Slaganje horoskopskih znakova.........

FREUNDES KREIS / KRUG PRIJATELJA
Verfügbare Informationen zu "Slaganje horoskopskih znakova........."

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: NERO - gost - kalinka - PHARAO - mokusha84
  • Forum: FREUNDES KREIS / KRUG PRIJATELJA
  • Forenbeschreibung: Dragi korisnici.Da bi imali mogucnosti citati ili odgovarati na postove morate se registrirati.
  • aus dem Unterforum: SVE STO VAM PADNE NA PAMET
  • Antworten: 17
  • Forum gestartet am: Samstag 02.09.2006
  • Sprache: bosnisch
  • Link zum Originaltopic: Slaganje horoskopskih znakova.........
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 7 Monaten, 1 Tag, 14 Stunden, 35 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Slaganje horoskopskih znakova........."

    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    NERO - 20.09.2006, 23:23

    Slaganje horoskopskih znakova.........
    Curke,da vas mal pitam,al aj i vas balonje....
    Recite mi kolika je istina u tim horoskopima, konkretno mislim na slaganje znakova medusobno?? Evo ja sto vise analiziram ljude koje poznajem oko sebe vidim da jedno 90 posto odgovara svome horoskopskom znaku i to me bas mal cudi...... Ili za vas koji imate mal vise iskustva u kako se u tome slazete s pojedinim znakovima...i jel istina ona da su djevice hladne u krevetu??



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    gost - 21.09.2006, 15:01


    ne virujen u to



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    kalinka - 22.09.2006, 08:58


    Jebote nesto mi nije jasno."NERO" sory baby,al kak stavljas u profil sliku nekog terminatora u PM,a pises neke mekane teme.Ti si stvarno u k.... :loll: :haha: ili ti je to maska perko neta.Spadas pod kategorju topica "Net ljubav ili tako nesto ",zaboravila sam. :haha:



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:35


    Ljubav je najveca mudrost i najfinija duhovnost. Ne postoji garancija za vjecnost ljubavi, ona dolazi i odlazi, zavisno od toga da li je vas duh budan i svjestan ili se prepusta dremanju i spavanju...

    Obicno se najvise ljudi interesiraju za razvoj ljubavnog odnosa, odgovor bi bio bi tocan u onoj mjeri u kojoj osobe zive u skladu sa suncevim principima, zanemarujuci pritom sve ostale planete, njihove aspekte, kao i oblasti u kojima dolaze do izrazaja. Uskladjenost samo sucevih znakova ne predstavlja nikakvu garanciju i obrnuto, sasvim su moguce veze izmedu 'nekompatibilnih' znakova ukoliko su ostali elementi (osim Sunca) dobro uklopljeni.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:38


    Ovan (21.03. - 22.4.)

    Osobe rodjene u ovom znaku vec na prvi pogled, odnosno prilikom prvog susreta,znaju se nametnut i ostavljaju utisak na okolinu. Njihov fizicki izgled, ponasanje i stil izrazavanja su glavni aduti koje Ovan cesto koristiti prilikom susreta sa razlicitim osobama.

    Medjutim, treba naglasiti da oni to uglavnom cine spontano i nesvijesno, kao i bez odredjene ili smisljene strategije. Odnosno, tipican predstavnik ovog znaka ponasa se vrlo spontano, iskreno, culno i shodno svom primarnom impulsu. Naime, poznato je da Ovnovi posjedjujujako strastvenu prirodu i skoro "neukrotivu cud".

    Ovan tezi culnom zadovoljstvu, strastvenim vezama i potrebi za dominacijom, bilo da je rijec o ljubavnom partneru ili o nekoj drugoj osobi prema kojoj osijecaju emotivnu naklonost. Njihove strasti se razbuktavaju vrlo burno, lako i ubrzano, tako da jejako vazan onaj pocetni impuls, prvi utisak ili samo "fluid" i elektricitet koji prasti u vazduhu. Naravno, zbog toga oni najcesce deluju veoma nestrpljivo i ubrzano, ili cak i "nasrtljivo" u drustvu osobe koja im se dopada.

    Ovan ima dovoljno hrabrosti da slobodno izrazi svoja osijecanja bez ustrucavanja i laznih obzira. Pri tome, najako direktan i otvoren nacin izrazava i svoje simpatije ili antipatije prema odredjenim osobama. Znaci, svojoj okolini otvoreno daje do znanja ko mu se dopada a, narocito, ko mu se ne dopada.

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU OVNA


    Prije svega, ljubavna igra ili zavodjenje mora biti vrlo iskreno, otvoreno i spontano. Ali, najvaznije pravilo glasi: dozvolite Ovnu da se udvara Vama, ili ukoliko ste dovoljno lukavi, onda navedite i zavedite Ovna, da se on udvara Vama! Poenta je u tome da Vi uvijek morate biti "ljubavni plijen", a Ovan je uvijek "ljubavni osvajac", bez obzira da li je rijec o muskarcu ili o zeni.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:39


    Bik ( 21.04.-22.05.)



    Osobu rodjenu u znaku Bika je lako prepoznati vec na prvi pogled. U odnosu na ostale pripadnike zodijaka Bikovi se izdvajaju ili prepoznaju, po svojoj zavodljivoj i po malo cudljivoj prirodi. Dakle, oni se isticu po svome ponasanju ili temperamentu i narocito, na osnovu svog fizickog izgleda.



    U osnovi osobe u znaku Bika posjedjuju senzualnu prirodu, koja ima velike prohtijeve u svemu onome sto pothranjuje njihova cula ili emocije. Medjutim, istovremeno treba naglasiti da su Bikovi po svojoj prirodijako podlozni i materijalnom carstvu - njihove aspiracije predstavljaju kombinaciju hedonistickih potreba i komformistickog uzitka. Naime, da bi jedan tipican Bik dosao do svog emotivnog zadovoljstva ili do vrhunca, potrebno je prethodno da osieti materijalnu sigurnost u prijatnom, lijepom i udobnom okruzenju. Jer, Bik je konformista koji znauzivat punim plucima i zbog toga pazljivo cuva svoje "malo-veliko carstvo".



