Verfügbare Informationen zu "THESEIS TOU LA.O.S"
Qualität des Beitrags: Beteiligte Poster: savvas Forum: ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ Forenbeschreibung: ΛΑ.Ο.Σ aus dem Unterforum: ΤΙ ΕΙΝΑΙ O ΛΑ.Ο.Σ. Antworten: 2 Forum gestartet am: Montag 25.07.2005 Sprache: englisch Link zum Originaltopic: THESEIS TOU LA.O.S Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 4 Monaten, 4 Tagen, 14 Stunden, 19 Minuten
Alle Beiträge und Antworten zu "THESEIS TOU LA.O.S"
Re: THESEIS TOU LA.O.S
savvas - 27.07.2005, 16:34THESEIS TOU LA.O.S
Η θΕΣΗ ΤΟΥ ΛAΪKOY ΟΡθΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Με αφορμή την εισαγωγή προς επικύρωση από τη Βουλή του κειμένου «ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», ο ΛΑ.Ο.Σ. γνωστοποίησε εγγράφως τις θέσεις του εις :
- την Α.Ε., τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολον Παπούλια
- την Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. ʼννα Ψαρούδα Μπενάκη
- ʼπαντες τους Έλληνες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές
- τον Πρόεδρον του Αρείου Πάγου
- τον Πρόεδρον του Συμβουλίου της Επικρατείας
- τους Ευρωβουλευτές της ομάδος IND / DEM του Ευρωκοινοβουλίου
- Όλες τις Πρεσβείες των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην Αθήνα
- την Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγων
- Όλους τους Νομάρχες, Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων της Ελλάδος
Διότι :
· Η προς επικύρωση από τη Βουλή «ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» δεν είναι μία απλή συνθήκη αλλά εκ του τίτλου της ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
· Εις το προς επικύρωση από τη Βουλή σχετικό κείμενο, γίνεται αναφορά στις λέξεις «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» και «CONSTITUTION» επί 500 και πλέον φορές, ενώ εξ αυτών 6 φορές γίνεται αναφορά στις λέξεις «ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», 15 φορές αναφέρεται η λέξη «ΧΑΡΤΗΣ» και 27 φορές γίνεται αναφορά εις τις λέξεις «ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΝΘΗΚΗ».
· Το προς επικύρωση από τη Βουλή κείμενο, αυτοπροσδιορίζεται ως ΣΥΝΤΑΓΜΑ με τις λέξεις «ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» εις το προοίμιο αυτού (Σελ.3) και ως «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» εις το ʼρθρο Ι -1 / 1 (Σελ.9).
· Το ʼρθρο 1-6 (Σελ.12) αναφέρει ρητά ότι «Το Σύνταγμα και οι κανόνες δικαίου που θεσπίζονται από τα θεσμικά όργανα της Ένωσης στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων που της απονέμονται ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ».
· Το Ελληνικό Σύνταγμα αποτελεί την κορυφαία έκφραση και πηγή δικαίου της Ελλάδος, χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα είναι μέρος του Εθνικού Δικαίου με αυστηρούς κανόνες για την τροποποίησή του (ʼρθρο 110)), περιέχον και θεμελιώδεις διατάξεις μη δυνάμενες να τροποποιηθούν.
· Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ελληνικού Συντάγματος, το παράγωγο κοινοτικό Δίκαιο υπερισχύει μόνο εάν προέρχεται από αρμοδιότητες οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στα όργανα της Ε.Ε. ενώ δεν είναι επιτρεπτή η δυνατότητα ρυθμίσεων που να διαφοροποιούν τη βάση του πολιτεύματος και το θεσμικό καθεστώς προστασίας των Δικαιωμάτων.
· Η παρούσα Βουλή, δεν δύναται εκ των διατάξεων (ʼρθρο 110) του Ελληνικού Συντάγματος να είναι αναθεωρητική, αλλά ούτε έχει εκλεγεί ως Συντακτική Εθνοσυνέλευση, ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται να κυρώσει κείμενο το οποίο θεσπίζει Σύνταγμα, έτι δε περισσότερο, κείμενο με ισχύ ανωτέρα αυτής του Ελληνικού Συντάγματος όπως προκύπτει από το άρθρο Ι-6.
