Ilk Konuk Brucelee'ydi

Bruce Lee Forumumuz Server'de Problem oldugundan dolayi kullanilmiyor, kullanilmiyacaktir.
Verfügbare Informationen zu "Ilk Konuk Brucelee'ydi"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Bruce Lee Fan
  • Forum: Bruce Lee Forumumuz Server'de Problem oldugundan dolayi kullanilmiyor, kullanilmiyacaktir.
  • Forenbeschreibung: Eger Kaliteli bir Forum ariyorsaniz Dost site Martialarts.forumu.com sitesini öneririz.
  • aus dem Unterforum: Hakkinda ve Hayati
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Samstag 04.03.2006
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: Ilk Konuk Brucelee'ydi
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 7 Monaten, 6 Tagen, 10 Stunden, 4 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Ilk Konuk Brucelee'ydi"

    Re: Ilk Konuk Brucelee'ydi

    Bruce Lee Fan - 11.09.2006, 19:38

    Ilk Konuk Brucelee'ydi
    Amerikan seyircisinin Hong Kong filmlerine ilgisi üzerine dövüşte usta Asyalı oyuncular, Hollywood'a transfer olmaya başladı. İlk konuk Bruce Lee'ydi


    İSTANBUL - Jet Li'nin bu hafta gösterime giren yarı bilimkurgu, yarı dövüş sanatları filmi 'Tek', Hollywood'un dövüş sanatlarında usta Asyalı oyuncu merakını yeniden gündeme getirdi. Dünyadaki ticari sinema piyasasını yönlendiren bu bölgeyi Li'den önce Bruce Lee ve Jackie Chan fethetmişti. Amerikan seyircisinin Hong Kong filmlerine gösterdiği ilgiyi fark eden yapımcılar daha 70'lerde yüzünü doğuya çevirdi. Bu doğrultuda yapılan ilk yatırım Bruce Lee oldu. Kısa sürede dünya çapında bir yıldız olan Lee'nin ölümünden sonra yerine birini arayan yapımcı/yönetmen Lo Wei o sıralar küçük rollere çıkan Jackie Chan'i uygun buldu ve zincir oluştu. Chan, kendi stilini ilk kez 'Kartalın Gölgesindeki Yılan' (Snake in the Eagle's Shadow, 1978) da sergiledi. Chan yaşlanmaya başladığında yeni bir yıldız arayış baş gösterdi ve bir başka Hong Kong yıldızı keşfedildi. 1994'te 'Cehennem Silahı'ndaki kötü adam karakteriyle dünyanın tanıdığı Jet Li'den söz ediyoruz. Başını beladan kurtarmak için Amerika'ya kaçan Bruce Lee önce kung-fu öğretmeye başlıyor. Kendi okulunu açıyor ve hatta kendine ait bir dövüş sanatı ve felsefesi yaratıyor: Jeet Kune Do. 'The Green Hornet' adlı televizyon dizisinde rol alıyor ancak dizinin ömrü kısa oluyor. Bir süre de Hollywood filmlerinde küçük rollere çıkıyor. Bu süre içinde Steve McQueen, James Coburn gibi zamanın yıldızlarına özel kung-fu dersleri veriyor. Hong Kong'a gidişlerinden birinde de 'Büyük Patron'la (The Big Boss) sinemaya adım atıyor. 32 yaşında ölen Lee dört film sığdırıyor kısa hayatına.
    Jackie Chan'in hikâyesi biraz daha farklı. Küçük yaşta Çin Drama Akademisi'ne başlıyor. Müzik, dans ve kung-fu'yu içeren zorlu bir eğitimden geçiyor ve 8 yaşında dövüş sanatlarıyla ilgili filmlerde küçük rollere çıkmaya başlıyor. Bruce Lee'nin de 'Enter The Dragon', 'First of Fury' ve 'Game of Death' adlı filmlerinde figuranlık yapıyor. Chan bugüne kadar büyük küçük yüzden fazla filmde oynadı. Bruce Lee'nin tarzında yaptığı filmlerle tutunamayan oyuncu sonunda komediyle aksiyon filmlerini birleştiren kendine ait bir tarz yarattı. Hollywood'da ise ancak üçüncü başrol denemesinden sonra başarılı olabildi. Wu shu denen farklı bir dövüş sanatını bilen Jet Li de küçük rollerle daha yirmili yaşlarından önce başlıyor sinemay. Yine Hong Kong'da başarı kazanan Jet Li, Hollywood'da ilk başrolünü
    'Romeo Ölmeli'de oynadı. Ardından Luc Besson'un imzasını taşıyan 'Ejderin Öpücüğü' geldi.
    Üçü de öncelikle kung-fu veya Wu Shu dövüş sanatını öğrenen aktörlerin bu tarzdaki filmlerde Amerikalı oyunculardan daha başarılı olmalarının anahtarı burada yatıyordur belki de. Hepsinin kendine has farklı tarzlarının olması ise dikkat çekici bir başka nokta. Başı çeken ve kendi dövüş sanatını yaratan Bruce Lee'nin her zaman için farklı bir yeri olacağı kesin. Ancak daha yolun başında olan Jet Li hakkında bir şey söylemek için erken ama gelecek vaat eden bir tarzı var, orası kesin. Ve tabii bundan sonra da kimlerin 'hayallerin gerçekleştiği fırsatlar ülkesi'ne adım atacağı meçhul. Dövüş sanatları filmleri seyirci toplamaya devam ettikçe yapımcılar da bu işin peşini kovalayacaklardır. Amerika'daki yapımcıların gişe hasılatı derdiyle başvurdukları Uzakdoğu'da Hollywood'un keşfedeceği daha çok cevherler yatıyor. (Kültür Sanat)

    kaynak : http://www.radikal.com.tr/veriler/2002/04/03/haber_33792.php



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Bruce Lee Forumumuz Server'de Problem oldugundan dolayi kullanilmiyor, kullanilmiyacaktir.



    Ähnliche Beiträge wie "Ilk Konuk Brucelee'ydi"

    Ilk Maclar - ladybjk (Dienstag 14.08.2007)
    Ilk Ben Baslayim - yunusum (Samstag 07.10.2006)
    Forumun kurallari!! Lütfen ilk önce okuyun!! - Unique Lady (Samstag 14.04.2007)
    Bir Ilk... - TheChapkin (Dienstag 04.07.2006)
    ilk Kez - Osman (Donnerstag 05.01.2006)
    wedaaaa wedaaaaaaaaaa ilk yüklediğim mp3 olsun. - yarencan (Dienstag 09.01.2007)
    Nokia'dan bir ilk daha.. - MeSuT BoSS (Samstag 18.06.2005)
    Okulda ilk Yilimdi.. - TheChapkin (Dienstag 04.07.2006)
    KONUK SEVMEYENLERİN EVLERİ - lavinya (Dienstag 22.05.2007)
    Bugulu bir cama ilk ne yazarsiniz??? - SeLmA (Sonntag 30.04.2006)