    Poznato je da njihova odanost tradiciji ili porodicnom zivotu i narocito, privrzenost ljubavnom partneru predstavljaju velike vrline. Ipak, ne treba zaboraviti da je Bik prakticar koji - cvrsto i sa obe noge stoji na signurnom postolju. Takodjer je vazno da to postolje mora biti skupocijeno, jer ukoliko je Bik okruzen sjajem i luksuzom i ukoliko uziva u raskosi - postoji i dobar preduslov za ljubavnim blagostanjem.



    Dakle, vazne osobine koje odslikavaju njihov psiholoski profil su: naglasena emotivnost, ali i ljubomora, kao i posesivnost koju uvijek izrazavaju - kada im netko ili nesto "pripada". Ukoliko je rijec o tipicnom predstavniku ovog znaka, savrseno Vam mora biti jasno da kod Bikova nema tolerancije na temu koketiranja ili emotivne i seksualne slobode. Znaci, nemojte se "igrati vatrom" i nemojte ciniti nesto sto ce Vam biti zabranjeno cak i u mislima!

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU BIKA

    Ucinite to na neki diskretniji nacin, indirektno i suptilno. Pri tome, nemojte zaboraviti na razlicite poklone, kao i na brojna pravila o lijepom ponasanju. Poenta je u tome da morate ostaviti veliki utisak, ali ne samo svojom pojavom vec i razlicitim manirama ili ukazanom paznjom. U tom smislu mozete biti sigurni da se Vasa paznja "mijeri" - ne samo lijepim rijecima, vec i kroz razlicite "vrijedne" ili skupocijene poklone, sitnice i darove.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:39


    Blizanci (21.05.-20.06.)



    Prvi susret sa osobom rodjenom u znaku Blizanaca ukazuje - da je rijec o vrlo neobicnim, interesantnim, jako duhovitim i sarmantim osobama. Dakle, epiteti koji idu uz njihovu pojavu, stas ili glas su: Blizanci posjedjuju zabavljacki karakter, izrazajnu elokvenciju, kao i to da su vijesti prilikom upotrebe razlicitih intelektualnih, mentalnih ili govornih strategija. Vazno je razumijeti da je dubina njihovog bica ispunjena zeljom za promijenom i istrazivanjem i narocito, da je radoznalost - njihov glavni pokretac. Naravno, "radoznalost" treba tumaciti kao njihovu zelju za neprekidnim otkrivanjem novog iskustva ili za saznanjem i upoznavanjem svijeta oko sebe. Uostalom, ne treba zaboraviti da njihovimzvijezdama upravlja Merkur te, da bi ste privukli njihovu paznju i podstakli njihove emocije potreban je odredjeni stimulans u vidu vizuelnog podsticaja, a najbolji efekat se postize uvijek kada zaintrigirate njihovu intelektualnu paznju. Zivijeti sa osobom u znaku Blizanaca znaci, zaboraviti na one klasicne obrasce ponasanja i narocito, ne treba insistirati na nekim strogim, rigidnim ili krutim principima. Ukoliko kod Blizanaca postoji interes za odredjenu osobu suprotnog spola, sigurno je rijec o nekim "detaljima" koje samo oni primijecuju kod nje; kao i o atraktivnom izgledu te osobe ili o njenom pomalo "neobicom" ponasanju; ali i o nekom novom iskustvu koje Blizanac zeli da "okusi".



    Blizanci svoje emocije drze pod strogom kontrolom, jer obicno ne uspijevaju pravilno dozirati odredjenu kolicinu emocija koju poklanjaju svom ljubavnom partneru ili osobi koja im se dopada. Ne treba zaboraviti: da izmedju osobe u znaku Blizanaca i njenog partnera postoji odredjena emotivna distanca, stit ili ograda, koju oni koristite iz samo njima znanih razloga. Uvazavajuci sve ovo potpuno je razumljiv njihov - emotivni profil, tj. njih ljubavni potresi, prekidi ili rastanci narocito ne pogadjaju, jer oni se ne uklapaju u tip "emotivnog pacenika". Naime, od Blizanaca nikako ne treba ocekivati: ljubavnu dramu, srceparajuce scene, tugu, patnju ili suze zalosnice. Dakle, svi oni koji poznaju psiholoski profil Blizanaca racunaju sa tim da su njihovi osnovni aduti inteligencija, verbalne sposobnosti ili spekulacija, kao i fantasticna snalazljivost u razlicitim okolnostima. Ne treba zaboraviti da tipican Blizanac uvijek u svojoj glavi ima razlicite afinitete i interesovanja kada je u pitanju ljubavna tema, odnosno u njihovim mislima gravitiraju razlicite osobe, a u njegovim djepovima se nalaze neki "tajni spiskovi", i u njihovom imeniku postoje neke "tajne sifre". U svakom slucaju oni uvijek imaju dobru alternativu, bez obzira da li je rijec o ljubavnoj uvertiri ili o ljubavnom rastanku.

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU BLIZANACA

    Pozeljno je da to cinite na neobican i originalan nacin, ali istovremeno da sacuvate iskrenost, spontanost iosobni sarm. Vasa "velika prednost" je - ako posjedjujete atraktivan izgled, ali to Vam sigurno nece biti dovoljno da zadrzite njihovu paznju.Uz super stas podrazumijeva se da imate i "dobar glas", a to znaci da se "strogo" ocijenjuje i Vas stil izrazavanja. Svakako od Vas se ocekuje i daimate dinamicnost, optimizam, leprsavo raspolozenje, kao i zabavljacki karakter, zatim sposobnost za intelektualnim pariranjem i spontanost u izrazavanju. Uostalom zapamtite dobro da kod Blizanaca vazi zlatno pravilo: "slican se slicnom raduje"!



