.:::Köy Mutfagi:::.

www.radyoturk.de
Verfügbare Informationen zu ".:::Köy Mutfagi:::."

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: DJ-SeNeM
  • Forum: www.radyoturk.de
  • Forenbeschreibung: Radyo Türk Forumuna Hos geldiniz
  • aus dem Unterforum: ..::Yemek & Mufak::..
  • Antworten: 24
  • Forum gestartet am: Dienstag 08.03.2005
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: .:::Köy Mutfagi:::.
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 1 Monat, 22 Tagen, 18 Stunden, 52 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu ".:::Köy Mutfagi:::."

    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:14

    .:::Köy Mutfagi:::.
    ÇILEKLIK (ÇALI ÇILEGI) ÇORBASI



    Malzemeler :
    1/2 kg. çileklik (çali çilegi)
    2 adet sogan
    1 çay bardagi misir yarmasi
    1 ka$ik salça
    1 su bardagi kuru fasulye
    1 adet sogan
    2 ka$ik tereyagi

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hazirlani$i :
    Ayiklanmi$ çileklik (çali çilegi) kaynamakta olan suya konarak ha$lanir. Süzülür ve sikilarak dogranir.
    Bir tencereye koyulan suya, ha$lanmi$ misir yarmasi ve fasulye ilave edilerek 10 dakika pi$irilir.
    Dogranmi$ çileklikler kaynamakta olun suya ilave edilerek 20 dakika daha pi$irilir.
    Diger taraftan ince bir $ekilde kiyilan sogan yagda pembele$inceye kadar kavrulur,
    kaynamakta olan çorbaya ilave edilir, 10 dakika daha pi$irilerek sicak servis yapilir.



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:27

    ETLI PANCAR (KARALAHANA) SARMASI
    ETLI PANCAR (KARALAHANA) SARMASI



    Malzemeler :

    2 demet karalahana
    1 kg. Kiyma
    1.5 su bardagi pirinç
    yarim demet maydanoz
    2 ba$ sogan
    2 kasik salça
    tuz


    Hazirlani$i :

    Lahanalar yikanir, sapi koparilir ve ha$lanir, sogumaya birakilir.
    Pirinçler yikanir, soganlar ince dogranir ve kiymaya katilir.
    Maydanoz ile tuz ilave edilerek yogrulur.
    Pan¬car yapraklan büyüklügüne göre ikiye veya dörde bölünür
    ve içerisine hazirlanan kiymadan bir miktar konularak sarilir.
    Sarmalar tencereye dizilir. Üzerine sulandirilmi$ salça,
    tuz ve sicak su konularak pi$irilir.
    Et yerine pirinçli iç hazirlanarak zeytinyagli olarak da yapilabilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:31

    FASULYE DIBLESI
    FASULYE DIBLESI



    Malzemeler :

    5 kase ince dogranmi$ fasulye
    1 su bardagi pirinç
    2 adet boy sogan
    2 yemek ka$igi tereyag
    1 fincan siviyag

    Hazirlani$i :

    Bir tencereye dogranmi$ fasulyenin yarisi konulur,
    üzerine yikanmi$ pirinç ilave edilir. Tekrar bir sira fasulye konulur.
    En üste sogan ilave edilerek pirinçler uzayincaya kadar kisik ate$te pi$irilir.
    Ayri kapta eritilerek yag diblenin üzerine ilave edilir.
    Agzi kapatilarak 10 dakika demlendirilir, sicak servis yapilir.
    Arzuya göre 1 adet havuç minik küpler halinde ilave edilir...



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:34

    FASULYE TUR$USU KAVURMASI
    FASULYE TUR$USU KAVURMASI



    Malzemeler :

    2 tabak fasulye tur$usu
    2 adet orta boy sogan
    1 ka$ik tereyagi
    1-2 ka$ik sivi yag

    Hazirlani$i :

    Fasulye tur$usu bol suda yikanir.
    Tuzu çikinca küçük parçalar halinde dogranir.
    Tavada eritilmi$ tereyaginin içine ince dogranmi$ soganlar
    ve sivi yag ilave edilerek pembele$inceye kadar kari$tirilir.
    Daha önceden dogranan tur$ular katilarak kari$tirilir,
    ate$in alti kisilarak tavanin kapagi kapatilir ve be$, on dakika pi$meye birakilir.
    Sicak olarak servis yapilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:36

    FIRIN KURUSU FASULYE YEMEGI
    FIRIN KURUSU FASULYE YEMEGI



    Malzemeler :

    1/2 kg firin kurusu fasulye
    1 su bardagi kuru fasulye
    2 ka$ik pirinç
    1 çay bardagi misir yarmasi
    1 avuç misir unu
    2 adet sogan
    1 tatli ka$igi salça
    2 yemek ka$igi tereyagi
    2 yemek ka$igi sivi yag.

