Oranje loopt in Roemenië eerste verlies op

+oranjepower+
Verfügbare Informationen zu "Oranje loopt in Roemenië eerste verlies op"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: oranjepower
  • Forum: +oranjepower+
  • Forenbeschreibung: oranjepower - For highest Feelings
  • aus dem Unterforum: Oranje EK News
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 14.03.2006
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: Oranje loopt in Roemenië eerste verlies op
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 6 Monaten, 12 Tagen, 1 Stunde, 18 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Oranje loopt in Roemenië eerste verlies op"

    Re: Oranje loopt in Roemenië eerste verlies op

    oranjepower - 13.10.2007, 23:39

    Oranje loopt in Roemenië eerste verlies op
    Wie zou de eerste nederlaag in de EK-kwalificatie oplopen, Roemenië of Nederland? Die vraag viel zaterdag in Constanta in het nadeel van Oranje uit. Met 1-0 werd het eerste verlies in de EK-kwalificatie geleden.

    De mars naar het Alpen-EK van 2008 loopt daarmee enige vertraging op. Nederland behoudt weliswaar ten opzichte van nummer drie Bulgarije een marge van twee punten, maar moet wel oppassen voor verdere slordigheden in het slot van de kwalificatiereeks. Met de thuiswedstrijden tegen Slovenië en Luxemburg en het uitduel met Belarus voor de boeg heeft Oranje alles in eigen hand en mag zich niet meer laten verrassen.



    Dat gebeurde in Roemenië wel, maar daar zag het er aanvankelijk niet naar uit. Zoals verwacht kregen Clarence Seedorf en Rafael van der Vaart een basisplaats toebedeeld als vervangers voor de geschorsten Wesley Sneijder en Robin van Persie. In het doel was Maarten Stekelenburg de logische vervanger van de geblesseerd afgehaakte Edwin van der Sar.



    Straf voor Babel



    Arjen Robben was echter de onverwachte man in basisopstelling. Oorspronkelijk zou Ryan Babel de linkerflank bezetten, maar de Liverpool-aanvaller bleek zich voor de twee keer in de voorbereiding op Roemenië te hebben verslapen. Bondscoach Van Basten achtte het daarop nodig Babel ‘voor straf’ te passeren.



    In het regenachtige en winderige Constanta, waar de plassen op het veld dreven, voltrok zich een veel aantrekkelijkere strijd dan de armoedige vertoning zes maanden eerder in Rotterdam (0-0). Met een goed spelend Oranje dat de Roemenen lange tijd in de greep hielden. Nederland had voor rust weinig te vrezen van de thuisploeg en kreeg zelf aardige mogelijkheden via Bouma, Seedorf en Van Nistelrooy. Het was zeker één van de beste 45 minuten die Oranje tot dusver in deze EK-kwalificatie liet zien.



    Chaos



    Na rust veranderde dat beeld volkomen. De Roemenen, koploper in groep G, gingen er stukken fanatieker tegenaan en dat inspireerde ook het 15.000 koppige publiek in het Farul Stadion zich er meer mee te bemoeien. Oranje werd feller op de huid gezeten, beschikte niet meer over de controle zoals in de eerste helft en liet de chaos regeren.



    Halverwege diende de beslissende fase zich aan. Kort na elkaar vielen er aan Oranje-zijde drie gele kaarten met gevolgen. Achtereenvolgens Van Nistelrooy, Mathijsen en Van Bronckhorst werden in het boekje van de Griekse scheidsrechter Vassaras genoteerd en moeten woensdag tegen Slovenië geschorst toekijken. En erger, Oranje moest ook, uit een dood spelmoment, een tegentreffer incasseren.



    Bouma raakt paal



    Een vrije trap gaf Marica de kans Stekelenburg met een kopbal onder vuur te nemen. De doelman kon de inzet nog net pareren, maar was kansloos op de rebound van Goian. Oranje kon daar qua kansen weinig tegenover zetten. Het had alle energie nodig om de Roemenen van het lijf te houden. Pas in de slotfase, drie minuten in blessuretijd, kwam de enige kans van de tweede helft. In een alles-of-niets poging schoot Bouma jammerlijk op de paal, waarna het Roemeense feestje kon beginnen.



    Het Nederlands elftal liep beteuterd van het veld. Het leed de eerste nederlaag in de EK-kwalificatie sinds 2003. Buiten dat is de kwalificatiedruk weer iets toegenomen. Woensdag krijgt Oranje al kans op revanche. Mét Wesley Sneijder en Robin van Persie, die terugkeren van een schorsing, moet het duel met Slovenië in het Phillips Stadion in Eindhoven wél drie punten opleveren.





    Statistieken:

    13.10.2007

    Farul Stadion, Constanta, Roemenië

    Nederlands elftal (EK-kwalificatie)



    Roemenië - Nederland 1-0 (0-0).

    Scoreverloop: 71. Dorin Goian 1-0.



    Scheidsrechter: Vassaras (Gri)

    Gele kaarten: Ogararu (77.) voor Roemenië; Van Nistelrooy (64.), Mathijsen (67.), Van Bronckhorst (76.) voor Nederland



    Opstelling Nederland: Maarten Stekelenburg; John Heitinga (68. Kew Jaliens), André Ooijer (85. Danny Koevermans), Joris Mathijsen, Wilfred Bouma; Clarence Seedorf, Demy de Zeeuw, Giovanni van Bronckhorst; Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben (78. Ryan Babel).



    Opstelling Roemenië: Bogdan Lobont; George Ogararu, Gabriel Tamas, Dorin Goian, Razvan Rat, Paul Codrea, Banel Nicolita, Cristian Chivu; Ovidiu Petre, Ciprian Marica (71. Daniel Niculae), Adrian Mutu.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum +oranjepower+

    Nederland zakt terug op FIFA-lijst - gepostet von oranjepower am Samstag 15.07.2006
    Guerrero schießt Lowetsch ab - gepostet von oranjepower am Freitag 05.10.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Oranje loopt in Roemenië eerste verlies op"

    Selectie Roemenie - Nederland 13.10.2007 - oranjepower (Donnerstag 11.10.2007)
    17.08.05 -> scheiß Oranje Putzen !!!!!! - SADAM (Montag 15.08.2005)
    Oranje Bye Bye - steylo (Donnerstag 06.04.2006)
    Oranje verslaat Robbie Williams - oranjepower (Mittwoch 21.06.2006)
    Oranje!!!! - sami (Mittwoch 11.04.2007)
    Oranje im Achtelfinale - oranjepower (Freitag 16.06.2006)
    Oranje stuit na gelijkspel op Portugal - oranjepower (Donnerstag 22.06.2006)
    Oranje Hymne Het Wilhelmus - oranjepower (Donnerstag 11.10.2007)
    EK 2008: Oranje treft Frankrijk en Italië - oranjepower (Sonntag 02.12.2007)
    Nederlandse supporters kleuren Frankfurt oranje - oranjepower (Mittwoch 21.06.2006)