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:40


    Rak (21.06.-22.07.)



    Osobe rodjene uznaku Raka treba prihvatiti kao romanticne dusice i hipersenzitivce, jer oni imaju nijeznu i senzitivnu prirodu; i narocito izostrenu intuiciju. Naime, osobine koje na najbolji nacin opisuju njihov psiholoski profil su: naglasena emotivnost, preosijetljivost, nesigurnost, plasljivost, emotivna povodljivost, romanticnost i senzitivnost.Zvijezdama ovog znaka upravlja mijesec i zbog toga se kaze: da su Rakovi - mijeseceva dijeca. Poznato je, da mijesec prolazi kroz razlicite faze i da mijesecev ciklus ima veliki uticaj na psihicko, emotivno i mentalno stanje ovog znaka, kao sto utice na kompletnu prirodu i na nase okruzenje. Da li Vam je poznata cinjenica, da su Rakovi podlozni iznenadnim, cestim ili naglim promijenama u raspolozenju i da upravo zbog mijesecevih faza spadaju u kategoriju hipersenzitivaca? Osoba rodjena u ovom znaku cesto mijenja svoje raspolozenje ili prolazi kroz razlicita psihicka i emocionalna stanja, tako da ponekad ne treba traziti konkretan povod ili uzrok, kao ni razumljivo ili logicno objasnjenje. Ipak, ne treba zaboraviti da priroda cini svoje, tj. uijvek postoji "ravnoteza" - to sto su Rakovi izuzetno senzitivni i satkani od emocija, oni istovremenoimaju i "dobar oklop". Mozete biti sigurni, da oni brizljivo cuvaju sve ono do cega im je stalo, kao i da oko sebe imaju brizljivo podignute zidove ili ograde. Ukoliko Vam je zaista stalo da ovojite njihovo srce i da stignete do njihovog "ljubavnog carstva", onda morate biti spremni na razlicite testove izdrzljivosti i povijerenja, kao i emotivne privrzenosti.



    Znaci, Rak od svog partnera ocekuje potpunu privrzenost, beskrajnu paznju i razumijevanje i narocito psiholosku, emotivnu ili materijalnu sigurnost. Pri tome, nikako ne treba zaboraviti da su Rakovi jako tradicionalni i da je porodica njihovo najsigurnije utociste. Od njih ne treba ocekivati veliku fizicku hrabrost i potrebu za dokazivanjem, jer Rakovima je mnogo vaznije ono stoimaju u svojoj dusi, zatim u svojoj porodici ili u ljubavnoj vezi. Dilema da li je vrijednije duhovno ili materijalno carstvo - za njih ne postoji, jer na sebi svojstven nacin oni uvijek biraju duhovno carstvo. Ali, pod tim podrazumijevaju pravi porodicni komfor i sve uslove koji su neophodni za harmoniju i potpuni uzitak njihove porodice. Rakovi u dubini svoje duse prepoznaju prave emocije i osijecaju iskrenost ili dobru namijeru. Dakle, oni sujako senzitivni, zavodljivi, povodljivi i zaljubljivi, ali Vas prolazak kroz "prvu kapiju" ne znaci nista, jer oni Vas nece pustiti ni korak dalje - ako u Vama ne postoje iskrena osijecanja. Zatim, nemojte zaboraviti da Rak naprosto uziva u tome da bude pazen i mazen, ali on ima i prevelika ocekivanja i u tom smislu, zahtijeva "poseban tretman". Odnosno, Vi morate pruziti maksimum u bilo kom smislu, a za uzvrat Rak Vam nudi svoju privrzenost i vijernost. "Kljuceve ljubavi" Rak sigurno drzi u svojim rukama, a "tajnu sifru" brizno cuva u svojoj glavi jer to je najsigurniji nacin da se trajno sacuva Vasa ljubavna veza. Budite sigurni da je to prava istina, jer Rak zaistaima nevijerojatnu sposobnost izna sacuvati svoju ljubavnu ili bracnu vezu.

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU RAKA

    Preporucujemo Vam da budete iskreni, pazljivi i dobronamijerni. Osnovno pravilo ljubavnog zavodjenja glasi: osobu u znaku Raka treba neprekidno osvajati na razlicite nacine, znaci od Vas ocekuju topli pogledi, umilne rijeci, nijezni dodiri i ljubavni osmijeh. Zatim, razliciti pokloni i sitnice samo dodatno potkrepljuju Vasu iskrenu paznju i namijeru - da izmamite njihov osmijeh ili da ulijepsate njihovo raspolozenje. Slijedece vazno pravilo glasi: Rak ne pokrece inicijativu ili to nikada ne cini na direktan nacin. Od Vas se ocekuju svi konkretni potezi, pozivi i direktna inicijativa. Uostalom, dovoljno je da pogledate u njihove oci i tu se krije odgovor, signal ili poruka u kom pravcu treba nastaviti igru ljubavnog zavodjenja. Oni Vamtiho daju do znanja da u sebiimaju ogromno duhovno i emotivno bogatstvo, a od Vas ocekuju ulogu velikog "ljubavnog osvajaca".



