Hayati

FORUMUMUZ ARTIK MARTIALARTS.FORUMU.COM FORUMU ADI ALTINDA OLARAK YAYINDADIR. DUYURULUR!
Verfügbare Informationen zu "Hayati"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Kücük Ejder - Anonymous - mensur
  • Forum: FORUMUMUZ ARTIK MARTIALARTS.FORUMU.COM FORUMU ADI ALTINDA OLARAK YAYINDADIR. DUYURULUR!
  • Forenbeschreibung: forumumuz tasinmisdir. yeni sitemiz daha iyi ve güncel olacaktir. martialarts.forumu.com
  • aus dem Unterforum: Hakkinda
  • Antworten: 19
  • Forum gestartet am: Montag 13.02.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: Hayati
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 1 Monat, 20 Tagen, 23 Stunden, 47 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Hayati"

    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 15.02.2006, 16:58

    Hayati
    Gerçek Adı: Li Lian Jie
    Doğum Yeri: Beijing, Çin
    Doğum Tarihi: 26.04.1963

    Boy : 1.69 m


    Onu Ünlü Yapan Ne? Tsui Hark'ın yönettiği Once Upon a Time in China (1992) filminde gerçek hayat halk kahramanı Wong Fei Hung rolü ile ünlendi.

    Birliktelikleri:
    Eşi: Qiuyan Huang, aktris; Çinli; 1987'de evlendiler, 1990'da boşandılar, İki kızları var
    Eşi : Nina Li Chi, (1999 - ), Bir kızları var.


    Ailesi: -

    Ödüllerinden Bazıları:
    1974: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu
    1975: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu
    1977: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu
    1978: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu
    1979: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu



    Eğitim:
    - Beijing Spor Akademisi, Beijing, Çin, Askeri Sanatlar


    Meraklısına...

    Jet Li 9 yaşında Beijing Wushu Akademisinde girdi (Wushu Çinin milli sporu) ve 11 yaşına kadar 5 altın madalya kazandı. Gençlik yıllarında ayrıca milli antrenörlük yaptı ve 20 yaşına geldiğinde ilk oyunculuk deneyimi olan Shao Lin Si (Shaolin Tapınağı) ile sinema dünyasına girdi. Bu filmin çekildiği yıllar Çin Anakarasında Kungfu fırtanasının estiği 1980'li yıllardı. Daha sonra Hong Kong'a yerleşti, burada 1990'ların başında Kungfu fırtınasının en büyük yıldızlarından biri olacaktı.
    11 yaşında Çin Ulusal Şampiyonasında akrobatik askeri sanat Wushu dalında şampiyon olmuş ve ödül olarak Vaşington'a seyahat kazanmış ve Amerika Başkanı Richard Nixon tanışma olanağı bulmuştu.
    Günde 4 saatlik özel ingilizce dersleri almıştı
    Bir keresinde şöyle demişti: "Bana vurabilirsiniz ama sakın saçıma dokunmayın, dokunursanız sizi öldürürüm."

    kaynak . film.gen.tr



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 20.02.2006, 19:27


    Lethal Weapon 4 ” filminin yönetmeni Dick Donner, filme başlamadan önce endişeli gözlerle bakarak Jet Li’ye şöyle demiş: “ Jet, Mel Gibson’ın canını yakmayacağına dair bana söz vermelisin ”

    Asıl ismi Li Lian Jie olan Jet Li, daha 11 yaşındayken Çin’in ulusal aerobik sanatı olan wushu şampiyonu oldu. Ülkesini temsil etmek için Washington D.C.’ye giden küçük Li, dövüş sanatını ustalıkla sergilemesi sayesinde dönemin Amerikan başkanı Richard Nixon’ın özel davetlisi bile oldu. Li, Nixon’ın “ Büyüdüğün zaman koruma görevlisi olmak ister misin ? ” sorusuna “ Hayır, bir insanı korumak istemiyorum; ben bütün Çin halkını korumak istiyorum ” diye şok edici bir cevap vererek uzun süre medyaya konu oldu. Amerika’da verdiği demeçlerle dünya çapında tanınan küçük Li, ülkesinde de kahraman ilan edildi. Fakat zaman Li’yi ülkesini koruyan bir vatanseverden ziyade insanları ekran karşısında eğlendiren bir dövüş ustası haline getirdi.

