ClubHotel RIU (Ocho Rios)

Jamdown
Verfügbare Informationen zu "ClubHotel RIU (Ocho Rios)"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: FiYah - Claudia - KaBAUKEr - mdb86
  • Forum: Jamdown
  • Forenbeschreibung: www.jamdown.info
  • aus dem Unterforum: Hotels
  • Antworten: 11
  • Forum gestartet am: Dienstag 06.12.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: ClubHotel RIU (Ocho Rios)
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 8 Monaten, 14 Tagen, 20 Stunden, 41 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "ClubHotel RIU (Ocho Rios)"

    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    FiYah - 21.03.2006, 15:09

    ClubHotel RIU (Ocho Rios)
    Heeft iemand al in dit hotel verbleven? Graag uw ervaringen in dit topic. Later dit jaar zal ik zelf een review schrijven.



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    Claudia - 21.03.2006, 18:04


    Klinkt nieuw!? Is dit soms naast "Jamaica Grande" of weet je er verder niets over?

    Het enige wat ik je kan vertellen is dat wij een aantal jaar geleden in een Riu hotel hebben gezeten in Dominicaans Republiek...dat was echt een top-hotel!

    (ps: weer helemaal online? Welkom back! ;))



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    Claudia - 21.03.2006, 18:11


    Ik zie op internet dat dit hotel 10km buiten het centrum van Ocho zit...heb je deze site al gezien? http://www.riu.com



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    FiYah - 22.03.2006, 07:06


    Het hotel ziet er ook erg goed uit. Eind 2005 hebben ze de deuren geopend dus het is een gloednieuw hotel.

    www.riu.com had ik al gezien inderdaad. In de reisboeken staat vermeld dat het hotel 4 km van Ocho Rios is verwijderd. We zullen het zien en meemaken ;)



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    KaBAUKEr - 05.07.2006, 21:26


    Bij Black River kwamen we Nederlanders tegen die in dit hotel zaten. Ze waren er goed over te spreken. Later zijn we een paar keer voorbij het hotel gereden. Het ziet er heel mooi uit. Maar ook megagroot. Telkens als we er voorbij kwamen, keken wij elkaar aan om aan te geven dat we blij waren dat we daar niet zaten. Veel te massaal. Wij zaten in een redelijk klein hotel in MoBay.

    Van een collega die bij een reisbureau heeft gewerkt, hoorde ik dat ze nog nooit klachten heeft gehoord over een RIU-hotel. Alles is er goed geregeld en ondanks de grootte schijn je toch niet als een 'nummer' behandeld te worden. Ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen, Fiyah!



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    FiYah - 06.07.2006, 00:39


    Ik ben ook heel benieuwd naar mijn bevindingen. Ze zullen op internet wel duidelijk worden als ik er ben geweest. Massaal is trouwens mijn middlename, LOL. In Jamaica Grande vond ik het ook fantastisch, lekker opgaan in de massa. Tijdens excursies hebben we wel eens mensen opgehaald bij een redelijk "intieme" locatie. Om eerlijk te zijn leek dat me juist niets, maar gelukkig verschillen smaken van elkaar. Zolang iedereen de juiste kueze voor zichzelf maakt, heeft iedereen het naar zijn zin. Ja toch?



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    FiYah - 19.08.2006, 01:34




    Daar is ie dan, mijn hotel-review, want beloofd is beloofd ;)

    Misschien wijk ik soms iets teveel uit, maar ik wil er een compleet verhaal van maken voor de mensen die dit hotel hebben geboekt. Ik weet bijna zeker dat ze het leuk zullen vinden om het te lezen. Nou, gauw van start, anders wordt het alleen maar nog langer...

    De reis

    Bij Arke hebben we de reis geboekt met comfort-klasse. Deze klasse is zijn geld absoluut waard! Afgezien van een warm doekje dat je krijgt, keuze uit twee menu's en meer van die tierelantijntjes (zo zie ik ze maar, ik vind ze eigenlijk niet spannend) is de extra beenruimte en het feit dat je in een andere, zachtere stoel zit zijn geld absoluut waard. Voor een vlucht naar Spanje a 3 uur zou ik het niet doen, voor deze afstanden doe ik het niet anders meer.

    Het vliegtuig vliegt van Amsterdam naar Puerto Plata en dan naar Montego Bay. In Puerto Plata mag je het vliegtuig uit en dat vond ik echt een opkikkertje. Beetje staan, beetje lopen, biertje bestellen en natuurlijk roken, haha! Voordat ik het wist gingen we alweer door naar Montego Bay.