    Hazirlani$i:

    Firin kurusu fasulyeler ayiklanarak ha$lanir, süzülür ve dogranir.
    Diger taraftan kuru fasulye ve yarma ayri ayri ha$lanir, süzülür.
    Tencerede tereyagi eritilir, sogan ve salça konarak kavrulur.
    Kuru fasulye, yarma ve firin kurusu fasulyeler ilave edilerek bir süre kavrulur.
    Üzerine sicak su konur. Pirinç ve tuz ilave edilir.
    Yemek kari$tirilarak misir unu da konduktan sonra pirinçler uzayincaya kadar pi$irilir.



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:40

    HAMSI BÖREGI
    HAMSI BÖREGI



    Malzemeler :

    1.5 kg, hamsi
    3 su bardagi pirinç
    1/2 su bar¬dagi sivi yag
    1 demet maydanoz
    3 adet sogan
    1 tatli kasigi karabiber
    1 çorba kasigi seker
    1 çay bardagi ku$ üzümü
    1 çay bardagi misir unu
    su

    Hazirlani$i:

    Hamsi ayiklanir, yikanir, kilçiklari çikartilir ve tuzlanir.
    Pirinç yeterli yumu$akliga eri$inceye kadar ha$lanir ve süzülür.
    Ha$lanmi$ pirince kiyilmi$ maydanoz, ince dogranmi$ sogan,
    karabiber, $eker, kuru üzüm, tuz ve yagin üçtü biri ekle¬nerek kari$tirilir.
    Kalan yagin gerisi bir tepsiye konarak kizdirilir
    ve hamsilerin yarisi una bulanarak araliksiz sirti tepsiye gelecek $ekilde dizilir.
    Üzerine hazirlanan harç dökülür ve düzgünce yayilir.
    Kalan hamsiler ayni $ekilde una bulanarak sirti üste gelecek $ekilde dizilir
    ve firinda kizarincaya kadar pi$irilir.
    Not : Ayni $ekilde tavada arkali önlü kizartarak da yapilabilir.



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:43

    SIRGAN (ISIRGAN) YEMEGI
    SIRGAN (ISIRGAN) YEMEGI



    Malzemeler :

    1 kg. Isirgan otu
    4 di$ sarimsak
    1 çay bardagi un
    3 ka$ik tereyagi
    Tuz, nane, su.

    Hazirlani$i:

    Isirgan iyice yikanir ve kaynar suda ha$lanarak süzülür.
    Sonra tel süzgeçten elle ezilerek geçirilir (robot veya blender ile de ezilebilir).
    Ezilen isirgan tencereye alinarak ate$e konur.
    Eger kivami koyu ise arzuya göre biraz su ilave edilir.
    Tuzu konur. 2-3 dakika pi$tikten sonra kari$tirilarak azar azar unu ilave edilir.
    Unun topak olmamasina dikkat edilir. Muhallebi kivamina gelinceye kadar pi$irilir.
    Ayri bir kapta ince dogranmi$ sarimsak yagda kavrulur
    ve isirgana ilave edilir. Üzerine nane serpilerek servis yapilir.
    Arzu edilirse üzerine süt ilave edilerek de yenebilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:47

    PANCAR (KARALAHANA) ÇORBASI
    PANCAR (KARALAHANA) ÇORBASI



    Malzemeler :

    1 bag karalahana
    2 adet sogan
    1 kase misir yarmasi
    1 kase kuru fasulye
    1 ka$ik tereyagi
    yarim fincan zeytinyagi
    1 su bardagi misir unu
    aci biber

    Hazirlani$i :

    Lahanalar dogranip, kaynami$ suyun içine atilir.
    Içine ha$lanmi$ yarma ve fasulyeler konulur.
    Biraz pi$ince çorba kari$tirilarak misir ununun tamami elle yava$ yava$ ilave edilir.
    Topaklanmamasina dikkat edilir. Diger yandan bir tavada yag ile beraber sogan
    ve biber pembele$inceye kadar kavrulur.
    Kaynayan çorbanin içine ilave edilir ve yeteri kadar tuz eklenir.
    Çorba pi$ince ate$ten alinir.
    Not : Çorbanin pi$tigi pancarin ezilip ezilmedigi kontrol edilerek anla$ilir.



