Jeet Kune Do

Yeni Forumumuz www.martialarts.forumu.com bu forum dondurulmusdur!
Verfügbare Informationen zu "Jeet Kune Do"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Kücük Ejder - Ömer - hitman31
  • Forum: Yeni Forumumuz www.martialarts.forumu.com bu forum dondurulmusdur!
  • Forenbeschreibung: BU FORUM DONDURULDU DAHA COK VIDEO RESIM MUZIK BULABILECEGINIZ YENI ADRESIMIZ ACILDI www.martialarts.forumu.com
  • aus dem Unterforum: Jeet Kune Do
  • Antworten: 6
  • Forum gestartet am: Mittwoch 05.04.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: Jeet Kune Do
  • Letzte Antwort: vor 15 Jahren, 11 Monaten, 29 Tagen, 19 Stunden, 45 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Jeet Kune Do"

    Re: Jeet Kune Do

    Kücük Ejder - 20.04.2006, 13:45

    Jeet Kune Do
    Jeet Kune Do Kung-Fu : Durduran yumruğun yolu anlamına gelir

    Jeet : Kavrama, teşhis etme, tanımlama, ulaşma

    Kune : Stil, serbest vurus, free contact

    Do : yol anlamına gelir. Do, doğu sporlarının felsefi yönleridir.

    BRUCE LEE NIN REPORTAJDAKI TEKNIK SÖZLERI... :

    Kung-fu bir sanattir. Dövüscünün hareketleri uyumlu ve seri olmalidir.Bütün vücudunu kullanmalisin. Dövüsürken hiç birsey düsünmeyeceksin..

    Yanasirken çok dikkatli davranmalisin.Her zaman rakibin gözlerini izlemelisin. Çünkü gözler açik verir. En iyi onlar konusur. Eller aldaticidir!
    Asla bir anda hareket etmeye karar verme!Her kosul altinda hareket etmeye hazir olmalisin. Böylelikle zihnin esneklik vucudun sertlik kazanir.

    Daha sonra bir taktik olusturabilirsin.Çok deneyim gerektirir. Zamanla otomatiklesirsin, ne yapacagini düsünmezsin bile hareket kendiliginden olusur.
    Gerçek bir dövüscü hem zihni hem de bedenini güçlendirerek dövüscünün insan üstü güçleri sahip olabilmesi için bir nevi ruhi sukunu saglamasi gerekir.

    BRUCE LEE ILE JEET KUNE DO ÜZERINE
    Zihnini Bosalt
    bicimsiz ol
    sekilsiz su gibi
    suyu bardaga koyarsin bardak oluverir,
    suyu siseye koyarsin sise oluverir,
    demlige koyarsin demlik oluverir,
    su hem akabilir hemde gürleyebilir,
    su ol Dostum!


    Jackie Chan :
    O Gercekten Mükemmel Bir Insandi, bazi insanlar sorarlardi lee yle dövüsürmüydün veya onu yendinmi?
    ve bende söyle cevaplardim : Degil Onu yenmek, Ben onunla dövüsecek kadar aptal degildim.
    Bir Reportaj ´da
    Hic Lee Ile Bir Filmde Bulusdunuzmu?
    Oyuncu Olarak Hayir Dublör Olarak Evet .
    ben onun iki filminde rol almistim, enter the dragon da hanin bir adamini ve fist of fury de dublör olarak oynamistim filmin sonunda cinin en uzun atlayisini yaptigimda bana sunlari demisti : Gercekten iyi bir dövüscüsün... bende cok sevinmistim.

    Jeet Kune Do Bruce Lee nin Dedigi gibi Stilsiz Stildir.


    Kaynak : www.bruceleefan.de.vu



    Re: Jeet Kune Do

    Kücük Ejder - 20.04.2006, 14:19




    Bu Kitap da , Jeet Kune Do nun Teknikleri Yok Sadece Ne Yapmaniz Gerektigini Yaziyor.. Ayrica : Bruce Lee nin Ölümünden Sonra Kitabi Lee nin Karisi Linda Lee Tamamladi anlayacaginiz lee nin gercek Jeet Kune Do Kitabi Sayilmaz..



    Re: Jeet Kune Do

    Ömer - 20.04.2006, 17:48


    bu kitap bende var ingilizce olarak...



    Re: Jeet Kune Do

    Ömer - 21.04.2006, 17:29


    internette jeet kune do ile fazla türkçe bilgi yoktur burda benimbulabildiğim kadar koyucam...