    Babasının ölmesi üzerine çok zor koşullar altında yaşayan Li, çocukluğunu otobüs bileti satarak geçirdi. Ailesine yük olmamak için, bedava eğitim ve giyecek hakkı kazanarak Bejin spor okulunun wushu sınıfına katılan Li, bu sporda giderek ustalaştı ve 1974 yılında ulusal wushu şampiyonu oldu. Ülkesini temsil etmek için 45 ülkeyi birden dolaşan Li, yakın bir zamanda ölen Bruce Lee’den sonra anılan ikinci bir efsane olmaya karar verdi. Önceleri kafasında bir film yıldızı olmak gibi bir fikrin olmadığını söyleyen Jet Li, sinemayı idealini gerçekleştirmek için bir basamak olarak gördüğünü belirtiyor.

    “ Bruce Lee’nin öldüğü 1973 yılını hatırlıyorum. Ertesi yıl kendimi kung fu’da ispatladım. Hong Kong’daki en büyük film menajerlerinden biri bana geldi ve ‘ Merhaba, oldukça iyisin. Bir film yıldızı olmayı ister misin ?’ dedi. Henüz 11 yaşındaydım. Her yıl Hong Kong’daki gösterdiğim performanslarda yanıma gelerek ‘ Hala gençsin. Neden daha hızlı yükselmeyesin ? diye çıkışıyordu ” Tekliflere rağmen bir süre daha bekleyen Li, bu sırada sanatını konuşturmaya devam ederek altın madalyalarına yenilerini ekledi.

    Yaşı ilerledikçe olgunlaşan ve kabiliyetini insanlara öğretmek isteyen Li, ulusal takımın koçluğunu yapmaya başladı. Spor hayatında saha kenarına geçen Li, sinemada da kamera önüne geçmeye hazırlandı. 1982 yılında ilk film deneyimini yaşayan usta dövüşçü, “ Shaolin Temple ” filminde rol aldı. Jackie Chan’ın en büyük rakibi olacağı düşünülen Li, tahminleri boşa çıkarmadı ve sinemada hızla yükseldi. Bu filmin Çin hükümeti tarafından bütün gençlere tavsiye edilmesi üzerine ülkesinin bir numaralı yıldızı haline gelen Jet Li, 1986 yılında “ Born to Defend ” ile ikinci sinema deneyimini yaşadı.

    80’lerin sonu ile 90’ların başı arasındaki süreçte ünü bütün dünyaya yayılan Li, dövüş filmlerinin aranan adamı haline geldi. “ Once Upon a Time in China ”, “ America ” ve “ Swordsman ” gibi ticari filmlerde rol alan aktör, izleyicileri farklı dövüş stiliyle kendine hayran bıraktı. Bu sırada aşk hayatında oldukça hararetli günler geçiren Li, aktris Quiyan Huang ile 1987 yılında evlendi. İki tane kız çocuğu olması nedeniyle ailesine daha da düşkünleşen aktöri ekrandan bir süre için uzaklaştı. Fakat ne kadar ilgi gösterse de işler istediği gibi gitmesi ve karısıyla 1990 yılında ayrıldı.

    Artık bütüyle kendini işine yoğunlaştıran Li, aynı yıl “ Once Upon a Time ”ın yeni versiyonunda rol aldı. Hollywood’un kendisini kabul etmesi için tam sekiz yıl bekleyen Li, sonunda istediğine kavuştu ve Mel Gibson ve Danny Glover ikilisinin yer aldığı “ Lethal Weapon 4 ”de kötü adam rolü kazandı. Aslında beklediği rolün bu olmadığını söyleyen ve hayranlarını hayal kırıklığına uğratan Li, neden sorusuna ise şu cevabı veriyor: “ Çünkü ben bir oyuncuyum.”

    Her şeye rağmen filmdeki performansıyla kötü adam karakterlerine farklı bir yaklaşım getiren Li, yönetmen Joel Silver’ı oldukça etkilemeyi başardı. Silver’ın teklifi üzerine bir Asya filmi olan “ Romeo Must Die ”da rol adlı.

    Aynı zamanda “ The Matrix ”in yapımcısı olan Joel Silver, Li ile çalışmanın büyük bir şans olduğunu belirtiyor: “ Matrix filminde, dövüş sanatlarından anlamayan insanlarla çalıştık. Her ne kadar özel efektlerle beslense de dövüş sahnelerinin çıkarılması tam dört ayımıza mal oldu. Fakat Jet farklıydı. Jet’in kendisi zaten özel bir efekt. ”

    Jet Li’nin oldukça estetik duran dövüş teknikleri sergilediği “ Romeo Must Die ”da özellikle ölümcül dövüş sahnelerinde X ışınları kullanarak çekim yapıldı. Li rol arkadaşı Aaliyah’ı da bir aylık bir eğitime sokarak dövüş sahnelerinde zorluk çekmemsini sağladı.

