Rude Rich & The High Notes meets The Heptones 25 april 2

Jamdown
Verfügbare Informationen zu "Rude Rich & The High Notes meets The Heptones 25 april 2"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: G-Ras - Claudia
  • Forum: Jamdown
  • Forenbeschreibung: www.jamdown.info
  • aus dem Unterforum: Reggae
  • Antworten: 2
  • Forum gestartet am: Dienstag 06.12.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Rude Rich & The High Notes meets The Heptones 25 april 2
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 11 Monaten, 23 Tagen, 12 Stunden, 38 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Rude Rich & The High Notes meets The Heptones 25 april 2"

    Re: Rude Rich & The High Notes meets The Heptones 25 april 2

    G-Ras - 01.05.2007, 12:27

    Rude Rich & The High Notes meets The Heptones 25 april 2
    Een volgende aflevering in de serie Rude Rich meets ... en wat voor een!
    The Heptones die ik nog nooit eerder had gezien zouden komen in de persoon van Leroy Sibbles en Barry Lewelyn (De 3e vocalist Earl Morgan er dus niet bij). De Heptones dateren van de jaren 60. Ze begonnen als zovelen in de stal van Clement Coxsone Dodd oftewel Studio One waar ze grote hits hadden met Fattie fattie (I need a fat girl 8) , Tingaling, Party Time. Legendarische albums waaronder bv On Top.
    Twee optredens zouden er plaatsvinden met de Heptones, eenmaal zaterdags in P60 Amstelveen en eenmaal de woensdag er voor in Rotterdam, Waterfront. Omdat ik P60 al ken en Waterfront nog niet hebben G-Ras Jr en ik voor Rotterdam gekozen (ligt ook nog eens dichter bij onze woonplaats dus). Waterfront is een zaal die (letterlijk) ligt op de kade van Rotterdam, aan de Maas. Voor de goede orde, wel aan de noord oever van de Maas, vanaf de Erasmusbrug rechtsaf, eerste parkeerplaats aan de rechetrkant, op de kade. Of klomen vanaf de autosnelweg, afslag centrum, voorbij zwembad Tropicana (ook aan de Maas), aan de linkerkant.
    Er is officieel plaats voor 400 man. Bij binnenkomst blij verrast door een aankondiging dat a.s. 18 juli Don Carlos wordt verwacht. Waterfront ziet er gezellig en intiem uit, de bar achterin en verhoogd zodat mensen die achterin blijven hangen ook een goed zicht hebben). Toiletten voldoende en goed bereikbaar, de DJ hoog en droog (nog hoger dan de bar). Het podium is misschien aan de krappe kant. Toen de High Notes (toch met een man of 9) na een nummertje of 4 gespeeld te hebben (U Dread was ditmaal mooi op tijd :mrgreen: werden uitgebreid met de Heptones stonden er dus 11 man op het podium en dat zag er toch een beetje uit als hutje mutje. Dit keer dus geen vol uur High Notes maar slechts 3 of 4 nummers en daar kwamen Leroy en Barry al het podium oplopen met de karakteristieke Heptone (sax) geluiden van hun legendarsiche hit Party Time. (De door Lee Perry's jaren 70 BLack Ark geproduceerde versie was nog een stuk beter dan de jaren 60 studio one versie). Vele studio one tracks volgden met bv I love you, Baby, Be a man, Only Sixteen, You've turned away, Pretty Looks is'nt all en I shall be released. Ook andere hits als Country Boy, Mama Say en Book of Rules passerden de revue. Leroy Sibbles nam bijna alle nummers lead vocal voor zijn rekening, jammer want die ene song die Barry Lewelyn de lead nam vond ik wel erg vet klinken. Leroy is wel de pure entertainer, onvermoeibaar en sympathiek. Als 2e background vocal functioneerde Tobias, de leadzanger van de High Notes, ook goed.
    In de toegift stelde Leroy zich voor als de basgitarist die hij was in de Stdio One waar hij medecomponist was van legendarische riddims als die van Satta Massagana (Abyssinians) en Pass The Kuchie (Mighty Diamonds), natuurlijk werden beide nummers ook gespeeld. Anderhalf uur lang heerlijke foundation reggae, gewldige zang in een lekker gevuld waterfront, lekker sfeertje wat wil je nog meer? Met een 12 inch van Leroy Sibble onder de arm langs een verlichte Rotterdamse haven nagenietend naar de auto en terug naar huis. In de auto nagenietend, ditmaal het album Choice of Version van Prince Jazzbo, deejaying over studio one riddims.
    De zaterdagb er na is dochter Ilona met vriend Bram naar P60 geweest en hadden dezelfde ervaringen als wij in Waterfront, met 2 verschillen, Rude Rich speelde wat langer en er waren helaas weer een aantal dwazen aanwezig die het boek Remi nog niet uit heben en 20 vierkante meter nodig hebben om spastisch te bewegen, jammer hoor.



    Re: Rude Rich & The High Notes meets The Heptones 25 april 2

    Claudia - 04.05.2007, 09:05


    Big Up G-Ras! Sta telkens met mijn oren te klapperen (jaaa ook als ik het lees ;) ) over alle namen, titels, jaren en andere info die je weet!

    Ik weet echt helemaal niets joh, alleen wat ik wel en niet leuk vind...respect hoor voor zoveel kennis! :D



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Jamdown

    Beatrixschool project Jamaica 2005 - gepostet von Claudia am Donnerstag 26.01.2006
    Reggae Geel 2007 - gepostet von G-Ras am Montag 06.08.2007
    Concertkaartjes winnen? - gepostet von jamdown am Montag 19.06.2006
    Rio Grande - gepostet von Claudia am Samstag 17.12.2005
    Richie Spice - gepostet von Souljah am Dienstag 22.05.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Rude Rich & The High Notes meets The Heptones 25 april 2"

    The Bourne Ultimatum! - PONS (Donnerstag 12.07.2007)
    Der Irre Kerl (Omnipresent) - Ena (Montag 11.10.2010)
    HS65-HB Ersatzgetriebe? - b3nJi (Dienstag 06.05.2008)
    The Ass That Ate Stockholm. - aggiefan (Donnerstag 12.07.2007)
    Donnerprüfungen – Die VI. Generation… - Urog'âsh Vørg'hai (Dienstag 12.10.2010)
    Babe of the Month! - Missing Link (Donnerstag 12.07.2007)
    Nezi of the Month! - Missing Link (Donnerstag 12.07.2007)
    2 on the Run [OOC] - fussel (Donnerstag 12.07.2007)
    Valley of the wild Wind - Vanilla Sky (Donnerstag 12.07.2007)
    NW: Beauty of the Beast - Tresko (Donnerstag 12.07.2007)