    De afstand van Montego Bay naar CulbHotel RIU is ongeveer 100 kilometer. In Nederland rijd je dat redelijk makkelijk weg, maar omdat de wegen in Jamaica minder goed zijn, doe je er ongeveer 2 uur over. Wij hadden de pech dat die weg ook nog eens op veel stukken opengebroken was. We hebben veel "Detour" borden gezien, ghehehe... Er was ook al een heel stuk klaar, uitgerust met heuse "kattenogen" in de weg omdat er geen wegverlichting is. Die hele weg zijn ze grondig aan het aanpakken en het zal echt stukken makkelijker rijden zijn als die weg klaar is. Dan doe je er waarschijnlijk minder dan twee uur over. (Ik ben van 27 juli tot en met 11 augustus 2006 in ClubHotel RIU geweest.)

    Bij binnenkomst in de lobby denk je nog maar een ding: THIS IS HUGE! En groot was het! Op dit moment is ClubHotel RIU dat 856 kamers telt het grootste resort in Jamaica. Ook is men op dit moment een nog groter resort aan het bouwen in de buurt van Runaway Bay. Voor zover ik weet is het afkomstig van de Spaanse hotelketen Fiesta en van een Jamaicaan heb ik gehoord dat er al 700 kamers klaar zijn. In totaal gaat dat resort, hou je vast, ongeveer 1600 kamers tellen!

    De kamer

    We hebben een standaardkamer geboekt met uitzicht op de tuin. De kamer is echt helemaal prima. Alles is nieuw, geen afgetrapte dingen, ziet er keurig uit. Nadeel was wel dat de kamer op een plek zat waar de zon nooit scheen met als gevolg dat je 's avonds enigszins klammig beddengoed had. We zaten lekker dicht bij de lift en hebben daarom niet naar een andere kamer gevraagd. En zo vreselijk storend was het nu ook weer niet. De airco kon je niet flink laten loeien. Was ook niet ndig want die stond de hele dag aan, maar mocht je hem uitgedaan hebben en snel de Nederlandse temperatuur om je heen willen hebben, dan duurde dat even. De minibar werd om de twee dagen bijgevuld en er was echt genoeg. Boven de minibar hing een likeurdispenser voor de mix-drankjes. Ook die wordt bij elke bijvulronde gechecked. Tip: neem een flesje frisdrank mee als je op excursie gaat. Lekker voor onderweg. De kamer werd goed schoongemaakt, de handdoeken die je wilde verversen kon je in het bad leggen. Tip: leg dagelijks een kleine fooi op de kamer neer voor het schoonmaakpersoneel. Het meisje dat de hele vakantie lang de kamer schoonhoudt kan op de dag dat u vertrekt waarop u een goede fooi achterlaat uw kamer net niet schoongemaakt hebben.

    Eten

    Het eten is prima. In het St. Ann's buffetrestaurtant is van alles en nog wat te krijgen, vooral met het ontbijt weet je uit narigheid niet wat je eten zal. Het is me wel eens gebeurd dat ik iets pakte dat lauw was. Ik zou het ook een hele kunst vinden om alles kokend heet te houden met zulke aantallen bezoekers. Snobistisch misschien, maar je pakt in plaats daarvan iets anders of je kijkt of ze het toevallig zojuist bijgevuld hebben. Ik at in ieder geval wel mijn bord leeg en pakte niet meer dan nodig was "omdat het toch all-inclusief is". DAT vind ik pas snobistisch! Als je ziet wat er weggegooid wordt terwijl mensen buiten het resort niet te eten hebben, dan vind ik dat schandalig! Met reserveringen heb ik geen ervaring. Ik heb op internet gelezen dat de wachtrij soms lang kan zijn. Hallo? Je bent op vakantie hoor, of heb je soms haast? is wat ik die mensen wil zeggen. Ik doe daar nooit zo moeilijk over. Vaak kom je in die situaties nog in gesprek met andere mensen ook en voordat je het weet ben je aan de beurt en informatie rijker. Maar ja. Bij het ontbijt liet de bediening wat betreft koffie wel eens te wensen over. Dan liepen ze een aantal keer langs zonder te vragen of je misschien koffie wil. Als je het personeel om koffie vroeg, dan kreeg je het meteen. Wel op zijn Jamaicaans welteverstaan, dus op een zeer rustig tempo, maar je kreeg het wel meteen. Ik kan me dat werktempo met die temperaturen ook wel voorstellen. Bediening zoals we dat hier gewend zijn is in Jamaica niet te doen. Als je 8 uur moet werken en je serveert op Nederlands tempo, dan ben je na 3 uur uitgevloerd. En soms was er geen lepeltje om te roeren, was het zoutvaatje verstopt ivm vochtigheid of was er geen bestek. Deze dingen kon je van een tafeltje halen waar geen mensen aan zaten dus dat was ook in no-time opgelost. Kun je op je strepen gaan staan met de opmerking dat het aanwezig moet zijn, maar zoals gezegd: ik ben op vakantie en ik heb helemaal geen haast. In Jamaica wordt ik een Jamaicaan wat het tempo betreft. Die stressy wereld hier in Nederland volledig uit mijn hoofd zettend. Geen reserveringen gemaakt dus omdat het eten in het buffetrestaurant al helemaal prima was, ook 's avonds. Voldoende variatie, te kust en te keur eten te krijgen. Achter het zwembad (nabij het centrum) zit restaurant Plantation nabij de bar Rastafari. In dit restaurant kun je Jamaicaans eten dus rice & piece, jerk chicken, jerk pork, kingfish, noem maar op. Ook hier heb ik zeer regelmatig gegeten, heerlijk!

