Güneş Seul yolcusu

x-SoN_NeFeS-x.de
Verfügbare Informationen zu "Güneş Seul yolcusu"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: x-SoN_NeFeS-x
  • Forum: x-SoN_NeFeS-x.de
  • Forenbeschreibung: Paylastikca Büyüyen Site
  • aus dem Unterforum: Avrupadan Futbol
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 12.12.2006
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Güneş Seul yolcusu
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 3 Monaten, 14 Tagen, 20 Stunden, 45 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Güneş Seul yolcusu"

    Re: Güneş Seul yolcusu

    x-SoN_NeFeS-x - 12.12.2006, 16:58

    Güneş Seul yolcusu
    A) Milli Futbol Takımı ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Şenol Güneş, Güney Kore'nin FC Seul takımıyla 3 yıllığına anlaştığını, Ocak ayında bu ülkeye giderek, takımın başına geçeceğini söyledi.
    İstanbul Polat Renaissance Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Şenol Güneş, FC Seul'e transferi, Trabzonspor'un durumu ve Türk futbolundaki gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı.

    Güneş, 2002 Dünya Kupası'nda Güney Korelilerle güzel günler yaşadıklarını belirterek, ''Milli takımdan ayrıldıktan bir süre sonra FC Seul ile anlaşmıştım ama o günlerde Trabzonspor yönetimi istedi ve kamuoyunun da arzusuyla Trabzonspor'a gitmek zorunda kaldım. Kendilerinden özür diledim. Çünkü protokol olmamıştı, fakat söz vermiştim. O zamanki anlaşma şimdi gerçekleşti. 2 artı 1 yıl olmak üzere 3 yıllık anlaştım'' dedi.

    Dubai ve Katar'dan da kendisine teklifler geldiğini kaydeden Güneş, çalışma ortamı bakımından en uygunu Seul olduğu için bu ülkeyi tercih ettiğini söyledi.


    -''HEDEF ŞAMPİYONLUK''-


    Toplantıda Güney Kore futbolu ve FC Seul hakkında da bilgiler veren Şenol Güneş, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydetti.

    FC Seul'de antrenörlerin birinin Türk olacağını belirten Şenol Güneş, şöyle devam etti:

    ''Şu anda Türkiye'de olmayan bir Türk antrenör olabilir, bir de kaleci antrenörü olabilir. Şu anda Türk oyuncu düşünmüyorum. 3 yabancı hakkı var, 2 yabancının sözleşmesi devam ediyor. 3. yabancı konusunda karar vereceğim. Güney Kore'de lig Kasım ayında sona erdi. Ocak ayı itibariyle antrenmanlara başlayacağız. 4 Mart'ta ligler başlıyor. Temmuz ayında 3 hafta ara veriliyor. Lig Kasım ayı sonunda bitecek. 10-15 bin civarında seyirci potansiyeli var. Hücum futbolunu oynayacak bir yapıyı düşünüyoruz. Lig öncesi 2 kamp yapacağız. 2. kampı Türkiye'de yapmayı düşünüyorum.''

    FC Seul'un ligde son sezon 4. olduğunu anlatan Güneş, ''Güney Kore Ligi'nde biri askeri takım olmak üzere 14 takım var. Şampiyonluk için ilk 4 takım play- off oynuyor, birinci olan takım Asya Şampiyonası'na katılıyor. FC Seul genç bir kadroya sahip. Hedefimiz ligde şampiyonluk, Asya Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak ve dünyaya açılmak. Bunu yapacak gücümüz var'' diye konuştu.

    Trabzonspor'un eski futbolcusu Lee Young'ın da FC Seul'de oynadığını belirten Güneş, kulübün çok büyük paralar harcamadığını, kendisinin de Türkiye'de Süper Lig'de en az para alan antrenöre yakın para aldığını söyledi.


    -''BİRİKİMİMİ TÜRKİYE'DE VEREBİLECEK İMKAN YOK''-


    Şenol Güneş, 40 yıllık birikimini Türkiye'de verebilecek imkan olmadığını düşündüğü için bu kararı aldığını ifade etti.

    Türkiye'de çocukluğundaki hedeflerimin birçoğuna kavuştuğunu anlatan Güneş, ''Ama tepeye geldikten sonra bir takım düş kırıklığım oldu. Özellikle hukuk ve adalet açısından bu ülke insanına yakışmayan sıkıntılar gördüm. Türkiye'de 40 yıllık birikimimi, tecrübemi hayata geçirme şansı olmadığını gördüğüm için ülke dışında çalışacağım. Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra özellikle kendi kabuğuma çekildim. Ülkede değişen bir şey yok, çok kaos ortamı yaratılmaya çalışıyor. Konuşulan konuların çözüm olmaması için yapıldığını gördüm'' dedi.

    Şike ve şiddetin Türkiye'de çok konuşulduğunu vurgulayan Şenol Güneş, şunları söyledi:

    ''Özellikle şike ve şiddet herkesin sorunu. Oyuncu, yönetici, sivil toplum örgütleri, medya, hakemler... Şikeyi ve şiddeti sadece yöneticilere bırakırsanız, güç yarışmasına girerler ve bunlar çözümlenmez. Her birimin işin içine katılmasıyla bu sorun çözülür. Beyaz sayfa açmak isteyenlerin de kalbinin temiz, iyi niyetli olması gerekiyor.

