Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200

Jamdown
Verfügbare Informationen zu "Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: G-Ras - Uprightfull - Claudia
  • Forum: Jamdown
  • Forenbeschreibung: www.jamdown.info
  • aus dem Unterforum: Reggae
  • Antworten: 4
  • Forum gestartet am: Dienstag 06.12.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 11 Monaten, 24 Tagen, 10 Stunden, 19 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200"

    Re: Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200

    G-Ras - 01.05.2007, 11:53

    Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200
    Paradiso was de enige plaats inj Nederland die de Skatalites aandeden in het kader van hun 2007 World Tour. In tegenstelling tot alle andere Rude Rich meets... optredens (tot nu toe Rico Rodriguez, Alton Ellis, Derrick Morgan, Dennis Alcapone, U Brown, Winston Francis) zijn de optredens van Rude Rich en de Skatalites duidelijk gescheiden.
    Op het momet dat de High Notes begonnen was er nog maar weinig publiek aanwezig, ten onrechte want de High Notes zijn het beste wat in Europa te vinden is op het gebied van rocksteady-early reggae (al heb ik gehoord dat de Duitse groep Soulfood International er ook wat van kan). Voor mij was het (oorzaak 2 uitzendingen Afghanistan, 1 x Kabul, 1 x Tarin Kowt) bijna 2 jaar geleden dat ik de High Notes gezien had en dat was duidelijk te merken. Op personeelsgebied was zowel de trombonist als de saxofonist vervangen en was er een (background)vocalist bijgekomen. Ook werden er vele nieuwe (oude) nummers gespeeld zoals bv Queen of the Minstrels (studio one) of Hello Carol (Gladiators). Al met al speelden The High Notes een uur vol en was een ieder lekker opgewarmd (behalve U Dread, die heeft nog net 2 nummertjes High Notes meegekregen, had onderweg naar A'dam nog wat gedoe in stekjes of zo af te handelen :lol: ) en was de zaal ook lekker volgelopen.
    Na aanpassingen aan de opstelling van instruments op het podium kwamen langzaam een voor een de Skatalites de buhne op. De Skatalites bestaan al sinds pak em beet 1962 en heeft het beste op (instrumentaal) reggae gebied voortgebracht in de persoon van Jackie Mittoo (piano, organ, keyboard), Roland Alphonso, Tommy McCook, Lloyd Knibb, Jah Jerry, Johnny Moore, Don Drummond, Lloyd Brevette. In de samenstelling van 62, 63 hebben de Skatalites maar een jaar of 3 bestaan, daarna viel de groep uiiteen in The Soul Vendors olv Roland Alphonso (Studio One) en de Supersonics olv Tommy McCook (Duke Reid). Ze hebben in die 3 jaar ontelbaar veel platen uitgebracht en hebben op nog meer werk van andere artiesten (Wailers, Delroy Wilson, Jackie Opel, Doreen Shaffer, Ken Boothe, Prince Buster) de begeleiding voor hun rekening genomen. We praten dan wel over 100 % ska. Later hebben verschillende leden in verschillende groepen (Sound Dimension, Soul Brothers, Aggrovators enz enz) ook deontwikkeling naar Rocksteady en Reggae meegemaakt. Van de bezetting vanavond in Paradiso zijn alleen Loyd Knobb (drum) en Lester Sterling overgebeleven van de originele bezetting. Uit die tijd afkomstig is ook nog Carl Cannonball Bryant die vanavond ook een sax voor zijn rekening neemt. Een andere beroemde naam die ook vanavond present was is die Vin Gordon, de zoon van Don Drummond, de originele trombonist. Wat ik eigenlijk niet begrijp is dat de nog enige andere overlevende, Johnny Moore, trompet, niet bij de Skatalites speelt. Wel overigens bij de Jamaica All Stars die een paar jaar geleden nog met Justin Hinds in de Melkweg optraden.
    Ik had de Skatalites al vaker gezien maar vanavond was het sterkste en gezelligste optreden wat ik van ze gezien heb, een vergelijkbaar concert is op plaat en cd uitgebracht onder de naam The Skatalites in Orbit (concert in Buenos Aires, 2005).
    De beste ska hits (Guns of Navarone, El Pussycat, Eastern Standard Time, Occupation) kwamen voorbij evenals de eerste dancehall studio one tunes als Real Rock en-of Rockfort Rock. Halverwege was Doreen Shaffer aan de beurt om wat rust in de tent te brengen met Sugar Sugar, Wings of a Dove, Adorable You en Welcome you back home. Daarna ging het weer in up tempo verder. De hele zaal, tot achterin en op de balkons was 1 gorote deinende menigte, er werd zelfs aan een polonaise begonnen.
    Na twee uur spelen vonden ze het welletjes (de 3 oudste leden waren denk ik gemiideld 70 jaar oud...). nog een extra compliment aan Loyd Knibb, de drummer, wat een geluid en wat een energie. Jammer dat een persoonlijk verzoek van ondergetekende aan Vin Gordon om Green Island te spelen niet werd gehonoreerd (ik droom van dat nummer).
    Nog een eerbetoon halverwege aan het concert door het on stage halen van de Nederlander Theo van BIjnen (die momenteel wekelijks een uurtje doet op radio Diemen) die veel op skagebied in Nederland heeft betekent. De man schijnt 20.000 stukken JA vinyl te hebben (en ook nog eens allemaal gedigitaliseerd). Zelf ken ik deze man omdat ik hem een jaar of 30 geleden een paar keer op de radio (toen nog Hilversum 3) gehoord heb als gast van de toen zeer populaire dj Joost Den Draayer.
    Samengevat in toaal 3 uur geweldige muziek (voor E !6!!!) in een fantastische sfeer waar je geen momet stil kon blijven staan.
    Ook voor mijn kinderen (een totaal andere generatie toch) hadden ze nooit hoeven stoppen.