Εκ των ανωτέρω θεωρούμε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από το ʼρθρο 28 του Ελληνικού Συντάγματος για την επικύρωση από τη Βουλή της «ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» διότι δεν πρόκειται περί απλής συνθήκης αλλά προσδιορίζεται εκ του περιεχομένου του κειμένου ως Σύνταγμα.
Επίσης θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση της σχετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας με κύρωση του ανωτέρω κειμένου παραβιάζει τα άρθρα 59 παρ.1, 59 παρ.2, 110 και 120 παρ.2, ενώ δύναται να εκληφθεί ως πράξη συνταγματικής εκτροπής, παραβιάζουσα ευθέως τη βάση του Ελληνικού πολιτεύματος ήτοι την Λαϊκή Κυριαρχία (ʼρθρο 1 παρ.2 και ʼρθρο 1 παρ.3).
Σε περίπτωση κατά την οποία η παρούσα Βουλή ως αναρμοδία να αναθεωρεί ή να συντάσσει Σύνταγμα, προβεί στην ψήφιση του προτεινομένου σχεδίου Ευρωπαϊκού Συντάγματος, τότε το παραχθησόμενο νομικό προϊόν, μέχρι να συγκληθεί Σώμα με Αναθεωρητικές ή Συντακτικές εξουσίες, θα πλήττεται από ακυρότητα και συνεπώς θα αποτελέσει λόγον πολιτικής και πολιτειακής εκτροπής.
Re: THESEIS TOU LA.O.S
savvas - 27.07.2005, 16:46THESEIS TOU LA.O.S
Η θΕΣΗ ΤΟΥ ΛAΪKOY ΟΡθΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Τό Σύνταγμα, που διέπει την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνίσταται εκ του προϊμίου και τεσσάρων Μερών (Ι: ʼτιτλο, ΙΙ: Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ένωσης, III: Πολιτικές καί λειτουργία της Ενώσεως, IV: Γενικές και Τελικές Διατάξεις) , 36 Πρωτοκόλλων και 50 Δηλώσεων. Aπoτελεί μια ιδιότυπη νομική σύλληψη, η οποία δεν δύναται να αξιολογηθεί εύκολα ελλείψει μέτρoυ σύγκρισης. Eλάxιστη όμως σχέση έχει, εκτός της ονομασίας, με τα Συντάγματα των δημoκρατικών κοινoβoυλευτικών πoλιτευμάτων, διότι :
1- Δεν βασίζεται επί της διακρίσεως των τριών εξουσιών διότι π.χ. το Ευρωκοινοβούλιο έχει τη δυνατότητα συναπόφασης, αλλά δεν έχει δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας ενώ μετατρέπει τα εθνικά κοινοβούλια σε δικαστικά σώματα δια της αναθέσεως σε αυτά του ελέγχου της επικουρικότητας, δηλ. του ελέγχου της υπαγωγής του νομοθετικού έργου του Ευρωκοινοβουλίου, στους τομείς της αποκλειστικής ή συντρέχουσας αρμοδιότητας.
2- Περιέxει έννοιες προσδιοριζόμενες αλλά και μη προσδιοριζόμενες, (οι τελευταίες επιδέχονται διάφoρες ερμηνείες και προβλέπουν δαιδαλώδεις διαδικασίες λήψεως αποφάσεως). Π.χ. ένα αναμενόμενο πρόβλημα θεωρείται το μπέρδεμα των αρμοδιοτήτων του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αυτές του Προέδρου της Επιτροπής.
3- Ως Σύνταγμα είναι δυσπρόσληπτο και είναι υπερβολικών διαστάσεων καταλαμβάνει 349 σελίδες στην ελληνική του έκδοση, ακολουθούμενο από πλέον των 500 σελίδων πρωτοκόλλων και παραρτημάτων που προσαρτώνται σ' αυτό. Τα 4, μέρη του περιλαμβάνoυν 448 άρθρα, ενώ το Σύνταγμα της Γαλλίας περιλαμβάνει 89, της Γερμανίας 146, της Eλλάδoς 120 και της Ισπανίας 169. Η προβαλλόμενη δικαιολογία ότι είναι μεγάλο διότι αφορά 25 χώρες δεν είναι δυνατόν να εκληφθεί στα σοβαρά.