    Futbolun sivil toplum örgütlerinin biraz daha ortaya çıkması lazım ama tekelciliğe karşıyım. Bugün Kulüpler Birliği'ne olduğu gibi. Sadece Kulüpler Birliği olmaz, antrenör derneği, futbolcu ve hakem derneğinde aynı oranda güç dengesi olmalı. Kulüpler kendi çıkarı için farkında olmadan ülke futbolunu baltalıyorlar. Amatör yöneticilerin, profesyonel kulüpleri yönetmek için kendi günlük başarıları ve menfaatleri için gelecekle ilgili yanlış kararlar aldığını düşünüyorum. Futbolcularla ilgili kararı futbolcular derneğinin alması gerekiyor. Futbolun geleceğinin planlanması gerekiyor. Hakemlerimiz de dik durmalı, inandıkları kararları vermelidir.''

    Türkiye'de sorun çözmek yerine sorun üreten kesiminin hala kabul gördüğünü ve önde olduğunu savunan Şenol Güneş, ''Konuşulan konular her sene aynı. Şiddeti önlemek için kanun çıkıyor, devlet istiyor, halk istiyor, niye olmuyor, birileri engelliyor. O birileri demek ki daha güçlü. Hukukun bile gücün altında kalması çok acıdır. Bu çok ağır bir sözdür. Bunu yaşayan biri olarak söylüyorum. Yaşadım ama yılmıyorum. Karadeniz'in hırçın dalgalarında büyüdüm. Ülkede tükürdüğünü yalamaktan zevk alan insanlar var ve hala bunlar bu ülkede saygı görüyorlar. Çok acıdır bu'' dedi.

    Şenol Güneş, Türk futbolunun fazla yabancı oyuncuyu kaldırmayacağını, 3 yabancının Türkiye için ideal olduğunu kaydetti.


    -''FEDERASYONUN FENERBAHÇE KARARI ALDATICIDIR''-


    Şenol Güneş, milli takımdan ayrıldığı basın toplantısında, kendisinden kaynaklanmayan hukuki sorunun, araştırılıp, açığa çıkmasını söylediğini hatırlatarak, ''Hala hukuken açıklanmadı. Eğer suç bendeyse cezasını çekmeliyim, aksi halde gecikmiş adalet, adalet değil'' dedi.

    Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe ile ilgili şike iddialarıyla ilgili aldığı kararı da eleştiren Güneş, ''Fenerbahçe ile ilgili Futbol Federasyonu'nun aldığı karar aldatıcıdır, böyle bir karar olmaz. Dalga geçmektir bu. Ülkenin dalga geçilecek insanı yoktur. Bu ülkenin her insanı ve kurumu saygıdeğerdir'' diye konuştu.


    -''TRABZON BÜYÜK BİR CAMİADIR AMA HALA SESSİZ''-


    Şenol Güneş, Trabzon'un doğduğu, büyüdüğü bir kent olduğunu ifade ederek, ''Trabzonspor'un ta kendisiyim ben, ama işimi yaparken duygusal bağım ortaya çıkmadı. Türk futbolunun iyi bir Trabzonspor'a ihtiyacı var'' dedi.

    Trabzonspor'un sorununun sportif başarısızlık olmadığını anlatan Güneş, şunları kaydetti:

    ''Sorun sportif başarısızlık değil, ilkeli ve planlı olmamasıdır. Trabzonspor'da iki maç kaybettim de gittim. İki maçla gitmez antrenör. Trabzon'da öyle bir gelişme oldu ki, kaosa gidiyordu. Oyuncuya, yöneticiye, seyirciye, medyaya vereceğim bir ortam kalmadı. Belden aşağı vurmalar başladı, ben bunu yapmam.

    Bugün Trabzon'da antrenörün, yönetimin gitmesi hiçbir şeyi çözmez. Eğer planınız, ilkeniz varsa siz mutlaka iyi bir yere varırsınız.

    Önemli olan Trabzon camiasıdır. Camiası güçlü olmayan bir kulüp asla büyük olamaz. Trabzon büyük bir camiadır ama hala sessizliğini koruyor. Çünkü bezginliği var, tıpkı Türkiye'deki insanların sindirilmiş olması gibi, orada bir eziklik var.''

    Şenol Güneş, bir soru üzerine, bu dönemde kendisine Trabzonspor'dan teklif gelmediğini belirterek, ''Gelse de kabul etmezdim. Trabzonspor'da, Türkiye'de çalışmayı düşünmüyorum. Ben o dönemde FC Seul'e söz verdim ama sözümü Trabzonspor için bozmuştum. Bu benim hayatım boyunca vicdani ezikliğimdir. Çünkü ben verdiğim sözü çiğnemem. Trabzonspor adına bozdum, bunun ne demek olduğunu o gün beni oraya getiren, getirmek isteyenlerin anlaması gerekirdi. Ne getirirken anladılar, ne giderken anladılar. Böyle bir camianın ne olacağını da size bırakıyorum.''

    Şenol Güneş, ''Güney Kore'den geri döndüğünüzde işleri düzeltmek için Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığınız söz konusu olur mu?'' şeklindeki soru üzerine, ''Yok, hayır. Allah bize neyi nasip eder bilmiyorum. Ülkeye katkının yeri ve mevkisi yoktur. Hiçbir zaman mevki peşinde koşmadım ama geri döndüğümde bana böyle bir görev düşerse bilgim de varsa bunu sunmak isterim. Makam olursa onun gereğini yaparım'' diyerek sözlerini tamamladı.


    12.12.2006

    Kaynak : AA



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum x-SoN_NeFeS-x.de

    BBL'de 11. hafta programı - gepostet von x-SoN_NeFeS-x am Dienstag 12.12.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Güneş Seul yolcusu"

    Umut Yolcusu - cube77 (Montag 21.05.2007)
    Zweitmeinung - Lotti (Dienstag 08.01.2013)
    Burcu Güneş - Ben Ateş Ben Su (2006) - alemci_bln (Montag 29.01.2007)
    Aynur Güneş Kuzum - KaRtaL (Samstag 16.12.2006)