Kulübümüzden açıklama

x-SoN_NeFeS-x.de
Verfügbare Informationen zu "Kulübümüzden açıklama"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: x-SoN_NeFeS-x
  • Forum: x-SoN_NeFeS-x.de
  • Forenbeschreibung: Paylastikca Büyüyen Site
  • aus dem Unterforum: Fenerbahce
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 12.12.2006
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Kulübümüzden açıklama
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 4 Monaten, 25 Tagen, 8 Stunden, 51 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Kulübümüzden açıklama"

    Re: Kulübümüzden açıklama

    x-SoN_NeFeS-x - 12.12.2006, 17:39

    Kulübümüzden açıklama
    Fenerbahçe Kulübü, İzmir'de Atatürk Stadı'nda oynanan Ankaragücü maçı sonrasında protokol tribününde yaşanan olaylarla ilgili Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın Fenerbahçe Kulübü'nü tartışma ve kutuplaşmanın parçası olarak göstererek meydana gelen hadiseye anlam yüklemesinin asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

    Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün hiçbir kutbun ya da tartışan taraflardan birinin parçası olmadığı belirtilerek, "Ankaragücü Kulübü Başkanı ve Basın Sözcüleri, bu olayın ardında önceki sene yapılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin ve bugünkü seçim tartışmalarının bulunduğuna dair açıklamalarda bulunmuşlardır.

    Öncelikle belirtmemiz gerekir ki Fenerbahçe Kulübü, geçtiğimiz yıl yapılan TFF seçimlerine ilişkin seçim sürecinde, seçime giren adaylar üzerinde oluşan kulüpler arası kamplaşmanın, kutuplaşmanın, Türk Futbolunun geleceğine getireceği tehlikeyi ve tehdidi görerek ve buna işaret ederek seçimlerde taraf olmamış herhangi bir adayın yanında veya karşında bulunmamıştır. Nitekim spor kamuoyu da bu süreci bizimle aynı düşünceler ve endişeyle takip etmiştir. Kulübümüzün o tarihteki duruşu da bu sebeple kamuoyunda takdir ve teveccüh ile karşılanmıştır.

    O tarihte bizim işaret ettiğimiz kutuplaşmanın olumsuz sonuçlarının bugün yaşadığımız olaylar ile gün yüzüne çıkmış olması son derece üzüntü vericidir. Bu gün TFF işlem ve kararlarının futbol ailesi bireyleri tarafından söz konusu süreçteki kutuplaşmaya dayalı olarak tartışılması, yorumlanması ve sonuçlar çıkarılması da bu bakımdan son derece düşündürücüdür.

    Fenerbahçe Kulübü, dün olduğu gibi bugün de hiçbir kavganın paydaşı olmamıştır. Fenerbahçe Kulübü hiçbir kutbun ya da tartışan taraflardan birinin parçası değildir. Bu bakımdan Sayın Cemal Aydın'ın protokol tribününde meydana gelen üzücü olayı bu şekilde tahrif etmesi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nü tartışma ve kutuplaşmanın parçası olarak göstererek meydana gelen hadiseye anlam yüklemesi asla kabul edilemez" denildi.

    Fenerbahçe Kulübü'nün duruşunun daima temiz futboldan yana olduğu belirtilen açıklamada, "Fenerbahçe Kulübü, her zaman futbolun ülkemizde sevilmesi, ilerlemesi, ekonomisinin büyütülmesi, rekabetin ve futbolun kaynaklarının adaletli dağıtılması için çalışanların yanında ve daima onların tarafında olmuştur. Fenerbahçe Kulübü'nün duruşu daima temiz futboldan yana olmuştur.

    Çalışmamız ve çabalarımız futbolun ortak değerlerine ilişkindir. Kulübümüzü kullanarak reyting sağlama çabasında olanlar ile kulübümüzün adını kullanarak kişisel çıkar ve hesap peşinde koşanlara asla müsamaha edilmeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

    Ülkedeki tüm futbol kulüplerinin ortak isteğinin futbol sektörünün şeffaf, hesap verebilen, adaletli bir yönetimle yönetilmesi olduğu kaydedilen açıklamada, "Bugün ülkemizdeki tüm futbol kulüplerinin ortak isteği futbol sektörünün şeffaf, hesap verebilen, adaletli bir yönetimle yönetilmesidir.

    Bugüne kadar tarihten gelen duruşumuz ve söylemimiz bu yüksek değerler ile ilgilidir ve bu değerlerin tesis edilmesine ilişkin isteğimiz tüm kulüplerimiz içindir. Bunların ışığında Sayın Cemal Aydın'ın açıklamalarının bu yüksek değerlere zarar veren, seçim sürecinde yaşanan kutuplaşmayı derinleştiren ve futbolun yönetimine kamuoyunda duyulan güvensizliği yoğunlaştıran nitelikte olduğunu ifade ediyor, futbol ailesinin tüm bireylerini bu tip gerilimli ortamlarda sağduyulu söylemlerle futbolun ortak çıkarlarına hizmet etmeye davet ediyoruz.

    Bu vesileyle bir kez daha ve önemle belirtmekte yarar görüyoruz ki Fenerbahçe Kulübü kişi ya da kurumlar ile olan sorunlarını kurumsal iletişim yoluyla ortaya koyup dile getirirken aracı kullanmaz, kişi ya da kuruluşlar arası sorunlarda da kendisini araç olarak kullandırıp, kimseye siyasi rant sağlatmaz" denildi.



    Kaynak: İHA



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum x-SoN_NeFeS-x.de



    Ähnliche Beiträge wie "Kulübümüzden açıklama"