    BAŞLICA ÖZELLİKLERİ

    1. Do sanatlarının sembolü addedilen Bruce Lee’nin çıkardığı bir sistemdir.
    2. Dünyada sokak döğüşü için özellikle oluşturulmuş tek spor dalıdır.
    3. Dünyada hem kalabalık döğüşü, hem de aletli döğüşü içeren tek savunma sanatıdır.
    4. Bütün kapsamlı ekolleri kapsayan tek Do sanatıdır.
    5. Do sanatçısını en pratik yoldan ustalığa ve stil kuruculuğuna taşıyan tek döğüş sanatıdır.
    6. Kendini kabul ettirmiş olan dünyanın en yeni döğüş sporudur.
    7. En modern egzersiz çalışmalarını içeren modernize edilmiş tek savunma sanatıdır.
    8. Kendine özgü çığlığa sahip tek savunma sporudur.
    9. Her spor okulu akademi olarak açılan tek akademik ve uluslar arası döğüş sistemidir.
    10. Dünyada ders ve seminerleri en pahalı döğüş sistemidir.vs.

    bruce lee eşittir jeet kune do....insanın gozunu helak eden yumruklar ve tekmeler..baska hicbir do sanatında yok...haata bununla ilgili bir yorum:
    "enter the dragon" un çekimlerinde yonetmen robert clause a; dovus sahnelerinin ne kadarını hızlandırıldıgı sorulduunda--Lee nin teknii cok hızlı olduu için bircogunu yavastlatmak zorunda kaldıını sooler....

    “Jeet” kelimesi sözlük anlamı “döğüş”tür. Kavram Manası ise “sokak döğüşü” demektir.

    “Kune”kelimesinin sözlük anlamı “yumruk” tur. Kavram manası ise “tek tek ortadan kaldırmak demektir.

    “Do” kelimesinin sözlük anlamı “yol, metod” vs.dir. Kavram manası ise “ruhsal ve bedensel olgunluk” demektir. Jeet Kune Do demek, birden fazla hasma savunma demektir. Jeet Kune Do demek, aletli hasma karşı savunma sanatı demektir. Jeet Kune Do demek, dövüşmeden dövme sanatı demektir. Jeet Kune Do demek, yumruğu durdurmanın yolu demektir. Jeet Kune Do demek, stilsiz stil ve başlı başına bir bilim demektir.

    Jeet kune do da kısaca jkd de 36 tane stil bulunmaktadır. Jeet kune do yu gerçek anlamda bilen azdır. ama bruce lee nin bizzat öğrettiği öğrencileri vardır. bunlardan biriside don inosanto dur... aşağıda don inosanto nun jkd çalışmaları var..


    http://rapidshare.de/files/17279891/defin01jkdk.wmv.html

    JEET KUNE DO
    Bruce Lee tarafindan yaratilip gelistirilen uzak dogu sanatidir.Hedefi basit hareketler ile rakibin saldirisini saldiri ile durdurup direkt olarak ilerlemek uzerine yogunlasir.



    Re: Jeet Kune Do

    Ömer - 21.04.2006, 17:33


    NuNChaKu

    NUNCHAKUNUN TARIHI



    Nunchaku dovus tekniklerinin ilk dogus yeri olarak Okinawa'nin Ryukyu adasi kabul edilir. Fakat bu aletin benzerleri Cin, Vietnam, Laos, Kambocya, Malezya ve Filipinler'de de vardir. Mesela Filipinler'de bu alet tabak-toyok adi ile unludur.

    Aslinda bir tarim araci olarak pirinc ve bugday dovmek icin kullanilirdi. Ryukyu adasi Japon derebeyleri tarafindan isgal edildiginde, halka butun silahlar yasaklanmis. Isgalcilerin ve eskiyanin kiliclarina karsi halk savunmasiz kalinca, bazi kisiler nunchakuyu dovus araci olarak kullanmaya baslamis. Zamanla pekcok teknik bulunmus.

    Bati ulkelerinde nunchakunun taninmasi 1972-1973 yilinda BRUCE LEE'nin filmleriyle basladi. 1980 yilinda Fransiz karateci Pascal Verhille bu aleti kullanarak yeni bir mucadele sanati kurdu; DOVUS NUNCHAKUSU ( Nunchaku de Combat ).

    Antrenman ve musabakalarda kullanilmak uzere, sert bir plastigin etrafi yumusak, sungerimsi bir kopukle kaplanarak yeni bir nunchaku aleti gelistirildi. Ayrica musabakalarda maske ve eldiven kullanilmasina karar verildi.

    1985 yilinda Paris'te duzenlenen uluslararasi nunchaku ogretmen kursuna katilan SALIH CAM ustun basari gostererek dunyanin ilk ogretmenleri arasina katildi. 1986 yilinda onbin kisinin izledigi ilk dunya nunchaku sampiyonasi Paris'te yapildi. Finalde Italyan Gandolfi'yi yenen Pascal Verhille ilk dunya sampiyonu oldu.