- Σημαντικά χαρακτηριστικά του Συντάγματoς αυτού είναι:
:arrow: Οι πέντε τομείς αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ε.Ε. (Aρθρο Ι-13)
Α) τελωνιακή ένωση
Β) θέσπιση κανόνων ανταγωνισμού για τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς
Γ) νομισματική πολιτική
Δ) διατήρηση των βιολογικών πόρων της θάλασσας στο πλαίσιο της κοινής αλιευτικής πολιτικής
Ε) κοινή εμπορική πολιτική
σε συνδυασμό με τους έντεκα τομείς συντρέχουσας αρμοδιότητας (ʼρθρο Ι-14):
α) την εσωτερική αγορά
β) την κοινωνική πολιτική
γ) την οικονομική, κοινωνική και Εδαφική Συνοχή
δ) την γεωργία και την αλιεία
ε) το περιβάλλον
στ) την προστασία των καταναλωτών
ζ) τις μεταφορές
η) τα διευρωπαϊκά δίκτυα
θ) την ενέργεια
ι) τον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης
ια) τις κοινές προκλήσεις για την ασφάλεια στον τομέα της δημόσιας υγείας
ιβ) στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και του διαστήματος η Ε.Ε. έχει την αρμοδιότητα του καθορισμού και της εφαρμογής των προγραμμάτων.
Σε όλους τους ανωτέρω τομείς όμως υπερισχύει το κοινοτικό δίκαιο (Aρθρο Ι-6) εφόσον η Ε.Ε. νομοθετήσει σχετικά, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε υποβάθμιση τα εθνικά κοινοβούλια.
Το θετικό σημείο που προβάλλεται από τους υποστηρικτές του Ευρωσυντάγματος είναι η ενημέρωση των εθνικών κοινοβουλίων και η άσκηση του ελέγχου της επικουρικότητας απo αυτά. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι κυβερνήσεις δεν θα μπορούν να διαπραγματεύονται ανεξέλεγκτα από τα εθνικά τους κοινοβούλια. Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσες φορές, τα τελευταία 30 χρόνια, το Ελληνικό Κοινοβούλιο καταψήφισε κυβερνητική πρόταση; Και εν πάση περιπτώσει, δεν αρκεί η άρνηση ενός κοινοβουλίου αλλά του 1/3 των κοινοβουλίων για να επιστραφεί νόμος στην επιτροπή για επανεξέταση με βάση την αρχή της επικουρικότητας. Τα εθνικά κοινοβούλια πράγματι μπορούν να εκφέρουν τεκμηριωμένη άποψη για τις ευρωπαϊκές προτάσεις νόμου, η οποία όμως δεν είναι περιοριστική για τα όργανα της Ε.Ε.
:arrow: Κύρια συνέπεια εφαρμογής των άρθρων 1-6 και 1-7 θα είναι η διαφυγή των ευρωπαϊκών συμβάσεων με τρίτες χώρες, από τον έλεγχο των εθνικών κοινοβουλίων. Ήδη η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει ακόμα και την συζήτηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο της απαράδεκτης συνθήκης για την έκδοση και την δικαστική συνεργασία της Ε.Ε. με τις Η.Π.Α., η οποία υπογράφηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό και από τον Αμερικανό πρόεδρο.
:arrow: H θεσμoθέτηση εξωτερικών στρατιωτικών επεμβάσεων και λήψεως περιοριστικών μέτρων εις βάρος τρίτων χωρών και προσώπων. Η έννοια «ασφάλεια» επιβάλλεται της έννοιας «ελευθερία» με συνέπεια να υιοθετείται και προληπτικός πόλεμος, με προβλεπόμενη δια του άρθρου 41 παρ.1 κινητοποίηση στρατιωτικών μέσων για την πρόληψη τρομοκρατικής απειλής.
:arrow: Το άρθρο Ι-16 και το άρθρο ΙΙΙ-294 ορίζουν ότι βασικός στόχος της κοινής εξωτερικής πολιτικής είναι η προώθηση των Συμφερόντων της Ε.Ε., ενώ τα κράτη μέλη δεσμεύονται να μην ασκούν πολιτικές ή συμφωνίες, αντίθετες με τα συμφέροντα αυτά.
:arrow: Το πράγματι θετικό στοιχείο της Συνταγματικής κατοχύρωσης της Ρήτρας Αμοιβαίας Συνδρομής, περιορίζεται από τις δεσμεύσεις της συμμετοχής των χωρών στο ΝΑΤΟ το οποίο δεν υποκαθίσταται (ʼρθρο Ι-47 παρ.1), ενώ η όποια στρατιωτική επέμβαση απαιτεί ομοφωνία στην ψήφο.
