THESEIS IND/DEM

ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
Verfügbare Informationen zu "THESEIS IND/DEM"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: savvas
  • Forum: ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
  • Forenbeschreibung: ΛΑ.Ο.Σ
  • aus dem Unterforum: ΤΙ ΕΙΝΑΙ O ΛΑ.Ο.Σ.
  • Antworten: 6
  • Forum gestartet am: Montag 25.07.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: THESEIS IND/DEM
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 9 Monaten, 8 Tagen, 8 Stunden, 15 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "THESEIS IND/DEM"

    Re: THESEIS IND/DEM

    savvas - 27.07.2005, 17:07

    THESEIS IND/DEM
    ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

    Σύμφωνα με το άρθρο 48, παράγραφος 3 του Κανονισμού

    Jens-Peter Bonde, Wojciech Wierzejski, James Hugh Allister και Mogens N.J. Camre

    Η Ευρώπη αξίζει καλύτερα

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ψηφίζονται νόμοι από εκλεγμένους αντιπροσώπους, και κατά συνέπεια όλοι οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν δημοκρατικά. Οι αντιπρόσωποι αυτοί είναι υπόλογοι απέναντι στους ψηφοφόρους τους και μπορούν να αντικατασταθούν με εκλογές. Αυτή είναι η ουσία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

    Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι δημοκρατίες. Στην καρδιά της δημοκρατίας βρίσκεται το δικαίωμα του ψηφοφόρου να εκλέγει τους κυβερνήτες του.

    Το προτεινόμενο σύνταγμα της ΕΕ απειλεί αυτή καθαυτή την ιδέα της δημοκρατίας. Ασφαλώς θα εξακολουθούμε να έχουμε δυνατότητα να ψηφίζουμε, αλλά σε πολλούς τομείς μια ψήφος της πλειοψηφίας στην ΕΕ θα αποκτά πρωτοκαθεδρία έναντι των εθνικών νόμων μας.

    Η Επιτροπή των ΕΚ, τα μέλη της οποίας ορίζονται και δεν εκλέγονται, έχει αποκλειστικό δικαίωμα να δρομολογεί νομοθεσία, επί της οποίας τον τελικό λόγο έχουν οι γραφειοκράτες και το Συμβούλιο Υπουργών και όχι το εκλεγμένο Κοινοβούλιο.

    Γιατί λοιπόν να ψηφίσουμε «Ναι» σε μια διάβρωση της δημοκρατίας;

    Η Ευρώπη αξίζει καλύτερα από το σημερινό σχέδιο πρότασης για ένα ευρωπαϊκό σύνταγμα. Επομένως, απορρίπτουμε το Σύνταγμα όπως έχει αυτή τη στιγμή.

    Προτείνουμε αντίθετα μεγαλύτερη δημοκρατία στην Ευρώπη:

    Κάθε χώρα πρέπει να ορίζει έναν Επίτροπο επί του οποίου να έχει δικαίωμα ελέγχου.
    Κάθε χώρα πρέπει να έχει μία ψήφο στο Συμβούλιο Υπουργών, η οποία να ελέγχεται από το εθνικό κοινοβούλιο.
    Για να εγκριθεί ένα νομοσχέδιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συγκεντρώνει πλειοψηφία 75% που να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 50% του πληθυσμού.
    Όλοι οι νόμοι της ΕΕ πρέπει επίσης να εγκρίνονται από τα εθνικά κοινοβούλια.
    Κάθε εθνικό κοινοβούλιο πρέπει να έχει δικαίωμα βέτο σε ζωτικούς τομείς.
    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει δικαίωμα βέτο σε όλα τα ζητήματα. Εάν σε ένα νομοσχέδιο προβληθεί βέτο, οι πλήρεις εξουσίες λήψης αποφάσεων επιστρέφουν στα εθνικά κοινοβούλια.
    Όλη η νομοθεσία πρέπει να είναι δημόσια και να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησής της από το Διαδίκτυο. Όλες οι προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις και όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι ανοικτά εκτός αν το 75% των συμμετεχόντων έχουν ψηφίσει υπέρ παρέκκλισης για κλείσιμο της πρόσβασης σε συνεδρίαση σε έγγραφο, απόφαση η οποία μπορεί να ελεγχθεί από το Διαμεσολαβητή και από τα δικαστήρια.



