BASIN TOPLANTISI ÖZHAN CANAYDIN

GERMERSHEiM
Verfügbare Informationen zu "BASIN TOPLANTISI ÖZHAN CANAYDIN"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Germersheim
  • Forum: GERMERSHEiM
  • aus dem Unterforum: GALATASARAYLILAR BURAYA
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Mittwoch 15.03.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: BASIN TOPLANTISI ÖZHAN CANAYDIN
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 10 Monaten, 3 Tagen, 20 Stunden, 36 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "BASIN TOPLANTISI ÖZHAN CANAYDIN"

    Re: BASIN TOPLANTISI ÖZHAN CANAYDIN

    Germersheim - 24.05.2007, 11:11

    BASIN TOPLANTISI ÖZHAN CANAYDIN




    Basın Toplantısı: Özhan Canaydın

    Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın Mecidiyeköy'deki kulüp merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

    Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylarla ilgili olarak açıklamalar yapan Başkan Özhan Canaydın şunları söyledi.

    “Cumartesi akşamı maç öncesinde ve maç sırasında olanları hepimiz biliyoruz. Televizyonlar da yaşananları oldukça geniş şekilde yayınladı. Galatasaray Başkanı olarak, Yönetim Kurulu üyesi çalışma arkadaşlarım adına şunu öncelikle belirtmek isterim ki bir futbol maçında, üstelik bu ülkenin ilk futbol kulübünün maçında bunların yaşanması hepimiz için çok büyük bir üzüntü kaynağıdır. Yaşananlar kesinlikle bir hatadır ve şiddetle kınıyoruz. Türk spor kamuoyundan da özür diliyoruz.

    Ancak, bu olayların neden bu noktaya geldiğinin de araştırılması, sosyolojik olarak da izah edilmesi gerekir. Bu olaylar bir patlamadır. Münferit olay denemez organizedir. Uzun zamandır Türk futbolunda yaşananların bir sonucudur. Bu Galatasaray’ın sorunu değildir. Sadece Galatasaray’a mal edilemez. Yaşanan şiddetin kaynakları vardır. Toplumda şiddet neden çıkar nasıl çıkar? Araştırılmalıdır.Bu manzaradan herkes Galatasaray’ı suçlayarak, Galatasaray seyircisini suçlayarak kurtulamaz.

    Yaşananların sorumlularını bulmak, cezalandırmak, Kulübümüze talimatlarda yazan cezayı vermek gerekmektedir. Bunu tartışmıyoruz, tartışmayacağız.Ama tartışmamız gereken bir şey vardır. Bunu sadece biz değil, hepimiz yapmalıyız. Sadece bizim seyircimiz değil, diğer takımların seyircileri de yapmalıdır. Sadece Galatasaray değil, diğer kulüpler de yapmalıdır.

    Sadece kulüpler değil, Federasyon ve yetkili kurumlar da yapmalıdır. Sadece onlar değil, Devlet kurumları da yapmalıdır. Sadece biz Yöneticiler değil, medya da yapmalıdır.

    Şimdi sizlere önemli bir açıklama yapacağım, Hıncal Uluç tarafından geldiğim günden beri, bilhassa son dönem içinde, haftada üç gün, televizyonda ve sütunlarında hedef alınan bir Başkanım. Hıncal Uluç, genel kurul üyelerimiz dahil herkesi etkilemek açısından devamlı bu yayınları yapmaktadır.

    8 Mayıs 2007 tarihinde yani maçtan on gün önceki satırlarında ‘peki tribün onlara ne oluyor, neredeler, tribün Canaydın’ı koltuğundan indirecek diyordum, tribün kendini koltuğundan indiremez. Hiçbir şey indiremez, bu tribün, bitmiş, bu Galatasaray bitmiş’. Aynı yazıda yine Hınca Uluç, ‘Cim bom bomum benim, biricik sevgilim, söyle senden başka kimim var, başınızda paralasın, o Cim bom bom başınızda paralasın, senden başka neyim var diye ağlayacağına, sahip olduğun şeyin üzerine git. Nasıl sahip olduğunu bir göreyim. Tribün Galatasaraylı olması lazım. Ultraslan diye bir grup var, ne yapar bunlar, ne işe yarar bunlar, muhalif platform var. Kapalı kapılar ardından toplanıp duruyorlar. Alsana kararları. Çağlayan meydanına çevirsene. Göreyim bakayım Özhan Canaydın, ne yapıyor o zaman’ ifadelerine yer veriyor.

    11 Nisan 2007, Fotomaç, ‘Yönetimi tribün devirecek, ilk maçtan itibaren tribünleri göreceksiniz. Bakalım kimin keyfiyle, Galatasaray’da başkanlık yapılacak.’