:arrow: Υποβαθμίζει τα έως τώρα κυρίαρχα κράτη μέλη της Ε.Ε. σε απλές επαρχίες μίας ομοσπονδίας υπό το κράτος Διευθυντηρίου των ισχυρών κρατών, κατ αναλογία των αποτυχημένων προσπαθειών της συνθήκης του Σομόν του 1814 με την Ιερά Συμμαχία και των χωρών της BENELUX πρόσφατα.
Η πρόβλεψη για ειδική πλειοψηφία στο 95% των περιπτώσεων, όπου απαιτείται το 55% των χωρών με το 65% του πληθυσμού (72% των χωρών όταν το Συμβούλιο αποφασίζει χωρίς πρόταση της Επιτροπής), η κατάργηση του ΒΕΤΟ όπου απαιτείται άθροισμα χωρών των οποίων ο πληθυσμός αντιστοιχεί στο 35% αυτού της Ένωσης συν μία χώρα, ο περιορισμός του αριθμού των επιτρόπων στα 2/3 του αριθμού των χωρών μελών, η κατάργηση της εκ περιτροπής προεδρίας και η προβλεπόμενη εκλογή προέδρου με ειδική πλειοψηφία ενισχύουν το Διευθυντήριο των μεγάλων κρατών. Η ομοφωνία περιορίζεται σε τομείς στους οποίους δεν εξυπηρετούν οι αλλαγές, όπως, η επέκταση της Ε.Ε., οι αλλαγές στο Σύνταγμα και τα Δημοσιοοικονομικά.
· Η Συνταγματικά προβλεπόμενη στάθμιση της ψήφου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών, με πληθυσμιακά δεδομένα, καταργεί την μέχρι τώρα ισότητα των κρατών, η οποία απετέλεσε τη βάση της Ε.Ε και επίσης αποτελεί βασικό στοιχείο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας η οποία προβάλλεται από πολλούς ως πρότυπο (αγνοώντας προφανώς ότι αυτή επεβλήθη με έναν εμφύλιο πόλεμο που άφησε 500 000 νεκρούς), στη Γερουσία της οποίας, υπάρχει ίση εκπροσώπηση κάθε πολιτείας, ανεξαρτήτως μεγέθους ή πληθυσμού από δύο Γερουσιαστές.
· Παρά το θετικό γεγονός της προβλεπόμενης άμεσης εκλογής των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, θα επέλθει εν τούτοις μείωση της λαϊκής κυριαρχίας των Ελλήνων πολιτών, διότι πληθυσμιακά η Ελλάς αντιστοιχεί στο 2% της Ευρώπης και ως εκ τούτου μειώνεται απολύτως η δυνατότητα των Ελλήνων να ελέγχουν τις αποφάσεις των οργάνων της Ευρώπης, όταν είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις αυτές είναι ισχυρότερες από τις αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων τις οποίες μέχρι σήμερα ήλεγχαν οι Έλληνες πολίτες. Πως και με τι τρόπο, η λαϊκή κυριαρχία επέλεξε τον κύριο Μπαρόζο και τον κύριο Σολάνα ώστε αυτοί να καθορίζουν, με τις αποφάσεις τους, τις τύχες της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού.
:arrow:Η δυνατότητα 1 000 000 πολιτών της Ε.Ε. να προτείνουν νόμους και δημοψηφίσματα, αναιρείται από την απαίτηση αυτοί να προέρχονται από «ικανό» αριθμό χωρών, ο οποίος θα αποφασιστεί αργότερα με νόμο, ενώ η προβλεπόμενη πρόταση νόμου δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή, ώστε αυτή να νομοθετήσει.
:arrow: Η πολυαναφερόμενη κοινωνική διάσταση του Ευρωσυντάγματος, δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από την ήδη περιλαμβανόμενη στο Ελληνικό Σύνταγμα Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ενώ το άρθρο 112 αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο του περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δια νόμου, στο όνομα του γενικού συμφέροντος.
:arrow: Η Ελληνική Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού, υπέγραψε το κείμενο του Συντάγματος χωρίς την μέριμνα εισαγωγής όρων εξαίρεσης και υπεροχής του εθνικού δικαίου, όπως έκαναν πλείστες άλλες χώρες για δικά τους ζωτικά θέματα. Π.χ. θα μπορούσε να τεθεί ρήτρα για το ειδικό καθεστώς του Αγ. Όρους.
