"Marco, wie heb jij eigenlijk geloot"

+oranjepower+
Verfügbare Informationen zu ""Marco, wie heb jij eigenlijk geloot""

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: oranjepower
  • Forum: +oranjepower+
  • Forenbeschreibung: oranjepower - For highest Feelings
  • aus dem Unterforum: Oranje EK News
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 14.03.2006
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: "Marco, wie heb jij eigenlijk geloot"
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 4 Monaten, 26 Tagen, 9 Stunden, 33 Minuten
  • Getaggt durch: Media
  • Alle Beiträge und Antworten zu ""Marco, wie heb jij eigenlijk geloot""

    Re: "Marco, wie heb jij eigenlijk geloot"

    oranjepower - 03.12.2007, 00:17

    "Marco, wie heb jij eigenlijk geloot"
    Marco van Basten praatte de internationale media zondagmiddag in Luzern bij over de moeilijke loting van het Nederlands elftal toen hij voelde dat iemand aan zijn arm trok. Het was Guus Hiddink, die als bondscoach van Rusland zojuist aan Griekenland, Zweden en Spanje was gekoppeld. "Marco, wie heb jij eigenlijk geloot", grapte hij.

    Van Basten kon wel lachen om het geintje. "Dit is heavy", kon de bondscoach van Nederland niet anders concluderen. Oranje moet het volgend jaar in de groepsfase opnemen tegen wereldkampioen Italië, verliezend WK-finalist Frankrijk en Roemenië, dat als eerste eindigde in de kwalificatiegroep waarin ook Nederland zat.

    "Italië is een echt voetballand, dat op toernooien altijd ver komt. Frankrijk heeft dat de laatste jaren ook", zei Van Basten. "Dit wordt een lastig karwei."

    Van Basten noemde Roemenië op papier de minst sterke tegenstander. "Maar daarmee hebben we het in de kwalificatie ook zwaar gehad", wist de coach, refererend aan de 0-0 in Rotterdam en nederlaag in de uitwedstrijd. "We kunnen onze borst nat maken. Twee jaar geleden werd bij het WK onze groep de poule des doods genoemd. Ik ben benieuwd hoe ze deze zullen gaan noemen"

    Het voor februari geplande oefenduel met de Italianen van bondscoach Roberto Donadoni, Van Bastens oud-ploeggenoot bij Milan, werd meteen van de kalender gehaald. De KNVB hoopt nu Kroatië te strikken voor een ontmoeting.

    Van der Sar
    Ondanks de loodzware tegenstanders ziet doelman Edwin van der Sar kansen voor Oranje om verder te komen op het EK: "Ik denk dat het met de kwaliteiten van onze spelersgroep mogelijk is om de volgende ronde te bereiken."

    "We treffen straks drie tegenstanders van wereldklasse. Dat staat vast", zei aldus de aanvoerder van de nationale ploeg, die de groep nog "ietsje zwaarder" noemde dan die tijdens het WK van vorig jaar.

    Dolblij
    De bondscoaches van Frankrijk en Italië noemden eensgezind hun groep met Oranje en Roemenië "loodzwaar".

    "Dit had nauwelijks zwaarder gekund. We gaan ons best doen", reageerde de Franse bondscoach Raymond Domenech. "Een heel lastige groep", vond zijn Italiaanse collega Roberto Donadoni. "Ik kan alleen maar hopen dat we verder komen."

    De Roemeense keuzeheer Victor Piturca kreeg de lachers op zijn hand: "Ik ben dolblij. Het had niet veel eenvoudiger gekund. De regerend wereldkampioen, de verliezend WK-finalist en het land dat de afgelopen drie jaar het beste heeft gepresteerd in de kwalificaties voor EK en WK. Ik ben benieuwd tegen wie we in de kwartfinales spelen".

    Beladen
    De Poolse bondscoach Leo Beenhakker zei "hartstikke blij" te zijn met de EK-loting, die zijn ploeg samenbracht met Duitsland, Oostenrijk en Kroatië. "Het gastland is altijd iets speciaals, Duitsland hoef ik niet uit te leggen en Kroatië heeft het geweldig gedaan in de kwalificatie", aldus de Loosdrechter.

    Gemakkelijke tegenstanders zijn er volgens Beenhakker op het EK niet. "Ik heb Liechtenstein hier niet gezien en Andorra is er ook niet bij. Ik ben gewoon hartstikke blij met onze groep. Het is toch heerlijk om deze wedstrijden te mogen spelen?"

    "Over Duitsland hoef ik niemand meer iets uit te leggen. Die wedstrijd is in Polen nog meer beladen dan in Nederland. Dat merkte ik ook gelijk aan de eerste reactie van de Poolse delegatie. Die beladenheid is te verklaren vanuit de geschiedenis. Maar ik zeg: laten we gewoon lekker gaan voetballen. Duitsland heeft een van de beste teams ter wereld, laten we de rest er buiten laten."

    Houdini-act
    Bondscoach Guus Hiddink ziet Spanje in de groep, waarin zijn Russische ploeg verder Griekenland en Zweden treft, als de grote favoriet. "De anderen moeten om de tweede plek knokken". Over de kansen van Rusland zei hij: "Wij zijn hier via een Houdini-act gekomen. Nu moeten we laten zien dat het Russische voetbal echt in de lift zit. Rusland heeft een jonge ploeg, ik hoop dat ze in juni als jonge honden tekeer durven te gaan op dit toernooi."



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum +oranjepower+

    Arjen Robben - gepostet von oranjepower am Mittwoch 28.06.2006
    Die EM-Lostöpfe - gepostet von oranjepower am Donnerstag 22.11.2007
    Bayern: Verzicht auf van-Nistelrooy-Ersatz - gepostet von oranjepower am Freitag 28.07.2006
    Board in arbeit - gepostet von oranjepower am Dienstag 14.03.2006
    "Marco, wie heb jij eigenlijk geloot" - gepostet von oranjepower am Sonntag 02.12.2007



    Ähnliche Beiträge wie ""Marco, wie heb jij eigenlijk geloot""

    Best of Marco Materazzi... - volker (Donnerstag 13.07.2006)
    Glühstrumpf Marco - Sion (Freitag 16.02.2007)
    Marco sein Candyredcab - Marco (Mittwoch 20.09.2006)
    Marco - Remits115 (Samstag 26.05.2007)
    Marco L. - kunzking (Dienstag 21.11.2006)
    [Suche] Marco Remus - Ich Tanze wie ein Roboter - Midicat (Sonntag 01.08.2004)
    unser marco - Amoebchen (Samstag 12.11.2005)
    WD | Eleanor Black | Marco - whitedarkness (Donnerstag 28.09.2006)
    4. springen (marco) - F I S H I (Montag 01.08.2005)
    Cap Marco Polo - ct (Sonntag 08.07.2007)