Blic - pri kraju pregovori sa Mladicem

Serbian Hip-Hop
Verfügbare Informationen zu "Blic - pri kraju pregovori sa Mladicem"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: vojvodinac
  • Forum: Serbian Hip-Hop
  • aus dem Unterforum: Forum je na Novi Server www.becka-sekta.net
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 17.08.2004
  • Sprache: serbisch
  • Link zum Originaltopic: Blic - pri kraju pregovori sa Mladicem
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 4 Monaten, 10 Tagen, 17 Stunden, 31 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Blic - pri kraju pregovori sa Mladicem"

    Re: Blic - pri kraju pregovori sa Mladicem

    vojvodinac - 16.11.2005, 17:22

    Blic - pri kraju pregovori sa Mladicem
    Osoba od najvećeg poverenja srpskog premijera Vojislava Koštunice, srpski privrednik sa jakim vezama u Vašingtonu, privodi kraju pregovore sa haškim optuženikom Ratkom Mladićem o predaji, piše „Blic” pozivajući se na izvor blizak Haškom tribunalu. Kako navodi list, taj poslovni čovek, čije ime se ne navodi, „ima instrukcije da Mladiću predoči ultimatum - krajnje vreme je da prihvati ponudu za predaju, u suprotnom - biće uhapšen”. „U Hagu su ovog puta u potpunosti uvereni da će obaveza koja je prihvaćena biti ispunjena do 15. decembra, a verovatno i pre, uz pomoć jakog Koštuničinog pregovarača”, piše list pozivajući se na isti izvor. Kako se navodi, sadržaj pregovora ovog puta su sredstva za zbrinjavanje porodice generala Mladića. Ukoliko ishod pregovora ne bude pozitivan, biće dat nalog za hapšenje, tvrdi isti izvor i navodi da je u tom slučaju „već dogovoreno da se ta akcija pred javnošću predstavi kao predaja”.
    Izvor „Blica” takođe odbacuje mogućnost da se Mladić skloni u Rusiju, kao što se dešavalo ranije u više navrata, i tvrdi da su pod prismotrom svi kanali kojima je Mladiću pružana logističika i finansijska podrška. „Mladić više nema slobodan put za Rusiju, kao što je to imao u više navrata ranije”, prenosi „Blic”.

    „MLADIĆA ŠTITE ODMETNUTI DELOVI TAJNE SLUŽBE”

    S druge strane, vojni analitičar Ljubodrag Stojadinović izjavio je da mu je haški begunac Ratko Mladić ranije u nekoliko navrata rekao da se „živ neće predati” Haškom tribunalu i ocenio da njega štite „podivljali” sektori domaćih tajnih službi.

    Stojadinović je za novosadski „Građanski list” ocenio da ni državni organi Srbije i SCG neće uhapsiti Mladića, jer se plaše da se ne ponove incidenti kao u slučaju hapšenja Veselina Šljivančanina, ali „i zbog interesa tajnih službi”.

    „Ne verujem da država ne zna gde se on nalazi i ne verujem da on može biti priveden bez znanja tajnih službi i policije, bez kojih ne može ni da se krije. To su okolnosti koje prevazilaze interese države, jer se radi o strukturama koje su izvan kontrole i države i civilnih vlasti”, rekao je Stojadinović.

    Ocenio je da se „pravi odgovori” mogu naći u onim strukturama koje su ostale „nedirnute” posle pada Miloševića, a to su vojna obaveštajna služba, služba bezbednosti, BIA i drugi „podivljali sektori te službe”.

    „Ti sektori rade za svoj račun i za račun struktura koje su u sferi duboke ilegale i koji su u ratu stekli sve ono što imaju, a što nisu izgubili u promeni režima 5. oktobra 2000. godine”, ocenio je Stojadinović.

    Prema njegovim rečima, priča o Mladiću može se završiti na nekoliko načina - „da Ratko Mladić umre prirodnom smrću, da se ubije, kao što mu predlaže ministar odbrane, da bude uhapšen ili da neko dokaže da se on ne nalazi tamo gde svi tvrde da se on nalazi”. (Beta)



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Serbian Hip-Hop



    Ähnliche Beiträge wie "Blic - pri kraju pregovori sa Mladicem"

    Semesterferien mit Pri Pra Praktikum - Mia (Donnerstag 08.03.2007)
    Grand Pri the eurovision - fischlidrea (Montag 14.05.2007)
    Vlada pregovara sa Mladicem o predaji - cevapusa (Donnerstag 09.06.2005)
    gand pri - izzygirl (Samstag 17.03.2007)