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:40


    Lav (23.07.-22.08)



    Osoba rodjena u znaku Lava jejako temperamenta, ali istovremeno ijako dostojanstvena u svom ponasanju. Tipicna karakteristika i osobina ovog znaka je - da Lavovijako drze do svog izrazavanja, odnosno do stila! Znaci, vazan utisak koji oni ostavljaju na svoju okolinu i u tom smislu, Lavovi cine sve sto je potrebno da osvoje Vase simpatije, veliki aplauz, pohvalu ili divljenje. Da li Vam je poznato, da Lavovi uzivaju u osijecaju popularnosti i od Vas ocekuju da im se divite? Nadasve jednom tipicnom Lavu imponira - da se nalazi na tronu ili na nekom pocasnom mijestu, tako da sve druge pozicije njima izgledaju krajnje nezanimljivo. Njihova sujeta ih cesto navodi na teatralno ponasanje, dok njihov ponos cesto utice na pretijeranu subjektivnost tako da razlicite stvari, dogadjaje ili osobe tumace u skladu sa svojim predstavama o visokim kriterijumima.



    Kada se Lavovima pripisuje egocentricnost, zaista je tesko pravilno odgovoriti: da li je rijec o njihovoj mani ili o njihovom svojstvu - da stvari i dogadjaje tumace iz svog kuta? Lavovi sujako teatralni i u tom smislu obracaju paznju na razlicite sitnice, na detalje ili na finese koje postoje u necijoj pojavi, kao i u necijem predstavljanju. Pri tome, oni insistiraju na visokim kriterijumima iimaju istaknut ukus ili pravi smisao za lijepotu. Ipak, ne treba zaboraviti da su Lavovi zahtijevni i da fizicka lijepota na njih ostavlja samo prolazno znacenje, tako da oni dobro razlikuju onu "pravu lijepotu" koja kolazi iz dubine necijeg bica. Zatim, Lavovi uzivaju u razlicitim izazovima jer - veliki izazovi predstavljaju pravu priliku za dokazivanjem, zatim zaosobnim trijumfom i narocito, za velikom pobijedom! Naime, Lavovi imaju potrebu da fasciniraju svoju okolinu i svog ljubavnog partnera. Stoga, njihove velike parole glase: "onaj ko ne riskira, taj ne dobija" i "samo veliki ostaju". Dakle, oni su energicni, dominantni i teatralni tako da svi ljubavni susreti proticu po vec utvrdjenom scenariju. Znaci, Lav pokrece inicijativu i sve konce drzi iskljucivo u svojim rukama. Ukoliko izmedju Vas postoji ljubavna veza, onda morate biti spremni na to - da Lav uvijek ima dominantnu ulogu i da u tom smislu, nista ne mozete promijeniti. Lavovi imaju dosta hrabrosti i zbog toga na direktan nacin izrazavaju svoj interes, dopadanje, afinitete i simpatije, kao i svoje osijecaje. Uglavnom ne postoji dilema prema kome Lavovi osijecaju simpatiju ili antipatiju - oni to jasno pokazuju. Zatim, oni su strasni, posesivni i ljubomorno cuvaju sve sto pripada pod njihovo vlasnistvo,osobnu svojinu ili pod njihovo "malo carstvo". A ljubavni partner je samo "dijo" tog carstva, medjutim ponekad to znaci - veliku privilegiju, a ponekad veliki teret. Mozda je najbolje da to pitanje postavite svom Lavu - jer on ce Vam pruziti i najubijedljiviji odgovor.

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU LAVA

    Jedna od prvih lekcija koju treba dobro da naucite glasi: Lav se udvara Vama na direktan nacin i njemu treba prepustiti to vrhunsko zadovoljstvo u zavodjenju, a narocito, ponos zbog osvajanja Vase paznje i Vase ljubavi. Vazno je da u Vasim ocima prepoznaje pogled divljenja i da se na Vasim usnama nalazi osmijeh zadovoljstva, kao i da su Vase ruke spremne da ga prihvatite u bilo kom trenutku. Savijetujemo Vam: da izbijegavate mala lukavstva, jer Lav nije ni najmanje naivan i ukoliko igrate po "losim pravilima" - onda Vas ocekuje vrlo neugodno iznenadjenje.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:41


    Djevica (23.08.-22.09)



    Osobe koje su rodjene u ovom znaku ne treba traziti u prvim redovima, jer Djevica nije tip osobe koja skrece paznju na sebe svojim ekscentricnim ponasanjem, ekstravagantnim izgledom i scenskim efektima. Tipicna Djevica se ponasa odmijereno, promisljeno, rezervirano i diskretno. Zatim, u ocima svoje okoline Djevicazna ponekad djelovati pretijerano strogo ili "uniformirano", ali u svakoj prici se ponavlja klasicno pravilo: "sto ljudi, sto cudi", tako da na nekim listama ili u ocima nekih ljudi, Djevica zasluzuje i najvece komplimente. A kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom sastavljanja rang liste - na kojoj se jedna Djevica nalazi na vrhu su: sigurnost, umijerenost, tocnost, urednost, povijerenje, razumnost, diplomaticnost i analiticnost. Ipak, ne treba zaboraviti da psiholoski profil Djevice odaje osobu koja svoje emocije i strasti drzi pod "strogom kontrolom" razuma. Znaci, u njihovim ocima osobe kod kojih do izrazaja dolaze vruce strasti, nekontrolirani zanos i pretijerana romanticnost, kao i slijepa zaljubljenost najcesce izgledaju -jako neozbiljno, infantilno i pomalo budalasto. Uostalom, u dubini njihovog bica se nalazi potreba za razumijevanjem i shvacanjem ili za kognicijom, cak i onda kada je rijec o ljubavnoj temi ili voljenom bicu. Pricati pricu, da ljubav ne poznaje zakone razuma ili logike u slucaju Djevice, predstavlja uzaludan pokusaj. Odnosno, Djevica ima svoje utvrdjene arsine, principe ili pravila po kojima funkcionira i u tom smislu, vazno je ono sto "prihvaca" ili odobrava njihov razum a ne ono sto se desava kao emotivni impuls, prolazna strast ili impresija. Djevice skoro nikada nenastupa u igri zavodjenja vec u igri nadmudrivanja i taktiziranja - to je nacin da neko osvoji njihovu paznju.



