Verfügbare Informationen zu "Oranje stuit na gelijkspel op Portugal"

• Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 9 Monaten, 6 Tagen, 14 Stunden, 4 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Oranje stuit na gelijkspel op Portugal"

Re: Oranje stuit na gelijkspel op Portugal

oranjepower - 21.06.2006, 23:08

Nederland en Argentinië speelden een vermakelijke wedstrijd tegen elkaar. Voorafgaande aan de wedstrijd deden verhalen de ronde dat de teams zich niet bovenmatig zouden inspannen om de winst te pakken, maar dat viel alleszins mee. Hoewel meerdere basisspelers aan beide zijden rust kregen, golfde het spel op en neer.

Kansjes waren er over en weer. In de eerste helft was Dirk Kuijt dicht bij het openingsdoelpunt toen hij de bal van de voet van Robert Ayala afsnoepte, maar de aanvaller van Feyenoord vond keeper Abbonzanzieri in de korte hoek. De grootste kans van de opponent was opmerkelijk genoeg van Nederlandse makelij. Khalid Boulahrouz schoof een voorzet op zijn eigen kruising.

Na rust waren Carlos Tevez, Maxi Rodriguez en Lionel Messi eenmaal dreigend, maar van echt grote kansen was geen sprake meer. In de slotfase drong de ploeg van bondsscoach Marco van Basten nog wel aan, maar het team slaagde er niet in alsnog de overwinning te pakken.

De tweede plaats van Nederland in poule C houdt in dat het team in de tweede ronde de nummer één van poule D treft. Dat is Portugal, dat eerder op de dag met 2-1 Mexico versloeg. De twee landen ontmoeten elkaar zondag in Nürnberg. Argentinië krijgt een dag eerder in Leipzig Mexico als tegenstander.

Ivoorkust verzekerde zich tegen Servië&Montenegro van de derde plaats in poule C door in zijn slotduel met 3-2 te winnen. Nikola Zigic opende de score, die door Sasa Ilic werd vergroot. Aruna Dindane zorgde met twee treffers (een penalty) voor de gelijkmaker, waarna vanaf de stip Bonaventure Kalou voor de zege tekende. Vlak na rust had Albert Nadj rood gekregen, in de laatste minuut ontving Cyrille Domoraud zijn tweede gele kaart.