    Yönetmenliğini Andy ve Larry Wachowski kardeşlerin üstlendiği “ Matrix ”in ikincisinde oynaması kesinleşen Li, yapımcı Joel Silver ile birlikte hayalindeki projeyi gerçekleştirmeye başladı. Çin’in çevredeki bütün ülkeleri bir araya getiren ilk kralının hikayesini konu alan filmin çalışmalarına yoğunlaşan Li, ayrıca bir Universal yapımı olan “ The Green Hornet ” adlı filmde rol aldı. Li, filmde daha önce Bruce Lee’nin de canlandırdığı Kato rolünü oynayacak.

    “ Lethal Weapon 4 ” filminde beraber oynayan ve daha sonraları sıkı bir dostluk kuran Li-Gibson ikilisi, “ Invincible ” adlı bir televizyon dizisinin yapımcılığını üstlendi. Gerek oyunculuk ve gerekse de kamera arkasında oldukça aktif görünen Jet Li, son dönemde başarılı projelere imza atarak “ Asya’nın en popüler yıldızı ” lakaplı Jackie Chan’in tahtına oturmayı başardı. İş yaşamının yanı sıra özel hayatında da yükselişe geçen Li, 1999 yılında Li Chi ile evlendi. İkinci evliliğini gerçekleştiren aktörün, 2000’in Nisan ayında Jane Li adlı bir kız çocuğu oldu.

    kaynak : http://www.bigglook.com/biggcinema/unlu.asp?fuid=29



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 23.02.2006, 16:15


    arkadaslar jetli üzerine haberlerimizi burda paylasalim.
    nette arastirma yaparken korkusuz (fearless) filmine elestirme gelmis buyrun okuyun.

    JET LI YETERINCE KORKUSUZ DEYIL


    HONG KONG - Çinli kungfu ustası Huo Yuancia'nın torunları, ünlü aktör Jet Li'nin oynadığı 'Korkusuz'dan şikâyetçi. Ünlü ustanın torununun oğullarından Huo Zizheng, filmin büyük büyük dedesi Huo Yuancia'nın soyunu kurumuş gösterdiğini, halbuki onun, kendisi dahil 11 torun çocuğu bulunduğunu söyledi.
    'Korkusuz' filminde anlatılan hikâyede, ünlü kungfu ustasının tek kızı bir intikam saldırısında öldürülüyor. Çince yayın yapan internet sitesi Sina.com'daki habere göre Huo Zizheng, filmin yapımcılarının kendileriyle temasa geçmediğini belirtiyor.
    Habere göre, Huo Yuancia'nın, ümitsiz bir dövüşçüden kungfu ustası haline gelişini anlatan 'Korkusuz' filminde tarihsel gerçeklerle uyuşmayan başka noktalar da var. Filmde Huo ailesi, geniş bir evde, uşakların hizmet ettiği bir üst sınıf ailesi olarak gösteriliyor. Halbuki Huo Yuancia bir çiftçi, babası ise bir muhafızdı.
    Modern Çin tarihinin en büyük savaş sanatları ustalarından biri olan Huo Yuancia'nın, Japonlar tarafından zehirlenerek öldürüldüğüne inanılıyor.



    KAYNAK : http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=178759


    Jet Li'den kızdıran film
    Ünlü ustanın torununun oğullarından Huo Zizheng, filmin büyük büyük dedesi Huo Yuancia'nın soyunu kurumuş gösterdiğini, halbuki onun, kendisi dahil 11 torun çocuğu bulunduğunu söyledi.

    ''Korkusuz'' filminde anlatılan hikayede, ünlü Kung Fu ustasının tek kızı bir intikam saldırısında öldürülüyor.

    Çince yayın yapan internet sitesi Sina.com'daki habere göre Huo Zizheng, filmin yapımcılarının kendileriyle temasa geçmediğini belirterek, ''Bizimle görüşselerdi iyi olurdu'' dedi.

    ''Korkusuz'' filmi ünlü kung fu ustası Huo Yuancia'nın, ümitsiz bir dövüşçüden kung fu ustası haline gelişini anlatıyor.

    Sina.com'un ünlü ustanın torununun çocuğuna dayanarak verdiği habere göre, ''Korkusuz'' filminde tarihsel gerçeklerle uyuşmayan başka noktalar da var.

    Filmde Huo ailesi, geniş bir evde, uşakların hizmet ettiği bir üst sınıf ailesi olarak gösteriliyor, halbuki gerçekte Huo Yuanjia çiftçiydi ve babası muhafızdı.

    Modern Çin tarihinde görülen en büyük savaş sanatları ustalarından biri olan Huo Yuancia'nın (1868-1909), Japonlar tarafından zehirlenerek öldürüldüğüne inanılıyor.

