALKIN GERİLİĞİNİN BİR DIŞAVURUMU OLARAK GÖSTERMEYE ÇALIŞIR SİZ ONLARA TAPIYORSUNUZ İLKEL İNSANLAR DER. EMPERYALİZMİN SOL İÇİNDEKİ TEMSİLCİLERİ BİR İNSANI İLAHLAŞTIRMANIN EN BAŞTA O İNSANA SAYGISIZLIK OLDUĞUNU SÖYLİYİVERİR
    EVET EMPERYALİZM BU PROPAGANDALARINDA SON DERECE HAKLIDIR. EFSANELEŞEN BİR DEVRİMCİ EMPERYALİZMİN BAŞINA BELA OLMAYA DEVAM EDER. ÇÜNKÜ EFSANELEŞMİŞ BİR DEVRİMCİ ARTIK HALKIN ORTAK BENLİĞİ HALİNE GELİR. ANONİMLEŞİR VE HALK VAROLDUĞU SÜRECE YOK EDİLEMEZ. VE HALKINDA EN BÜYÜK DEVRİMCİ DAYANAĞI HALİNE GELEREK HALKIN VAZGEÇEMİYECEĞİ BİR PARÇASI OLUR.



    Re: DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    solcu - 25.02.2006, 18:55


    “Bağımsızlık Uğruna Al Kanlara Boyandık”

    Tüm bir döneme damgasına vuran ise 27 Mayıs’ın yaratılmasında da temel güç olan gençliğin antiemperyalist mücadelesidir. Türkiye'nin bağımsızlığına yönelik saldırılar arttıkça giderek yığınsallaşan gençlik eylemleri Türk Solu’nun tarihsel mirasının en önemli köşe taşlarındandır.

    Türk gençliği, köklü bir devrimin, ulusal mücadeleler sonucu kazanılmış bir devrimin ve bağımsızlığın yarattığı inatçı köklerin, emperyalistler tarafından kolay bir şekilde sökülüp atılamayacağını göstermiştir. Gençlik her meydana çıkışında emperyalist düşman, onun işbirlikçileri ve toplumsal kökenleri hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyor, yığınsal eylemler ardında bilinçli, örgütçü ve lider gençler bırakıyordu.

    Deniz Gezmiş, şüphesiz, bütün varlığıyla kendini ülkesinin bağımsızlık mücadelesine vermiş bu gençlerin başındadır. Daha sonra idamında da görüleceği gibi Deniz Gezmiş emperyalistler ve işbirlikçileri tarafından yalnızca asi bir genç olarak kabul edilmiyordu. Deniz Gezmiş aynı zamanda emperyalist çıkarların saldırdığı vatandaki mücadele geleneğinin bir mirasçısıdır. Bu yüzden ondan tüm bir Cumhuriyet tarihinin hesabı soruldu. Ondan ve o dönem ikinci kurtuluş savaşı için mücadele etmiş tüm diğer gençlerden. Her bir gencin canı cumhuriyetin devrimci mirasının hesap sorduğu gericilerin hesabına sayıldı. Bu yüzden şiddet tırmandırıldı. Gençlere tuzaklar kuruldu ve bağımsızlıktan bahseden herkesin öldürülmesi hesaplandı.

    İdam sehpasına yürüyen Deniz Gezmiş için kendini bile bile ölüme götüren Mahir Çayan ve arkadaşları da bu hesapların sonucu yaşamlarını yitirdiler. Onların fikirlerine, yaptıklarına bakıldığında açıkça ortaya çıkan şey onların uluslarının bağımsızlığı ve halkının refahı dışında bir hesaplarının olmadığıdır. Bu yüzden en adi hesaplar ve tuzaklar onlar için yapılmıştır.

    Bu tuzaklar sonucu 60’ların başındaki ordu, gençlik ve Atatürkçü aydınların birlikteliği bozulmuş, ardından Türkiye tarihinin en gerici koalisyonlarıyla, açıkça Atatürk düşmanlığını dile getiren parlamenterleriyle Türkiye adım adım Batının sömürgesi pozisyonuna getirilmeye çalışılmıştır. Bu hesaplar arasında binlerce Türk vatandaşı yaşamına kaybetmiştir.



    Re: DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    solcu - 25.02.2006, 18:55


    Cesaretle Yürüyenler

    Tüm olarak bakıldığında Türkiye’nin çok partili Batıcı diktatörlükler döneminde geriliğe hapsedilme hesaplarının Türk Solu’nun devrimci kayalarına çarptığı görülmelidir. Zafer görünüşte emperyalistlerindir. Ancak Türk solu bu dönemde asla susmayarak ve direnerek altından değerli bir tarihsel birikim yaratmıştır. Doğal olarak vatan emperyalistlerin değildir ve bu tarihsel birikimden filizlenecekse yeniden devrimcilik filizlenecektir.

    Gerek Yön’cüler, gerek Deniz’ler ve gerekse Türkiye İşçi Partisi bu dönemde önemli hatalar yaptılar. Öyle ki bu hatalar çoğunlukla onların hayatlarına mal olmuştur, uğrunda ölebildikleri devrimin gerilemesine yol açmıştır ve nefret ettikleri emperyalistlerin geçici de olsa kazanmasına imkan vermiştir. Bu hataların en önemlisi onların belli bir noktada halktan uzaklaşarak kendi cesaretlerine veya bilinçlerine güvenerek adımlar atmaları; TİP için de onun parlamenter mücadeleyi halkçı mücadelenin önüne çıkarması olarak kısaca değerlendirilebilir. Türk Solu, cesaretle yürüdüğü gibi cesaretle eleştirilmelidir. Çünkü edinilen her deneyim nice acılar ile edinilmiştir. Ancak eleştiri ne olursa olsun emperyalistlere karşı verilen kavga haklıdır ve aynı cesaretle sahiplenilmelidir.



    Re: DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonymous - 29.09.2006, 22:03

    Selamun aleyküm
    mrb arkadaşlar
    bir söz vardır bilirmisiniz ben çok beğenirim.
    ''HAYAL ALEMİNDE APTALLAR YAŞAR'' bu söz bölücü kürtler ve solculara



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Ülkücü Fikir Meydani

    Türk düsmani olan solcu tük kimlikli insanlari sagciliya ca - gepostet von Cihangir1989 am Mittwoch 07.02.2007
    SİTE NEDEN İNGİLİZCE? - gepostet von YusufYahya am Samstag 02.06.2007
    www.ulku-ocaklari.com Ülkücü Hareketle İlgili Mükümel Forum - gepostet von yigitkonur am Montag 25.09.2006
    biri bana yardım etsin!!!!!!!! - gepostet von sersel am Mittwoch 07.06.2006



    Ähnliche Beiträge wie "DEVRIMCIHAREKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"