De Boom (Sorteren)

De Drie Bezemstelen
Verfügbare Informationen zu "De Boom (Sorteren)"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Sam
  • Forum: De Drie Bezemstelen
  • Forenbeschreibung: Magican & Magiconally
  • aus dem Unterforum: De Boom
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Mittwoch 02.03.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: De Boom (Sorteren)
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 1 Monat, 26 Tagen, 12 Stunden, 51 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "De Boom (Sorteren)"

    Re: De Boom (Sorteren)

    Sam - 26.02.2006, 14:49

    De Boom (Sorteren)
    Goed, ik ben blij dat jullie hier allemaal zijn en we zullen nu overgaan tot het sorteren van jullie. Onze sorteermethode is al oeroud en wordt al eeuwenlang gebruikt, nog net niet zolang als Magican bestaat. Ook hier heb ik even een klein verhaaltje over.

    De Mysterieuze boom.

    In het midden van het Terrein dat bij Magican hoort staat onze boom. Deze boom staat symbool voor het goede en het kwade. In deze tijd weet niemand meer hoe het in elkaar zit. Dat er een ruwe buitenkant wordt gezien, maar hij toch glad aanvoelt. Het geheim van de boom is niet meer bekend bij de leerlingen en docenten. Dat is het enige wat niet is overgeleverd. Het is nu gewoon weer de mysterieuze boom, waar niemand iets van snapt.

    Maar eens in het jaar heeft deze boom een belangrijke taak. En dat is dan wel op 1 september, de dag dat het nieuwe schooljaar begint. Op die dag worden alle nieuwe leerlingen verdeelt over de afdelingen. En dat wordt gedaan door onze befaamde Mysterieuze boom.
    _______________________________________________________________________________
    Geschiedenis

    Het was een donkere avond toen Lazara, Morgana en Sylphen bij de boom stonden.
    ´Is vandaag echt het einde?’ Vroeg Morgana treurig. Lazara knikte, eveneens Sylphen.
    ‘Vandaag is het tijd dat wij het leven vaarwel zeggen en de school toevertrouwen aan de volgende generatie.’ Zei ze. Lazara liet haar hoofd hangen, Morgana sloeg een arm om haar heen. Sylphen staarde naar in stilte naar de boom.
    ‘Het zij zo.’ Fluisterde Morgana.
    Nog even stonden ze stil, zeiden ze niets. Maar toen kwamen ze in beweging. Ze vormden een driehoek om de boom. Ieder stond op een punt.
    ‘Zijn jullie er klaar voor?’ Vroeg Sylphen. Er klonk een instemmend gemompel, maar erg enthousiast was het niet. Er viel een korte stilte.
    ‘Moet het echt?’ Verbrak Lazara de stilte. Sylphen knikte naar haar.
    ‘Het moet echt.’ Antwoordde ze.
    ‘Maar waarom?’ Vroeg ze. Ook Morgana keek nu vragend naar Sylphen. Sylphen zuchtte.
    ‘Kijk naar jezelf, kijk naar de ander. Wij zijn oud, verdord. We resten haast geen leven meer. En we moeten ervoor zorgen dat onze school blijft bestaan. Dat hij voortleeft, ook zonder ons.’ Lazara en Morgana knikten.
    ‘Ergens heb je wel gelijk’ Zei Morgana. ‘Maar waarom doen we het zo?’
    ‘Omdat ik geen pottenkijkers wil.’ Antwoordde Sylphen. ‘Zullen we beginnen?’ Lazara en Morgana knikten weer.
    Ze namen hun positie weer in en pakten elkaars handen. Ze vormden een volmaakte driehoek. Allemaal concentreerden ze zich op de eigenschappen die voor hun afdelingen belangrijk waren. De kracht begon door hun driehoek te stromen. Vanaf elke punt kwam een lichtstraal die zich in de boom boorde. Deze stralen breidden zich uit totdat er een driehoek van licht zat om de boom heen, tussen de armen van de drie stichters.
    Toen de lichtdriehoek voltooid was begon de boom de kracht de adsorberen. Hij nam alle eigenschappen in zich op. Hij accepteerde zijn taak, hij zou de toekomstige leerlingen van Magican in de goede afdeling plaatsen.
    Als een donderslag kwam er een hele grote lichtflits van de boom. Alles en iedereen die buiten was, die naar buiten keek. Iedereen werd verblind, voor een moment was het hele terrein in licht gezet. En toen….
    Het donker en de stilte namen weer bezit van de school, het terrein en de boom.
    _______________________________________________________________________________


    Vanaf die nacht zijn de drie stichters nooit meer gezien. Sommigen zeggen dat ze zijn opgenomen door de boom, anderen zeggen dat ze daarna zijn verdwijnseld en op een rustige plek aan ouderdom zijn gestorven. En anderen zeggen weer, dat alle stichters zijn ontploft door de krachtexplosie van licht, en daarom nooit meer zijn teruggezien.
    De waarheid mag je zelf uitmaken.
    _______________________________________________________________________________


    Op de volgende ochtend was bekend dat de drie stichters waren verdwenen, hoe en waarom? Dat wisten ze niet, totdat…
    Een van de leraren was het hoofdkantoor binnengelopen en daar vond hij een briefje.

