Welkom

De Drie Bezemstelen
Verfügbare Informationen zu "Welkom"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Sam
  • Forum: De Drie Bezemstelen
  • Forenbeschreibung: Magican & Magiconally
  • aus dem Unterforum: Welkomsthal
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Mittwoch 02.03.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Welkom
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 1 Monat, 27 Tagen, 16 Stunden, 52 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Welkom"

    Re: Welkom

    Sam - 26.02.2006, 15:02

    Welkom


    Wees welkom op Magiconally. Wees welkom om hier vast wat basiskennis op te bouwen en je veilig te voelen. Wees welkom om hier samen te zijn met anderen.
    Allereerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Sam, volluit Samantha, ik ben de hoofdmeesteres van Magiconally. En ik wil jullie graag een verhaal vertellen, een verhaal over waarom Magiconally hier nu staat.

    Één dag... Onvoorstelbare veranderingen.

    Het was een late avond, in een kantoortje verborgen diep in de bossen zat een man. Bijgelicht door één enkel kaarsje ging hij stapels brieven af. Het was een donkere tijd, niemand was meer veilig als je onder de dreuzels leefde. Je had gauw kans om verdacht te worden van Hekserij. En dan was je er geweest.
    Met een zucht legde de man de zoveelste brief weg. In iedere brief werd gevraagd of mensen op Magican bescherming konden vinden. Of in ieder geval hun kinderen. Helaas was dit onmogelijk. Al er kinderen waren onder de elf, die konden niet worden toegelaten. Met een nog diepere zucht dan daarvoor pakte de man weer een brief, maar ook deze legde hij weer neer. De aanvragen hielden niet op en steeds moest hij weer hetzelfde antwoorden. Het was onmogelijk. Magican was een school voor kinderen, geen kindercrèche.
    Zijn gedachten werden ruw onderbroken toen er iemand op de deur van zijn kantoor klopte.
    ‘Binnen.’ Mompelde hij, terwijl hij de brieven opzij schoof. De deur ging open en er stapte drie personen binnen. Twee vrouwen en één man. Ze gingen in de stoelen tegenover de andere man zitten.
    ‘Hoe gaat het ermee Ragnar?’ Vroeg één van de twee vrouwen aan de man achter het Bureau. Deze staarde nog steeds een beetje naar de brieven, maar keek nu op.
    ‘Nog steeds hetzelfde Thirza.’ Antwoordde de man die Ragnar heette. Hij zuchtte. ‘De aanvragen blijven binnen stromen. Iedereen wil zijn kinderen hier hebben voor de bescherming die rond het kasteel ligt.’ Er ontstond een stilte.
    ‘Kunnen we dan geen uitzondering maken Ragnar. Het is gevaarlijk voor die kinderen, hier zijn ze veilig.’ De andere man keek hem aan. ‘Het moet toch mo…’ Ragnar schudde zijn hoofd en keek naar de man.
    ‘Het spijt me vreselijk voor die kinderen, maar we hebben geen plek, geen toezicht om hen in de gaten te houden. Het gaat niet Alvin. Hoe graag ik ook wil, het gaat niet.’ Hij zuchtte weer.
    ‘Maar als we nou voor toezicht zorgen, er zij genoeg ouders die hun tijd hier willen doorbrengen en op de kinderen letten.’ Zei Thirza. ‘Dat kan toch?’ Ze keek haast smekend naar Ragnar. Maar hij schudde alweer zijn hoofd.