    KAYNAK :http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=799



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 23.02.2006, 16:27


    Asıl adı Lei Lin Kit.
    Sonradan Hollywood’a geldiğinde bu ismi biraz karışık bulan Amerikalı yapımcılar ona Jet Li ismini uygun görmüşler. 39 yıl önce Pekin’de dünyaya gelen Jet Li tam 20 yıldır, siyah kuşağıyla Uzakdoğu dövüşlerinden örnekler verdiği 30’u aşkın filmiyle Doğu’nun starı. Hollywood macerası ise son beş yılda yukarılara doğru ivme göstermiş. Pekin’de doğan Li henüz 16 yaşındayken ilk kez kamera karşısına geçmiş. Hatta o zamanlar karmaşık koreografi ya da bilgisayar oyunları olmadığı halde dikkati çekmeyi başarmış ve yeteneğiyle övgü toplamış.



    Hong Kong starlığı ise hemen öyle çabucak gelmemiş. Herkes onun adını ve cismini iyi bilse de, büyük şan ve şöhret yedi filmden sonra gelmiş. 1991 yılında çevirdiği “Once Upon a Time in China” ile Hong Kong’un en önemli starı olarak adını duyurmayı başarmış. Çinli efsanevi Uzakdoğu dövüşçüsü ve öğretmeni Wong Fei-Hung’ı canlandıran genç aktör, bu önemli kişiliği Jackie Chan’den sonra yeniden beyazperdede canlandırdı.

    Bruce Lee’den sonra Jet Li
    Uzakdoğu dövüşlerinin bir başka efsane ismi Bruce Lee’nin 1972 tarihli ünlü bir filminin 1994 yılında yeniden sinemaya uyarlanma projesi söz konusu olduğunda başrolde yer alacak aktör konusunda akla tek isim geldi: Jet Li
    “Fist of Fury”de genç aktör, Jing Wu adlı kung fu okulunu Japonların elinden kurtaran sessiz öğrenci Chen Zen rolünde büyük hayran kitlesi topladı. Film, nefes kesen dövüş sahnelerinin bütünleştiği muhteşem koreografi ile öne çıktı. Ve hatta öylesine başarılı oldu ki, Wachowski biraderleri çok etkiledi. Onlar ünlü “Matrix” filmi için daha sonra aynı koreografı, yani Woo Ping’ı işe alacaklardı.

    Yıllarca Hong Kong topraklarında dövüşen ve adını duyuran Jet Li’nin Amerika çıkartması ise daha sonraki yıllara rastlıyor maalesef. “Cehennem Silahı 4” adlı filmde ilk kez kötü adamı oynayan Jet Li, kendine geniş seyirci kitlesi bulmayı başardı. Gariptir ki bu rolü, onun beyazperdedeki yeteneğini ispatladı ve yapımcıların ona şans vermesi için olanak tanıdı.

    Amerika çıkartması
    Jet Li’nin ikinci Amerika çıkartması 2000 yılında gerçekleşti. “Romeo Ölmeli” (“Romeo Must Die”), kuşkusuz, Li’nin isim yapması açısından “Cehennem Silahı 4”den çok daha uygun bir filmdi. Bilgisayar efektleriyle yaratılan tekmeler ve yumruklar eşliğinde özel efektler bu filmde de işe yaradı.

    İki yıl önce, yani 2001’de, Fransızların aksiyon konusundaki en yetenekli ismi Luc Besson oturdu bir senaryo yazdı ve Jet Li başrolü oynadı. Sonuç: “Ejderin Öpücüğü”! Kanlı bir Uzakdoğu dövüşü isteyen herkesin isteğini yerine getiren bir koreografi vardı bu kez ortada. Üstelik Bridget Fonda da yardımcı kadın rolüyle bu erkeksi sahnelere duygusal bir boyut kazandırıyordu; Fransız oyuncu Tchéky Karyo da cabası.



    Doğuştan dövüşçü
    1998 yılında Amerika’da gerçekleştirdiği bu patlamadan sonra Jet Li, sonunda gerçekten de bir dünya starı olma yolunda önemli bir adım atmış oldu, aslında artık o bir dünya starıydı. Yani memleketlileri Bruce Lee ve Jackie Chan’den sonra dünya vizyonuna ulaşan üçüncü dövüşçü oldu.

