Aangepast beleid

Studentengroep Amnesty Zwolle
Verfügbare Informationen zu "Aangepast beleid"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Suzanne
  • Forum: Studentengroep Amnesty Zwolle
  • aus dem Unterforum: Beleid
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Mittwoch 07.12.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Aangepast beleid
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 10 Monaten, 16 Tagen, 15 Stunden, 48 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Aangepast beleid"

    Re: Aangepast beleid

    Suzanne - 02.06.2006, 10:58

    Aangepast beleid
    INLEIDING

    De aanleiding van het schrijven van dit beleid, is de behoefte van de Amnesty Studentengroep Windesheim (ASW) om inzicht te krijgen in de werkwijze, doelstellingen en andere organisatorische aspecten van haar organisatie.

    De centrale vraag in dit beleid is: Hoe kan ASW onder de aandacht worden gebracht binnen Windesheim? De doelstellingen die voor deze vraag belangrijk zijn zullen in het beleid worden belicht.

    In dit beleid staan verder de probleemstellingen, doelstellingen en oplossingen van de vraagstukken die ASW aan het eind van het schooljaar van 2005/2006 behaalt wil hebben. Daarnaast staan er afspraken en taakverdelingen in die voor ASW van belang zijn. Ook is er een vrijwilligersbeleid opgenomen en worden de activiteiten, die door de ASW worden bedacht, ook in dit beleid uiteengezet.

    Het uiteindelijke doel van dit beleid is om inzicht te geven in de organisatie ASW zelf en kan worden geraadpleegd door leden van ASW of derden die willen weten hoe deze stageplek in elkaar zit.



    DE ORGANISATIE

    Amnesty Studentengroep Windesheim heeft een bepaalde manier van werken wat betreft de uit te oefenen functies van voorzitter, notulist, penningmeester, beleidsmedewerkers, contactpersoon, PR en de actiegroepen.

    Organisatiefuncties
    De rol van voorzitter en notulist worden wisselend vertolkt door leden van de ASW. Deze manier van werken is ingevoerd nadat er een tijd een vaste voorzitter en een vaste notulist waren. Om meer ruimte te creëren voor leerdoelen van andere leden, is er voor gekozen om de rol van voorzitter en notulist elke week uit te laten voeren door een ander persoon.

    De penningmeester, contactpersoon en beleidsmedewerkers zijn wel vaste functies. Deze functies zijn namelijk moeilijk uitvoerbaar door verschillende personen. Om praktische redenen en om onduidelijkheid te voorkomen, is voor deze werkwijze gekozen.

    Overige functies
    Per activiteit zijn er een aantal mensen aangesteld die daaraan werken. Binnen die groep zijn er 2 à 3 mensen die voor de PR zorgen. Het oude systeem van een vaste PR-groep voor alle activiteiten en een actiegroep die alle acties bedenkt, is niet meer van kracht. De ASW-leden zaten te vast in hun eigen groepsrol waardoor er te weinig leermomenten benut werden. Een ander bijkomend voordeel van het nieuwe systeem is dat er meerdere activiteiten tegelijk voorbereid kunnen worden. Er kan meer werk verzet worden op deze manier.



    FUNCTIES

    Voorzitter
    De voorzitter coördineert de vergaderingen van de ASW en de hele dag zelf. Hij/zij houdt de absentielijst bij en spreekt mensen erop aan als ze te laat komen en/of niets doen. Daarnaast maakt hij/zij de agenda voor elke vergadering.


    Notulist
    De notulist houdt de notulen bij en zet die voor woensdag op het forum. Het adres van dit forum is: www.iphpbb.com/board/fs-32941436nx21555.html
    Daarnaast onderhoudt hij/zij het interne contact binnen Windesheim en stelt de contracten op voor eventuele vsp’ers. Ook houdt hij/zij de actielijst bij.

    Penningmeester
    Elmer Oosten
    De penningmeester is verantwoordelijk voor het geld van de ASW.

    Contactpersoon
    Nora Hulsink
    De contactpersoon onderhoudt het externe contact met bijvoorbeeld de Amnesty Groep Zwolle. Ook zorgt ze voor het contact met onze stagebegeleidster Annemieke Heining. Daarnaast maakt ze de sociale kaart van alle contactpersonen.

    Beleid
    Marjolein Kerkhof
    Suzanne Koning
    De beleidsmedewerkers schrijven het beleid van de Amnesty Studentengroep Windesheim. Ze zorgen ervoor dat alles geordend in een map terechtkomt.


    PR
    De PR houdt de website van de Amnesty Studentengroep Windesheim bij door middel van artikeltjes en informatie. Ook promoten zij de acties die ASW in het vooruitzicht heeft door het maken van posters, flyers en dergelijke. Daarnaast maken zij het PR-plan voor acties.