    Zaista nema razloga da njihov partner ocekuje pretijerane izlive emocija, jer Djevica dobro vlada svojim osijecajima i ne dozvoljava da se njen intimni ili privatni zivot pretace u nekakvu javnu pricu. Odnosno, poenta je u tome da - Djevica postavlja visoke zidove iza kojih dobro skriva svoj ljubavni ili porodicni zivot. Sa njima treba imati prilicno strpljenja, jer sve ono sto Vam Djevica "poklanja" prethodno dobro i precizno odmijerava, tako da se Vasa ljubavna veza zasniva na - principu zasluge. Njihov partner prethodno mora zasluziti sve ono sto ce dobijati u malim i strogo kontroliranim dozama. Pri tome, njihov partner ne smije zaboravit: da je Djevica neumorna i uvijek spremna na razlicite mentalne testove, provijere i analize.

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU DJEVICE

    Od Vas se ocekuje vrlo razumno ili promisljeno ponasanje, sto znaci da se ophodite "ozbiljno", uporno, istrajno i strpljivo. Naravno Vas spoljasnji izgled nije od presudnog znacaja, vec Vasa unutrasnja ili duhovna lIJepota. Preciznije receno, to je "duhovno bogatstvo", a pod tim DJevica podrazumijeva intelektualnu superiornost, razumnost i narocito dobro izrazenu prakticnu pamet. Zatim, vazno je da se nalazite na istimvalnim duzinama, kao i da se pridrzavate svih osnovnih pravila o "urednom" nacinu ili stilu zivota.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:42


    Vaga (23.09.-22.10.)



    Osobe koje su rodjene uznaku Vageimaju jakoistancani ukus, rafinirani stil i smisao za estetskim izrazavanjem. Vage poklanjaju veliku paznju svom spoljasnjem izgledu i kulturi ponasanja, odnosno one pazljivo brinu o svom kompletnom nastupu, kao i o kvalitetu veze sa blizom okolinom. Naime, jedna Vaga ne samo da vodi racuna o svom izgledu vec ona vijeruje - da elegancija i sarm reflektiraju unutrasnju lijepotu! U tom smislu, Vaga uvijek tezi ka perfekciji ili ka potpunoj harmoniji koja dovodi u ravnotezu - unutrasnje zadovoljstvo i lijepotu. Ponekad se stice utisak da su Vage suvise okupirane tim svojim izgledom ili svojim unutrasnjim emotivnim ili materijalnim potrebama, tako da "zaboravljaju na ostatak svijeta". U izvijesnom smislu to zaista je tocno, jer Vaga insistira na visokim kriterijumima i na takav nacin pravi strogu selekciju pri izboru odgovarajuceg drustva, teme ili potencijalnog partnera sa kojim zeli da provede neke carobne iugodne trenutke. Prvo pitanje na koje trebate odgovorit prilikom susreta sa Vagom glasi: da li zaista pripadate krugu odabranih i da li dijelujete dovoljno atraktivno, privlacno i sarmantno po "visoko utvrdjenim standardima"? Zatim, nemojte zaboravit da lijep fizicki izgled znaci i veliku povlasticu, ali istovremeno Vi morate ispunit i neke druge zahtijeve ili kriterijume koji se nalaze na njhovoj rang listi. Od Vas se ocekuje daimate izrazenu romanticnu crtu, naglaseni zabavljacki karakter, neodoljivi sarm i besprekoran ukus. Zatim, Vaga uredno procijenjuje Vase prakticne sposobnosti i narocito, Vase materijalne mogucnosti. Da li Vam je sada jasnije, zasto se kaze da Vage nisu nimalo skromne u svojim prohtijevima? Osobine kao sto su: neodoljiva ljupkost, sarm, senzualnost, zavodljivost, koketnost, leprsavost, romanticnost i optimizam predstavljaju jedan od osnovnih razloga zbog cega se Vaga nalazi na "top listi favorita" odnosno, osobe u znaku Vage dijelujujako privlacno na suprotni spol, prati ih cuvena etiketa - da su pozeljni ili rado vidjeni na razlicitim mijestima, kao i u sarenolikom drustvu.



    Zaista jedna tipicna Vaga vrlo brzo ispunjavaju svoj telefonski imenik, tako da se ne treba cuditi sto se u njihovim imenicima nalazi ogroman broj imena. Naravno, vecinu tih imena upravo cine osobe suprotnog spola ili "potencijalni" udvaraci, obozavaoci, simpatizeri i ostali "tajanstveni likovi".

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU VAGE

    Prvo pravilo je: morate imatipuno stila, jer bez obzira sto na prvi pogled sve izgleda lako, budite sigurni da se stvari vrlo brzo kompliciraju. Odnosno, vazno je da dijelujete privlacno, vrlo zabavno, neodoljivo sarmantno, atraktivno i iskreno. Medjutim, nikako nemojte zaboratiti: da Vaga oko sebe ima veliku broj potencijalnih udvaraca i da Vam zbog toga njen pocetni signali ili zeleno svijetlo, ne predstavljaju nikakvu garanciju za neku slijedecu fazu. Uostalom, Vage su specificne i zbog toga sto vrlo aktivno i rado uzivaju u razlicitim vidovima udvaranja ili u ljubavnom zavodjenju, kao i u brojnim zabavama. Pri tome, morate voditi racuna o nekom nepisanom pravilu koje glasi: Vaga nikada ne cini onaj "pocetni korak", a to znaci da Vaga na indirektan nacin ijako suptilno salje svoje impulse ili emotivne signale. Ona zaista beskrajno uziva u "ljubavnim igrama" i u tome da je netko zavodi ili da je osvaja i narocito, da je opcini svojim udvarackim manirama!



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:42


    Skorpion (23.10.-22.11.)