    Re: THESEIS IND/DEM

    savvas - 27.07.2005, 17:11

    THESEIS IND/DEM
    ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

    Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα εισάγει πολλούς νέους τομείς στους οποίους η ΕΕ μπορεί να νομοθετεί αντί για τα εθνικά κοινοβούλια. Κανείς ζωτικός τομέας δεν θα μείνει απρόσβλητος από την παρέμβαση της ΕΕ.

    Σε πολλούς νέους τομείς εισάγεται ψηφοφορία με πλειοψηφία, με αποτέλεσμα τα εθνικά κοινοβούλια να παρακάμπτονται.

    Επιπλέον, οι αρχηγοί κυβερνήσεων θα είναι σε θέση να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο και να αλλάξουν τομείς οι οποίοι σήμερα απαιτούν ομοφωνία, έτσι ώστε στο μέλλον παρόμοιες αποφάσεις να απαιτούν μόνο ψήφο με πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να είναι δυνατό να παρακαμφθούν και άλλες χώρες.

    Επίσης, οι αρχηγοί κυβερνήσεων θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις εξουσίες της ΕΕ σε νέους τομείς χωρίς να παραπέμψουν το θέμα στους ψηφοφόρους.

    Η Ευρώπη πρέπει να είναι πολύ πιο κοντά στους πολίτες της. Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα κάνει το αντίθετο - συγκεντρώνει ακόμη περισσότερη εξουσία στις Βρυξέλλες.

    Για το λόγο αυτό συνιστούμε την απόρριψη του συντάγματος.

    Προτείνουμε περισσότερη ελευθερία στα κράτη μέλη, όχι περισσότερη συγκέντρωση:

    :arrow:Όλοι οι νόμοι πρέπει να έχουν ενσωματωμένη ημερομηνία εκπνοής τους, μετά την οποία δεν θα εφαρμόζονται πλέον, εκτός εάν εγκριθούν εκ νέου ρητά.

    :arrow: Οι 100.000 σελίδες της υφιστάμενης κοινοτικής νομοθεσίας πρέπει να επανεξεταστούν έτσι ώστε η δικαιοδοσία της ΕΕ να περιοριστεί στα διαμεθοριακά ζητήματα.

    :arrow: Πρέπει να καθιερωθεί μια πραγματική αρχή επικουρικότητας. Τα εθνικά κοινοβούλια πρέπει να εγκρίνουν τον ετήσιο κατάλογο νόμων και στη συνέχεια να δίνουν στην Επιτροπή το δικαίωμα να προτείνει νομοσχέδια.

    :arrow: Όλες οι Αποφάσεις της ΕΕ πρέπει να εξορθολογιστούν σε δύο τύπους: νόμοι και συστάσεις. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν μόνο σε διαμεθοριακούς τομείς, όπου τα κράτη μέλη δεν είναι δυνατόν να νομοθετούν αποτελεσματικά μόνα τους· οι συστάσεις θα μπορούσαν να εφαρμόζονται στα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

    :arrow: Το Δικαστήριο των ΕΚ πρέπει να περιοριστεί στην διαιτησία επί διαμεθοριακών αντιδικιών· πρέπει να εμποδιστεί να νομοθετεί πέρα από το κείμενο των συνθηκών.



    Re: THESEIS IND/DEM

    savvas - 27.07.2005, 17:17

    THESEIS IND/DEM
    ΟΧΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ

    Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα παρέχει στην ΕΕ μια «νομική προσωπικότητα» για να εκπροσωπεί τα κράτη μέλη σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνει τη λειτουργία του κράτους βάσει του διεθνούς δικαίου.

    Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται από την ΕΕ έχει προτεραιότητα σε σχέση με τους δημοκρατικά θεσπισμένους νόμους των κρατών μελών. Ακόμη και τα εθνικά μας συντάγματα αγνοούνται εάν έρχονται σε σύγκρουση με μια απόφαση που προέρχεται από τις Βρυξέλλες.

    Αυτή η αρχή του ομοσπονδιακού κρατικού συγκεντρωτισμού διαρθρώνεται τώρα στο άρθρο 6 του νέου συντάγματος και επιπλέον είναι καθήκον των κρατών μελών να παραπέμπουν οποιαδήποτε διαφορά στο Δικαστήριο των ΕΚ.

    Η ΕΕ θα αποκτήσει τον δικό της Υπουργό Εξωτερικών και κοινή στρατιωτική δύναμη. Ένας Πρόεδρος και ένας κοινός υπουργός Εξωτερικών, μαζί με έναν κοινό πρωθυπουργό - τον πρόεδρο της Επιτροπής, θα αντιπροσωπεύουν την ΕΕ στις σχέσεις της με άλλες χώρες του κόσμου.

    Τα είκοσι πέντε κράτη μέλη θα γίνουν συνιστώντα κράτη σύμφωνα με το αμερικανικό μοντέλο, αλλά με λιγότερη ελευθερία ανεξάρτητης νομοθέτησης απο ό,τι απολαμβάνουν οι αμερικανικές πολιτείες. Κατά συνέπεια, συνιστούμε απόρριψη του συντάγματος.

    Αντίθετα, προτείνουμε συνεργασία μεταξύ ελεύθερων και ανεξάρτητων χωρών. Ο κόσμος δεν χρειάζεται μια νέα υπερδύναμη.

    :arrow: Η συνεργασία στην ΕΕ πρέπει να βασίζεται όχι σε ένα σύνταγμα αλλά σε μια συμφωνία μεταξύ ανεξάρτητων χωρών· μια συνθήκη που θα μπορούσε να παύει να ισχύει με προειδοποίηση δύο ετών.

    :arrow: Το Δικαστήριο των ΕΚ και οι αρχές της ΕΕ πρέπει να σέβονται τα συντάγματα των κρατών μελών σύμφωνα με τον τρόπο που τα συντάγματα αυτά ερμηνεύονται από τα αντίστοιχα εθνικά Ανώτατα Δικαστήρια ή Συνταγματικά Δικαστήρια.

    :arrow: Μια κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να εμποδίζει τα κράτη μέλη από το να ενεργούν ανεξάρτητα σε διεθνές επίπεδο.

    :arrow: Ο στρατιωτικός τομέας πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική συνεργασία στην ΕΕ.

    :arrow: Ο Πρόεδρος της ΕΕ πρέπει να καταργηθεί υπέρ μιας πρακτικής προεδρίας, όπου το καθήκον αναλαμβάνεται εκ περιτροπής.



    Re: THESEIS IND/DEM

    savvas - 27.07.2005, 17:20

    THESEIS IND/DEM
    Η ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ


    Εξακολουθούμε να έχουμε προϋπολογισμό στον οποίο έως και 10% των χρημάτων που καταβάλλονται στις Βρυξέλλες χάνονται ή κλέβονται.

    Εξακολουθούμε να έχουμε μια ΕΕ στην οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι σε θέση να ελέγχουν αποτελεσματικά τη χρήση των κοινοτικών κεφαλαίων. Ο Διαμεσολαβητής δεν έχει πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα.

    Έχουμε μια αλιευτική πολιτική της ΕΕ η οποία βλάπτει τα συμφέροντα των αλιέων και μια αγροτική πολιτική που είναι δαπανηρή για τους καταναλωτές και τους φορολογούμενους, που επιβαρύνει τους αγρότες, βλάπτει το περιβάλλον και καταδικάζει στη φτώχεια τον Τρίτο Κόσμο.

    Διασπαθίζονται χρήματα στα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής και σε κακοδιοικούμενα έργα ενίσχυσης στο εξωτερικό.

