Kadın ve Ganimet

www.bellidegil.at
Verfügbare Informationen zu "Kadın ve Ganimet"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: gimgimliwelat
  • Forum: www.bellidegil.at
  • Forenbeschreibung: tartisma ve musik forumu
  • aus dem Unterforum: gercek yüz
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Mittwoch 19.12.2007
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: Kadın ve Ganimet
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 3 Monaten, 29 Tagen, 7 Stunden, 6 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Kadın ve Ganimet"

    Re: Kadın ve Ganimet

    gimgimliwelat - 20.12.2007, 01:28

    Kadın ve Ganimet
    Ganimet kelimesinin manasını hepimiz biliriz.. Sözlük anlamına baktığımız zaman, Savaşta düşmandan alınan mal şeklinde olduğu görülür.. Cariye ise kadın köle demektir. Peki, insandan ganimet olurmu..? Kadın da bir insansa, kadından ganimet olur mu ? Ahzab 50, İslam’ın, kadınlar hakkında belli bir kafa yapısı ve anlayışını yansıtması açısından çok önemlidir.. Bu nedenle bu ayet tek başına incelenmelidir..
    Bu ayet, “Allah’ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri..” ifadesiyle başlar.. Bu tanıma göre, Kuran’daki Allah, gece baskınlarında elde edilen kızları bile bir mal olarak görmekte ve ganimet olarak nitelemektedir..Buna benzer bir ifade biraz daha farklı olmakla birlikte Tevrat’da vardır.


    Tesniye 21/ 10-14
    Esirler içinde güzel bir kadın görür, onu arzu edip evlenmek istersen, onu evine getirip saçlarını ve tırnaklarını kestirecek, senin evinde oturacaktır. Savaşta ölmüş babasına, anasına tam bir ay ağlayacaktır ve ondan sonra ona yaklaşacaksın, kocası olacaksın, şayet hoşlanmazsan o zaman canı nasıl isterse salıvereceksin.

    Tevrat’da görüldüğü gibi düşmanların karılarını almak İslam öncesinde de vardır. Burada savaşta kocası ölen kadının ortada kalmaması için, böyle bir uygulamaya gidildiği düşünülebilir. Ancak, dikkatli okunacak olursa ayet, savaşta kocaları ölen kadınlara sahip çık, dememektedir, erkek savaşta kocası ölen kadından hoşlanmazsa o kadını bırakabilir.Kuran’da ise, ganimet olarak elde edilen kadınların, o kadını esir edenler tarafından istenildiği gibi kullanılmaları Allah tarafından onaylanmaktadır.
    Allah yücedir, Allah kullarını esirger, korur… Allah merhametlidir.. Kuran bu ifadelerle doludur.. Ancak, o masum kızlar Allah’ın kulları değilmidir ki Allah bu hiç suçu olmayan masum kızları mal gibi ona buna verir ve helal eder..?

    Bazı İslam inanırları gene her zaman olduğu gibi burada bir meal hatası olduğunu zannedecekleri için, Ahzab 50 ayetin tamamını farklı yorumculardan okumanızda fayda vardır. Burada da görüleceği gibi bütün meallerde ifadeler aynıdır.. Kadın bir ganimet olarak görülmekte ve cariye yapılmaktadır..
    Bu masum kızların hiçbir suçu yokken, sırf gece baskınlarında veya savaşlarda ele geçirildikleri için ganimet olarak tanımlanmalarını hangi vicdan onaylayabilir..? Hele böyle bir onayın Tanrı tarafından gelmesi mümkünmüdür ?
    Bir an düşünün ki, bir gece baskınında, yakınlarınız İslami birlikler tarafından ganimet olarak alınıyor, İslam Peygamberi ve yandaşlarına cariye oluyor.. İnsanların neler hissedebileceğini sormaya gerek yoktur. İslam inanırlarının, herşeyden önce vicdanlarını dinleyerek bu sorulara samimi olarak cevap vermeleri gerekir.. Her ne kadar bazı İslami düşünceler kabul etmek istemeseler de, bize okullarda gösterilmeyen, Türklerin 8. Yüzyılda Müslümanlaştırılmaları ile ilgili tarihimize bakıldığında da, nice masum Türk kızının müslüman Araplar tarafından ganimet olarak alınarak cariye yapıldığını görürüz.. Onların, kendi hayatlarını kendi hür iradeleri ile kurmaya hakları yokmuydu sorusuna, İslami zihniyet, yoktu, çünkü İslam’ın yayılması için Allah onları ganimet olarak verdimi diyecektir..? Sanki, koyun veriyorsunuz.. Bu yükümlülük Allah için doğrumudur? Kuran cennetlerinde erkeklerin cinsel ihtiyaçları için ikram edilen kadın, dünyada da, pek farklı olmayan bir şekilde erkeklere ikram edilmektedir.Her ne kadar din adamları, bu tür ayetler için akla hayale gelmeyen kılıflar bulmaya çalışsalarda, yukarda çeşitli meallerden örnekleri verilen Ahzab 50 ayet, çok açık bir ifadeyle bir defa daha belirtir ki, kadın erkeğe verilen bir ganimet, bir maldır..
    Ancak, ne garip ve acıdır ki, 3. Millenium’a giren dünyamızda, ülkemiz dahil, bütün İslam ülkeleri bu ayetlerin Allah kelamı olduğunu zanneden ve böylece kabul eden milyonlarca İslam inanırı kadınla doludur..



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.bellidegil.at



    Ähnliche Beiträge wie "Kadın ve Ganimet"

    Çin dev adımlarla büyüyor - MC-Ömer (Freitag 12.01.2007)
    Ost-Emnet (407|305) - dead_bullet (Sonntag 20.05.2007)
    yardımcı olurmusunuz:( - Anonymous (Samstag 01.04.2006)
    Nişan oyunları - Anonymous (Dienstag 22.08.2006)
    Bu Resim 2-3 metre fark eder çok ilginç resim bakın - _Krou_ (Donnerstag 13.04.2006)
    Türkiye’nin en lüks otelini yapıyor - Webmaster (Dienstag 06.03.2007)
    Uvek se nasmejem kad..... - sakiii (Dienstag 10.04.2007)
    ..::Hababam Sınıfı Sın&a - islamboard (Sonntag 08.01.2006)
    Adelung -> village du capitaine (611|305) - Damo (Mittwoch 21.06.2006)
    Türkeı :-) - Flo (Sonntag 16.04.2006)