    Beste persoon die dit leest,
    Als jullie deze brief eindelijk vinden zullen wij allang verdwenen zijn. Doe geen poging om ons te zoeken, maak je geen zorgen om ons en luister goed.
    Wij waren te oud, ooit zouden wij ook eens sterven, want zelfs wij hebben geen macht over leven en dood. En om jullie het verdriet te besparen zijn wij nu weg.
    Maar ook om een andere reden. Wij willen dat de school zal voortbestaan, en dat kan alleen door het offer wat wij nu hebben gebracht. Wij hebben gedaan wat we moesten doen.
    Wij wensen de school veel sterkte toe en laat hem voor eeuwig voortbestaan.
    Welgemende Groeten,
    Lazara, Morgana en Sylphen.
    Stichters van Magican.

    Niemand snapte echt over welk offer ze het hadden gehad. Niemand wist helemaal hoe ze de school moesten laten voortgaan. Het was een moeilijke tijd. Als eerste werd via een stemming het nieuwe schoolhoofd gekozen. Niemand wilde het echt zijn, omdat deze persoon alle problemen zou moeten oplossen. Uiteindelijk werd het schoolhoofd bekent, de zorgde ervoor dat alles weer goed kwam… of niet.
    Het volgende schooljaar kwam het onvoorziene probleem aan het licht. Normaal waren de leerlingen door de drie stichters verdeeld over de afdelingen, maar nu. Er waren geen mensen met de echte gevoelens om eigenschappen van iemand te lezen. Ze zaten vast. Uiteindelijk besloot het schoolhoofd van toen dat er van iedere afdeling een paar leerlingen werden geselecteerd en die moesten dan gesprekjes voeren met de nieuwe leerlingen en kijk of ze bij hen in de afdeling zouden passen. Dit helaas zonder erg veel succes, meestal werden de leerlingen verkeerd ingedeeld en de problemen werden alleen maar groter.
    Dit kwam op zijn hoogst toen het toenmalige schoolhoofd overleed en niemand de school wilde overnemen door al de problemen die het had. En dat alleen door het indelen, maar men had geen beter idee.
    _______________________________________________________________________________

    Gelukkig werd toen ontdekt wat het offer was waar de drie stichters over hadden gesproken. Het werd per toeval ontdekt door een nieuwe leerling, die op de 1e van september naar de boom liep. Deze straalde namelijk een onnatuurlijke gloed uit. Ondanks zijn angst voor het onbekende liep hij op de boom af en ging er onder staan. Hij voelde dat er energie uit de boom vloeide. Even werd de angst hem teveel en hij bleef verstijfd staan, maar toen…
    Zonder erbij na te hoeven denken legde hij zijn hand op de bast van de boom. Deze bast voelde onnatuurlijk glad en warm. Hij bleef zo staan. Toen dwarrelde er een blaadje naar beneden. Hij viel precies in zijn andere hand.
    Zijn ogen werden op dat moment groot en puilden er bijna uit. Op het blaadje stond in zwart letters geschreven.
    Lazara

    Toen hij verslag deed van dit verschijnsel werd meteen een heleboel opgehelderd. Ook de andere nieuwe leerlingen werden naar de boom gestuurd en allemaal overkwam hen hetzelfde. Later bleek ook dat ze allemaal goed zaten in hun afdeling.
    Toen deze nieuwe sorteermethoden bekend werd ging het stukken beter met de school en was er toch nog iemand die de baan van schoolhoofd op zich wilde nemen. Hij maakte de school bekend en succesvol. Alle andere schoolhoofden bouwden verder op zijn succes.

    Pas later werd bekend dat deze sorteermethode waarschijnlijk het offer was waar Lazara, Morgana en Sylphen over hadden gesproken. Helemaal zeker was het niet, maar tegenwoordig wordt het gewoon aangenomen.

    Tot op de dag van vandaag wordt deze sorteer en op dit moment gebruikt. En hij blijft succesvol, net als de school.
    _______________________________________________________________________________

    En daarom zullen we deze methode zo ook toepassen op jullie. Ik wil dus vragen om straks naar de boom te lopen en je hand op de stam te leggen. Schrik niet, want uiterlijk bedriegt.
    De boom zal jullie dan enkele vragen stellen, deze moet je beantwoorden. Daarna zal de boom je vertellen in welke afdeling je hoort door middel van en blaadje wat hij naar beneden laat vallen.

    Veel succes!

    Het is de bedoeling dat je in dit gedeelte een topic opent een een mooi verhaal schrijft over jou sortering. Daarin zorg je dat de antwoorden op de vragen duidelijk naar voren komen.
    Dus maak er wat moois van.

    Vragen volgen later



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum De Drie Bezemstelen

    Valie - gepostet von Sam am Samstag 11.03.2006
    Over Magican - gepostet von Mitchell am Freitag 03.03.2006
    ............(nog geen titel) - gepostet von Siria am Montag 28.03.2005



    Ähnliche Beiträge wie "De Boom (Sorteren)"

    Icarus+La Boom - Icarus (Mittwoch 04.04.2007)
    Baby Boom - Sina (Freitag 14.09.2007)
    bang,BOOM,bang - bigboom (Mittwoch 23.05.2007)
    Bio Ball Boom (geschicklichkeitsspiel) - starbuck77 (Samstag 17.03.2007)
    und es hat boom gemacht - slad (Dienstag 06.02.2007)
    Jalapeño - Tequila (Mittwoch 14.10.2009)
    Boom festival...photo gallery update delay... - luckyarts (Mittwoch 02.08.2006)
    Die Litani - kommentiert von Fs. phil. hom. gw. Datenfang - Skratch (Mittwoch 14.10.2009)
    Brie_-_Boom [oOSix by lil´itallo] - dEnIz (Montag 11.12.2006)
    Lars Boom - Damiano_Cunego (Donnerstag 22.02.2007)