Zweden speelbal Duitsland

+oranjepower+
Verfügbare Informationen zu "Zweden speelbal Duitsland"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: oranjepower
  • Forum: +oranjepower+
  • Forenbeschreibung: oranjepower - For highest Feelings
  • aus dem Unterforum: WK News allgemein
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 14.03.2006
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: Zweden speelbal Duitsland
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 9 Monaten, 24 Tagen, 2 Stunden, 13 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Zweden speelbal Duitsland"

    Re: Zweden speelbal Duitsland

    oranjepower - 24.06.2006, 22:03

    Zweden speelbal Duitsland
    Met een indrukwekkend optreden tegen Zweden is Duitsland doorgedrongen tot de kwartfinales. Bij het sluiten van de markt prijkte er een 2-0 overwinning op het bord. Een verdubbeling van de score zou de verhoudingen op het veld meer recht hebben gedaan.

    “Nu gaat het WK pas echt beginnen”, waarschuwde Jürgen Klinsmann in de aanloop naar de achtste finales. Hoewel Duitsland met drie overwinningen op rij de beste WK-start in 36 jaar kende, realiseerde de bondscoach zich dat Ecuador, Polen en Costa Rica bij lange na niet tot de wereldtop gerekend mogen worden.

    Ondanks het feit dat Zweden op voorhand van een ander kaliber geacht werd, maakte Klinsmann geen geheim van zijn ambities. “In een knotsgekke voetbalnatie mag je niet in de achtste of kwartfinales uitgeschakeld worden. Je moet minimaal de laatste vier halen.”

    In een krankzinnig kwartiertje stormde de ploeg van Klinsmann naar een 2-0 voorsprong. Na een fraaie actie van Miroslav Klose mocht Lukas Podolski binnen vijf minuten de openingstreffer in het lege doel mikken.

    De doelpuntenmaker, die tijdens de groepsduels nog onder vuur lag, legde een kleine tien minuten later zijn laatste criticasters het zwijgen op. Klose stuurde opnieuw drie bewakers het bos in, waarna het voor Podolski een koud kunstje was om zijn tweede treffer binnen te schieten.

    Hoewel Henrik Larsson en de van een blessure herstelde Zlatan Ibrahimovic in de openingsfase goede kansen verprutsten, was er maar één ploeg die de lakens uitdeelde. Michael Ballack en Bernd Schneider waren dichtbij een derde treffer, terwijl een strak schot van Klose ternauwernood door Andreas Isaksson naast het doel werd gebokst. De Zweedse keeper tikte even later een kogel van Torsten Frings over de lat.

    De martelgang van de Zweden tegen de ontketende Duitsers werd er niet beter op, nadat de Braziliaanse arbiter Teddy Lucic voor een licht vergrijp een tweede gele kaart had voorgeschoteld. Desondanks had Ibrahimovic de tien Scandinaviërs voor rust een houvast kunnen bieden. De oud-Ajacied testte Jens Lehmann met een schot uit de draai, waarmee de keeper de nodige moeite mee had.
    Na de doldwaze opening van de eerste helft gooiden de ploegen er in de eerste minuten na hervatting nog een schepje bovenop. Ibrahimovic vond Larsson in het strafschopgebied, waarna de oudgediende tegen de grond geduwd werd door Christoph Metzelder. Larsson mocht zelf vanaf elf meter de marge verkleinen, maar de spits faalde hopeloos met een vuurpijl over de lat.

    Ballack had twee minuten na de misser zout in de Zweedse wond kunnen strooien. De aanvoerder zag echter zijn knal van afstand via de hand van Isaksson op de paal ploffen. Duitsland leek het vervolgens wel te geloven. De herboren titelkandidaat kwam nog enkele keren dichtbij een beslissende voorsprong met schoten van Ballack en Frings, maar de echte drang naar voren ontbrak.

    Waar de Duitsers de voet van het gaspedaal haalden, gingen de Zweden driftig op zoek naar een aansluitingstreffer. Hoewel het de ploeg van Lars Lagerbäck niet ontbrak aan ijver, kregen de aanvallen met de minuut een wanhopiger aanzien. Lehmann hoefde zich nooit zorgen te maken. Na de aftocht van Ibrahimovic, die twintig minuten voor tijd werd vervangen door Marcus Allbäck, was ook het laatste restje raffinement verdwenen.

    Het slotakkoord was wederom voor Duitsland. Ballack zag opnieuw twee afstandsschoten naast het doel verdwijnen, waarna een poging van Schneider via een Zweeds been van de paal terugkwam. Het feit dat de score niet hoger uitviel was een schrale troost voor de Zweden, die zullen beseffen dat het bereiken van de achtste finales het hoogst haalbare was. Voor de Duitsers lijkt het WK nu echt te gaan beginnen.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum +oranjepower+

    Board in arbeit - gepostet von oranjepower am Dienstag 14.03.2006
    Guerrero schießt Lowetsch ab - gepostet von oranjepower am Freitag 05.10.2007
    Van Basten geeft zichzelf een zeven - gepostet von oranjepower am Mittwoch 28.06.2006
    Nederland door naar de achtste finales! - gepostet von oranjepower am Freitag 16.06.2006
    Oranje loopt in Roemenië eerste verlies op - gepostet von oranjepower am Samstag 13.10.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Zweden speelbal Duitsland"

    Hosannastemming in Duitsland - oranjepower (Samstag 24.06.2006)
    Deutschland kinder/ Duitsland kinderen - Johan Uelsen (Samstag 23.07.2005)