.:::Corbalar:::.

www.radyoturk.de
Verfügbare Informationen zu ".:::Corbalar:::."

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: DJ-SeNeM
  • Forum: www.radyoturk.de
  • Forenbeschreibung: Radyo Türk Forumuna Hos geldiniz
  • aus dem Unterforum: ..::Yemek & Mufak::..
  • Antworten: 2
  • Forum gestartet am: Dienstag 08.03.2005
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: .:::Corbalar:::.
  • Letzte Antwort: vor 19 Jahren, 9 Monaten, 3 Tagen, 10 Stunden, 18 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu ".:::Corbalar:::."

    Re: .:::Corbalar:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 05:09

    .:::Corbalar:::.
    Yayla Corbasi



    Malzemeler:
    ½ l et suyu
    250 g yogurt
    1 corba kasigi un
    1 yumurta
    100 g pirinc
    Tuz
    3 cay kasigi kuru nane
    3 corba kasigi tereyagi
    2 cay kasigi kirmizi pul biber

    Hazirlanisi:
    Et suyu isitilir. Pirinc ayiklanip yikanir, et suyuna ilave edilir, karistirilarak kaynatilir.
    Yogurt, yumurta ve un cirpilir. Kaynamakta olan pirince katilip ates hafifletilir, tuz atilir.
    Üzerine kuru nane serpilip kizdirilmis kirmizi biberli yag gezdirilir.



    Re: .:::Corbalar:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 05:12


    Ezo gelin corbasi



    Malzemeler: ( 4-6 kisilik)
    100 g kirmizi mercimek
    100 g ince bulgur
    1 adet büyük boy sogan
    60 g tereyagi
    2 corba kasigi domates salcasi
    1 tatli kasigi biber salcasi
    Tuz
    Karabiber
    1 tatli kasigi kuru nane
    Maydanoz

    Hazirlanisi:
    Mercimek ve bulguru ayiklayip, süzgecin icinde soguk su ile yikayip süzün.
    Soganlarin kabuklarini soyup ince ince dograyin.
    Corba tenceresinde 30 g tereyagi eritin ve soganlari icinde pempelesinceye kadar
    kavurun. Tencereye 1,5 litre su koyup, bulgur ve mercimekleri ilave edin.
    Bir bardak suya salcalari katip, iyice karistirin. Salcali suyu da tenceredeki diger
    malzemelere ekleyip kisik ateste yaklasik 45 dakika ara sira karistirarak pisirin.
    Corba pistikten sonra süzgecten gecirerek baska bir tencereye bosaltin. Eger
    kivami cok katiysa biraz su ekleyin. Corbayi tekrar isitin ve kaynamaya basladiginda
    ocaktan alin. Tuz ve karabiber atin.
    Tereyaginin geri kalanini ufak bir tavada eritip icine naneyi ilave edin. Biraz
    karistirip atesten alin. Naneli yagi corbanin icine dökün. Servis yaparken corbalarin
    üstüne ince dogranmis maydanoz serpin.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.radyoturk.de

    Dogum Günün Kutlu Olsun!!! - gepostet von DJ-SeNeM am Donnerstag 23.02.2006
    ADMİN VE ODA - gepostet von Anonymous am Donnerstag 04.05.2006



    Ähnliche Beiträge wie ".:::Corbalar:::."