6 ciori si o privighetoare

Isus Calea
Verfügbare Informationen zu "6 ciori si o privighetoare"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: julian_ivancsuk
  • Forum: Isus Calea
  • Forenbeschreibung: ...si inapoi noi nu vom da...
  • aus dem Unterforum: Maxime,zicale,citate,cugetari
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Montag 11.12.2006
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: 6 ciori si o privighetoare
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 2 Monaten, 8 Tagen, 8 Stunden, 23 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "6 ciori si o privighetoare"

    Re: 6 ciori si o privighetoare

    julian_ivancsuk - 19.02.2007, 23:51

    6 ciori si o privighetoare
    Credinţa fără fapte este ruptă de maturizare (Iacov 2). O credinţă moartă este puturoasă, reprezentând un pampers spiritual plin.
    Prea uşor acceptăm surogate, înlocuitoare. În locul restului de cash la magazine, acceptăm uşor orbite profesionale, crezând că, dacă nu mai pute gura, nu mai pute nici inima tonica şi toxica.
    Substituim pireul ŕ la buna, momo, momuko cu praful pastă ŕ la post-modernité.
    Voi accepta gume sau bomboane, doar când, cu un pumn de ele, voi putea cumpăra câteva foietaje… fie ele cu gust de ziar (adevărul).
    Gumele înlocuiesc spălatul pe dinţi, te fac mai fresh şi mai strică şi rumegătorele. No problem, mergem mai des la defrişări, reparări, înţepări.
    Trocuim una-ntruna.
    Acceptăm uşor Biblia trasă în piele în locul Bibliei trăite în piele. Colecţionăm Biblii cu anii, cu culorile, cu traducerile, … dar aşa puţin le avem în mână, minte, …în mine.
    Se prăfuiesc repede, precum ideea că tre’ să fim binecuvântări pentru profi, prieteni, părinţi.
    O citim fuşărit, formal. O aplicăm sub formă de skip. Adunăm la hârţogării de tocilari, copiatori, teribilişti, în loc să acumulăm diplome de pocăiţi, profunzi, tineri de caracter.
    Pe o clădire importantă şi albicioasă, ciorile şi-au găsit habitatul propice vietuirii. Probabil datorită rezonantei inimilor.
    Nu ne mai afecteză sperietoarele de ciori. Subliniem versetele care ne plac, care nu ne vorbesc de mustrare, schimbare, pocăinţă. Uităm că informaţiile fără transformare produc deformare. Suntem ori indiferenţi faţă de informaţii ori avizi după ele. Nu de informaţie mai multă avem nevoie, ci de transformare mai reală, pocăinţă mai multă, mai multă corespondenţă între trăirea şi credinţa noastră, nu ancestrală, ci cea care e biblică.
    Vrem să fim fericiţi realmente, biruitori, sfinţi pericolasmente, dar acestea vin doar în măsura în care calea dintre minte şi inimă s-a parcurs.
    Cei creduli se uită la De 6 ori femeie, la Schimb de mame şi de fitze, la Lacrimi de iubire şi manele, la Trădaţi în dragoste şi telenovele. Avem multe credulităţi, prejudecăţi.
    Dacă tuşesc, am doar gripă aviară, nu sunt găină sau cocoş. Dacă doar simulez un pocăit, sunt prefăcut, care-va-să-zică dacă put, pozez a credincios, sunt doar făţarnic, ipocrit, altar de biserică, dar nu purtătorul divinităţii. Extrem de rare sunt privighetoarele, dar inima lor e luminoasă şi cantecul lor purificator.
    Dacă am părinţii vulturi, nu înseamnă că eu nu sunt cioară. E o credinţă second-hand. Joaca de-a spiritualitatea se sfârşeşte cu agravări şi game over (în stilul Saw).
    Nu doar machiaj, ci metamorfozare reală, pragmatică. Nu doar o credinţă artificială, ci adevărată; nu aparentă, ci autentică; nu amăgitoare, ci ascendentă; nu acoperită, ci adâncă. Să trecem de la conservarea credinţei la contagiunea frumos mirositoare.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Isus Calea

    31.07.2007 - gepostet von vasi am Dienstag 31.07.2007
    30 Mai 2007 - gepostet von julian_ivancsuk am Mittwoch 30.05.2007
    20.02.2007 - gepostet von vasi am Dienstag 20.02.2007
    13.04.2007 - gepostet von vasi am Freitag 13.04.2007
    12. +13. Mai 2007 - gepostet von *Anka* am Donnerstag 10.05.2007



    Ähnliche Beiträge wie "6 ciori si o privighetoare"