:arrow: Καθιερώνεται συνταγματικά η διχοτόμηση της Κύπρου ως προς το καθεστώς των Αγγλικών Βάσεων, οι οποίες εξαιρούνται της εφαρμογής του Ευρωσυντάγματος βάσει του άρθρου 198 παρ. Β στη σελ. 400 του τόμου «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».
:arrow: Η προβλεπόμενη, στο άρθρο 60, δυνατότητα αποχώρησης από την Ε.Ε. αναιρείται στην πράξη από όρους και δεσμεύσεις που την κάνουν ανέφικτη, άρα η κύρωση του Συντάγματος αυτού συνιστά διαδικασία χωρίς επιστροφή.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, πιστεύοντας ότι η προβαλλόμενη ενδυνάμωση της οικονομίας μας δεν είναι τίποτε άλλο από εξαγορά της υποταγής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο και πως τα εθνικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με την κατάργηση του Νέο-Ελληνικού κράτους δια της μετατροπής του σε Ευρωπαϊκή επαρχία, απορρίπτει στο σύνολό του το προτεινόμενο κείμενο για την θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης διότι θεωρεί ότι οι διατάξεις του υποβαθμίζουν το Εθνικό Κοινοβούλιο, αντιβαίνουν εις βασικάς προνοίας του Ελληνικού Συντάγματος, θέτουν εις σοβαρότατο κίνδυνο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και πιστεύει σε μία Ε.Ε. συνομοσπονδιακού χαρακτήρα όπου τα κράτη μέλη θα διατηρούν την οντότητα και τις ιδιαιτερότητές τους. Η Ευρώπη πρέπει να είναι πρώτα απo όλα πολιτισμός με στόχο την ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των τριάντα περίπου εθνών που την απαρτίζουν και όχι η κατάργησή τους μέσα σε ένα Αμερικανικού τύπου χωνευτήρι των λαών.
Ελπίζουμε ότι οι Έλληνες βουλευταί θα υπερπηδήσουν το εμπόδιο της κομματικής πειθαρχίας και θα ψηφίσουν το κατά συνείδηση αγαθό συμφέρον του έθνους. Η προάσπιση της εθνικής ακεραιότητος και του Συντάγματος είναι η υπέρτατη υποχρέωση όλων και ιδία εκείνων, τους οποίους ο Ελληνικός λαός διά της ψήφου του ώρισε προστάτες του έθνους.
Ως εκ τούτου, επιμένουμε στην ανάγκη καταψήφισης, εκ μέρους του Εθνικού Κοινοβουλίου, του προτεινομένου σχεδίου Ευρωπαϊκού Συντάγματος διότι οι εξ αυτού προερχόμενες σοβαρότατες συνέπειες θα έπρεπε να τεθούν τουλάχιστον υπό την κρίση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού δια δημοψηφίσματος, η πιθανή αρνητική έκβαση του οποίου δεν θα έπρεπε να φοβίζει αλλά να θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο για επανεξέταση και μεταρρυθμίσεις στο κείμενο του Ευρωσυντάγματος προς όφελος των Λαών της Ευρώπης και της Δημοκρατίας αντί των Διευθυντηρίων των Ισχυρών.
Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken
Weitere Beiträge aus dem Forum ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
Ähnliche Beiträge wie "THESEIS TOU LA.O.S"
Anor8ografa stixakia poihtwn tou dromou....Part 1 - Karvouniaris (Sonntag 08.10.2006)
H Biblos tou Ubuntala... - twin (Mittwoch 16.01.2008)
H Proseyxi tou Pifa - verginsteel (Dienstag 15.01.2008)
Gewponika 8emata - H gwnia tou Narsi!!! - Ntk (Donnerstag 09.11.2006)
THESEIS IND/DEM - savvas (Mittwoch 27.07.2005)
meros paraponon etimaton kai allagon tou guild - rockman (Sonntag 12.11.2006)
My website: Na tou balw diafimiseis? - kurkosdr (Sonntag 09.12.2007)
Epanenta3h tou verginsteel sthn omada twn mods? - Ntk (Dienstag 14.11.2006)
Remalia olou tou kosmou - StoRmbriNgeR (Donnerstag 15.02.2007)
Poses meres prin tin mera tou test arxizete diabasma? - kurkosdr (Montag 28.01.2008)