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:50

    PANCAR (KARALAHANA) DiBLESi
    PANCAR (KARALAHANA) DiBLESi



    Malzemeler :

    1 bag karalahana
    2 su bardagi pirinç
    2 çorba ka$igi tereyag
    4 adet sogan
    yarim ka$ik tuz
    1 adet aci biber

    Hazirlani$i:

    Yikanmi$ karalahanalar iyice ince kiyilir. Tencereye bir kat karalahana,
    bir kat pirinç ve dogranmi$ sogan konur. Üst kismina lahana yayilarak tuzlanir
    ve agzi kapatilarak ate$e oturtulur. Pi$meye yüz tutunca kari$tirilir
    ve üzerine kizdirilmi$ yagda biber ilave edilir.
    Agzi kapatilarak dinlenmeye birakilir. Sonra tekrar kari$tirilarak sofraya çikarilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:52

    KATMER
    KATMER



    Malzemeler :

    1 kg. un
    1 çorba ka$igi tuz
    3 bardak un
    2 bardak çekilmi$ ceviz
    250 gr. tereyagi.

    Hazirlani$i:

    Un, tuz, su kulak memesi yumu$akliginda hamur yapilir
    ve bu hamur 4 e$it parçaya bölünür.
    Hamur tahtasinda hamur 3 mm. Kalinliginda açilir.
    Ayri bir kapta tereyagi eritilerek, açilan hamurun üzerinde gezdirilir.
    Hamur el ile açildigi kadar yeniden açilir. Üzerine ceviz serpilerek,
    sagli sollu ortaya dogru katlanir.Sonra öteki uçlardan da katlanir.
    Dinlendirildikten sonra biraz daha incelterek sac üzerinde iki yüzü tereyagi ile yaglanarak kizartilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:55

    KIRAZ TUZLUSU KAVURMASI
    KIRAZ TUZLUSU KAVURMASI



    Malzemeler :

    4 kase tuzlu kiraz
    3 adet sogan
    2 ka$ik tereyagi
    1 fincan tereyagi
    Tuz

    Hazirlani$i :

    a) Kiraz Tuzlamasi : Kirazlar yikanir, bütün olarak kavanoza konur.
    Üzerine kalin tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir,
    bu i$leme kap dolana kadar devam edilir

    b) Kavurmasi : Kirazlarin çekirdekleri çikarildiktan sonra suya konularak tuzun çikmasi saglanir.
    Tencerede yag eritilir, ince dog¬ranmi$ soganlar yaga ilave edilerek kavrulur.
    Kirazlar üzerine konur ve kari$tirilarak kavrulur..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 14:57

    MANTAR KAVURMASI
    MANTAR KAVURMASI



    Malzemeler :

    2 yemek tabagi mantar
    2-3 adet orta boy sogan
    2 adet sivri biber
    1 adet domates
    2 ka$ik tereyagi.

    Hazirlani$i :

    Mantarlar temizlenir, bol suda iyice yikanir küçük küçük dogranir.
    Soganlar küçük dogranarak yagda kavrulur.
    Küçük dogranan biberler ve domates rendelenerek sogana ilave edilir.
    1-2 dakika kari$tirilir ve mantarlar ilave edilerek kari$tirilip pi$irilir.
    Arzuya göre su ilave edilir. Su konulmadan da pi$irilebilir.
    Not : Ayni $ekilde mantar tuzlusu kavurmasi da yapilir.
    Bu durumda mantarlar ak$amdan suya konarak tuzunun çikmasi saglanir. .



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:00

    MENDEK ÇORBASI
    MENDEK ÇORBASI



    Malzemeler :

    1 bag mendek
    1 fincan pirinç
    1 adet sogan
    1 bardak et suyu
    1 su bardagi kuru fasulye
    2 yemek ka$igi tereyagi
    2 fincan misir unu
    biber, su

    Hazirlani$i :

    Bir tencere suya et suyu katilarak kaynatilir.
    Ayiklanmi$, yikanmi$, dogranmi$ mendek, kaynayan suyun içine ilave edilir.
    Sonra içine ha$lanmi$ fasulyeler konur. Biraz pi$ince çorba kari$tirilarak,
    misir unu elle yava$ yava$ ilave edilir. Unun topaklanmamsina dikkat edilir.
    Pirinci ilave edilir. Pirinçler uzayincaya kadar pi$irilir.
    Diger yanda yag ile beraber sogan ve biber pembele$inceye kadar kavrulur,
    Kaynayan çorba¬nin içine ilave edilir.
    Tuzu eklenir. Mendekler pi$ince ate$ten alinir. Sicak olarak servis yapilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:02

    MEREVCEN (DIKEN UCU ) MÜCVERI
    MEREVCEN (DIKEN UCU ) MÜCVERI



    Malzemeler :

    1 kg merevcen
    2 adet orta boy sogan
    1 çay bardagi pirinç
    1 adet yumurta
    tuz, karabiber, sivi yag, nane.

