Završen prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni&

Dobro Dosli Na Forum
Verfügbare Informationen zu "Završen prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni&"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Yoda
  • Forum: Dobro Dosli Na Forum
  • Forenbeschreibung: OD RAJE ZA RAJU
  • aus dem Unterforum: Film
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Donnerstag 23.02.2006
  • Sprache: bosnisch
  • Link zum Originaltopic: Završen prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni&
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 7 Monaten, 5 Tagen, 16 Stunden, 43 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Završen prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni&"

    Re: Završen prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni&

    Yoda - 13.09.2006, 14:40

    Završen prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni&
    Prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni" reditelja Richarda Sheparda završen je uspješno u utorak oko 19.30 sati.
    Holivudska zvijezda Richard Gere danas je snimao scene rano ujutro na lokaciji Alfakovca, a večeras od 18 do 19.15 sati na lokaciji pored hotela Holiday Inn gdje se snimala "Snajper aleja" odnosno kako je bilo 1992. godine.

    Holivudsku zvijezdu, nakon što je došla na snimanje ispred Holiday Inna dočekali su brojni obožavetelji koji su posmatrali snimanje. Nakon uspješno završenog snimanja scene Richard Gere se pozdravio sa svojim obožavateljima te ja podjelio najsretnijam i nekoliko autograma, a sa nekima se i rukovao te razmjenio par riječi uz neodoljivi osmijeh.

    Kako je za FENU izjavio "location menadžer" i izvršni producent "Scout Filma" Edin Šarkić sutra se snimaju scene na lokaciji Baščaršije, odnosno period 2000.-te godine, to jeste pet godina poslije Deytona.

    Ekipa filma "Odmor u Bosni" snimat će na lokacijima Sarajeva u narednih desetak dana, a nakon toga odlazi u Hrvatsku gdje nastavlja snimanje koje će trajati još pet sedmica.

    "Trka po planinama BiH i Hrvatske za haškim optuženikom Radovanom Karadžićem počet će u oktobru", potvrdio je reditelj filma “Spring break in Bosnia” Ricard Separd, navodeći da će, pored Richarda Gere i ostalih holivudskih zvijezda u ovom filmu učestvovati i glumci iz zemalja bivše Jugoslavije.
    “Spring break in Bosnia” baziran je na istinitoj priči trojice američkih novinara koji su odlučili da otkriju zašto i nakon deset godina međunarodna zajednica nije uspjela da uhvati najtraženijeg ratnog zločinca iz bosanskog konflikta, naveo je Separd.

    Objašnjavajući zašto snima film te tematike, on je rekao da su u Haškom tribunalu trenutno “zločinci svih etničkih grupa uključenih u sukobe” na prostoru bivše Jugoslavije, pa u filmu “Spring break in Bosnia” lik ratnog kriminalca nije baziran samo na Karadžiću, već je spoj nekoliko različitih likova zločinaca.

    “Ime ratnog kriminalca u filmu će biti promijenjeno, odnosno izmišljeno, kao i njegovi zločini”, rekao je Separd, dodajući da će to biti prije svega crnohumorna komedija koja će razveseliti ljude.

    “Ova zaista zanimljiva priča bazirana je na novinskom članku Skota Andersona objavljenom u ‘Eskvajeru’. Zaplet prati novinare Sebastijana Jangera i Džona Folka koji dolaze da traže bjegunca, ali ih svi odreda zamijene za agente CIA-e, te upadaju u probleme”, naveo je reditelj, koji je za starog američkog novinara odabrao Gerea, a za njegovog mlađeg kolegu Džesija Ajzenberga. Kamermana će igrati Terens Hauard.

    Prema njegovim riječima, da bi sve bilo autentično, planirano je da na kastingu bude uzeto što više glumaca iz Srbije, Bosne, Hrvatske...

    Ime glumca koji će se naći u ulozi haškog optuženika još nije poznato.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Dobro Dosli Na Forum

    Pozdrav iz Sarajeva - gepostet von flomaster am Freitag 07.07.2006
    ZENE I MUSKARCI - gepostet von flomaster am Dienstag 31.10.2006
    VI PITATE{sta god hocete}Yoda ODGOVARA :) - gepostet von Yoda am Montag 09.04.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Završen prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni&"

    Piramida u Bosni - Fikreta (Freitag 28.10.2005)
    Vijesti o piramidama u Bosni - ELLE (Samstag 27.01.2007)
    Obuka i u Bosni i Hrvatskoj - cevapusa (Donnerstag 23.12.2004)
    Ljetna odmor webmastera - cevapusa (Freitag 15.07.2005)