    Acties
    De leden in een actiegroep bedenken activiteiten rondom een actie die ASW gaat ondernemen. Daarnaast bedenken ze wat er nodig is en wat er gedaan moet worden om de actie te laten slagen. De ideeën spelen ze door naar de mensen van de PR. Daarnaast schrijven ze een plan van aanpak van de actie.



    AFSPRAKEN, NORMEN EN WAARDEN

    Dagplanning stagedag

    09.00-10.00 Vergaderen
    10.00-10.15 Pauze
    10.15-11.00 Vergaderen of werken
    11.00-14.30.00 Werken
    14.30-15.00 Vergaderen
    15.00-17.00 Werken (school of thuis)


    Normen en waarden

    • Iedereen is op vrijdag om 09.15 aanwezig, want dan begint de vergadering. Dit betekent dat als je later bent, je dat even door moet geven.
    • Als je niet kunt, meldt dat dan tijdig af bij de voorzitter van ASW of een andere ASW’er die het kan vermelden. Een andere mogelijkheid is om je afwezigheid te melden op het forum onder het kopje Afspraken  Afwezigheid.
    • Er wordt niet doorgaans gerookt. Dit betekent dat je niet zonder medeweten van je groepsgenoten in het rookhok gaat zitten of als het je werk nadelig beïnvloedt. Als je wilt roken, doe dat dus in overleg met je groepsgenoten.
    • Er wordt meteen begonnen met de taken. Er worden dus geen dingen gedaan die niets met de stage te maken hebben.
    • Houd je aan de afspraken. Dit voorkomt narigheid en/of vertraging van de opdrachten.
    • Op de stagedag wordt alleen de stage gepland. Dit betekent dat er geen afspraken worden gemaakt voor je werk, vrienden of je huiswerk.

    Vanaf 1 januari 2006 worden er geen studenten meer toegelaten bij de Amnesty Studentengroep Windesheim om daar stage te lopen. De organisatie is nu voorzien van genoeg stagiairs.


    VERGADEREN

    De planning van de vergaderingen

    Elke vrijdag wordt er om 09:15 uur vergaderd. De vergadering vindt plaats op Hogeschool Windesheim. Het lokaal waarin vergadert wordt kan worden nagelezen op het forum (http://www.iphpbb.com/board/index.php?nxu=32941436nx21555&sid=f25274a39bb8bfdbac69d982eef5c035). De vergadering eindigt rond 10:00 uur. In iedere vergadering neemt de voorzitter het woord. Deze maakt ook de agenda van de dag. De notulist notuleert alles en plaatst het daarna op het forum. Tijdens de vergadering wordt vermeldt wat de afspraken zijn, wat er gebeurd is en wat nog moet gebeuren.
    Om 14:30 is de eindvergadering van de dag. Hier neemt ook de voorzitter het woord. Tijdens deze vergadering wordt vermeld wat er gedaan is die dag en wat er nog gedaan moet worden.
    De tijden van de vergaderingen kunnen veranderen. Hierover wordt onderling overlegd, of het wordt op het forum geplaatst.


    De bedoeling van de vergaderingen

    In een vergadering van ASW is het de bedoeling dat iedereen zijn of haar voortgang bespreekt van de taken die hem of haar zijn toebedeeld. Wat is er gedaan, wie kwam waar niet uit en wat moet er nog gebeuren. Deze dingen worden besproken en worden indien nodig ondersteund. In de vergadering is er ruimte voor discussies, tips en moeilijkheden.


    Absentie

    Als een persoon absent is tijdens de vergadering, moet deze persoon dit vroegtijdig laten weten op het forum. Indien het niet mogelijk is op het forum te komen, kan deze persoon iemand anders van de ASW (bij voorkeur de voorzitter of notulist) per telefoon laten weten van zijn/haar absentie. Het is alleen acceptabel om absent te zijn door duidelijke redenen.


    Voorbereiding

    Het is de bedoeling dat iedereen van de ASW de notulen van de vorige keer naleest op het forum. Indien hier op- of aanmerkingen op zijn, kan dat worden gemeld in de eerstvolgende vergadering. De penningmeester zorgt voor het reserveren van de lokalen. Dit staat op het forum.



    PROBLEEMSTELLINGEN EN DOELSTELLINGEN
    Doelen Amnesty
    Amnesty Studentengroep Windesheim onderschrijft dezelfde doelen als Amnesty International. Hieronder zullen deze doelen vermeld worden.

    Deze doelen moeten nog opgezocht en vermeld worden.

    Probleemstelling – Huidige situatie

    Wat is het probleem?
    Het probleem is dat er niet genoeg kennis is van het bestaan van de Amnesty Studentengroep Windesheim binnen Windesheim zelf. Dit betreft voornamelijk de opleidingen buiten de sociale studies om. Sinds de oprichting van ASW in 2004 ontbreekt bij veel studenten nog de kennis over Amnesty en ze weten vaak niet dat ASW bestaat.

