Premlacivanje Srba i Hrvata u KPZ Zenica svakodvnevna pro...

www.Brcko.co.sr
Verfügbare Informationen zu "Premlacivanje Srba i Hrvata u KPZ Zenica svakodvnevna pro..."

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: cevapusa
  • Forum: www.Brcko.co.sr
  • Forenbeschreibung: Dođite da se dru˛imo!
  • aus dem Unterforum: Novosti - Новости
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Sonntag 05.12.2004
  • Sprache: serbisch
  • Link zum Originaltopic: Premlacivanje Srba i Hrvata u KPZ Zenica svakodvnevna pro...
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 10 Monaten, 8 Tagen, 19 Stunden, 45 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Premlacivanje Srba i Hrvata u KPZ Zenica svakodvnevna pro..."

    Re: Premlacivanje Srba i Hrvata u KPZ Zenica svakodvnevna pro...

    cevapusa - 10.06.2005, 09:38

    Premlacivanje Srba i Hrvata u KPZ Zenica svakodvnevna pro...
    Премлаћивање Срба и Хрвата у КПЗ Зеница свакодневна процедура

    САРАЈЕВО, 9. ЈУНА /СРНА/ - Вишеструки прелаз хришћана на ислам у зеничком затвору и стравична арпаска тортура над немуслиманским затвореницима актуелна је годинама, тврди бивши притвореник Казнено-поправног завода /КПЗ/ у Зеници Јозо Булић.

    Булић је пребачен у затвор полуотвореног типа у Мостару, гдје издржава остатак казне.

    Он је изјавио данашњем загребачком "Вечерњем листу" да је премлаћивање Хрвата и Срба у КПЗ из Зенице свакодневна процедура и да је тај затвор "гнијездо муџахедина који тероришу хришћане".

    Према његовим ријечима, у периоду кад је боравио у КПЗ из Зенице у затвору је било и петнаестак к Арапа, "и то чланова босанског огранка злогласне Ал каиде, под вођством Абу Хамзе, који је у том казамату био утицајнији од самог управника".

    "Хамза је успоставио правило да се поздравља дизањем руку у ваздух и узвикивањем имена његове терористичке организације. Ако не отпоздравите на исти начин слиједи тешко премлаћивање. Због моје тврдоглавости, јер нисам хтио извикивати Ал каида, стално су ме малтретирали. Тамошња затворска правила су једноставна - свако мора учити Куран и клањати или бити подвргнут тортури. У очају сам им знао рећи `убијте ме, али ме немојте учинити инвалидом` ", каже Булић.

    Он наводи да га је, кад је пошао са тројицом муслимана да запали цигарету пресрео Мухамед Харачић у друштву још неколико фанатика које је знао по надимцима Кина, Ћића, Газибара, Муња, Ђока итд. и ударио га шаком у главу, након чега је изгубио свијест.

    "Пробудио сам се након трочасовне коме у затворској болници сав модар и крвав за шта постоје докази у затворском стационару. Будући да је мој брат алармирао ИПТФ, они имају и фотографије које свједоче о мом изгледу након напада", наводи Булић који је 2002. године провео пет мјесеци у зеничком затвору изгубивши за то вријеме 15 килограма.

    Према његовим ријечима, у болници га је посјетио одгајивач Рафет и обећао му, ако пређе на ислам, заштиту менсура Личине Метка, осуђеног на затворску казну од 20 година због убиства.

    "Иако представљена као добровољна промјена вјере, Виктору Думанчићу је након присилног обрезивања Хамза дао име Абдул Керим, а исто је било и са Миланом Турајлијом и Робертом Шаином који су од Хамзе добијали заштиту и 100 КМ за цигарете. Након преласка на ислам постали су гори према нама од Арапа", нагласио је Булић и додао да се немуслимани у зеничком затвору свакодневно шаберују, озљеђују жељезном шипком са три оштрице.

    Загребачки "Вечерњи лист" пише да је Булић на захтјев ИПТФ-а у септембру 2002. године пребачен у Мостар, након што је континуирано злостављан на начин који је описао "методама мучења из османлијског времена".



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.Brcko.co.sr

    molim brzi odgovor - gepostet von marijana am Mittwoch 16.08.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Premlacivanje Srba i Hrvata u KPZ Zenica svakodvnevna pro..."