    Re: Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200

    Uprightfull - 03.05.2007, 12:47


    Mooi verslagje Bway! Wat een feest, wat een feest ...



    Re: Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200

    G-Ras - 03.05.2007, 17:11


    Even terugkomen op Johnny Moore. Nou heb ik de Skatalites 2 x gezien (2004 en 2007), geen Johnny Moore (original member from '63) op trompet, wel Johnny Moore in 2003/2004 en 2006 bij de Jamaican All Stars. Inmiddels heb ik aangeschaft een dvd van de Skatalites met 2 live concerten beiden in Lokeren, Belgie (goed geluid man! beeld niet altijd) en beide keren met Johnny Moore, je ziet em in een extra mini docu zelfs hand in hand kuieren met Doreen Shaeffer).
    Dus wel degelijk heeft Johnny Moore een tijdlang weer opgetreden met de Skatalites, waar is ie nu?



    Re: Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200

    Claudia - 04.05.2007, 09:02


    Thankx voor je verslag GRas...super!



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Jamdown

    Raslionheart: Cave Valley 1996 - gepostet von RasLionheart am Montag 08.05.2006
    Black Uhuru 2007 - gepostet von Claudia am Dienstag 20.02.2007
    Made in Jamaica 2 mei 2007 A'dam - gepostet von G-Ras am Donnerstag 03.05.2007
    Monique goes to Jamaica - gepostet von moka am Mittwoch 14.06.2006
    even voorstellen - gepostet von strandman am Montag 04.12.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Rude Rich & The High Notes meet The Skatalites april 200"

    T-Rex 700E Mechanik + Align 3G 2.1 *Preisupdate* - Deluxe1 (Montag 30.08.2010)
    Guardians of the Abyss - kjaar (Donnerstag 18.05.2006)
    NANA~ The Movie - Rei|ta (Dienstag 19.09.2006)
    Queens of the stone age - Name_taken (Samstag 07.10.2006)
    The Chronicles of Narnia - Aurora (Freitag 27.05.2005)
    Jay-Z disst The Game - Bigg Dan (Mittwoch 09.02.2005)
    The Legend of Zelda - The Minish cap - Trunks (Mittwoch 28.06.2006)
    Kampfberichte [-DW-] The Wrath of the W - Dark Achilles (Montag 03.09.2007)
    under the sea - yuichan (Samstag 25.11.2006)
    [Festival-Tipp] State of the heart - Thomas (Dienstag 29.05.2007)