Meditatie

Angel of Heaven
Verfügbare Informationen zu "Meditatie"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Andromea
  • Forum: Angel of Heaven
  • Forenbeschreibung: spiritueel forum met respect
  • aus dem Unterforum: Meditatie
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 15.03.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Meditatie
  • Letzte Antwort: vor 19 Jahren, 30 Tagen, 12 Stunden, 54 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Meditatie"

    Re: Meditatie

    Andromea - 24.03.2005, 15:44

    Meditatie
    Meditatie

    Wat is mediteren?

    Mediteren is het ontspannen van je lichaam en geest. Door het ontspannen van je spieren kan je geest ook ontspannen en tot rust komen. Iedereen mediteert op zijn eigen manier, er zijn geen bepaalde regels voor. Het enige wat je hoeft te doen is lekker ergens rustig te gaan zitten/liggen en jezelf te ontspannen.

    Hoe kan ik mediteren?

    Iedereen kan mediteren, het ontspannen kan iedereen! Zoek een rustig plekje op voor jezelf waar je niet gestoord kunt worden. Ga zitten/liggen waarvan jij denkt dat je zo lekker ontspannen ligt en niet in een kronkel. Zorg dat je geen lichaamsdelen over elkaar heen kruist, dus leg je armen naast je lichaam en vouw je benen liever niet op maar gewoon naast elkaar. Dit bevordert de energie die er vrij komt en het is ook beter dat er niets knelt. Anders kan je je niet ontspannen.
    Maak je gedachten leeg, dit doe je door alle gedachten door je heen te laten gaan die voor jou op dat moment belangrijk zijn. Geef ze allemaal aandacht en bekijk ze goed. Als jij denkt dat je er genoeg van hebt gezien dan wuif je de gedachten weg.
    Plaats jezelf in een warm licht die als een deken om je heen valt.
    Daarna begin je al je spieren aan te spannen die je hebt. Begin bij je voeten en werk omhoog naar je hoofd. Span ze aan en laat ze weer los, herhaal dat een paar keer. Doe dat deel voor deel.
    Je zal merken dat je er heel ontspannen van zult worden.
    Geniet van de rust en stilte en luister naar je ademhaling.

    Welke manieren van mediteren zijn er?

    Nou eigenlijk zijn er heel veel, omdat iedereen zijn eigen unieke manier heeft. De een beeld zich in dat hij in een prachtige omgeving is, de ander zet een muziekje erbij op. Het is aan je zelf hoe je het doet. Het is ook beter zelf een manier te verzinnen, omdat je dan beter kan ontspannen dan dat een ander een manier voor jou gaat bedenken.

    Wat kan je bereiken met mediteren?

    Je kunt ook een doel stellen wat je wilt bereiken met meditatie. Zoals bijv. het in trance komen of om je Gids (beschermengel) te ontmoeten. Als je een doel stelt moet die wel haalbaar zijn voor jezelf, als je weet dat je iets niet kan, moet je het gewoon niet doen. In principe is alles mogelijk! Er zijn heel veel dingen waar wij geen weet van hebben dat die kunnen. Dus sluit nooit iets uit!
    Er bestaan vele voorbeelden van meditaties beschreven die je zou kunnen gebruiken als je ermee wilt oefenen. Op den duur zal je merken dat jij je eigen manier gaat gebruiken, je gaat dingen weglaten of anders doen waardoor je meer zult ontspannen.

    Waarom zou ik gaan mediteren?

    Meditatie is een rustpunt voor jezelf, je eigen iets wat je helemaal zelf in kunt vullen. Iedereen ervaart meditatie anders, maar het geeft ons wel allemaal rust. Rust en ontspanning hebben we allemaal nodig om te kunnen verwerken. Gebeurtenissen en dingen die we hebben ervaren kunnen op die manier een plekje krijgen. Door goed naar ons lichaam te luisteren kunnen we op tijd rust opzoeken en ons lichaam de kans geven om te herstellen. Vaak wordt meditatie gedaan voor het slapen gaan, zodat je lekker kunt gaan slapen, maar het kan ook op andere delen van de dag. Het maakt niet uit wanneer jij het beoefent, omdat meditatie ook energie kan opwekken als je uitgeput bent.

    Geschreven door Andromea



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Angel of Heaven

    fotolezen - gepostet von rosettje am Sonntag 12.11.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Meditatie"