    Yıllar öncesine dönersek küçük Li Lian Jie’nin büyüme çağlarının son derece sancılı olduğunu görüyoruz. Babasını çok küçük yaşta kaybetmiş, ama neyse ki kendisini çok seven bir annesi varmış. Eh, iyi huylu bir çocukmuş, okulda çok başarılı olmuş ve öğretmenleri tarafından da çok sevilmiş.
    Üniversitede başarısı bir yana, Jet Li, Uzakdoğu dövüş sanatları okulunda ustası Wu Bin’in en sevdiği öğrenci olmuş. Çok çalışıyor ve doğuştan yeteneğini geliştirmek için elinden geleni yapıyormuş. Ancak ufak tefek öğrencimiz, bu ağır çalışmalar nedeniyle öylesine bitkin düşmüş ki annesi oğlunun bu tutkusunu bırakmasını istemiş ve hatta bisiklete bile binmesine izin vermemiş.
    Oysa küçük Li Lian Jie, her gün antrenmanlarına devam etmiş; hava koşulları ne olursa olsun aldırmamış. Uzakdoğu dövüşlerine karşı olan bu tutkulu sevdası gün geçtikçe artmış. 11 yaşında Çin’deki uluslararası şampiyonada birincilik kazanmış. Gerisi malumunuz, 16 yaşında ilk kez kamera önüne geçiş ve çok sevdiği dövüş sanatını beyazperde önünde icra ederek Hong Kong’dan dünya vizyonuna uzanan bir şöhret…

    Çin’de bir numara!
    Jet Li aslında diğer Hollywood film yıldızlarına pek benzemiyor. Ülkesi Çin’in en saygıyla anılan dövüş ustalarından birisi. 13 yaşında şampiyonlar listesine katılması bir yana, zamanında Beyaz Saray önünde Nixon’a Çin’in dışa açılması konusunda dileklerini iletmiş. Aslında Bruce Lee veya Jackie Chan’in aksine Li, tam anlamıyla memleketli. Yani Hong Konglu filan değil, bizzat Çin’den. Hani ‘ne var yani’ diyebilirsiniz, ama bu nedenle Çin daha da bir gurur duyuyor onunla. O, ulusal bir kahraman olduğu kadar gençlerin de örnek aldığı bir ‘rol model’i. Yani durum çok ciddi. Özellikle Kung fu başta olmak üzere, dövüş sanatları konusunda en yoğun nüfusun Çin’de olduğunu düşünürsek, Jet Li’nin başarısını anlayabiliriz herhalde...

    Ancak dediğimiz gibi, ülkesinde bu kadar başarılı olan, neredeyse ‘tapılan’ bir ismin dışarıda başarılı olması çok zor olabiliyor. Jet Li maalesef ABD’de vatandaşlık alabilmek için tam iki yıl uğraşmış, ama nafile. Neyse ki 1993 yılı onun için bir açılma yılı olmuş. Ve aynı yıllarda yabancıların Hong Kong filmlerine olan ilgisi bu açılmayı körüklemiş.

    Tarantino’nun desteği
    Örneğin New Line Cinema şirketi Rumble in the Bronx ile Jackie Chan’in üç ayrı projesine daha imza attılar. Miramax, Quentin Tarantino’nun tavsiyeleriyle Hong Kong’a yöneldi ve sonunda Hollywood’da ‘Çin devri’ başlamış oldu. Jet Li’yi “Fist of Legend”da gören Tarantino, bu oyuncunun önemli bir Hollywood starı olabilmesi için sağa sola tavsiyelerde bulunmaya başladı. Gerçi Tarantino’nun daha sonra bu projeler üzerine ilgisini kaybettiği söylense de sonuçda Jet için Hollywood’da bir gelecek başlamıştı.
    Bildiğiniz gibi sonuçta Jet Li bir star. Yani bir dünya starı. Budizm dininde. Güçle değil, gücün nasıl kullanıldığıyla ilgileniyor. İktidar değil, iktidarın insanlara neler yaptığına kafa yormakla meşgul. Dinine çok bağlı. Adalet onun için bir yaşam amacı. Gerçi neden böyle vurdulu kırdılı filmler çektiğini soranlara cevabı pek yok. “Geniş kitlelere savunma ve gücün kullanılma biçimini öğretiyoruz” diyor, belki haklıdır kendince.



    Lakin gerçek olan tek şey var: Geçtiğimiz yıllarda, “Tek”, 1994 yapımı filmi “Kızıl Ejder”ve “Beşikten Mezara”yla sinemalarımıza konuk olan Jet Li son olarak “Kahraman” ile sinemalarımıza konuk olmuş ve bu filmle sadece şampiyon bir dövüşçü olmadığını, aynı zamanda iyi bir aktör olduğunu bir kez daha hatırlamamızı sağlamıştı. Li, Morgan Freeman'la birlikte rol aldığı, "Kır Zincirleri"ni ile yine oyunculuk yeteneğini pek sergileyemediği bir işe soyunmuş gibi gözüküyor. Karar sizin...



