.:::Hamur i$i:::.

www.radyoturk.de
Verfügbare Informationen zu ".:::Hamur i$i:::."

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: DJ-SeNeM
  • Forum: www.radyoturk.de
  • Forenbeschreibung: Radyo Türk Forumuna Hos geldiniz
  • aus dem Unterforum: ..::Yemek & Mufak::..
  • Antworten: 3
  • Forum gestartet am: Dienstag 08.03.2005
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: .:::Hamur i$i:::.
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 2 Monaten, 22 Tagen, 18 Stunden, 22 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu ".:::Hamur i$i:::."

    Re: .:::Hamur i$i:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 06:14

    .:::Hamur i$i:::.
    KIYMALI KOLAY SU BÖREĞİ

    Malzemeler ; 6 kişi için

    5 adet Yufka
    300 gr Kıyma
    1 şişe Soda
    1 adet So an
    2 adet Domates
    2 adet Sivri Biber
    5 adet Yumurta
    1 paket (250 gr) Margarin
    Tuz, Karabiber

    Yapilisi :

    Kıymayı incecik do ranmış so anla birlikte çok az ya da kavurun.
    Domatesleri ve sivri biberi do rayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.

    Di er tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi ya layın. Yufkaları her katını bu karışımla ya layarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını ya layarak tepsiye yerleştirin.

    Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda
    bekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200ºC fırında kızartın.



    Re: .:::Hamur i$i:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 06:15


    TALAŞ BÖREĞİ

    Malzemeler ; 6 kişi için

    4 Bardak Un
    5 yemek kaşı ı Ya
    1 fincan Zeytinya ı
    ½ bardak Su
    Yeterince Tuz
    TALAŞ İÇİN GEREKENLER
    ½ kg Kuşbaşı Koyun Eti
    2 adet Kuru So an
    1 yemek kaşı ı Ya
    1 adet büyükçe Domates
    ½ kaşık Salça
    1 bardak Su
    1 Yumurta Sarısı
    Maydonoz
    Tuz, Karabiber, Kekik

    Yapilisi :

    Tencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklü ünde do ranmış etler konur. Üstüne çentilmiş so an, bir kaşık ya , dökülüp ateş üzerinde suyu çekilinceye kadar kavrulur.

    Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de salça konulup biraz daha kavrulur. Bir bardak su ilavesi ile kapa ı kapatılmış olarak etler iyice pişirilir. Suyunu çektikten sonra kapa ı açılarak üzerine tuz, maydanoz, karabiber, kekik serpilir, karıştırılır, so umaya bırakılır.

    Di er tarafta, 4 bardak elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşı ı ya ilave edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur. üzerine nemli bir bez örtülerek onbeş dakika dinlendirilir.

    Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür. Herbir parça merdane ile açılır, üzerine ya sürülür. Biraz daha dinlendirilir. Elde uçlarından çekerek, hazır yufka ıncelıgıne kadar açılır. Ortalarına içler eşit miktarda konularak, bohça gibi dört tarafından dürülerek, ya lanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine çırpılmış yumurtanın sarısı sürülerek fırına verilir. üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır ve kesilerek servis yapılır.



    Re: .:::Hamur i$i:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 06:16


    TAVUKLU BÖREK

    Malzemeler ; 6 kişi için

    3 adet Yufka
    125 gr Tereya ya da Margarin
    1 adet Tavuk Gö sü
    1 kase Tavuk Suyu
    1 su barda ı dövülmüş Ceviz
    1 adet Yumurta Sarısı
    Kimyon, Tuz, Karabiber


    Yapilisi :

    Tavuk Gö sünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın. Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın.

    Di er tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş ya la ya layarak kat kat yayın. Tepsiye bütün olarak sı mazsa hafifçe buruşturabilirsiniz. En üstteki yufkayı da ya ladıktan sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartın. Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin. Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin.

    Bazen yufkalar biraz kalın oldu u için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladı ınız cevizli tavuk karışımını yayın. Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın. Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin.

    Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.radyoturk.de

    ADMİN VE ODA - gepostet von Anonymous am Donnerstag 04.05.2006
    Dogum Günün Kutlu Olsun!!! - gepostet von DJ-SeNeM am Donnerstag 23.02.2006



    Ähnliche Beiträge wie ".:::Hamur i$i:::."