    Osobe rodjene u ovom znaku dijeluju zanosno, strastveno i privlacno za svoju okolinu. Dobro poznato pravilo je da se Skorpioni svrstavaju na "top-hot listu" velikih osvajaca i zavodnika. U tom smislu, Vama se sa punim pravom moze pripisati etiketa "velikog maga", kad god je rijec o ljubavnoj prici i zavodjenju, ili osvajanju paznje kod suprotnog spola. Skorpioni na neki njima svojstven (svijesni ili podsvijesni) nacin uzivaju u igri zavodjenja, a narocito uzivaju u svojevrsnoj dominaciji nad suprotnim spolom. Ovaj znak se svrstava u kategoriju velikih emotivaca.



    Skorpioni su svijesni svoje "Ahilove pete" i da imaju razradjene mehanizme i efikasne strategije kao nacin na koji cuvaju svoju emotivnu osijetljivost. Ni u jednom trenutku nemojte zaboraviti da su Skorpionijako strastveni u svemu sto se desava, bez obzira da li je rijec o ljubavnoj harmoniji ili o ljubavnom ratu. Ponekad stvari i svijet oko sebe promatraju kroz kontrast -- "crno-bijelo" i zbog toga od njih mozete ocekivati beskrajnu nijeznost, romanticnost i emotivnu paznju, ali, istovremeno su spremni i na lukavstvo, perfidnost ili na osvetu iz ljubavi.



    Dakle, ukoliko isprovocirate ili povrijedite jednog Skorpiona, ocekuje Vas "otrovna strijelica". Najvazniji kriterijum u toj igri je koliko se Skorpion osijeca povrijedjenim jer u onim najtezim slucajevima on rusi sve pred sobom i pri tome postaje fatalan. Osim toga, Skorpion nije destruktivan samo prema potencijalnom protivniku vec i prema samom sebi. Znaci dileme nema, ukoliko je odlucio da Vas povrijedi na neki nacin, da Vas ponizi, srusi ili unisti, on istovremeno vrlo svijesno unistava i samog sebe, ali se ne zaustavlja u svojim namijerama.

    Osobe rodjene u ovom znaku predstavljaju izuzetno uzbudljive i mastovite ljubavne partnere; oni ce Vas na strastveni nacin provesti kroz najlijepse ljubavno carstvo ili Vas ostaviti u beskrajnoj patnji. Oni sujako emotivni, strastveni, potentni, uzbudljivi i culni. Medjutim, oni su istovremeno i veoma posesivni, ljubomorni, osvetoljubivi i destruktivni. Ljubavna prica sa Skorpionom u glavnoj ulozi predstavlja veliko zadovoljstvo i beskrajno uzbudjenje. Ipak, nemojte zaboraviti da su njihove ljubavne igre i uzbudjenja suvise strastvena ili da predstavljaju suvise veliki izazov, izazov kojise vrlo brzo moze pretvoritu ljubavni vrhunac ili, naprotiv, u ljubavni ocaj. Dakle, Skorpion moze da Vas podigne na carski pijedestal ljubavi, ali isto tako moze i da Vas baci na samo dno ocaja

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI RODJENOJ U ZNAKU SKORPIONA

    Jedno od osnovnih pravila ili zapovjedi glasi: Skorpion se uvijek udvara Vama, a ne Vi njemu. Znaci, u bilo kojoj fazi ljubavne igre Vi ste ta "zgodna" meta ili zrtva, a Skorpion je uvijek osvajac ili pobijednik. U tom smislu, zaista nista ne mozete promijeniti osim da upotrebite svoju pamet i da se ponasate dovoljno snalazljivo. Naravno, muskarac i zena Skorpion koriste drugaciji stil, ali princip je potpuno isti.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:42


    Strijelac (23.11.-22.12.)



    Osobe rodjene u ovom znaku karakteristicne su po svom vrlo otvorenom i ekstravertiranom stilu izrazavanja. Dijelujujako odvazno, izazovno, hrabro i iskreno. Zatim, Strijelci sujako temperamentni, slobodoumni, neposredni i elokventni prilikom obracanja. Poznato je daimaju ogromnu energiju, samopouzdanje i spremnost na veliki rizik ili izazov. U tom smislu, ukoliko im je stalo da ostvare neki "veliki cilj", onda za njih nema prepreke na putu do cilja ili licnog zadovoljstva. Uostalom, da li ste se nekada bavili mislju zasto se kaze: "Biti kao slobodan strijelac"? Odgovor je vrlo jednostavan -- to je asocijacija na njihovu slobodoumnost, nezavisnost, avanturizam i na izrazitu hrabrost.



    Zbog svoje temperamentne i strastvene prirode Strijelci dijeluju nestrpljivo, a njihove reakcije sujako nagle i cesto neumijerene. Ljubavni susret sa osobom u znaku Strijelca obicno protice kao ljubavna vrteska jer sve se desavaubrzano i u jednom dahu. Njihov karakter odgovora glavnom junaku u filmskoj prici: "Ljubav do poslijednjeg daha". Znaci, oni reagiraju vec u prvom trenutku i na direktan nacin izrazavaju svoje simpatije ili antipatije. Pri tome, nemojte zaboraviti da su onijako iskreni, ali prilikom izrazavanja svoje iskrenosti cesto zaboravljaju na "pristojnu" granicu. Potpuno opravdano, ucinice Vam se da ponekad nemaju mijere ili stila u onome sto izrazavaju, u svojim komentarima ili u porukama koje Vam upucuju. Naravno, Strijelcima nedostaje nota diplomatije, takticnost ili umijerenost. Ali, ukoliko zelite iskrenog i pravdoljubivog partnera morate biti spremni i na emotivne povrijede

    Inace, njihov izgled, stil oblacenja i pojava ostavljaju primijetan utisak na okolinu, jer dijelujujako izazovno, atraktivno i pomalo provokativno. Dalje, oni ne pridaju posebno znacenje konvencionalnom ponasanju i nametnutim pravilima. Kada im se neko dopada, oni vrlo otvoreno izrazavaju svoje simpatije i reagiraju burno, u naletu vrucih strasti ili impulsivno. Budite uvijereni da avantura, ljubavna veza, romansa, ili zajednicki zivot sa Strijelcem protice najako interesantan, uzbudljiv i dinamicno nepredvidljiv nacin. Vama nikada ne moze biti dosadno, a koliko Vam je veselo, zabavno iliugodno zavisi od Vase sposobnosti prilagodjavanja.