    Hazirlani$i :
    Merevcenler iyice yikanir, ha$lanarak süzülür ve dogranir.
    Pirinçler yikanir ve ha$lanir. Dogranmi$ soganlar, pirinç, yumurta, tuz, nane
    ve karabiber merevcene ilave ediler iyice harmanlanir.
    Kizartma tasinda yag kizdirilir. Hazirlan; harç tavaya düzgünce yayilir.
    Alt üst edilerek iki tarafinin da kizmasi saglanir. Sicak sicak servise çikarilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:04

    MEREVCEN (DIKEN UCU) KAVURMASI
    MEREVCEN (DIKEN UCU) KAVURMASI



    Malzemeler :

    1 kg. merevcen
    2 ba$ sogan
    1 ka$ik tereyagi
    1 adet domates
    tuz, maydanoz.

    Hazirlani$i :

    Merevcenler bol suyla yikandiktan sonra kay¬nayan suyun içinde ha$lanir.
    Ha$landiktan sonra süzülür ve dogranir.
    Ince kiyilmi$ soganlar tereyagi ile iyice pembele$inceye kadar kavrulur.
    Iyice sikilmi$ merevcenler kavrulan sogana katilarak iyice kari$tirilir
    ve tuzu ilave edilerek 2-3 dakika pi$irilir.
    Servis tabagina alinarak üzeri maydanoz ve domatesle süslenir.
    Ayrica arzuya göre sarimsakli yogurt eklenerek de güzel olur..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:08

    PEZIK (PAZI) MUCVERI
    PEZIK (PAZI) MUCVERI



    Malzemeler:

    1/2 bag pezik (pazi),
    1 çay bardagi pirinç
    2 adet sogan
    1 yumurta
    Maydanoz, nane, Tuz, karabiber, sivi yag

    Hazirlani$i:
    Pezikler ayiklanir, yikanir ve dogranarak ha$lanir.
    Diger taraftan pirinçler yikanir ve ha$lanir.
    Daha sonra pezik, dogranmi$ sogan, maydanoz, yumurta, tuz, pirinç, karabiber
    ve nam kari$tirilir. Hazirlanan kari$ini tavaya e$it $ekilde yayilir ve kizartilir.
    Kapakla çevrilerek diger tarafi da kizartilir. Sicak servis yapilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:13

    PEZIK (PEZÜK-PAZI) MIHLAMASI
    PEZIK (PEZÜK-PAZI) MIHLAMASI



    Malzemeler :
    1 bag pezik (pazi)
    3 adet sogan
    4 adet yumurta
    2 çorba kasigi tereyagi
    1 fincan sivi yag
    karabiber, tuz

    Hazirlani$i :

    Pezik yikanip, ayiklandiktan sonra dogranarak, ha$lanir ve süzülür.
    Ince dogranmi$ sogan yagda pembele$inceye kadar kavrulur.
    Buna ha$lanmi$ pezik eklenerek kari$tirilir.
    Tuzu ve karabiberi atilir. Üzerine yumurtalar kirilir.
    Pi$ene kadar hafif ate$te tutulur..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:14

    SAKARCA KIZARTMASI
    SAKARCA KIZARTMASI



    Malzemeler :

    1l kg. sakarca
    1 çay bardagi misir unu
    2 adet yumurta
    Tuz, sivi yag

    Hazirlani$i:

    Sakarcalar temizlenip, dogranir ve ha$lanir.
    Süzüldükten sonra sikilarak fazla suyu giderilir.
    Un, tuz ve yumurta ilave edilirek kari$tirilir.
    Kizgin yagli tavaya yayilarak arkali önlü kizartilir.
    Sicak servis yapilir.