    Drankjes

    Er zijn allerlei drankjes te krijgen, van bier tot niet-alcoholische cocktails, van frisdrank tot cocktails met verse vruchten en rum erin. You name it, they got it! het contact met het personeel viel een beetje tegen. In Holiday Inn Sunspree bijvoorbeeld (Montego Bay) zagen ze je al van verre aankomen en stond je drankje al klaar als je aankwam. Hier was er wat meer afstand, het was wat zakelijker zeg maar. Hoewel Richard in de Reggae bar wel lachen was. Die wist er altijd wel een feestje van te maken. Hij stond ook in de lobby aangekondigd als "medewerker van de maand". Lekker ouderwets systeem (lijkt wel op het communisme) maar die "onderscheiding" had hij dan ook echt verdiend. Soms kreeg je je drankje in een plastic bekertje. Met bier is dat bijvoorbeeld niet echt lekker. Als je om een glas vroeg, kreeg je die ook altijd. Om een glas vragen dus. Over het resort zijn bijna op elke plek Nestlé koffieapparaten te vinden. De cappuchino uit deze apparaten is echt heerlijk, veel en veel lekkerder dan de zelf gezette koffie bij het ontbijt bijvoorbeeld. Een nadeel was wel dat er regelmatig iets mee was. Bijvullen was de voornaamste reden of ze stonden gewoon uit. Koffie liefhebber dat ik ben wist ik de apparaten wel te staan. Dus na een stukje verder lopen haalde je daar gewoon je cappuchino.

    Ocho Rios

    ClubHotel RIU is gelegen aan een nogal lange oprijlaan. Als je de grote weg bereikt dan sta je nog steeds in de middle of nowhere. Zonder taxi kom je dus eigenlijk nergens. Om naar Ocho Rios te komen heb je absoluut een taxi nodig. Die kun je op het resort al pakken, dan ben je USD 30 kwijt voor heen en terug. Richting de grote weg, nog op de oprijlaan, kom je bijna aan het einde een parkeerplaats tegen met taxi's. Dat stukje lopen bespaart je iedere keer USD 10 voor een retoutjes want dan ben je maar USD 20 kwijt voor 2 personen. Naar Ocho Rios gaan is echt de moeite waard. Als je iets van Jamaica wil zien, dan moet je echt van het resort af. Lompe opmerking misschien, maar ik las op internet mensen die op het resort gebleven zijn hun hele vakantie en dan achteraf zeggen: dat resort heeft me niet het gevoel gegeven dat ik in Jamaica zat. Anyway: naar Ocho Rios gaan dus. Er is genoeg te doen. De Dunn's River Falls zijn dichtbij, Dolphin Cove (zwemmen met dolfijnen), je kan een helicoptervlucht boven Ochi maken en voor de reggae-liefhebber is er de tentoonstelling Reggae Explosion waarin de ontwikkeling van de reggae muziek wordt uitgelegd. Voor diezelfde USD 10 voor een enkele reis kun je je ook af laten zetten bij Irie FM, een van de grootste radiostations in Jamaica. Dit is even buiten Ocho Rios en terugwandelen is een erg leuk tochtje op zich. (Niet zo toeristisch) In Ocho Rios zelf kun je de craftmarket tegenover de Burger King het beste niet op gaan. Hier is de redelijk agressieve verkoop het ergst. "Heb je dit gezien, wil je dat kopen, dit is in de aanbieding, koop toch een ketting, vind je dit T-shirt niets, wat vind je van dit houtsnijwerkje?" Enz. enz. dit blijft doorgaan totdat je de craftmarket hebt verlaten.

