ne zaman enerjimizi dogru kullanacagiz?

www.turkish-community-of-almanci.de
Verfügbare Informationen zu "ne zaman enerjimizi dogru kullanacagiz?"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Anonymous
  • Forum: www.turkish-community-of-almanci.de
  • Forenbeschreibung: Wir unter uns
  • aus dem Unterforum: News
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Mittwoch 19.10.2005
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: ne zaman enerjimizi dogru kullanacagiz?
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 4 Monaten, 2 Tagen, 4 Stunden, 32 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "ne zaman enerjimizi dogru kullanacagiz?"

    Re: ne zaman enerjimizi dogru kullanacagiz?

    Anonymous - 25.11.2005, 13:40

    ne zaman enerjimizi dogru kullanacagiz?
    Cumguriyet 1923 de kuruldu... ama malesef ülkemizde ayni mücadeleyi veriyoruz... kahroluyorum bunlari okuyunca... Buch Tip: "Su Cilgin Türkler".. okuyunuz cehalet bizlerle neler yapmis...

    Şükür Tanrım sana, artık dindar kesimden insanlar dahi AKIL’ın önündeki engelleri kaldırmak için çaba harcıyorlar ya, bu ülkenin sırtı yere gelmez…. Şükür bugünleri bizlere gösterene….





    Yazarlar



    25 Kasım 2005

    Mehmet Nuri YILMAZ

    Hurafe soslu kitaplar


    AKTİF devlet görevimizden ayrıldıktan sonra vaktimiz bollaştı ve okumaya daha çok zaman ayırabilir hale geldik. Başkanlık görevimiz sırasında bize gelen yüzlerce kitabın ancak bir kısmını okuyabilmiş, diğerlerini ilk fırsatta okumak üzere kütüphanemizin raflarına koymuştuk.

    Şimdi bu kitapları okumaya gayret ediyorum. Aralarında çok güzel kitaplar da var; kitap yazmak için yazılmış olanları da... Bugünkü yazımızda bunlardan birkaç örnek vererek, hurafe ve bidat denen hastalıkların dinimizi ne hale getirdiğini okurlarımızla paylaşmak istedik.

    Tabii, bu kitapların ve yazarlarının isimlerini verecek değiliz. Sözde din içerikli bu tür kitapların ortak paydasında hep şunu görüyoruz: Dinimizde asla yeri olmayan yorumlarla, akla ve bilime aykırı görüş ve efsanelerle, yüce dinimize yapılan Kuran ve sünnet dışı eklemelerle tanımlanması zor bir din ortaya çıkarılmış.

    * * *

    Bir kitapta şeyhin kerametinden söz ediliyor; onun duasının bereketiyle 80 yaşındaki bir kocadan hamile kalan 74 yaşındaki kadının ikiz çocuk dünyaya getirmesi gibi bir mucize(!) anlatılıyor. Bir başka yazar(!), Hz. İsa’nın ‘Allah’ın izniyle kalk’ deyip ölüleri diriltmesi gibi, bir velinin ‘Benim iznimle kalk’ deyip ölüleri nasıl dirilttiğine bizi inandırmaya çalışıyor. Bir başkası, dini zorlaştırıcı ne kadar unsur varsa, onları bulup yerleştirmenin peşinde. ‘İlim bir perdedir. Esas ilim gönül ilmidir’ diyerek ilmin karşısında tavır alanından tutunuz, ‘Dünya zindandır’ diyerek Müslümanları diri diri zindana gömenine, Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarına kara kilitler asanına kadar!

