Otvoren novoizgradjeni prelaz Raca

www.Brcko.co.sr
Verfügbare Informationen zu "Otvoren novoizgradjeni prelaz Raca"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: cevapusa
  • Forum: www.Brcko.co.sr
  • Forenbeschreibung: Dođite da se dru˛imo!
  • aus dem Unterforum: Novosti - Новости
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Sonntag 05.12.2004
  • Sprache: serbisch
  • Link zum Originaltopic: Otvoren novoizgradjeni prelaz Raca
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 7 Monaten, 7 Tagen, 11 Stunden, 7 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Otvoren novoizgradjeni prelaz Raca"

    Re: Otvoren novoizgradjeni prelaz Raca

    cevapusa - 20.09.2005, 21:38

    Otvoren novoizgradjeni prelaz Raca
    Отворен новоизграђени прелаз Рача

    БИЈЕЉИНА, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Рачи код Бијељине данас је отворен новоизграђени савремени гранични прелаз између БиХ и Србије и Црне Горе /СЦГ/, чија изградња је коштала 11,5 милиона КМ, од чега је седам милиона донирала ЕУ.

    ОТВОРЕН НОВИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ


    Објекат је изграђен на површини од 24 000 метара квадратних, а садржи пријемно-контролни пункт, путнички терминал, 12 улазно-излазних трака, 16 контролних кабина, објекте за царинску службу и граничну полицију, те робни терминал са 50 мјеста за паркирање камиона и двије хале за преглед возила.

    Нови гранични прелаз изграђен је у непосредној близини моста на ријеци Сави, код Сремске Раче, око три километра узводно од садашњег граничног прелаза у Рачи.

    Отварањем овог прелаза између БиХ и СЦГ биће потпуно ријешен проблем контроле путника и робе који је до сада обављан на неусловном мјесту.

    Гранични прелаз су отворили министар финансија и трезора БиХ Љерка Марић, директор Управе за индиректно опорезивање БиХ Кемал Чаушевић и портпарол делегације Европске комисије у БиХ Фране Маројевић.

    Маројевић је истакао да ће ЕУ финансирати изградњу још шест граничних прелаза у БиХ.

    “Ово је први прелаз који је финансирала ЕУ у свом пројекту, а при крају је завршетак изградње граничних прелаза на Каракају и Каменском, па се очекује да ће ускоро и они бити предати на употребу”, рекао је Маројевић.

    У изградњи граничног прелаза у Рачи финансијски је учествовала и РС, али њени представници, како је најављено, због протокола нису данас били у Рачи, као ни представници општине Бијељина, на чијој се територији налази овај гранични прелаз.

    На питање новинара да ли је изостављање из протокола отварања представника РС својеврсно кажњавање РС, Маројевић је рекао да уопште није ријеч ни о каквим санкцијама према РС, јер је гранични прелаз у Рачи пројекат на државном нивоу, па је онда ред да га отворе представници државе БиХ.

    Он је потврдио да су протокол отварања овог граничног прелаза у консултацијама направиле Европска комисија и Управа за индиректно опорезивање БиХ, али да је Управа за индиректно опорезивање БиХ домаћин свечаности.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.Brcko.co.sr

    molim brzi odgovor - gepostet von marijana am Mittwoch 16.08.2006
    Trazim Branku Borojevic - gepostet von Predo am Dienstag 04.04.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Otvoren novoizgradjeni prelaz Raca"