    Waarom is het een probleem?
    Wij willen als Studentengroep op Windesheim dat ASW bekend wordt onder de studenten. Het is belangrijk dat anderen weten dat ASW bestaat en wat haar doelen zijn.

    Wat is de oorzaak van het probleem?
    ASW bestaat sinds 2004. De paar activiteiten die in die tijd georganiseerd zijn, zijn niet genoeg om de hele campus van Windesheim kennis te laten maken met ASW of de kennis van ASW uit te breiden.


    Hoofddoelstelling – Gewenste situatie

    Hoofddoel
    Het doel van ASW is om meer bekendheid onder de studenten van Windesheim te verkrijgen. Dit moet gebeuren in voor het einde van het schooljaar, wat neerkomt op de einddatum eind juni.

    Oplossing
    De oplossing van dit probleem kan gezocht worden in het meer organiseren van activiteiten. De bedoeling van ASW is om elke maand een activiteit te organiseren. Daarnaast wil ASW aan het eind van het jaar een slotactiviteit houden. Verder is veel PR een oplossingsmaatregel.

    Voordelen / Nadelen
    Hieronder worden de voordelen en de nadelen neergezet die voortkomen uit het organiseren van activiteiten uitgaande van de Amnesty Studentengroep Windesheim.

    • Voordelen
    Studenten weten wat ze moeten doen om Amnesty te helpen
    Er is een groot aanbod van activiteiten, wat de sfeer op school en tussen studenten bevorderd
    Door middel van iets leuks, wordt er iets goeds gedaan voor de mensheid

    • Nadelen
    Er is kans dat de activiteiten niet genoeg aandacht krijgen
    Er is kans dat de studenten de activiteiten niet aantrekkelijk vinden


    Subdoelen

    • De ASW heeft een eigen kantoortje binnen Windesheim
    Het hebben van een eigen kantoor op de campus van Windesheim is belangrijk voor de identiteit van de Amnesty Studentengroep. Door het hebben van een eigen kantoor is de organisatie terug te vinden binnen Windesheim, waardoor anderen even binnen kunnen lopen voor eventuele informatie over de organisatie of om een andere reden. Daarnaast is een eigen kantoor te gebruiken voor de opslag van de verschillende promotieartikelen die nu nog op een andere plaats opgeslagen zijn. Ook krijgt ASW met het hebben van een eigen plek werkruimte tot haar beschikking die op alle gewenste momenten te gebruiken is. ASW moet het nu nog doen met publieke middelen.

    Het hierboven geschreven doel is niet behaald. De ASW kan geen lokaal krijgen binnen Windesheim onder andere omdat Windesheim niet de stageplek is voor ASW. We moeten het dus zonder vaste ruimte stellen.

    • De ASW is uit de rode cijfers
    Tijdens het eerste jaar van de Amnesty Studentengroep Windesheim, is deze organisatie in de rode cijfers terechtgekomen. Dit naar aanleiding van een tegenvallende grote activiteit.
    Het betreffende bedrag is €40,- in de min. Dit jaar wil ASW de rode cijfers uitkomen, door een goed financieel beheer en tijdens het organiseren van activiteiten rekening te houden met de te maken kosten.

    Dit doel is wel gehaald. Er is genoeg geld binnengekomen om uit de rode cijfers te geraken. Op het moment van schrijven zit er €40,- in de kas.

    • De studenten binnen Windesheim weten wat ASW is
    Het belangrijkste aspect van de ASW is dat de studenten weten wat het is, en hoe ze kunnen helpen. Door deze identiteit binnen de school te hebben, wordt het steeds gemakkelijker om acties te houden en bijvoorbeeld geld in te zamelen. Door middel van het organiseren en houden van de activiteiten, wordt het voor de studenten leuk om aan dergelijke acties mee te doen. Door middel van PR (denk hierbij aan een website), individuele acties en een grote slotactiviteit, wordt Amnesty onder de aandacht gebracht bij de studenten.

    Dit doel is gedeeltelijk behaald. Na het houden van een enquête is gebleken dat nog veel studenten niet weten wat ASW is. Wel weten veel CMV’ers van de ASW af. Gezien deze resultaten moet er nog wel aan dit doel gewerkt worden.

    • ASW kan aan het eind van het jaar overgenomen worden door anderen
    Aan het begin van het nieuwe schooljaar (2006-2007) is het de bedoeling dat ASW door volgende studenten wordt overgenomen. Dit omdat er steeds nieuwe studenten komen op Windesheim, die ook over Amnesty horen te weten. Vorig jaar was er te weinig concrete informatie beschikbaar voor de nieuwe studenten, waardoor het moeilijker was om over te nemen. Daardoor wordt er nu geschikte en concrete informatie aan de volgende studenten verstrekt. Hierbij kan gedacht worden aan het forum, het beleidsplan en de uitgewerkte activiteiten. Een ander middel om overname te bevorderen, is een apart aangemaakt boekwerk over de ASW met daarin alles wat goed en wat fout ging.

