Nastavljeno sudjenje Milosevicu

Serbian Hip-Hop
Verfügbare Informationen zu "Nastavljeno sudjenje Milosevicu"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: vojvodinac
  • Forum: Serbian Hip-Hop
  • aus dem Unterforum: Forum je na Novi Server www.becka-sekta.net
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 17.08.2004
  • Sprache: serbisch
  • Link zum Originaltopic: Nastavljeno sudjenje Milosevicu
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 5 Monaten, 5 Tagen, 22 Stunden, 22 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Nastavljeno sudjenje Milosevicu"

    Re: Nastavljeno sudjenje Milosevicu

    vojvodinac - 16.11.2005, 18:27

    Nastavljeno sudjenje Milosevicu
    Jučerašnja rasprava u Haškom tribunalu počela je razgovorom o dva suprotstavljena lekarska izveštaja. Prvi su potpisali lekari koje je u Hag doveo Miloševićev savetnički tim i u njemu je preporuka da zbog mogućih zdravstvenih komplikacija suđenje treba obustaviti na bar šest nedelja. Suprotno tom izveštaju, koji, kako je rekao predsedavajući sudija Patrik Robinson, nikada nije predat Veću na razmatranje, u izveštaju zatvorskog lekara Paulusa Falkea navodi se da je optuženi spreman za nastavak suđenja, a citira se i Miloševićeva spremnost da se pojavi u sudnici. Slobodan Milošević je rekao da je reč o nesporazumu i da izveštaj zatvorskog lekara nije prihvatljiv. On je dodao da Falke vrlo dobro zna da on poslednjih meseci ima ozbiljne zdravstvene probleme, zbog kojih je nekoliko puta bio i u bolnici Bronovo, nedaleko od Haga. Milošević je potom citirao i paragraf 27. Odluke Žalbenog veća o spajanju optužnica za Kosovo, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku u kom stoji preporuka da s vremena na vreme treba praviti pauze u suđenju kako bi se strane u postupku i optuženi, koji se sam brani, odmorili.
    Patrik Robinson nije želeo da danas raspravlja o lekarskim izveštajima pošto izveštaj tri lekara, na koji se poziva optuženi, sudije nisu ni videle. Ipak, Robinson je tražio od Miloševića da kaže šta želi da Veće učini pošto pogleda lekarski izveštaj. Miloševićevim odgovorom da on samo poziva da se ne ignoriše stav lekara, bio je nezadovoljan sudija Ian Bonomi. „Nisam shvatio da ste podneli ikakav zahtev, sem zahteva Veću da pogleda izveštaj. Ako se traži prekid suđenja, to je pitanje koje ne može biti razmatrano samo na osnovu usmenog zahteva optuženog”, rekao je on. Sudija Bonomi je, inače, primetio da se jedan član tročlanog tima lekara zove Vukašin Andrić pa je pitao da li je reč o istoj osobi koja se pred Tribunalom pojavila kao svedok odbrane? Milošević je to potvrdio rekavši da je dr Andrić uvaženi otorinolaringolog i da njegova lekarska ekspertiza nema veze sa njegovim svedočenjem u Hagu.

    Miloševićevo insistiranje da rasprava bude nastavljena komentarima o lekarskim izveštajima iznervirala je Robinsona:


    Robinson: Pozovite sledećeg svedoka.
    Milošević: Hoću samo još jednu rečenicu...
    Robinson: Pozovite sledećeg svedoka, jeste li gluvi?
    Milošević: Možda jesam...
    Robinson: Ako jeste, onda ćemo to razmotriti!
    Milošević: ...ali mi gluvoća ne smeta da radim.
    Robinson: Svaka čast.
    U sudnici su se juče, što je neobično za ovaj proces, smenila dva svedoka odbrane. Kapetan Vojske Jugoslavije Husein Sarvanović i potpukovnik Zlatko Odak, obojica za vreme rata pripadnici 549. motorizovane VJ. Oni su negirali da je artiljerija VJ gađala kuće albanskih civila, sem ako iz kuća nije pucano na vojsku.
    Oba oficira VJ negirala su i navode iz optužnice da je civilno albansko stanovništvo bilo meta VJ. Oni su takođe izjavili da nije bilo naredaba za proterivanje Albanaca sa Kosova. Kapetan Sarvanović rekao je da vojska nije oduzimala dokumente albanskim izbeglicama i uništavala ih na graničnim prelazima. Prema rečima potpukovnika Odaka, Albanci su sa Kosova bežali od NATO bombi, a i OVK je imala strategiju premeštanja stanovništva kada im je to odgovaralo. (B92)



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Serbian Hip-Hop



    Ähnliche Beiträge wie "Nastavljeno sudjenje Milosevicu"