    ‘Hij zou een oplossing zijn Thirza, een goede. Maar dan hebben we nog steeds geen plek voor hen allemaal en we moeten ze ook nog voeden. De huiselven hebben nu al moeite om voor iedereen eten klaar te maken, moet je nagaan wat er gebeurd als we er nog meer kinderen bij hebben. Dan…’ Hij wilde nog verder spreken, maar Thirza onderbrak hem.
    ‘Dan nemen we toch gewoon meer huiselven in dienst? Ze zijn overal te vinden, daar vind je wel iets op.’ Het kwam er bijna wanhopig uit. Ragnar schudde nog steeds zijn hoofd.
    ‘We hebben geen plaats Thirza.’ Zei hij. Alvin had zijn mond geopend om er nog iets tegenin te brengen, maar hij sloot hem weer.
    Een lange stilte vulde de kamer. Het vlammetje van het ene enkele kaarsje wat brandde verspreidde nog net genoeg licht om de contouren van elkaar te onderscheiden. Tot…
    De vlam doofde en om hen heen werd het donker. Thirza rilde toen er een krassende uil langs het raam vloog. Alvin ging verzitten toen ze duidelijk het gepiep van een muis hoorden. Ragnar hield zich stil en staarde in het donker naar de plek waar de stapel met brieven lag.
    De stilte werd verbroken door de vierde persoon in de kamer. De hele tijd had ze haar mond gehouden. Maar nu opende ze hem.
    ‘En wat als we nou een nieuwe school maken? Eentje voor de jongere kinderen, waar ze leren schrijven, lezen, de beginselen van Magie?’ Haar ogen keken naar Ragnar, ookal kon ze hem niet meer zien in het donker.
    ‘Ga door.’ Antwoordde Ragnar.
    ‘Een eind verderop hebben we nog een grote open plek, daar vlakbij het meer. We kunnen er een tweede gebouw laten neerzetten. Daar kunnen we lessen geven aan de jongere kinderen. Er is dan genoeg plaats, ze hebben hun eigen school.’ Zei hield haar mond, want ze besefte dat ze alleen maar in herhaling viel. Alweer viel er een stilte in de kamer.
    ‘Een goed idee.’ Zei Ragnar na een lange stilte. Hij keek naar haar. ‘Myrtle.’ Zei hij. ‘Ik geef jou de verantwoordelijkheid om dit plan ten uitvoer te brengen. Ik geef jou de taak om als schoolhoofd daar te regeren. En ik geef jou de taak mij te laten weten wanneer alles gereed is, dan kunnen we de kinderen toelaten.’
    Ragnar schoof zijn stoel naar achteren en stond op. Hij liep naar het raam waar nog een klein beetje licht door naar binnenkwam.
    ‘En ga dan nu. Morgen kan begonnen worden met de uitvoer van dit plan.’ Hij draaide zich om naar Myrtle. ‘Veel succes.’ Hij knikte naar haar, als was dit niet te zien in het donker.
    ‘Maar…’ Zei Myrtle. ‘Als ik straks bezig ben met onze nieuwe school, wie zal dan mijn taak als afdelinghoofd waarnemen?’ Vroeg ze. Ragnar keek haar aan.
    ‘Het is aan jou om een opvolger te vinden Myrtle, dat doe ik niet voor je.’ Hij keek haar nog even aan en liep toen naar de deur die naar zijn slaapkamer leidde.
    ‘Had je al een naam in gedachten voor de school?’ Vroeg hij. Er volgde een stilte.
    ‘Aangezien het tot Magican behoort is het wel leuk de nieuwe school voor de jongere kinderen een beetje ernaar de vernoemen.’ Zei Alvin.
    ‘Inderdaad.’ Stemde Thirza hiermee in. Myrtle dacht na.
    ‘Het wordt Magiconally.’ Antwoordde ze. Ragnar knikte.
    ‘Leuke naam.’ Hij opende de deur naar de slaapkamer en liet de drie afdelingshoofden alleen achter in zijn kantoor.