    Avondentertainment

    Het avondentertainment vond ik echt niet geweldig. RIU heeft een groep van ongeveer 20 jongeren in dienst die de bezoekers moeten vermaken. Zo was er bijvoorbeeld een beach party waarbij paarden een paar rondjes renden op het strand en stijgerden. Dat was nog wel leuk. Voor de rest van de avond werd er enorm veel gedaan met fakkels en vuur. Dat ziet er meteen nogal fantastisch uit, maar als je daar doorheen keek gebeurde er eigenlijk helemaal niets. "Hoe maak ik van een mug een olifant" heb ik de avond samengevat. Ik ben ook eerder weggegaan. En zo nog meer van die avonden. De huisband (voor en na het entertainment) speelde reggae maar de zanger zong soms vals. "Reggae Night" was wel leuk. Toen trad er een andere band dan de huisband op en die speelde echt goede nummers. Ook de avond "The Power of the Kings" (door de entertainment groep) zat ik echt met bewondering te kijken. Het ging om een Afrikaanse stam met een koning van wie de macht was afgepakt en hem natuurlijk weer terug kreeg. Dat was een geweldige show, maar de rest stelde niet veel voor.

    Excursies

    Vanuit ClubHotel RIU zijn er genoeg excursies te doen: Negril, Nine Miles + Dunn’s River Falls, Dunn’s River en Shopping Shuttle, Chukka Blue Aktieve en Avonturen touren, Dolfijnen tour, 2-daagse Jamaica rondreis, Kingston tour, Blue Moutains, Black River Safari en YS Watervallen, Rio Grande Rafting. Sommige mensen klagen dat ze nogal lang in de bus zitten bij een excursie. Tip: check eerst hoe ver die excursie is voordat je hem boekt. Rio Grande is ook een eindje rijden, maar is alleen vanuit Ocho Rios is die goed te doen. Van Ocho Rios naar de Black River is een excursie die ik echt niet zou boeken gezien de afstand. Boek deze excursie als je in Montego Bay of Negril verblijft. Het is maar een tip.

    Algemeen

    Er is altijd entertainment bij het zwembad. Op een regenachtige morgen had men een spelletjesochtend georganiseerd. De lift bleef te regelmatig hangen. Naar beneden lopen over de trappen is nog geen probleem, maar naar 5 hoog moeten is niet grappig. Ga niet te snel naar de dokter, die rekent USD 150 consultkosten. Vaak zijn medische klachten ook op een andere simpele manier op te lossen. Schakel desnoods uw reisleiding in om te vragen wat het beste is om te doen. Ik heb geen toilet gezien die stuk of vuil was. Roken is niet overal toegestaan. Eigenlijk alleen in de restaurants niet. Maar als je net als ik van een lekker bakkie Nestlé cappuchino houdt, dan zoek je die apparaten na het eten toch wel op waar in die ruimten roken tevens altijd toegestaan is. Bij het zwembad en op het strand zijn meer dan voldoende bedjes aanwezig.

    Conclusie

    Dit hotel geef ik een 8. Waarom geen 10? Het heeft wat minpuntjes (zie boven) en de voornaamste reden is: het is te groot. Iemand zei het hier al en toen antwoordde ik tegen beter weten in. "Zal wel meevallen" heb ik gedacht maar dat was dus niet zo. Als je je zonnebril vergeten was dan liep je niet "even terug" om hem te halen. Het nieuwe hotel in Runaway Bay is bij deze uitgeroepen tot een absolute no-go voor mij. Als je naar Ocho Rios wilt, boek dan Sunset Jamaica Grande. Je stapt het resort af en je zit meteen in het centrum van Ocho Rios. Geen "gedoe" met taxi's dus. Het is wat kleiner (730 kamers) en heeft (ook) een hoog serviceniveau en dan met goede avondentertainment. (Ik heb het over 2001 toen het nog Renaissance Jamaica Grande heette) In Ocho Rios zit ook Sandcastles, ervaringen van mensen die ik heb gehoord zijn niet geweldig. Nabij Sunset Jamaica zit het kleinschaligere "Rooms at the Beach". Hier heb ik geen ervaring mee. Check het internet (dit forum?) voor meer informatie over de genoemde accomodaties. Vakantie Reiswijzer bijvoorbeeld.