    Για τους λόγους αυτούς επίσης, συνιστούμε απόρριψη του συντάγματος. Θα εστιαζόμασταν στη βελτίωση της απόδοσης της ΕΕ κατά την άσκηση των εξουσιών που ήδη ασκεί, πριν προχωρήσουμε στο να της αναθέσουμε οποιεσδήποτε νέες εξουσίες.



    Re: THESEIS IND/DEM

    savvas - 27.07.2005, 17:22

    THESEIS IND/DEM
    ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


    :arrow: Πρέπει να διεξαχθούν δημοψηφίσματα σχετικά με το σχέδιο πρότασης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ει δυνατόν σε όλες τις χώρες την ίδια ημέρα, έτσι ώστε οι ευρωπαίοι πολίτες να έχουν τον τελικό λόγο στη λήψη απόφασης για τους κανόνες που διέπουν τη συνεργασία μας.

    :arrow: Τα δημοψηφίσματα πρέπει να είναι δίκαια και ελεύθερα με διάθεση ίσων πόρων και στις δύο πλευρές σε όλες τις χώρες.

    :arrow: Εάν μια χώρα απορρίψει το σύνταγμα, πρέπει να οριστεί μια νέα και περισσότερο αντιπροσωπευτική συνέλευση. Η συνέλευση αυτή θα προετοιμάσει προτάσεις για περισσότερο δημοκρατικούς κανόνες οι οποίοι θα μπορούν να μας ενώνουν, αντί να διαιρούν τους Ευρωπαίους όπως κάνει η τρέχουσα πρόταση.



    Re: THESEIS IND/DEM

    savvas - 27.07.2005, 17:26

    THESEIS IND/DEM
    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

    Εάν και τα 25 κράτη μέλη κυρώσουν το σύνταγμα σύμφωνα με τις δημοκρατικές τους διαδικασίες, θα σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Ανησυχούμε όμως διότι η άλλη πλευρά δεν παρουσιάζει παρόμοιες προθέσεις:

    :arrow: Ορισμένοι νεοδιορισθέντες Επίτροποι δήλωσαν ότι θα εφαρμόσουν τμήματα του Συντάγματος με ή χωρίς επίσημη κύρωση.

    :arrow: Βουλευτές ζήτησαν ρητά από τους Επιτρόπους να κάνουν κάτι τέτοιο, ως προϋπόθεση για το διορισμό τους.

    :arrow: Ήδη έχει αρχίσει η εργασία για την ίδρυση υπουργείου εξωτερικών και διπλωματικής αποστολής της ΕΕ.

    :arrow: Ακόμη και πριν συμφωνηθεί, και πολύ περισσότερο κυρωθεί το Σύνταγμα, το Δικαστήριο της ΕΕ είχε δηλώσει ότι θα αποφασίζει με βάση τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

    Η Ομάδα για το Δημοψήφισμα καλεί τα εθνικά κοινοβούλια να αποδεχτούν την ετυμηγορία των λαών τους. Εάν ή περισσότερα κράτη μέλη ψηφίσουν «όχι», το Σύνταγμα πρέπει να απορριφθεί και να αρχίσει η εργασία για μια νέα διακυβερνητική συνθήκη που θα διέπει μια Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία εθνικών δημοκρατιών.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ



    Ähnliche Beiträge wie "THESEIS IND/DEM"

    de emre will ind ferie goh... - Trib (Dienstag 28.08.2007)
    Training ind den Frühjahrsferien (14.03.2005 - 26.03.2005) - Lars (Montag 14.03.2005)
    [für Party] Zitronenpresse ind Dresden - midi (Freitag 27.07.2007)
    14.11.03 Überstunden@Ind.-Hallen Lohrmannstrasse - Lamar (Freitag 29.07.2005)
    THESEIS TOU LA.O.S - savvas (Mittwoch 27.07.2005)
    Wär will in Kasi, wär ind qpl? - Riquelme (Samstag 24.12.2005)
    sprachen ind betrieben und schulen - sqish1 (Dienstag 06.03.2007)
    Was soll noch ind Forum - timo93 (Mittwoch 05.07.2006)
    Normahl ind Dormagen - Anonymous (Samstag 12.02.2005)