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:17

    SAMAKSA
    SAMAKSA



    Malzemeler :

    1 kg. kirmizi üzüm pekmezi
    2-3 ka$ik un
    Süt

    Hazirlani$i :

    Saplarindan ayiklanan ve iyice yikanan üzümler, kaynayan suda ha$lanir.
    Süzgeçten süzülür ve ka$ik yardimi ile iyice ezilerek, geçmesi saglanir.
    Kivaminin koyuluguna göre az su Ilave edilir. Bugday unu konularak,
    iyice kari$tirilir. Alti yanmamasina , un iyice ezilmeli
    ve pürtük pürtük olmamasina dikkat edilir.
    Sonra ate$ üzerinde devamli kari$tirilarak koyula$ip,
    muhallebi kivamina gelinceye kadar pi$irilir.
    Üzüm çok ek$i ise bir miktar $eker ilave edilir.
    (Ayni i$lem üzüm pekmezi içinde yapilir) Çukur bir cam kaba dökülür.
    Soguduktan sonra üzerine arzuya göre bol soguk süt
    veya hindistan cevizi ile servis yapilir. Ancak samaksa süt ile daha lezzetli olur..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:19


    SIRON



    Malzemeler :

    1 kg. yufka
    1 ba$ sogan
    2 kase yogurt
    bir kas$ik tereyagi
    tuz

    Hazirlani$i :

    Yufkalar ince rulo biçiminde sarilir, 3-4 cm.
    uzunlugunda kesilir. Kesilen parçalar bir tepsiye dik olarak
    (kesilen yerler üste gelecek biçimde) dizilir.
    Üzerine bolca sarimsakli yogurt dökülür.
    Yogurdun üzerine kizdirilmi$ tereyagi gezdirilir ve servis yapilir.
    Not: Tereyagi çabuk dondugu için yerken dökülmelidir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:21

    TAFLAN (KARAYEMI$) TUZLUSU KAVURMASI
    TAFLAN (KARAYEMI$) TUZLUSU KAVURMASI



    Malzemeler :

    4 kase taflan
    3 adet sogan
    2 kasik tereyagi
    1 fincan sivi yag
    Tuz

    Hazirlani$i :

    Daha önce tuzlanmi$ Taflanin çekirdekleri çikarildiktan sonra
    suya konularak tuzunun çikmasi saglanir. Tencerede yag eritilir,
    ince dogranmi$ soganlar yaga ilave edilerek kavrulur.
    Taflanlar üzerine konur ve kari$tirilarak kavrulur



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:23

    YAGLA$
    YAGLA$



    Malzemeler :

    2 su bardagi misir unu
    250 gr, tereyagi
    1 çorba ka$igi tuz
    2 bardak su

    Hazirlani$i :

    Önce tencereye biraz tereyagi ve misir unu konularak kavrulur.
    Sonra suya tuz ilave edilerek sürekli olarak kari$tirilarak pi$irilir.
    Pi$tikten sonra servis tabagina alinarak
    üzerine kizdirilmi$ yag dökülerek servis yapilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:25

    YE$IL DOMATES TUZLUSU KAVURMASI
    YE$IL DOMATES TUZLUSU KAVURMASI



    Malzemeler :

    8 adat ye$il domates
    2 adet orta boy sogan
    1 ka$ik tereyagi
    1-2 ka$ik sivi yag

    Hazirlani$i:

    a) Tuzlu domates ; Domatesler yikanir ve istege göre bütün olarak
    veya dilimleyerek kavanoza konur. Üzerine domatesin miktarina göre
    kalin tuz konur, kavanozun agzina kadar su ile doldurulur ve saklanir

    b) Kavurmasi : tuzlu domates bol su içine konulur ve tuzun çikmasi saglanir.
    Tuzu çikinca domatesler bütün ise istenilen büyüklükte dogranir.
    Tencere eritilen yagla soganlar kavrulur ve domatesler ilave edilir.
    Kari$tirilarak pi$irilir. Alti kisilir tencerenin kapagi kapatilarak 5-10 dakika pi$irilir..



    Re: .:::Köy Mutfagi:::.

    DJ-SeNeM - 03.02.2006, 15:29

    HO$URAN KURUSU ÇORBASI
    HO$URAN KURUSU ÇORBASI



    Malzemeler :

    2 kase ho$uran kurusu
    1 kase ala fasulye
    bir çay bardagi yarma
    2 avuç misir unu
    bir ba$ sogan
    bir miktar sivi yag ve tereyagi, istege bagli olarak iç yag,
    aci biber, salça, tuz.

    Hazirlani$i :

    Fasulye ve ho$uran kurusu ayri ayri ha$lanir,diger bir tencerde yarma pi$irilir.
    içine ha$lanmi$ olan fasulye ve ho$uran katilir. Kari$im kaynamaya ba$layinca,
    misir unu ilave edilir, diger bir kapta ince dogranmi$ sogan kavrulur ve çorbanin üzerine dökülür.
    Istege bagli olarak çorbaya biber ve salça da ilave edilebilir.
    Çorba servise hazirdir.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.radyoturk.de

    Türk Bayragi Tüzügü - gepostet von djturkiyem am Freitag 09.12.2005



    Ähnliche Beiträge wie ".:::Köy Mutfagi:::."