.:::Mezeler ve Salatalar:::.

www.radyoturk.de
Verfügbare Informationen zu ".:::Mezeler ve Salatalar:::."

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: DJ-SeNeM
  • Forum: www.radyoturk.de
  • Forenbeschreibung: Radyo Türk Forumuna Hos geldiniz
  • aus dem Unterforum: ..::Yemek & Mufak::..
  • Antworten: 2
  • Forum gestartet am: Dienstag 08.03.2005
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: .:::Mezeler ve Salatalar:::.
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 2 Monaten, 15 Tagen, 10 Stunden, 13 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu ".:::Mezeler ve Salatalar:::."

    Re: .:::Mezeler ve Salatalar:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 05:59

    .:::Mezeler ve Salatalar:::.
    Patlican ezmesi



    Malzemeler:
    400 g Patlican
    4 dis sarmisak
    1 limonun suyu
    3 corba kasigi zeytin yagi
    50 g makineden gecirilmis ceviz
    Tuz
    Kara biber
    2 adet domates
    1 dolmalik biber
    100 g siyah zeytin
    süslemek icin ceviz ici

    Hazirlanisi:
    Patlicanlar catalla batirilir ve bir saat firinda 180 °C de közlenir.
    Kabuklari soyulur ve kücük kücük dogranir.
    Bir kaba alinip, tuzla dövülmüs sarmisak, limon suyu ve zeytinyagi konup mikserle
    ezilir. Cevizlerle birlikte tuz ve karabiber eklenir. 1/2 saat buzdolabinda bekletilir.

    Bir servis tabagina alinip domates dilimleri, halka seklinde dogranmis biber,
    zeytin ve ceviz iciyle süslenir.

    Öneri: Patlican ezmesinin üstüne serpeceginiz bir tutam sumak,
    biraz eksimsi tat ve güzel bir koku verecektir.



    Re: .:::Mezeler ve Salatalar:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 06:02


    Cerkes Tavugu



    Malzemeler:
    1 adet ufak boy tavuk
    Tuz
    1 defne yapragi
    1 cay kasigi tane karabiber
    1 adet havuc
    1 adet sogan
    300 g ceviz ici
    2 dis sarmisak
    1/2 cay kasigi tatli pul biber
    1/2 cay kasigi aci pul biber
    6 dilim tost ekmegi ici
    1/4 litre süt
    karabiber
    1 tutam kirmizi toz biber
    1/2 demet maydanoz

    Hazirlanisi:
    Tavugun ici ve disi yikanarak temizlenir. Bir tencerenin icine konarak üstü örtülecek
    kadar soguk su ile doldurulur. Havuc ve soganin kabuklari soyulup dogranir. Defne
    yapragiyla birlikte tencereye ilave edilir ve hepsi kaynamaya birakilir. Üzerinde
    biriken köpük alinir ve kapak örtülür. Kaynadiktan sonra kisik ateste 50-60 dakika
    pisirilir. Haslanmis tavuk tencereden alinir ve sogumaya birakilir.
    Ceviz ici makineden gecirilir. Cekilmis ceviz ve pul biber, ufak bir tavada kisik
    ateste, sürekli karistirilarak, ceviz yag salana kadar, 5 dakika kavrulur. Ceviz yagi
    alinir ve cevizler sogumaya birakilir. Sarmisaklarin kabugu soyulur ve disleri
    havanda dövülür. Ekmek icleri tavuk suyunda islatilir ve sikilir. Catalla ezilir ve
    dövülmüs sarmisak ile kavrulmus cevizler ilave edilir. Üzerine süt eklenerek yogurt
    kivamina getirilir. Sogumus tavugun derileri alinir. But ve gögüs eti ayrilir. Etler
    kücük parcalara bölünerek tel tel didiklenir. Tuz, karabiber serpilir ve
    ceviz-ekmek-süt karisiminin yarisi ile harmanlanir. Cevizli etin yarisi servis tabagina
    alinir. Ceviz yagi ve kirmizi toz biber karistirilir. Karisimin yarisi tabaktaki etin üzerine
    serpilir. Üstüne 3 yemek kasigi ceviz-ekmek karisimi sürülür. Cevizli etin diger yarisi
    üstüne kapatilarak kalan ceviz-ekmek karisimi ile örtülür. Üzerine ceviz yagi serpilir.
    Maydanozlar yikanip yapraklari ayiklanir. Cerkes tavugu maydanoz yapraklari ve
    ceviz ici ile süslenir. Yaklasik 30 dakika dinlendirildikten sonra servis yapilir.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.radyoturk.de

    Dogum Günün Kutlu Olsun!!! - gepostet von DJ-SeNeM am Donnerstag 23.02.2006
    selam - gepostet von Nuray55cCc am Donnerstag 01.12.2005



    Ähnliche Beiträge wie ".:::Mezeler ve Salatalar:::."

    Salatalar - cilginn (Donnerstag 23.03.2006)