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    Claudia - 20.08.2006, 10:58


    Wowww wat een resentie, give thankx Fiyah!

    Dus zelfs voor jou is dit hotel TE groot? Dan ga ik het zeker niet proberen hoor, ik vond Jamaica Grande de limit! ;)

    Ik ga zo gelijk even op je log kijken of je ook een verhaaltje hebt gemaakt over Sunsplash...ik ben erg benieuwd!

    Dope te lezen dat je je goed hebt vermaakt en weer veilig thuis bent! 8)



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    FiYah - 20.08.2006, 21:54


    Hoi Claudia,

    Ik zou een recensie van ClubHotel RIU op je forum zetten en dat heb ik dan ook gedaan. Bedankt voor je positieve reactie. Zoals gezegd heb ik misschien een beetje te veel uitgeweden, maar mensen die overwegen om dit hotel te boeken zijn volgens mij nu wel van alle benodigde informatie voorzien.

    Ik ben het volkomen met je eens dat Sunset Jamaica Grande de limit is. Als je de luchtfoto van RIU ziet, dan zegt het eigenlijk al genoeg maar ik wilde wat nieuws dit keer. In Jamaica Grande was ik al geweest en de overige hotels in Ocho Rios spraken me niet echt aan.

    Al met al een ervaring rijker, die ik graag op je forum heb willen delen.

    Wat de weblog betreft: verwacht niet te veel van de verslagen over Reggae Sunsplash. Ik heb de optredens niet zo nauwlettend in de gaten gehouden dan ik bijvoorbeeld met Two 77 Splash heb gedaan. De artiesten vliegen op Sunsplash om je oren, dat is gewoon niet bij te houden. Dus een gedetailleerd verslag zal het niet worden. Maar uiteraard zal het wel een algemeen verslag worden. Hoe het precies gaat worden, daar heb ik zelf ook nog geen idee van maar dat zie ik vanzelf als ik eraan begin.

    Nogmaals dank voor je positieve reactie, ik ben weer veilig thuisgekomen, ik heb geen ernstige dingen meegemaakt en kan (voor de derde keer) terugkijken op een geweldige vakantie in Jamdown :D



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    Claudia - 21.08.2006, 21:49


    Kan nooit uitgebreid genoeg hoor, ik hou wel van die hele lange verhalen! :lol:

    Kan me voorstellen dat je inderdaad niet alles kan onthouden, echt veel artiesten! Maar de hoogtepunten weet je vast nog wel...ik hou je log in de gaten! 8)



    Re: ClubHotel RIU (Ocho Rios)

    mdb86 - 12.08.2007, 14:20


    Ik vind het geweldig dat je zo uitgebreid hebt verteld over RIU, want ik ga er de 23e van deze maand heen, dus kan alle info gebruiken! Wij gaan een weekje naar RIU Ocho Rios en daarne een weekje naar RIU Negril. Goed om te lezen welke excursies je dus het beste van welke plek kan doen. Ik ben heel benieuwd en heb er erg veel zin in!



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Jamdown

    STOP THE FUSSIN AND FIGHTING! - gepostet von Souljah am Dienstag 22.05.2007
    even voorstellen - gepostet von strandman am Montag 04.12.2006
    Donny @ Jamaica 2006 - gepostet von Ridderpim am Samstag 27.05.2006
    Tribute@BobMarley @ Effenaar! - gepostet von Bwino am Donnerstag 28.06.2007
    Sizzla & Ziggy Marley @ Effenaar Eindhoven! - gepostet von Bwino am Mittwoch 06.06.2007



    Ähnliche Beiträge wie "ClubHotel RIU (Ocho Rios)"

    Ocho Rios - Claudia (Freitag 16.12.2005)
    BARCA gegen BREMEN im OCHO!!! - Jan (Montag 04.12.2006)
    Clubhotel Papillon Lagoon Reef - Reinhard Röhl (Donnerstag 31.05.2007)
    Rios Vergangenheit - Rio (Dienstag 27.12.2005)
    Clubhotel Truyenhof Ried/Westtirol - Jacqueline Bamesreiter (Sonntag 02.09.2007)
    Sindbad Clubhotel - Jannis Dittmann (Donnerstag 31.05.2007)