Bakan Sener´e tepki

www.alevi-stadtallendorf.com
Verfügbare Informationen zu "Bakan Sener´e tepki"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Engin
  • Forum: www.alevi-stadtallendorf.com
  • Forenbeschreibung: Stadtallendorf Alevi Bektasi Kültür Merkezi
  • aus dem Unterforum: Alevi Haber/Duyuru
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Sonntag 07.01.2007
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: Bakan Sener´e tepki
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 3 Monaten, 22 Tagen, 22 Stunden,
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Bakan Sener´e tepki"

    Re: Bakan Sener´e tepki

    Engin - 09.01.2007, 20:27

    Bakan Sener´e tepki
    Alevilerden Bakan'a cevap gecikmedi
    Alevi örgütlerinden Bakan Şener'e tepki: Aleviyim demekle olmuyor

    Alevilerin önde gelen isimleri, Başbakan Yardımcısı Şener’in “Hepimiz Aleviyiz" sözlerine “Aleviler asimile edilmeye çalışılıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, katıldığı bir konferansta dile getirdiği “Hepimiz Aleviyiz" sözü, Alevilerden tepkiyle karşılandı. Alevi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Şener’in sözünü ANKA’ya değerlendirdi.

    Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, her insanın fikrini açıklamada özgür olduğunu belirterek, “Ancak kalkıp ‘Ben Aleviyim’ demek yetmiyor. Aleviliğe uygun hareket etmek de gerekiyor" dedi. Şener’in Sivaslı olmasına rağmen, Sivas Katliamının yapıldığı Madımak Oteli’nin müze haline getirilmesine destek vermediğini anlatan Özel, “Sivas Katliamı’nın yapıldığı yerde şu anda bir et lokantası var. Bizim tüm çabalarımıza rağmen, iktidar buranın müze haline getirilmesine karşı çıktı. Şimdi söylenen bu sözler tamamen siyasi şov. Gülüp geçiyoruz, ciddiye almıyoruz" diye konuştu.

    “DİNİ SİYASETE ALET EDİYORLAR"


    Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in “Hepimiz Aleviyiz" sözünün “siyaseten" söylenmiş bir söz olduğunu belirtti. Genç, “Aleviyim demekle Alevi olunmuyor. Dini siyasete alet ediyorlar. Madem Alevisin, inanç özgürlüğü ile ilgili yasal bir düzenleme yap o zaman" dedi.

    Geçtiğimiz yıllarda Başbakan Erdoğan’ın da “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse, biz de Aleviyiz" dediğini anımsatan Genç, “Aleviyim demekle Alevi olunmuyor. Alevilik belli ritüelleri gerektiriyor, annenizin babanızın Alevi olması lazım. Bu açıklamalarla dini siyasete alet ediyorlar" diye konuştu.

    AKP iktidarının uyguladığı politikalarla Alevileri asimile etmeye çalıştığını savunan Genç, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nin zorunlu din dersi uygulamasına karşı aldığı kararın AKP hükümeti tarafından temyize götürüldüğünü belirterek, “Madem Alevisin, Alevilere saygılısın, bu kararı uygula o zaman. İnanç özgürlüğü ile ilgili yasal bir düzenleme yap" dedi.

    “ŞENER’İN SÖZLERİNİN BİZİM İÇİN KIYMETİ YOK"

    Genç, Şener’in bu konuşmayı Hatay gibi farklı inançları içinde barındıran bir şehirde yapmasına dikkat çekerek, “Şener, nabza göre şerbet veriyor. Bizim için bu sözlerin bir kıymeti yok. İnancımıza zaten saygı göstermiyorlar, bari gölge etmesinler yeter" diye konuştu.

    “ALEVİLİK SADECE BİR MEZHEP DEĞİLDİR"

    Alevi araştırmacısı Antropolog Doç. Dr. Atilla Erden ise Şener’in açıklamalarının Alevileri asimile etmeye yönelik olduğunu ifade ederek, “Alevilik sadece mezhep değildir, bir kültürel yaşayış şeklidir. Bu yüzden de Anadolu Alevileri hiçbir zaman kendilerini Şii saymamıştır" dedi. Alevilikte “Mezhebimizi sorma bre gafil, mezhebimiz yok, yolumuz var" şeklinde bir deyiş olduğunu kaydeden Erden, “AKP iktidarı bizi hala yok sayıyor. Geçen yıl zorunlu din dersleri ve Cemevleri konusunda topladığımız 1 milyon imzayı yok saydılar. Şener’in açıklamalarının bir değeri yok. Hem laikiz diyorlar, hem de bunun gereğini yerine getirmiyorlar" diye konuştu.

    ŞENER NE DEMİŞTİ?

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, dün Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından Hatay’da düzenlenen “Hz. Ali Gadiri Hum Bayramı ve Kardeşlik" adlı konferansta yaptığı konuşmada, “Buradan ilan ediyorum: Benim dinim ve mezhebim, Hz. Ali’nin dini ve mezhebidir. Açıkçası hepimiz Aleviyiz. Hepimiz, ülkemizin gelişmesi için Hz. Ali’nin çizdiği yoldan, verdiği mesajlardan yararlanmalıyız" diye konuşmuştu.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.alevi-stadtallendorf.com



    Ähnliche Beiträge wie "Bakan Sener´e tepki"

    schingis vs. Bakan - noOne (Freitag 29.12.2006)
    Demirören'in açiklamalarina tepki - DMRY (Donnerstag 13.04.2006)
    Bakan on Tour - Bakan (Montag 11.06.2007)
    Bakan vs. Butcher - BMW (Montag 09.04.2007)
    Bakan vs. Sunrider - noOne (Donnerstag 18.01.2007)
    Bakan vs. NoRes - Bakan (Mittwoch 14.03.2007)
    Warstel & Bakan vs sunseeker - Vampirius (Mittwoch 01.11.2006)
    Bakan vs. Behrchen - noOne (Mittwoch 11.04.2007)
    Tepki - Durma - gamzeli (Samstag 13.01.2007)
    Bakan & noOne schrotten Sir Hightowers Def !! - noOne (Mittwoch 12.07.2006)