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI RODJENOJ U ZNAKU STRIJELCA

    Prilikom prvog susreta i na prvi pogled iskreno, otvoreno i direktno. Njih privlaci izazov, sarm, avantura i neizvijesnot. Ukoliko je Vas pristup originalan i pri tome dijelujete duhovito i inventivno, onda je to - pun pogodak! Strijelci obozavaju razlicite vidove zabave i uzivaju u tome da pored sebe imaju osobu slicnih afiniteta. Ipak, ne budite naivni i ne zaboraviti da na kraju oni donose zavrsnu rijec, a narocito u slucaju kada je u pitanju muskarac Strijelac.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:43


    Jarac ( 23.12.-20.01)



    Osoba rodjena u znaku Jarca vec prilikom prvog susreta jasno Vam daje do znanja da, bar sto se nje tice, uvijek postoje neka utvrdjena pravila i da se skoro nista ne desava mimo tih pravila. Naravno, nije tesko zakljuciti da je ovdje rijec o osobi koja insistira na tradicionalnim ulogama, zatim na strogim principima, kao i to da jejako realna u svojim stavovima i procijenama. Ali, istini za volju, iz drugogkuta gledano, ti stavovi ponekad dijeluju suvise kruto, zategnuto, ustirkano, ilijako strogo.



    Podsijecamo Vas da Jarci dijelujujako racionalno i promisljeno. U tom smislu, od njih ne mozete ocekivati emotivni zanos i nonsanlanciju u ljubavnom hodu po "ruzicastim oblacima", vec upravo suprotno -- oni strogo kontroliraju svoje emocije i narocito svoj senzibilitet. Poenta upoznavanja i spoznavanja njihove cudi je u ovome: Jarac sve sto se desava podvodi pod racionalnu analizu i pod stroge definicije, cak i onda kada je rijec o ljubavnoj prici; vrlo je doslijedan i na razlicita pitanja ili dileme odgovara u skladu sa svojim glasom razumom. Dakle, Jarac cini ono sto misli, a ne ono sto osijeca. Ali, tu se krije i velika zamka, jer pogresno je zakljuciti da mu nedostaju osijecanja i nijeznost. Istina je da dobro kontrolira svoja osijecaje, a to znaci da sigurno upravlja svojim emocijama i dijeluje hladnokrvno i nepopustljivo.

    Zaista, oni su jedinstveni, imaju "spartanski duh" iimaju "ostre rogove" koje podjednako dobro koriste kako za napad, tako i za odbranu. Naravno, ne treba zaboraviti da su pouzdani i ako je Vas partner osoba u znaku Jarca, garantirano Vam nece nedostajati osijecaj sigurnosti i povijerenja. Odnosno, Jarac dijeluje ozbiljno i pouzdano, a Vasa ljubavna prica se odvija po unaprijed utvrdjenom protokolu. Morate razumijeti da su utvrdjena pravila, dogovor i disciplina kategorije koje garantiraju kvalitet Vase ljubavne price, a narocito, kontinuitet Vaseg zajednickog zivota.

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI RODJENOJ U ZNAKU JARCA

    Prije svegajako promisljeno i na vrlo diskretan nacin. Podsijecamo Vas da u ljubavnom odnosu postoje razlicite faze i zbog toga sve ono sto se desava izmedju Vas i Vaseg partnera zahtijeva utvrdjeni ili strogo kontrolirani redoslijed. Od Vas se ocekuju tople emocije, ali istovremeno i odredjena ozbiljnost i trijeznost. Naravno, nemojte zaboraviti da je njihova ideja vodje i glavna deviza: "Treba vijerovati u razum"! Ipak, ono sto ostaje nedoreceno su odredjena emotivna stanja i raspolozenja, ali to je istovremeno Vas magicni svijet intime o kojoj Jarac ne zeli govorit.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:43


    Vodenjak (21.01.-19.02.)



    Osobe rodjene u ovom znaku zaistaimajujako neobican ukus, specifican stil izrazavanja i u izvijesnom smislu pomalo "pomijerenu" percepciju. Ukoliko pazljivije analizirate osobu u znaku Vodenjaka, jedna od prvih asocijacija na koju pomislite je "neobicnost". Ta njihova neobicnost se manifestira na razlicite nacine, kao sto su: stil oblacenja i izrazavanje, reakcije i nepredvidljivost ponasanja. Naravno, glavni adut koji drze u svojim rukama je njihova brilijantna inteligencija. Zbog toga Vodenjaci cestoznaju dijelovat superiorno i bezobzirno u odnosu na svoju okolinu.



    Oni su zaista veliki majstori u pronalazenju dobrih ili prakticnih rijesenja. Vrlo su sposobni iznaju smisljeno iskorist i najmanju sansu ili odaberu onu varijantu koja njimaosobno donosi najveci uspijeh, dobitak i zadovoljstvo. Ipak, koliko god dijelovali na okolinu nepredvidljivo, neobicno i leprsavo, to je samo dijelomicna istina. Pravo objasnjenje i "tajna" njihovog uspijeha se krije u cinjenici da oni dijeluju kaoticno u svijetu ili na globalnom planu, ali zato u svojoj glavi imaju jasne ciljeve iosobne prioritete.