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 23.02.2006, 16:27


    Birçok ünlü tsunamiye yakalanmış



    MALE - Kung fu filmlerinin ünlü yıldızı Jet Li, Maldivler'de tatil yaparken, dev dalganın altında kalan otelinde ölümden son anda kurtuldu. Hong Kong basınının haberine göre, doğa felaketinin meydana geldiği sırada Jet Li, eşi ve dört yaşındaki kızıyla tatil yapıyordu. Britanyalı oyuncu ve yönetmen Richard Attenborough'un torunu ise tatil yaptığı Phuket Adası'nda hayatını kaybetti. 'Gandi' filminin yönetmeni Attenborough'un kızı ve diğer torunu ise hâlâ kayıplar arasında.

    KAYNAK : http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=138755



    Re: Hayati

    Anonymous - 23.02.2006, 20:41


    kardeş allah korusunda jet li bir ölürse varya dünya ayağı kalkar ve bu adam zaten bir efsane iyice efsane olucak ve bu adamın bulanadığımz filmlerin hepsini buluruz tahminim bruce lee nin filmleri okadar eskiki ama hepsi piyasada filmcilerin tahminim %60 da bu adamın filmlerinden vardır...



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 23.02.2006, 20:43


    haklisin tam star caginda ölürse efsane olur ama allah korusun :wink:



    Re: Hayati

    Anonymous - 23.02.2006, 20:44


    bu adam vurdulu kırdılı filmleri bırakacağını söylüyor ama hadi bakalım...



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 23.02.2006, 20:46


    biraksin bence ona saci kazinmis shaolin filmleri yakismiyorf
    benim cikmam lazim Allaha emanet olun :lol:



    Re: Hayati

    Anonymous - 23.02.2006, 20:48


    sende kardeş...



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 25.02.2006, 20:15


    news


    ALDIGIMIZ BIR HABERE GÖRE CHAN VE LI IKILISI
    2007-09 YILLARI ARASI BIR PROJEYE BASLAYACAKLARMIS
    AMA HALK BU PROJEDEN UMUTLU DEGIL CÜNKÜ AYNI PROJE
    YILLAR ÖNCE BASLANMADAN ASKIYA ALINMISTI.



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 25.02.2006, 20:24


    JET LININ OFFICIAL FORUMUNDAN ALDIGIM BILGI (ALMANCA) :

    hmmm wusstet ihr das schon? jet li dreht ne serie (dmx firma), die wird aber leider momentan nur in amerika gezeigt, was haltet ihr davon? also mich regt das absolut auf! ich mein ja irgendwann kommt es VIELLEICHT auch zu uns aber damit kann ich mich nicht zufrieden geben,und ich amerika kann ich auch nicht leben

    BUNU TÜRKCEYE CEVIRDIGIMIZDE DIYOR KI :

    Jet li bir dizi ceviriyormus dmx in firmasinda ama bu dizi simdilik sadece amerika da gösterimdeymis....

    bilemiyorum bu ne kadar dogru oranin üyesi diyor.



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 25.02.2006, 21:15


    jet li nin bruce lee üzerine reportaji
    yeni ünlü oldugunda

    adiniz ?´
    jet li
    adiniz gercektenmi jetli?
    hayir bir yapimci ismimi söylemekte zorlaninca adimi film dünyasinda jetli koydu
    en sevdiginiz film aktör kim?
    Bénim en sevdigim aktör bruce lee dir. herzaman onun gibi olmak istedim ama bir türlü bunu basaramadim.

    peki lee hayatta olsaydi onunla dövüsürmüydün?
    belki evet .

    jackiechan i severmisin ?
    Evet ama pek fazla degil

    yeni projeniz nedir :
    cinli kungfu ustasi Huo Yuancia'nın hayatindan eserlendirilerek yapilan
    fearless (KORKUSUZ)

    hayranlariniza birsey söylemek istiyormusunuz?
    evet onlari cok seviıorum

    buda forumdan.



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 04.03.2006, 12:12


    JET LI NIN HAYATI
    Jet Li Lian-Jie 26 Nisan 1963'te Pekin'de doğdu ve iki erkek iki de kız kardeşiyle birlikte, bir dul olan annesi tarafından büyütüldü. 8 yaşında Pekin Amatör Spor Okulu'na devam etti ve oralarda meşhur biri olan Wushu ustası Wu Ben'in öğrencisi olarak dövüş sanatları öğrenmeye başladı. Talebesindeki dehayı farkeden Wu Ben, hemen Jet için özel bir yol çizdi ve onunla kişisel olarak ilgilendi. 3 yıl gibi kısa bir süre sonra, 11 yaşındaki Jet, Milli Wushu Şampiyonası'nda tüm şampiyonluklara adını yazdıracaktı. Genç dövüşçü, takip eden 5 yıl boyunca bu çok onurlu şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.

