Saç Bakımı

ELARA & ARAPBABAN'NIN GÖNÜL YERI
Verfügbare Informationen zu "Saç Bakımı"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: aysima_fb
  • Forum: ELARA & ARAPBABAN'NIN GÖNÜL YERI
  • Forenbeschreibung: http://www.eleda.cabanova.de
  • aus dem Unterforum: Güzellik & Bakim
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Freitag 15.09.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: Saç Bakımı
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 8 Monaten, 15 Tagen, 11 Stunden, 26 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Saç Bakımı"

    Re: Saç Bakımı

    aysima_fb - 13.08.2007, 13:53

    Saç Bakımı
    Sicak Yag TedavisiKurumus ve yipranmis saclari en iyi canlandirma yontemi zeytinyagi tedavisidir. Saclariniza parlaklik vermek ve beslemek icin 2 corba kasigi zeytinyagini isitin. Bunu yavas yavas tum sac derinize yedirin. Sicak suda islattiginiz bir havluyu siktiktan sonra bir turban gibi basiniza sarin. Havlu sogurken bu islemi iki veya uc defa tekrarlayarak, basin yagi iyice emmesini saglayin. Sonra saclarinizi yikayarak, iyice durulayin. Bu bakim turu, ozellikle cabuk kirilan saclar icin cok yararlidir.

    Hintyagi TedavisiYarim cay fincani hintyagini isittiktan sonra bas derinizi ovarak sacinizin yagi emmesini saglayin. Yavas yavas tarayacaginiz saclarinizi kaynar suya batiririp siktiginiz havluyla sarin. Bu islemi yaptiktan sonra yarim saat kadar bekleyip sampuanla yikayin. Bu tedavi, fazla ince, cabuk kirilan, kuru saclara iyi gelir.

    Zeytinyagi ve Bal TedavisiYarim cay fincani yesil zeytinyagiyla bir cay fincani suzme bali karistirin. Bu siviyi iyice sallayip calkalayin ve bir kac gun dinlenmeye birakin. Daha sonra bu karisimi bas derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu islemi yaparken taragin dislerinin bas derinize batmamasina ozen gosterin. Basiniza bir naylon torba gecirerek, basin sicakligini muhafaza etmeyi saglayin. Karisimi basinizda yarim saat beklettikten sonra, saclarinizi bol suyla durulayin. Bu islem, koyu renk saclarin isiltili bir hal alip parlamasini saglar.

    Protein TedavisiYumurta ile yapilacak protein tedavisi hemen hemen her tur sac icin uygundur. Iki yumurtayi cirpin ve icine yavas yavas bir corba kasigi zeytinyagi, bir corba kasigi gliserin, bir corba kasigi sirke (mumkunse elma sirkesi) ilave edin. Sacinizi bir kez sampuanladiktan sonra saclariniza bu karisimi surup 15-20 dakika bekleyin. Saclarinizi iyice duruladiktan sonra saclarinizin cok kisa surede canlandigini fark edeceksiniz.

    Kakao Yagi Tedavisi Koyu renk sacli kisilerin uygulayabilecegi bir baska bakim yontemi ise asagida anlatilan bu karisimdir. Icinde su kaynayan genisce bir tencerenin icine daha kucuk bir kabi oturtun. Yarim cay fincani aycicegi yagini, 1 corba kasigi kakao yagini, 1 corba kasigi susuz lanolini bu ikinci kabin icinde eritin. Butun bu yaglar eriyince, kabi kaynar suyun icinden alin ve karisimi iyice cirpin. Bu karisimdan 1 corba kasigi kadarini alarak buna 1 corba kasigi su katin, iyice karistirin. Bu siviyi ovarak basiniza surun ve bu durumda 15 dakika ile yarim saat arasinda bekleyin. Ardindan sacinizi yikayip durulayin. Bu tedavi koyu renk saclara yeni bir canlilik ve parlaklik verir.

    Mayonez Tedavisi
    Kuru saclarin en buyuk ihtiyaci sac derisinin tikanmis olmasindan dolayi kaynaklanan yag eksikligidir. Bu acigi gidermek icin mayonez tedavisi uzmanlar tarafindan onerilen bir bakim turudur. Bir yumurtayi, 1 corba kasigi sirkeyi, 2 corba kasigi bitkisel yagi, ise koyulmadan hemen once karistirarak cirpin. Bu karisimi bas derinize ovarak iyice icirin. Ardindan saclarinizi tarayarak butun karisimin saclariniza esit yayilmasini saglayin. 15 dakika boyle bekledikten sonra saclarinizi yikayarak durulayin. Bu tedavi bas derisine nem kazandirilmasina yardim eder, kuru sacin yagla beslenmesini saglar.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum ELARA & ARAPBABAN'NIN GÖNÜL YERI

    Elazig sivesiyle burclar - gepostet von aysima_fb am Dienstag 14.08.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Saç Bakımı"

    Soğuk havalarda saç ve cilt bakım önerileri - aysima_fb (Montag 13.08.2007)
    SAC KAVURMASI - DJ ZEYNEP (Donnerstag 04.05.2006)
    Sana uygun Saç modeli - PsyKo (Dienstag 01.05.2007)
    Bitki bakımı - Neslim (Samstag 16.06.2007)
    Sevenlere,ayrılanlara,terkedilenlere kısac - yusufg (Freitag 01.09.2006)
    saç yapısına göre öneriler - aysima_fb (Montag 13.08.2007)
    SAC KAVURMASI - DJ ZEYNEP (Donnerstag 04.05.2006)
    Farbe des Sac Recouer??? - Stephany (Freitag 08.02.2008)
    Sac Modelleri - Jackie Chan (Donnerstag 20.04.2006)
    SAC ist die Zukunft! - A%EL (Donnerstag 01.06.2006)