    1988 yilinda dovus nunchakusunun adi sportif nunchaku olarak degistirildi ve FFNS (Fransiz sportif nunchaku federasyonu) ile WANO ( Dunya Amator Nunchaku Organizasyonu )kuruldu. 1992 yilinda ise WANO dagitilarak onun yerine FINCA ( Uluslararasi Artistik ve Dogus Nunchakusu Federasyonu ) kurularak basina Fransiz Raphael Schmitz getirildi.






    Asıl İsmi Nedir?



    mançuka da değildir.. asıl adı nunchaku'dur. iki parça demirden ve bunları birbirine bağlayan zincirden oluşmaktadır. bunlardan teki tutulur ve arkaya öne sağa sola sallanarak diğer elle diğer demir çubuk tutulur. maksat bu transfer esnasında o demiri karşımızdakinin kafasına koluna ya da kırılabilecek neresi varsa orasına vurmaktır.

    nınçeka, mınçeko, nançeko, mınçiko, mimkemalöke vs. olarak da adlandırılan bu aletin bu şekillerde anılmasının nedeni ülke sınırları içerisindeki karate(bu da karete diye bilinir) salonlarında verilen gelişigüzel eğitim ve kulaktan dolma bilgilerden kaynaklanır.

    nunchaku izletenler tarafından her zaman hayranlıkla seyredilmiş ve izleyenlere nefis görsel anlar yaşatmış müthiş bir do sporları savaş aracıdır. İki tarafı sopa ortası ise genelde zincirden olan nunchaku kullanıcı için en başta oldukça zor bir alettir.

    Nunchaku kullanmayı öğrenmek uzun bir zaman ve sabır ister. Önce yavaş hareketlerle başlayan çalışmalar gün geç tikçe hızlı reflekslere dönüşür.

    Önden arkaya.

    Arakadan öne.

    Sırttan öne.

    Bacak arasından öne. Belden öne vb. değişik çevirme hareketleri temel döndürme hareketleridir.

    Koltuk altından fırlatma.

    Sırttan fırlatma.

    Yarım daire vuruş.

    Tam daire vuruş.

    Bilekten vuruş.

    Dönerek vuruş gibi hareketlerde temel vuruş hareketleridir.

    Nunchaku çevirmeye başlarken nunchaku nun havaya fırlatılması ve teknik çevirmelerin bundan sonra başlaması yada cevirme halindeyken nunchaku un havaya atılarak tekrar havada dengede tutulması yine görsel ve teknik hareketler bütünlüğü arz eder.

    Nunchaku öğrenecek kişilerin mutlaka bir öğretmen tarafından temel eğitim görmelri gerekmektedir.

    Bilinçsiz çevirmeler sonucu bir çok sakatlıklar meydana gelebilir. Nunchaku ucundaki sopaların kafanın çeşitli bölgelerine vurmak. Dirseklere vurmak. Parmak uçlarına vurma başlıca sakatlık meydana getirecek yanlış hareketler sonucu oluşur.

    Yine bilinçsiz çevirmeler sonucu bileklerde ve omuz başlarında da çeşitli sakatlıklar meydana gelmektedir.

    Yeni imal edilen nunchaku lardaki ortadaki zincir bağlantı yerileri bilye den yapılarak çevirme kolaylığı sağlanmaktadır.

    Çinlilerin bu geleneksel savaş sanatı aracını bildiğiniz gibi Bruce Lee filmlerinde tüm dünyaya tanıtmış ve sevdirmiştir.

    Oldukça maharet isteyen nunchaku cevrimsek kişinin vücudunu sertleştirdiği gibi kollarına kuvvet ve çeviklikte kazandırmaktadır.



    Re: Jeet Kune Do

    hitman31 - 21.05.2008, 21:56


    Bruce Lee jeet kune do yu wing chundan esinlenerek kurmuştur çoğu prensibi wing chunla aynıdır. Daha etkili olması için üzerine eklemeler yapmıştır. Zaten Bruce Lee gerçekte wing chuncudur Usta Yip Man öğrencisidir. Daha sonra da jkdyı kurmuştur. Bence Dövüş Sanatları kısmına jkd'nın çekirdeği olan wing chunun da koyulması gerekirdi. Bilmeyenler varsa araştırsın wcyi jkd ile ne kadar benzediğini görürsünüz.[/list]



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Yeni Forumumuz www.martialarts.forumu.com bu forum dondurulmusdur!



    Ähnliche Beiträge wie "Jeet Kune Do"

    Kune - Kune (Freitag 28.04.2006)
    JEET KUNE DO - Anonymous (Dienstag 14.02.2006)
    Royal Wedding - drimnagh (Dienstag 28.12.2010)