    Vodenjak u svakom slucaju skrece veliku paznju na sebe, bilo da je rijec o neobicnom stilu oblacenja ili o vrlo specificnom izrazavanju i ponasanju, a u osnovi svega je -- provokacija. Znaci, oni svijesno dijeluju na Vasa cula i na Vase emocije. Oni znaju kako ili cime da privuku neciju paznju, a narocito, da zaintrigiraju Vasu radoznalost. Ljubavni susret sa osobom u znaku Vodenjaka donosi veliko uzbudjenje, mnoga iznenadjenja i neizvijesnost. Sjajno su savladali sve lekcije ljubavnog zavodjenja i upotrebu razlicitih strategija, u rasponu od velike cednosti do vrucih strasti -- "do poslijednjeg daha". Njihovo raspolozenje je povremeno vrlo euforicno, ekscentricno ili provokativno, ali sa njima Vam nikada nece biti dosadno. Vodenjaci sujako radoznale osobe i konstantno teze novom iskustvu, bilo da je ono saznajno, ljubavno, culno ili misticno.

    .

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI RODJENOJ U ZNAKU VODENJAKA

    Ukoliko ste daroviti, slobodno upotrebite svu svoju mastu bez ikakvih ograda, i bez suvisnih skrupula. Vazno je da Vas stil izrazavanja dIJeluje vrlo originalno, neposredno i intrigantno. Zapamtite dobro: nikada, ni u jednom trenutku, nemojte potcIJeniti njihovu inteligenciju! Vodenjaci zaista dijeluju nonsalantno i leprsavo, ali to se zapaza samo "blic" promatranjem. Naravno, sustina je u necem drugom sto se ne vidi, sto ostaje skriveno iza neprobojnih zidova. Ukoliko ste dovoljno sarmantni, duhoviti, inteligentni, elokventni, lucidni i zabavni, ocekuju Vas pozitivni signali sa njihove strane. A na svaku njihovu poruku treba odgovoriti sa odredjenim stilom i samouvijereno.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    PHARAO - 22.09.2006, 10:44


    Ribe (19.02.-21.03.)



    Osobe rodjene u ovom znaku karakterizira neobican sjaj u ocima i sanjivi pogled. Zagledajte se u njihove sanjive oci i osijeticete hipnoticki ili pomalo neobican i mistican pogled na sebi. Ribe su veliki "senzitivci" i najcesce reagiraju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa "bojom" svog emotivnog raspolozenja. Dakle, rijec je osobi koja dijeluje hipersenzitivno,jako emotivno i preosijetljivo. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu mastu, tako da svijet oko sebe uglavnom dozivljavaju i vide na krajnje subjektivan nacin i u skladu sa svojim unutrasnjim ili emotivnim -- dusevnim potrebama.



    Oni raspolazu paletom cudesnih boja uz pomoc kojih na vrlo neobicne (i ponekad razumom "neshvatljive") nacine odslikavaju svoja razlicita emotivna stanja i raspolozenja. Morate razumijeti da su Ribe izuzetni "emotivci" kojijako tesko kontroliraju svoja razvnovrsna osijecanja i dusevna stanja; beskrajni su romanticari i mastari. Susret sa Ribama protice u emotivnom raspolozenju i zbog toga je ponekad vrlo tesko odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osijecanja.

    Medjutim, nemojte zaboraviti da su njihova osijecanja povremenojako uzburkana i da je to ono sto pravi kaos u njihovoj glavi ili pometnju pri ponasanju i komunikaciji sa blizom okolinom. Ribeimaju izuzetno lijepe osobine, kao sto su: plemenitost, empatija i nijeznost, oni izrazavaju emotivnu paznju prema svojoj okolini i skloni su velikom pozrtvovanju za sve one koji su im bliski.

    Ribe sujako podlozne sugestiji i povodljive za emocijama, reagiraju na sve sto dotice njihova osijecanja. Nije tajna da su oni po svojoj prirodi vrlo zaljubljivi, jer je veoma lako pokrenuti njihov interesi paznju. Ponekad Ribe nemaju dovoljno hrabrosti da izraze svoje misli, kao i da se suoce sa istinom ili da prihvate onu ruzniju stranu zivota. Tada u njihovoj dusi nastaje pravi emotivni kosmar. Preciznije receno, Ribe koracaju na samoj granici izmedju sna i jave. Naravno, jedna od njihovih najvecih fantazija je da svoju zivotnu ili ljubavnu pricu pretoce u romanticnu ljubavnu bajku sa happy endom.

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU RIBA


    Progovorite najlijepsom bojom glasa i promatrajte ih najtoplijim pogledom. Morate bitijako pazljivi, suptilni, emotivni i iskreni. Ipak, najvaznije pravilo ljubavnog zavodjenja glasi: nemojte stedeti svoje osijecaje i ucinite sve sto je potrebno da podstaknete njihovu mastovitost, plemenitost i senzualnost. Od njih nemojte ocekivati direktnu inicijativu, vec tople emocije koje se prepoznaju u njihovom sanjivom pogledu, zatim u nijeznom i sarmantnom osmijehu, kao i u barsunastom glasu ili u razlicitim signalima koje Vam upucuju.



    Re: Slaganje horoskopskih znakova.........

    mokusha84 - 22.09.2006, 17:27


    Pa cuj mora da su djevice hladne u krevetu kad im je prvi pu pa znas kak je bio si tu.... :haha:

    A moze bit a i ne mora da ce horoskop igrati ikakvu ulogu u vezi



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum FREUNDES KREIS / KRUG PRIJATELJA

    ZAKLJUCANI FORUM - gepostet von gangsterbraut am Montag 18.09.2006
    CIGARETE - gepostet von JESSI am Dienstag 09.01.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Slaganje horoskopskih znakova........."