    14 Mart 2007, ‘kapalı tribünde boydan boya bir döviz var, pankart. İlk defa adı kondu, seçilenin diye. Bundan kasıt Özhan Canaydın’ın şeyh mürit oyları. Özhan Canaydın ne kadar kötü olursa olsun, o müritler onunla beraber. O ayrımı da pankartı hazırlayanlar çok güzel yapmış’ ifadeleri yer alıyor Hıncal Uluç’un yazılarında.

    Buna benzer daha bir sürü olay. Bu yazıları yılbaşından beri takip ediyoruz. Yazılar bu prototipte aynı kelimelerle ve aynı cümlelerle yazılıyor. Bugüne kadar taraftarı körükleyen bu arkadaşımız, bu taraftara mahluklar diye hitap ediyor. Galatasaray küme düşürülmeli diyor, Galatasaraylı olmaktan utanıyor. Biz de onun Galatasaraylıyım demesinden utanıyoruz.

    Artık gerçeklerle yüzleşme vakti gelmiştir. Futbolda adalet duygusu artık yitirilmiştir. Hukuk duygusu yitirilmiştir. Eşitlik duygusu yitirilmiştir. Güvenlik duygusu yitirilmiştir. Bunu yıllardır ifade ettik. Kimse üzerine alınmadı. Alınmıyor. Sesini çıkaran imtiyazı kapıyor. Herkes de buna seyirci kalıyor. Buradan herkese sesleniyorum.

    19 Mayıs 2007’nin bir milat olmasını istiyorsak… Gerçekten istiyorsak gerçeklere gözlerimizi kapatmaktan artık vazgeçmeliyiz. Futbola adalet ve eşitlik duygusu istisnasız gelmelidir. Kayırma, iltimas, çifte standart artık bitmelidir. Aynı suça aynı ceza verilmelidir. Suçlar suçu işleyene göre azaltılıp çoğaltılmamalı, ödül haline getirilmemelidir. Medyamız bu yaşananlardan bir ders çıkarmalı, tiraj değirmenine su taşımamalıdır.

    O gün Galatasaray seyircisi yaptıklarının suç olduğunu bile bile, kulüplerine büyük zarar vereceklerini bile bile maçı maç olmaktan çıkardılar. Bu topluluğun içinde eğitimli kesimler, kadınlar ve çocuklar da vardır. Hatta çoğunluktaydılar. Eğer bunlara da gene yüzeysel bakılırsa yakın gelecekte bu şiddet çıtası daha yükseğe başka bir yerde başka bir statta da çıkacaktır. Hatalar alkışlanmış. Kanıtlar örtbas edilmiş. Cezalar Ödüle çevrilmiştir. Bütün kurallar delik deşik edilmiştir.

    Sorumluluğu üstlenmesi gereken herkes artık ortaya çıkmalıdır. Biz bu cesareti gösterirken avuçlarını ovuşturanları, gazete sayfalarında ve televizyon ekranlarında hiç bir şey olmamış gibi kendilerini masum göstermeye çalışanları hayretle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Futbola en büyük kötülüğü bu tipler yapıyor. Sorumluluk almak cesaret gerektirir. Bu cesareti şimdi herkesin göstermesi zamanıdır.

    Buradan büyük Galatasaray taraftarına da seslenmek istiyorum. Cumartesi günü yaşananları hepimiz tekrar düşünmeliyiz. Hissettiklerimiz ne olursa olsun, yılların bize getirdiği birikimler ne kadar çok olursa olsun, o akşam yaşanan kötü görüntüleri asla ve asla yapmamalıyız. Bize yakışan, size yakışan büyük Galatasaray taraftarına bunlar değildir.

    Dünyaya mal olmuş büyük markalar bir günde oluşmaz. Bir gecede de yok olmaz. Galatasaray markası, 102 yıllık şanlı geçmişiyle, futbol takımı ve diğer branşlarıyla, başarılarıyla, 25 milyonu aşkın taraftarıyla köklü ve prestijli bir markadır. Bu dönemin üstesinden de markasının gücünü oluşturan tüm unsurlarıyla el ele vererek, birleşerek gönülden beraberlikle muvaffak olacaktır.

    Dün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında bu konuyu da kendi aramızda uzun uzun konuştuk, tartıştık, kendi hatalarımızı da açık yüreklilikle ortaya koyduk. Artık daha güçlü olduğumuzu hissediyorum. Galatasaray’ın haklarını daha güçlü olarak savunmak üzere hazırlanıyoruz. Önümüzdeki sezon, bu sezondan farklı olacaktır. Galatasaray taraftarı çok olumsuz bir örnekle Türk futbolunun tüm kesimlerine kendini sorgulama fırsatı verdi. Buna biz de dahiliz. Şimdi hepimize düşen, büyük bir birliktelik enerjisi ile Galatasarayımızı getirildiği bu konumdan hızla çıkartmaktır. Biz bu sorumluluğu üstlenmeye her zamankinden daha büyük bir şevkle ve aşkla devam edeceğimizi ilan ediyoruz.

