Verfügbare Informationen zu ".:::Etli Yemekler:::."
Qualität des Beitrags: Beteiligte Poster: DJ-SeNeM Forum: www.radyoturk.de Forenbeschreibung: Radyo Türk Forumuna Hos geldiniz aus dem Unterforum: ..::Yemek & Mufak::.. Antworten: 2 Forum gestartet am: Dienstag 08.03.2005 Sprache: türkisch Link zum Originaltopic: .:::Etli Yemekler:::. Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 1 Monat, 22 Tagen, 15 Stunden, 56 Minuten
Alle Beiträge und Antworten zu ".:::Etli Yemekler:::."
Re: .:::Etli Yemekler:::.
DJ-SeNeM - 03.02.2006, 05:28.:::Etli Yemekler:::.
TAZE ETLI BEZELYE
Malzemeler ; 4 kisi icin
1 Kg Taze Bezelyenin ici
250 gr Kusbasi Et
1 adet Kuru Sogan
3 adet Domates
3 kasik Yag
3 su bardagi Su
1 tatli kasigi Toz Seker
Tuz
Yapilisi :
Kusbasi Et ile centilmis sogan birlikte ve et suyunu cekene kadar yagda kavrulur. Üzerine kabugu soyulmus ve ince ince kesilmis domates eklenir. Kavrulmaya devam edilir.
Domatesler öldürüldükten sonra, Ic bezelye atilir ve rengi hafifce dönene kadar kavrulmaya devam edilir.
Bu yari pismis karisimin üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatli kasigi seker konur ve kapagi kapatilarak, bezelye ve etler yumusayincaya kadar pisirilir.
Bu yemek konserve bezelye ile yapilirsa, domateslerin kavrulmasi sonrasi, bezelye kavrulmadan, dogrudan su ilave edilerek icine katilir ve pisirilir. Miktar olarak 2 su bardagi bezelye yeterlidir.
Afiyet olsun......
Re: .:::Etli Yemekler:::.
DJ-SeNeM - 03.02.2006, 05:33
ETLI BIBER DOLMASI
Malzemeler ; 4 kisi icin
12 tane Dolmalik Biber
250 gr orta yagli Kiyma
1 adet Kuru Sogan
3 adet Domates
3 yemek kasigi Yag
1 kahve fincani pirinc
1 demet Maydanoz
1 demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Yapilisi :
Biberlerin saplarindan tutulup bas parmak ile bastirilarak üzerleri acilir. Icindeki tohumlar bosaltilip, kesilir.
Bir tasa kiyma, centilmis sogan, pirinc, ince ince dogranmis domates, maydanoz ve dereotu, 1 fincan su, tuz ve karabiber konularak, iyice yogrulur ve ic hazirlanir.
Hazirlanan ic, biberler fazla sikistirilmadan doldurulur. Üzerlerine cikarilarak kesilmis kendi saplari ya da domatesden kapak yaplir. Bir tencereye biberlerin baslar üste gelecek sekilde fazla sIkIstIrlmadan sIralanIr.
Hepsi doldurulduktan sonra, dolmalarin üzerine cikacak kadar su konulur ve hafif ateste pisirilir.
Afiyet Olsun...
Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken
Weitere Beiträge aus dem Forum www.radyoturk.de
..:::Komik YaziLar:::.. - gepostet von DJ-SeNeM am Freitag 03.02.2006
Ähnliche Beiträge wie ".:::Etli Yemekler:::."
Yemekler - McIzDıRaP (Mittwoch 10.01.2007)
Yemekler - cilginn (Donnerstag 23.03.2006)