    Aan dit doel is nog niet specifiek gewerkt. Wel is er een beleidsplan, een forum en wat uitgewerkte activiteiten. Een apart boekwerk van de dingen die goed en die niet goed gingen, is er nog niet.



    VRIJWILLIGERSBELEID

    De Amnesty Studentengroep Windesheim stelt andere studenten in de gelegenheid tijdens activiteiten te helpen om daardoor vrije studiepunten te verdienen. Hiervoor zijn een aantal richtlijnen.


    Het werven van vrijwilligers

    Het werven van vrijwilligers gebeurt via de interne contactpersoon die is aangesteld binnen de ASW. De contactpersoon neemt twee weken voordat er een activiteit plaatsvindt contact op met de vrijwilligers. Hierdoor kunnen de vrijwilligers besluiten of ze met de actie mee willen doen en of ze mee kunnen doen. Ook worden de vrijwilligers op de hoogte gehouden over de activiteiten die nog plaats gaan vinden.


    Studiepunten

    De vrijwilligers helpen mee om vrije studiepunten voor hun opleiding te halen. De vrijwilligers moeten over de acties, en over wat ze gedaan hebben een verslag maken. Dit moet worden ingeleverd bij de persoon van de opleiding die over de vrije studiepunten gaan.


    Eisen waaraan vrijwilligers moeten voldoen

    Vrijwilligers moeten op tijd aangeven aan welke activiteit ze mee willen en kunnen doen. Verder moeten ze een positieve instelling hebben ten opzichte van Amnesty en een actieve houding hebben. Ook moeten ze over de informatie beschikken die Amnesty heeft. Hierbij wordt gedoeld op het werven van mensen, het organiseren van activiteiten en de doelstellingen die Amnesty heeft.



    BIJLAGE 1 - ADRESSENLIJST

    Naam Functie Emailadres Telefoonnummer

    Arno Grolleman
    Meppelerstraatweg 310
    8022AP Zwolle

    arnogrolleman@hotmail.com

    06-18639114
    Elmer Oosten
    Da Costastraat 1
    8071 ZV Nunspeet
    Penning-meester donson38@hotmail.com

    06-28744529
    Floris van Dulmen Krumpelman
    Albert Cuypstraat 25
    8021 DT
    f.v.dulmen@gmail.com

    06-41299422
    Marjolein Kerkhof
    kennemerland 274
    9405 LT Assen
    Beleid marjoleinkerkhof@hotmail.com

    06-52611370
    Suzanne Koning
    Echtenstraat 66
    9402 JD Assen
    Beleid suzanne507@hotmail.com

    06-29488585
    Tessa Nak
    Aperloheve 8
    8081 JP Elburg
    tessatjuh@hotmail.com

    06-27381383
    Jarno Kelder
    Zaagmuldersweg 618
    9713LZ Groningen
    mongoloid@gmail.com

    06-30173533
    Nora Hulsink
    Te Winkelmarke 20
    8016 MP Zwolle
    Contact-persoon norahulsink@hotmail.com

    06-22436474
    Anneke Aalders
    Leliestraat 136
    8012 BV Zwolle
    anneke_aalders@hotmail.com

    06-52433737
    Karin Tolsma
    Tuinstraat 10F
    8011 HC Zwolle
    tolle10@hotmail.com

    06-28617323
    Willeke ten Wolde
    Dwergstern 9
    7827 TE Emmen willeketenwolde@hotmail.com
    06-11172764
    Wouter Schaart
    Dorpsweg 94
    8271 BP IJsselmuiden
    wouter@ukien.nl

    038-3334040
    Annelies Slaa
    Blankvoorn 33
    7908 VA Hoogeveen annelies_s33@hotmail.com

    06-49931740

    Begeleider

    Karst Vaartjes
    Regiocoördinator Noordoostpolder/Overijssel/Gelderland
    Menstraat 2
    7411 EZ Deventer
    Praktijk-begeleider
    k.vaartjes@amnesty.nl

    0570 - 67 13 98



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Studentengroep Amnesty Zwolle

    5 mei bevrijdingsfestival Zwolle - gepostet von Karst am Freitag 17.03.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Aangepast beleid"

    Postvakje, notulen, beleid etc... - Tessa (Dienstag 27.06.2006)
    Compleet beleid - Anonymous (Freitag 03.02.2006)
    Uitgewerkt Beleid ASW - Suzanne (Freitag 20.01.2006)
    Beleid - Anonymous (Freitag 29.12.2006)