    102 senedir, var olan ve yönetilen Galatasaray’ın en üst birimi Galatasaray genel kuruludur. Bu kurulun iradesini yönetim olarak başka güçlere bırakamayız. Bu olağan davranışımızla da 2008 başında görevi devredeceğimiz yeni yönetimlerin de yolunu açacak, onları rahatlatacak ve büyük Galatasaray yoluna devam edecek.

    Maçlara gelmemem konusunda spekülasyon yapılıyor. Trabzonspor maçının 1. devresinde, 1-0 öndeyken açılan pankartların bana ve başkanlık makamına zarar verdiğini düşünerek Sayın Nuri Albayrak’tan özür dileyerek maçı terk ettim ve maalesef her şeyin unutulduğu gibi bu da unutuldu. Beyanım da lig sonuna maçlara protestom sebebiyle gelmeyeceğimi söyledim. Bu benim en tabii hakkım. Başkanların her maça gitmesi gibi bir kural yok. Hiçbir zamanda olmadı.

    İnternet siteleri var. Bu genç Galatasaraylılar, her tenkidi yapabilirler. Ama hakaret etmeden amatörce çalışan yöneticileri rencide etmeden, kendilerini tahrik eden ve taraftarı galeyana getirdikten sonra, onlara mahluklar diyen yazarlara da dikkat ederek hareket edebilirler. Tabii Galatasaraylılığa yakışan tarzda. Ciddi ve derin bir araştırma içindeyiz stat içi ve dışı hareketlerin takibindeyiz. Netice alındıktan sonra açıklamalar yapacağım. Camiamıza sesleniyorum, ele ele, gönül gönüle olalım. İnşallah iyi günler hepimizi olacak.”

    Başkan Özhan Canaydın, açıklamalarından sonra konuyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını cevapladı. Faruk Süren ve Mehmet Cansun’un açıklamaları ile ilgili olarak, Başkan Özhan Canaydın, “En son verdiğim mesaj bütün camiaya, Galatasaray ele ele yürümeye devam edecektir. Bunlar olaylar sıcakken başkanlarımızın verdiği beyanatlardır. Bir araya gelip bütün problemleri çözeceğiz.”dedi.

    Taraftarın tepkisinin yeni sezonda devam etmesi halinde Başkan Özhan Canaydın, “Taraftar demokratik ortam içersinde her türlü davranış içinde olabilir. Medenice Galatasaray’a yakışır şekilde olmak şartıyla tabii ki. Biz de onlardan gereken fikri yardımı alırız” dedi.

    Başkan Yardımcısı Adnan Polat ve diğer yönetim kurulu üyelerin yalnız bırakmadığını, söyleyen Başkan Özhan Canaydın, hep beraber Galatasaray için çalıştıklarını belirtti. Fair Play ödülü için, ciddi bir ödül olduğunu ifade eden Başkan Özhan Canaydın, ödülün kendisinde baskı yarattığını ama hala aynı görüşte olduğunu sözlerine ekledi.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum GERMERSHEiM

    SERHAT CETiN FENERBAHCE DE - gepostet von Germersheim am Sonntag 05.08.2007
    ROBERTO CARLOS - gepostet von Germersheim am Freitag 08.06.2007
    Neues Wellpappenzentrum der Firma Palm - gepostet von XXXXX am Dienstag 15.08.2006



    Ähnliche Beiträge wie "BASIN TOPLANTISI ÖZHAN CANAYDIN"

    35.BOLUM basin ozeti - Delone (Montag 27.03.2006)
    38.BÖLUM BASIN ÖZETI - Delone (Montag 17.04.2006)
    39.BÖLUM BASIN ÖZETI - Delone (Montag 24.04.2006)
    Seytanin Toplantisi - ..::SenoL::.. (Dienstag 27.03.2007)
    34.BOLUM Basin Ozeti - Delone (Montag 20.03.2006)
    32.Bolum BasIn Ozeti - Delone (Montag 06.03.2006)
    37.Bölüm Basin Özetinin Resimi - Mesut01 (Dienstag 11.04.2006)
    33.Bölüm BasIn Özeti - Delone (Montag 13.03.2006)
    37.BOLUM BASIN ÖZETI - Delone (Montag 10.04.2006)
    WoW Arathi Basin ABGEBROCHEN! - elchkopf (Samstag 08.09.2007)