alman üniversitesi

Untitled
Verfügbare Informationen zu "alman üniversitesi"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: oznur
  • Forenurl: Klick
  • aus dem Unterforum: Haberler
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Donnerstag 07.12.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: alman üniversitesi
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 3 Monaten, 2 Tagen, 11 Stunden, 3 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "alman üniversitesi"

    Re: alman üniversitesi

    oznur - 22.01.2007, 14:28

    alman üniversitesi
    İZMİR YEREL BASINI ÜNİVERİSTENİN İZMİR'DE AÇILACAĞINDAN ÇOK EMİNLER...AMA KARAR NE OLDU HENÜZ BELLİ DEĞİL..ŞAYET İZTANBUL'DA AÇILIRSA ŞİŞLİ'DE AÇILACAĞI SÖYLENİYOR...2006 yılında 2007 yılında açıacağı söylenen üniversite 2008'e ertelenmiş.

    ---------------09,09,2006-------------------------
    Türkiye Araştırmalar Merkezi'nin Direktörü Prof. Faruk Şen, 2008'de açılması beklenen üniversitenin 10 milyon Euro'ya mal olacağını söyledi.

    İki yıl içinde Türkiye'de ilk kez bir Alman Üniversitesi ile işbirliğine gidilerek, Almanca eğitim verecek vakıf üniversitesi kurulacak. TAM (Türkiye Araştırmalar Merkezi) Vakfı ile Münster Üniversitesi arasında Türkiye'de üniversite kurulması için ilk adım atıldı ve anlaşma sağlandı.

    2008'DE AÇILACAK
    Üniversite İzmir ya da İstanbul'da kurulacak. Kurumun bin öğrenci ile 2008 yılında eğitime başlaması planlanıyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi'nin Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen yaklaşık bir yıldır bir Alman üniversitesi ile Türkiye'de üniversite kurma çalışmalarını yürüttüklerini hatırlattı. Sonunda Münster Üniversitesi ile Türkiye'de bir Alman Üniversitesi kurma konusunda anlaşma sağladıklarını anlatan Şen, bu üniversitenin "vakıf üniversitesi" statüsünde olacağını söyledi. Şen üniversitenin TÜLOV (Türkiye Tanıtım, Araştırma, Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı) çatısı altında kurulacağını dile getirdi. Şen, üniversitenin sosyal bilimler ağırlıklı olarak Almanca eğitim vereceğini ve bir yıl Almanca hazırlık sınıfı olacağını söyleyerek, ilk açılacak bölümleri işletme, ekonomi enformatiği iletişim ve psikoloji olmak üzere sıraladı. Bu dört bölümün başına Münster Üniversitesi'nden ikişer profesörün geleceğini anlatan Şen, bu öğretim üyeleri ile diğer profesörlerin görevlendirme yoluyla Türkiye'ye geleceklerini, maaşlarının da Alman hükümeti tarafından ödeneceğini anlattı. Avrupa hukuku alanında da bir yüksek lisans programının da açılacağını belirten Şen, Almanya'nın Mısır'ın başkenti Kahire'- nin ardından ilk kez yurtdışında bir üniversite kuracağını söyledi. Şen, üniversitenin yaklaşık 10 milyon Euro'ya mal olacağını belirtti.







    -------------01.10.2006---------------------

    Almanya Dışişleri Bakanı İstanbul'da Almanca öğrenim yapan bir üniversite açmayı planladıklarını ve Türk yetkililerin bu projeye sıcak baktığını söyledi.

    Türkiye ile Almanya, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi amacıyla İstanbul'da Almanca öğrenim yapan bir üniversite açmayı planlıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Welt gazetesine verdiği demeçte Türkler'in projeye büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

    Uzun soluklu işbirliği
    Steinmeier, "Almanya olarak biz de yardımcı olmaya hazırız. Bu proje, kültürler arasında uzun soluklu işbirliği yaratmak için hazırlanmaktadır" şeklinde konuştu. Gazete, üniversitenin inşa edileceği veya açılacağı zamana ilişkin herhangi bir bilgi vermedi. Haberi veren AP haber ajansı da, Steinmeier ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün eylül ayında bir araya gelerek, ortak kültürel bir projeyi başlattığına dikkat çekti.

    Ortak çalışma
    Ajansın haberine göre Hıristiyanlar ile Müslümanlar arasındaki anlayışın artırılmasının hedeflendiği projede, Müslümanlar'ın Batı toplumlarına uyumlarının kolaylaştırılmasına çalışılacağı belirtildi. Ayrıca eğitim alanında başka ortak çalışmalara imza atılacağının ifade edildiği haberde, öğrenci değişim programlarının kapasitelerinin artırılacağına da yer verildi. AP ajansı, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'ın açıklamasının Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinden hemen önce olmasına da dikkat çekti.




    Almanya’nın ilk Türk üniversitesi 2007’de açılacak

    İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Almanya'nın Goslar kentinde özel bir üniversite kurma kararı şehir yönetimi tarafından da olumlu karşılandı. Üniversitenin kurulacağı Goslar kentinin belediye başakanı Dr. Otman Hes se, kurulacak üniversitenin Türkiye'nin AB üyeliğine de olumlu katkıda bulunacağını söyledi. Zaman gazetesinin sorularını cevaplandıran Hesse planlanan üniversitenin birleşik bir Avrupa'ya da faydalı olacağını ifade etti.

    Globalleşen dünyada ülkeler ve kültürlerin hızla birbirilerine açıldığını söyleyen Hesse, genç nesilin eğitiminde uluslararası düşünme pratiğinin büyük önem taşıdığını söyledi.
    2007 yılında eğitim hayatına başlayacak üniversiteyi belediye olarak desteklediklerini söyleyen Hesse, "Kurulacak üniversitenin binaları eskiden Gümrük ve sınır güvenlik teşkilatı olarak kullanılıyordu. Bu binaları 10 ile 12 yıllığına ücretsiz kiralıyoruz. Diğer maddi destekler için ise ileride konuşacağız." dedi.

    Hesse, üniversitenin eğitim dilinin ne olacağı konusunun tam olarak netleşmemekle birlikte İngilizce ve Almanca olacağını tahmin ettiğini söyledi.
    bu da başka haber

    ------------------22.01.2006-------------

    500 öğrenci kapasitesiyle öğrenime başlaması planlanan üniversitenin daha sonra 2 bin öğrenci kapasitesine çıkartılması hedefleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesi olarak 2001 yılında İzmir Ticaret Odası'nın girişimleriyle İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kuruldu



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Untitled

    Osmanli İmparatorluĞu- Kronoloji - gepostet von hanifi am Freitag 16.03.2007
    şuan ne dinliyorsunuz? - gepostet von oznur am Samstag 15.09.2007
    ÖZGÜN-GÜNAHKAR - gepostet von oznur am Mittwoch 20.12.2006
    derdime derman arıyorum - gepostet von komando am Montag 16.04.2007
    DAS PARFÜM - gepostet von ÖZLEM ÖZ am Dienstag 09.01.2007
    Youtube - gepostet von hanifi am Sonntag 04.02.2007



    Ähnliche Beiträge wie "alman üniversitesi"

    EKİM 2008'DE ALMAN ÜNİVERSİTESİ AÇILIYOR (izmir) - oznur (Dienstag 08.05.2007)
    Ein Gedicht von Mir Abdullah_Alman - Abdullah_Alman (Freitag 21.01.2005)
    deff für alman - Peterpansky (Mittwoch 19.07.2006)