Verfügbare Informationen zu "MEHMET TEVFiK"
Qualität des Beitrags: Beteiligte Poster: firtina Forenurl: Klick aus dem Unterforum: CEPHEDEN MEKTUPLAR Antworten: 1 Forum gestartet am: Freitag 29.06.2007 Sprache: deutsch Link zum Originaltopic: MEHMET TEVFiK Letzte Antwort: vor 15 Jahren, 8 Monaten, 27 Tagen, 19 Stunden, 46 Minuten
Alle Beiträge und Antworten zu "MEHMET TEVFiK"
Re: MEHMET TEVFiK
firtina - 29.06.2007, 23:50MEHMET TEVFiK
Kolağası (Ön Yüzbaşı) Bölük Komutanı - Mehmet TEVFİK- 1881 İstanbul
Sebebi hayatım, feyz-ü refikim,
Sevgili babacığım,valideciğim,
Arıburnu'nda ilk girdiğim müthiş muharebede sağ yanımdan ve pantolonumdan kurşun geçti, hamdolsun kurtuldum.Fakat bundan sonra gireceğim muharebelerden kurtulacağımdan ümidim olmadığından bir hatıra olmak üzere şu yazılarımı yazıyorum.
Hamdü senalar olsun Cenab-ı Hakk'a beni bu rütbeye kadar isal etti.Yine mukadderatı ilahiye olarak beni asker yaptı.Siz de ebeveynim olmak dolayısıyla beni vatan ve millete hizmet etmek için ne suretle yetiştirmek mümkün ise öylece yetiştirdiniz.Sebeb-i Feyz-ü refikim ve hayatım oldunuz.Cenab-ı Hakk'a ve sizlere çok teşekkürler ederim.
Şimdiye kadar milletin bana verdiği parayı hak etmek zamanıdır.Vazife-i mukaddese-i vataniyeyi ifaya cehdediyorum.Rütbe-işehadete suudedersem Cenab-ı Hakk'ınen sevimli kulu olduğuma kanaat edeceğim.Asker olduğum için bu her zaman bana pek yakındır,sevgili babacığım ve valideciğim.Göz bebeğim olan zevcem Münevver ve oğlum Nezih'ciğimi evvele Cenab-ı Hakk'ın saniyen sizin himayenize tevdi ediyorum.Onlar hakkında ne mümkün ise lütfen yapınız.
Oğlumun talim ve terbiyesine siz de refikamla birlikte lütfen sayediniz.Servetimizin olmadığı malumdur.Mümkün olandan fazla birşeyi isteyemem,istesem de pek beyhudedir.Refikama hitaben yazdığım matuf mektubu lütfen kendi eline veriniz.Fakat çok müteessir olacaktır,o teessürü izale edecek vechile veriniz.Ağlayacak üzülecek tabi teselli ediniz.Mukadderat-ı ilahiye böyleymiş.Malumat ve düyunatın hakkında refikam mektubunda laf ettiğim deftere ehemmiyet veriniz.Münevver'in hafızasında ve yahut kendi defterinde mukayyet düyunat da doğrudur.Münevver'e yazdığım mektubum daha mufassaldır.kendisinden sorunuz.
Sevgili baba ve valideciğim ,
Belki bilmeyerek size karşı birçok kusurlarda bulunmuşumdur.Beni affediniz,hakkınızı helal ediniz,ruhumu şadediniz,işlerimizi tavsiyesinde refikama muavenet ediniz ve muin olunuz.
Sevgili Hemşirem Lütfiye'ciğim,
Bilirsiniz ki sizi çok severdim.Sizin için vesayemin yettiği nisbette ne yapmak lazımsa yapmak isterdim.Belki size karşı da kusur etmişimdir,beni affet ,mukadderatı ilahiye böyle imiş hakkını helal et ruhumu şadet , yengeniz Münevver hanımla oğlum Nezih'e sen de yardım et , sizi de Cenab-ı Hakk'ın lütuf ve himayesine tevdi ediyorum.
Ey akraba ve ehibba ve evda , cümlenize elveda , cümleniz hakkınızı helal ediniz.Bnim tarafımdan cümlenize hakkım helal olsun.Elveda , elveda..Cümlenizi Cenab-ı Hakk'a tevdi ve emanet ediyorum..
Ebediyen Allah'a ısmarladım.
Sevgili Babacığım ve Valideciğim....
Oğlunuz Mehmet Tevfik
(Mehmet Tevfik , 2 Haziran 1915 günü yaralanmış ve Çanakkale Askeri Hastanesi'nde şehitlik rütbesine ulaşmıştır.)
Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken
Weitere Beiträge aus dem Forum Untitled
GOMEDA 2007 - gepostet von firtina am Samstag 21.07.2007
Ähnliche Beiträge wie "MEHMET TEVFiK"
İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy SesLendirMeli - Adminiye-Mp3 (Sonntag 28.01.2007)
Die Sekte - parasite3go (Donnerstag 29.03.2012)
Mehmet - Josef D. (Sonntag 06.03.2005)
Mehmet Bayrak ile Söylesi - dersim (Dienstag 31.07.2007)
Ismet (Mehmet Akan) Hakkinda Yorumlar - Mesut01 (Sonntag 26.02.2006)
Mehmet & Murat - Wo soll ich hin - krallar (Samstag 15.01.2005)
Mehmet Akan´in Resimleri - Mesut01 (Sonntag 26.02.2006)
Mehmet & Murat- Oh Baby - krallar (Samstag 15.01.2005)
Mehmet Oz - Sira Geceleri - ermanbaba (Freitag 10.11.2006)
MehMet Koç – Dillerim Lal - EmeGimsin (Samstag 13.01.2007)