    De volgende dag begon de uitvoer van het plan. Allereerst zocht Myrtle naar ene vervanger voor haar. Als afdelinghoofd alswel voor de lessen die ze gaf. Daarna begon het ontwerpen van het kasteel. Terwijl deze werd gebouwd werkte ze aan de rest. Welke lessen er gegeven zouden worden, welke kinderen er werden toegelaten, wat er nodig zou zijn. Hoe het allemaal ingericht zou worden. En ook de leraren werden gezocht.
    Gelukkig stond ze er niet alleen voor. Veel hulp werd haar aangeboden door Thirza en Alvin. Ook Ragnar, hoewel hij al oud was zorgde voor de helpende hand. Want ook zij wilden dat dit een groot succes zou worden, en dat werd het.
    Minder dan een jaar later stond het er dan. Magiconally. Een prachtig gebouw en binnen enkele dagen zou het in gebruik worden genomen. Alle jongeren kinderen tussen de 6 en de 10 jaar zouden worden toegelaten. Hier hadden ze een veilig thuis en was er genoeg toezicht en een veilige plek om te spelen.
    Trots op haar werk begon Myrtle aan haar taak als schoolhoofd en bracht ze de jongere kinderen genoeg bij om hen zonder problemen door de laten stromen naar Magican. Op dat moment was Magiconally er eigenlijk alleen om de jongere kinderen ook veiligheid te bieden in de tijden. Maar omdat de toverschool voor de kleinere onder ons zo goed aan sloeg werd besloten, nadat alle dreiging voorbij was Magiconally toch open te houden. Het was namelijk een prima plek voor de kinderen om kennis te maken met magie. En gebleken was dat de kinderen daarna op Magican veel beter presteerden.
    Dus, tot op de dag van vandaag is Magiconally nog steeds open, en herinnert iedereen aan Myrtle die haar baan op Magican vaarwel zei om een toverschool op te richten. Magiconally herinnert velen aan Alvin en Thirza, die hun eigen werk af en toe wat verwaarloosden om te zorgen dat Magiconally een succes zou worden. En Magiconally doet vele denken aan Ragnar, het schoolhoofd dat toestemming gaf tot de bouw.

    Vandaar dat wij hier nu allen bijeen zijn gekomen om te beginnen aan een fantastisch schooljaar.

    Magiconally is een school voor kinderen van 6 tot 10/11 jaar. De meeste van jullie hier zullen na jullie verblijf op Magiconally doorstromen naar Magican. Enkelen zullen misschien een andere school kiezen.
    Op Magiconally kennen wij niet zoiets als afdelingen, hier blijft iedereen één grote groep. Jullie zullen op leeftijd en geslacht worden verdeeld over verschillende slaapzalen in het gebouw.
    Met die mensen zul je ook je lessen volgen en andere activiteiten ondernemen. Buiten lestijden ben je verder wel vrij om mensen van andere zalen op te zoeken. Bovendien zul je tijdens je lessen minimaal nog één andere zaal tegenkomen.

    En dan wens ik jullie nu alvast een prettig schooljaar toe!



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum De Drie Bezemstelen

    Voorstellen. - gepostet von kimmiej am Dienstag 28.02.2006
    Loes' laatste jaar (voorlopige titel) - gepostet von Nijntjuh_Tops am Mittwoch 05.10.2005
    Liske - gepostet von Liske am Donnerstag 23.03.2006
    Leerlingenlijst - gepostet von Sam am Dienstag 27.06.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Welkom"

    Hallo zoomer, "Hartelijk welkom!" - whitebuffalo (Samstag 23.12.2006)
    welkom! - janwillem (Dienstag 17.05.2005)
    Welkom - Sam (Sonntag 26.02.2006)
    Welkom bij Girls-Forum! - Administrator (Montag 24.01.2005)
    Welkom hier!! - kimmiej (Dienstag 28.02.2006)
    Welkom - mASTER (Montag 01.11.2004)
    Welkom - slimmeke1 (Sonntag 23.01.2005)
    Welkom! - Andromea (Dienstag 15.03.2005)
    Welkom - Fc Bjorno (Freitag 08.07.2005)
    Welkom - FF_Boxer (Donnerstag 26.08.2004)