    1974 - 1979 yılları arasında Jet, 40'tan fazla ülkede Wushu gösterileriyle ülkesi Çin'i temsil etti. Bu gösterilerden birini de Beyaz Saray'da Amerikan Başkanı Nixon için yapmıştı. Çok geçmeden Jet Li Çin'in önde gelen spor kahramanlarından biri olduğunda, film yapımcıları 1982 tarihli "Shaolin Temple"da ona bir rol vermekten kendilerini alamadılar.

    Yükselen Yıldız

    "Shaolin Temple"ın muazzam başarısı Jet Li'yi bu kez ikinci bir alanda, beyazperdede de yıldız yapıyordu. "Shaolin"in iki devam filmi daha yapıldı ve en az orijinali kadar başarılı oldu. Yine de Jet Li'nin en unutulmaz rolü hiç kuşkusuz "Once Upon a Time in China"daki efsanevi Çin kahramanı Won Fei-Hong'u canlandırmasıydı. Wong , Jet'in sonradan canlandıracağı neredeyse tüm karakterler gibi, ona çok yakışan onurlu, ahlaklı ve erdemli kahraman tipiydi. Kuşkusuz seyirciler Jet'i bu konsept içinde görmekten tarifsiz haz alıyorlardı.

    Böylece Jet Li, insanların gözünde kusursuz kahraman figürünün tam adamı oldu: güçlü, mağrur ama kendi iç çatışmaları da olan. Jet'in yıldızı, "Fist of Legend", "Fong Sai Yuk" ve "Bodyguard from Beijing" gibi filmlerin başarısıyla iyice parladı. Bu filmler ve diğer birçoğu, komedi, aksiyon ve dramın altından aynı anda kalkabileceği konusunda Jet'in kendini kanıtlamasını sağladı.
    Yeni Bir Yol

    1998 yılında Jet, daha önce Jackie Chan, Chow Yun-Fat ve Michelle Yeoh'un gittiği yolu tuttu ve Hollywood'a adım attı. Başrolde olmasa da Cehennem Silahı 4'te çizdiği keskin ve yenilmez kötü adam tiplemesiyle hem tüm eleştirmenlerin onayını aldı hem de tek harekette yepyeni bir hayran kitlesine sahip oldu. Bu filmdeki başarısı Jet'e, Aliyah ile birlikte başrolü paylaştığı "Romeo Ölmeli" yolunu açtı. "The One" ve "Ejder'in Öpücüğü" filmlerinin ardından Zhang Yimou imzalı uzak doğu sinemasının başyapıtlarından birine dönüşen "Hero"ya katkıda bulundu. Fakat "Beşikten Mezara" gösteriyor ki, oyuncu yeni yolundan ilerlemekte son derece kararlı...

    beyazperde.com dan alintidir.



    Re: Hayati

    mensur - 04.03.2006, 19:28


    Jet Li dovusu birakiyor!
    Aksiyonun ipci ustasi Jet Li artik dovusu birakacagini sadece ozel bir teklif gelirse oynayacagini soyluyor.Genelde daha aile icerikli filmlerde oynayacagini soyleyen jet liye hayranlari bu konuda tepki gosterdi.Son filmi Fearlessde bu aralar tepkiler almaya devam ediyor.

    Ayrica bende boyle olsa iyi olur ayrica Jet in aktorlugu bence dovuscu olmasindan kat kat iyi gerci jetide ipsiz dovuserek hic gormedim ama bence aktorlugu cok iyi sadece oyunculugunu gostericegi filmler iyi olur.Ayrica Jet Rouge isimli bir filmde tipki Tek ve Cehennem Silahi 4 deki gibi kotu bir adami oynayacak.bir kiralik katili oynayacak jete Joel Shuchumacher eslik edecek filmin 2007 nin yazinda cikmasi planlaniyor.



    Re: Hayati

    mensur - 04.03.2006, 19:31


    Ayrica Jet li ve Jackie Chan eskidende bir araya gelmek istemisler.Ilk defasinda senaryo yuzunden bir araya gelemeyen ikili .2001 de bir araya geleceklermis li Tek filminin cekimlerini bitirirken.Jackie Chan Altin Yumruk Istanbuldanin cekimlerindeydi.Ama Li bi sure filmlerden bu film icin uzak kaldi ama Jackie Smokinin cekimlerine baslayinca Li projeden cekinmis ve dunyanin oscara aday yapmak istedigi Hero filminde oynadi.



