Zile de scoala

Isus Calea
Verfügbare Informationen zu "Zile de scoala"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: julian_ivancsuk - Me_Ruben_89
  • Forum: Isus Calea
  • Forenbeschreibung: ...si inapoi noi nu vom da...
  • aus dem Unterforum: Maxime,zicale,citate,cugetari
  • Antworten: 2
  • Forum gestartet am: Montag 11.12.2006
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: Zile de scoala
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 5 Monaten, 29 Tagen, 9 Stunden, 28 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Zile de scoala"

    Re: Zile de scoala

    julian_ivancsuk - 28.09.2007, 08:53

    Zile de scoala
    „Unde sunt părinţii tăi?” întrebă doamna severă cu părul roşu, ţuguiindu-şi buzele şi clătinând capul spre fetiţa scundă, aflată de cealaltă parte a mesei înalte.

    „Mama nu vrea să vină şi tata nu-i acasă, dar eu vreau să mă înscriu!” răspunse fetiţa cu glas tremurat, dar hotărât. Apoi întinse spre femeie un leu, certificatul ei de naştere şi buletinul mamei - articolele necesare înscrierii în clasa I. Cu un amestec de dezaprobare şi compasiune, doamna severă clătină energic din cap, dar copilul fu înscris în clasa I.

    Aşa a început pentru mine marea aventură a şcolii. În prima zi de înscrieri, în clipa când am ajuns acasă de la grădiniţă împreună cu mama, tata fiind încă la lucru, am început s-o bat la cap să mergem imediat să mă înscrie la şcoală. „Stai să-mi trag sufletul!” mi-a răspuns ea. „N-are rost să te grăbeşti aşa, e doar prima zi, te pot înscrie toată săptămâna.”

    Dar eu mă temeam să nu ratez înscrierea, aşa că am străbătut în fugă cei câteva sute de metri care ne despărţeau de şcoală şi m-am înscris în clasa I.

    Deşi înscrierea la şcoală cade de obicei în sarcina părinţilor, în şcoala lui Isus fiecare se înscrie singur. Poate părinţii te-au adus bucuroşi de mână, poate, dimpotrivă, n-au vrut să te înscrie sau poate nici măcar n-au fost acasă. Indiferent cum, ai venit singur în şcoala învăţătorului.

    După înscrieri, a urmat prima zi de şcoală, o zi unică pentru fiecare, poate cu nelinişte, cu flori, cu aplauze sau lacrimi, dar cu siguranţă cu emoţia întâlnirii cu învăţătorul, care te aştepta cu bucurie şi blândeţe în prag.

    Însă nu fiecare zi din şcoala lui Isus este la fel. Sunt zile cu soare, când iei note mari şi te bucuri de aprecierea Învăţătorului şi admiraţia colegilor. Sunt zile când trăieşti bucuria descoperirii, emoţia creşterii şi împlinirea comuniunii.

    Dar sunt şi zile când rămâi în urmă fiindcă n-ai timp de studiu sau, pur şi simplu, materia e prea grea. Deşi Învăţătorul e perfect, iar manualul fără greşeală şi în şcoala lui Cristos e nevoie de muncă, pregătire, disciplină şi rezistenţă la rutină.

    Dincolo de toate acestea, ca în orice altă şcoală, durerea te poate copleşi şi dacă îl ai ca dascăl pe Învăţătorul. Poate repeţi anul. Poate boala nu-ţi permite să-ţi continui studiile. Poate nu-nţelegi materia. Poate cazi mereu la acelaşi examen şi nu mai ai speranţa că vei reuşi. Poate ţi-ai pierdut colegul de bancă.

    Când te confrunţi cu durerea în şcoala lui Isus, am învăţat că e bine să-ţi aminteşti de bucuria primei zile şi să te mângâi cu promisiunea Lui că vei absolvi şi vei primi cununa vieţii. Dar mai ales să-I mulţumeşti că te-a chemat în şcoala Lui. Căci va veni o zi când porţile se vor închide, iar afară va fi „plânsul şi scrâşnirea dinţilor.” Dar tu ai primit harul de a nu rata înscrierea!



    Re: Zile de scoala

    Me_Ruben_89 - 28.09.2007, 16:24


    baaa.....cam lung....nu ai o zusammenfasung :P :)))???!?!!?



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Isus Calea

    Maret Salvator - Mighty To Save - gepostet von julian_ivancsuk am Mittwoch 16.05.2007
    13.07.2007 - gepostet von vasi am Freitag 13.07.2007
    7.Nov. 2007 - gepostet von *Anka* am Mittwoch 07.11.2007
    20.03.2007 - gepostet von vasi am Dienstag 20.03.2007
    Preteni buni - gepostet von julian_ivancsuk am Dienstag 12.12.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Zile de scoala"