.:::Etli Yemekler:::.

www.radyoturk.de
Verfügbare Informationen zu ".:::Etli Yemekler:::."

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: DJ-SeNeM
  • Forum: www.radyoturk.de
  • Forenbeschreibung: Radyo Türk Forumuna Hos geldiniz
  • aus dem Unterforum: ..::Yemek & Mufak::..
  • Antworten: 2
  • Forum gestartet am: Dienstag 08.03.2005
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: .:::Etli Yemekler:::.
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 1 Monat, 22 Tagen, 15 Stunden, 56 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu ".:::Etli Yemekler:::."

    Re: .:::Etli Yemekler:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 05:28

    .:::Etli Yemekler:::.
    TAZE ETLI BEZELYE

    Malzemeler ; 4 kisi icin

    1 Kg Taze Bezelyenin ici
    250 gr Kusbasi Et
    1 adet Kuru Sogan
    3 adet Domates
    3 kasik Yag
    3 su bardagi Su
    1 tatli kasigi Toz Seker
    Tuz

    Yapilisi :

    Kusbasi Et ile centilmis sogan birlikte ve et suyunu cekene kadar yagda kavrulur. Üzerine kabugu soyulmus ve ince ince kesilmis domates eklenir. Kavrulmaya devam edilir.

    Domatesler öldürüldükten sonra, Ic bezelye atilir ve rengi hafifce dönene kadar kavrulmaya devam edilir.

    Bu yari pismis karisimin üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatli kasigi seker konur ve kapagi kapatilarak, bezelye ve etler yumusayincaya kadar pisirilir.

    Bu yemek konserve bezelye ile yapilirsa, domateslerin kavrulmasi sonrasi, bezelye kavrulmadan, dogrudan su ilave edilerek icine katilir ve pisirilir. Miktar olarak 2 su bardagi bezelye yeterlidir.

    Afiyet olsun......



    Re: .:::Etli Yemekler:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 05:33


    ETLI BIBER DOLMASI

    Malzemeler ; 4 kisi icin

    12 tane Dolmalik Biber
    250 gr orta yagli Kiyma
    1 adet Kuru Sogan
    3 adet Domates
    3 yemek kasigi Yag
    1 kahve fincani pirinc
    1 demet Maydanoz
    1 demet Dereotu
    Tuz, Karabiber

    Yapilisi :

    Biberlerin saplarindan tutulup bas parmak ile bastirilarak üzerleri acilir. Icindeki tohumlar bosaltilip, kesilir.

    Bir tasa kiyma, centilmis sogan, pirinc, ince ince dogranmis domates, maydanoz ve dereotu, 1 fincan su, tuz ve karabiber konularak, iyice yogrulur ve ic hazirlanir.

    Hazirlanan ic, biberler fazla sikistirilmadan doldurulur. Üzerlerine cikarilarak kesilmis kendi saplari ya da domatesden kapak yaplir. Bir tencereye biberlerin baslar üste gelecek sekilde fazla sIkIstIrlmadan sIralanIr.

    Hepsi doldurulduktan sonra, dolmalarin üzerine cikacak kadar su konulur ve hafif ateste pisirilir.

    Afiyet Olsun...



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.radyoturk.de

    ..:::Komik YaziLar:::.. - gepostet von DJ-SeNeM am Freitag 03.02.2006



    Ähnliche Beiträge wie ".:::Etli Yemekler:::."

    Yemekler - McIzDıRaP (Mittwoch 10.01.2007)
    Yemekler - cilginn (Donnerstag 23.03.2006)