    Re: Hayati

    mensur - 06.03.2006, 22:32


    Tesdufi mi gercek bir Benzerlikmi?
    Cok garip…nedenmi bahs ediyorum? Aksiyon filmleri severler bilirler 1998 in super bir dovus filmi vardi Arabalarin En isli ani ama turkce bu Bitirim Ikili olarak anildi ve Rush Hour di original di.Filmin asil gulduru makinesi Chris Tuckerdir.Ama simdi Chris Tuckere rakip gosterilen sadece Chris Rock var.Isin garibi Chris Rock da Tuckerde ayni yilda hollywooda girmisleri Rush Hour la hollywooda giren tucker ve Lethal Weapon 4 le hollywooda giren Chris Rock.Ikizide cok benziyor bir birilerine.Lethal Weapon serisinide kucuk cocuklar bile bilir basrolunu Mel Gibson ve Danny Gloverin oynadigi seri 1985 den 1998 e kadar devam etdi belki yinede eder bilemeyiz.Ama isin garipi Cehennem Silahi 4 olarak turkceye cevirilen filmdede bir dovuscuyle Rush Hour daki bir dovuscude ayni anda hollywooda girdi ve her ikiside rakip gosterildi bir birilerine.Chris Tucker asiri derecede komikligi ve Hic susmaz agziyla(Malum zaten Batinin en hizli konusan adami olmus) hollywooda girdi.Chris Rock da tipki boyle.Ama bu dovusculerin farkli yanlari vardi.Yasayan Efsane olarak bilinen dogunun en hizli ellerine sahip Jackie Chan ve Sert Yumruklarla sert tekmelerin sahibi Jet Li.Jackie Chan canlandirdigi ciddi,bir az komik,super dovus performansi,ve iyi filmler secmesiyle hollywooda girmeyi basardi.Rush Hour da canlandirdigi karakter ciddi ve isine cok bagli guclu bir polisdi ve oyunculuguna Chan bu filmde dahada gelistirerek oynamisdi.Oyunculuk gelistirerek oynamak Li icinde gecerliyde.Ama Li boyle degildi.Li bu filmde ilk defa saclarini uzatmisdi.Ve duruslari ve yuz ifadesiyle gosterdigi karizmatiklik Hollywoodun hosuna gitmisdi.Liyse Lethal Weapon 4 de Keskin ve yenilmez bir kotu adam olan Cin mafyasi Wah Sing Ku yu oynuyordu.Cokta super dovusmemesine ragmen yaptigi vuruslar cok sert ve iyiydi.Tabi iki tane olmasina ragmen ucan tekmeleride.Garip bence iki rakip komedyen,iki rakip dovuscu ve iki rakip film.Ama filmler rakip olamadilar cunku her ikiside fazlasiyla Keyif li bir filmdi.
    Mensur Zeynalov

    Arkadaslar bu yazi tamamiyle bana aittir burda bazi film hakkinda bi kitapda cikmisdi orda bu yazi azerica olarak cikmisdi.



    Re: Hayati

    Kücük Ejder - 07.03.2006, 18:53


    güzel olmus



    Re: Hayati

    mensur - 07.03.2006, 23:34


    jetliekibi demiş ki: güzel olmus
    sagolasin.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum FORUMUMUZ ARTIK MARTIALARTS.FORUMU.COM FORUMU ADI ALTINDA OLARAK YAYINDADIR. DUYURULUR!

    Download - gepostet von Kücük Ejder am Freitag 02.06.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Hayati"

    Yasemin Ergene nin Hayati - Mesut01 (Sonntag 02.04.2006)
    Hayati - jetliekibi (Mittwoch 15.02.2006)
    Hayati - Jackie Chan (Donnerstag 20.04.2006)
    PiR SULTAN ABDAL. Hayati ve şiirleri - BEDOCAN (Montag 25.09.2006)
    MUSA EROĞLU'nun HAYATI - BEDOCAN (Dienstag 26.09.2006)
    Keremcemin Hayati - Mesut01 (Sonntag 02.04.2006)
    EFENDiMiZiN CiLE DOLU HAYATI - firtina (Samstag 30.06.2007)
    Gürgen Öz´ün Hayati - Mesut01 (Sonntag 02.04.2006)
    Bruce Lee nin Hayati Muzikal Oluyor.. - Jackie Chan (Samstag 08.04.2006)
    HAYATI VE KUNG-FU YA GEÇISI - JET_LIII (Freitag 24.02.2006)