    Bu kitaplarda, dinimizin temel inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla bağdaştırılması asla mümkün olmayan, halkımızı yanlışlıklara sevk eden daha nice hurafeler var ki, bazıları bunu din adına samimi bir şekilde savunmakta ve hatta bu davranışı ‘hakiki dindarlık’, bunlara karşı çıkmayı ise ‘dinden uzaklaşma’, ‘itikatsızlık’ ve ‘inançsızlık’ olarak kabul etmektedir. Halbuki dinin kabul etmediği anlayış, inanış ve uygulamalarla dindarlık olamaz. Tam tersine hurafe ve batıl inanışlar, farkına varmadan kişileri, inandıkları dinin gerçeklerinden ve özünden uzaklaştırır. Gerçek dindarlık, ancak dinimizin ana kaynaklarında bulunan esasları kabul etmek ve yaşantımızı bu prensipler çerçevesinde düzenlemekle olur.

    İslam terminolojisinde akla ve gerçeğe aykırı düşen aldatıcı söz, uydurulmuş hikáye, bunu aktarma ve benimseme tutumuna hurafe adı verilmiştir. Dine sonradan yapılan eklemlemeler de bidat olarak tanımlanmıştır. Herhangi bir inancın veya tavrın hurafe veya bidat olduğunu Kuran ve sahih sünnetin verilerine bakarak anlıyoruz.

    İslam, Yüce Allah tarafından seçilip gönderilen Hak dindir ve bu din, toplum içinde varolan bidat ve hurafeleri ortadan kaldırmak için gelmiştir. Fakat insan topluluklarının bulunduğu her yerde ve her zaman bazı sapmalar olabiliyor. İslam’da olmayan bidat ve hurafeler, pek çok sebepten dolayı Müslüman toplumlara değişik yollarla girmiştir. Bu yollardan birisi ve belki de en önemlisi, yabancı kültürlerle Müslüman toplumların yakın temasıdır. Bu tür temaslar, toplumlar arasında etkinleşmeyi de beraberinde getirmiştir.

    Buna ek olarak, bazı bidatlerin ve eski dini kalıntıların bilinçli bir şekilde İslam anlayışını bozmak için Müslümanlar arasında yaşatılmaya çalışılması da önemli bir sebep olarak açıklanabilir. Ayrıca Kuran ve sünnet hakkında yeterli bilgiye sahip olunmaması, Hz. Peygamber adına uydurulmuş hadislere güvenilmesi, bazı felsefi görüşlerin mutlak doğru olarak kabul edilmesi, Kuran ve sünnetin özel görüşler doğrultusunda yorumlanması da önemli etkenlerdir.

    * * *

    İnsan, fıtraten bir şeye inanmak zorundadır ve telkine müsait bir varlıktır. İnsanın yaradılışında bulunan zaaflarını iyi değerlendiren bazı istismarcılar, din ve merhamet simsarları, kötü niyetli kişiler, insanlarımızın dini cehaletinden de istifade ederek onların saf duygu ve düşüncelerini istismar etmekte, çare diye dinin özüne tamamen zıt olan şeylere teşvik etmekte ve bu yolla menfaat sağlamaktadırlar.

    Akıl, insanın en güçlü rehberidir. Dinimize sızmış olan hurafe ve bidatleri aklımızla, Kuran ve sahih sünneti esas alarak ayıklayabiliriz.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.turkish-community-of-almanci.de



    Ähnliche Beiträge wie "ne zaman enerjimizi dogru kullanacagiz?"

    ZAMAN GAZETESi - desdigin (Freitag 01.06.2007)
    Onur Kanik - Ne Zaman Gitti Tren 2006.rar - ermanbaba (Freitag 10.11.2006)
    Abdest Aldigin Zaman - _Admin_ (Donnerstag 17.08.2006)
    sizce sarp dogru olanimi yapiyor ? - Mesut01 (Mittwoch 01.03.2006)
    Murat Kekilli - Ahir Zaman - Adminiye-Mp3 (Sonntag 28.01.2007)
    ZAMAN - Germersheim (Dienstag 22.05.2007)
    Zaman Gazetesi - Resul (Freitag 10.02.2006)
    slm millet metalcimisin tıkla o zaman - darkstorm (Montag 08.01.2007)
    denemeye zaman ister binlerce ne ararsan var - capkinadmin (Samstag 02.12.2006)
    Dosta Dogru - mustafa (Freitag 29.12.2006)